X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lilli86 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 kwietnia 2019, 09:46

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Sela co u Cię? Nic się nie odzywasz...

Hej Aisha jak się czujesz? jak tam usg?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hej Aisha jak się czujesz? jak tam usg?
    hej, czuje sie dobrze, od 2 tygodni nie mam zadnych objawów ciazy i to mnie dziwi.
    w Poniedziałek byłam na usg, maluch ma 2,06 cm i na tamten dzien bylo dobrze. Kolejne czyli prenatalne dopiero 29 kwietnia, troche dlugo.
    ale mam ostatnio stresująco w pracy, chodzę nabuzowana, serducho wali znerwów i mam wszystkiego dość.

a jak Twoje samopoczucie i usg? dziewczyna?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    hej, czuje sie dobrze, od 2 tygodni nie mam zadnych objawów ciazy i to mnie dziwi.
    w Poniedziałek byłam na usg, maluch ma 2,06 cm i na tamten dzien bylo dobrze. Kolejne czyli prenatalne dopiero 29 kwietnia, troche dlugo.
    ale mam ostatnio stresująco w pracy, chodzę nabuzowana, serducho wali znerwów i mam wszystkiego dość.

a jak Twoje samopoczucie i usg? dziewczyna?
    Hejo. Po prenatalnych możliwe że dziewczynka. Po zrobieniu pappa ryzyko zd się zwiększyło i będę omawiać wyniki z lekarzem czy nie robić dodatkowych badań. Czuję się różnie. Raz lepiej raz gorzej. Po pracy bolą plecy ale cieszę się że jestem aktywna zawodowo. Nie mogłabym ciągiem być w domu od 1 maja 2018 r do co najmniej 1.06.2020 r. To nie dla mnie zdecydowanie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hejo. Po prenatalnych możliwe że dziewczynka. Po zrobieniu pappa ryzyko zd się zwiększyło i będę omawiać wyniki z lekarzem czy nie robić dodatkowych badań. Czuję się różnie. Raz lepiej raz gorzej. Po pracy bolą plecy ale cieszę się że jestem aktywna zawodowo. Nie mogłabym ciągiem być w domu od 1 maja 2018 r do co najmniej 1.06.2020 r. To nie dla mnie zdecydowanie.
    Ale ryzyko z usg i krwi? Bo jeśli tylko z krwi to trzeba brać to z przymrużeniem oka. Mnie też plecy bolą po pracy i często jakby pośladki. Ogólnie to raczej bez problemu, też pracuje i to jest najlepsze rozwiązanie żeby nie myśleć i nie zadreczac się czy wszystko jest dobrze.

lilly. lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wow Jak ten czas leci, zaczelas 11tydz :o Jak samopoczucie?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Aishha wow Jak ten czas leci, zaczelas 11tydz :o Jak samopoczucie?
    no leci jakos szybko :) czuję się dobrze, objawy w większości mineły także funkcjonuje normalnie. Chwilami mam załamki z samopoczuciem ale to jak np za dużo się nachodzę albo mam jakies stresy, raczej sporadycznie. Jutro robie prenatalne z krwi a usg za 2 tyg. a co u Ciebie?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zyje wiec jest OK :D haha

To trzymam kciuki. Denerwujesz sie? Ja mialam mega stresa.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Jeszcze zyje wiec jest OK :D haha

To trzymam kciuki. Denerwujesz sie? Ja mialam mega stresa.
    nie denerwuje sie tym wcale, jestem spokojna.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec wątku? :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. od czasu do czasu wchodzę na wątek i nadrabiam. Aishha ogromne gratulacje!!! Selinka i Kropeczka bardzo mocno trzymam za Was kciuki Dziewczyny!!!
    Sarraaa to polecieliście z tematem drugiego Maluszka szybciutko . Gratuluję, ze tak sprawnie poszło!!!

Aishha, Sarrrra lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałam jeszcze tylko dodac, ze u nas zaskoczyło po antybiotykoterapii, odgrzybianiu i odrobaczaniu. Aishaa u Ciebie było podobnie, więc to moze jest jakiś trop.... a antybiotyk i odrobaczanie miał też mój emek. Leczyliśmy helicobacter pylorii oboje.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko jesteś jeszcze tutaj? Jsk się miewasz?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    I chciałam jeszcze tylko dodac, ze u nas zaskoczyło po antybiotykoterapii, odgrzybianiu i odrobaczaniu. Aishaa u Ciebie było podobnie, więc to moze jest jakiś trop.... a antybiotyk i odrobaczanie miał też mój emek. Leczyliśmy helicobacter pylorii oboje.
    Tak dokładnie u mnie zaskoczyło w chyba najgorszym miesiącu z możliwych kiedy byłam chora przez jakaś bakterie plus się odgrzybialam. Ale wcześniej też brałam antybiotyki tak jak większość z nas i to nie przynosiło efektu. Nie wiem, to wszystko jest loteria i nie wiemy co dokładnie zadziała, nie chce już tego rozkminiac. Teraz jest walka o przetrwanie :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny żyjecie? Kropeczki? Selinko?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hej dziewczyny żyjecie? Kropeczki? Selinko?
    Hej nie wiem czy mnie pamiętasz byłyśmy razem na staraczkowym watku w 2017 r.
    Widzę że kolejny maluch w drodze gratuluję :-)kiedy masz wizytę?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Hej nie wiem czy mnie pamiętasz byłyśmy razem na staraczkowym watku w 2017 r.
    Widzę że kolejny maluch w drodze gratuluję :-)kiedy masz wizytę?
    Pamiętam. Miałam już polowkowe :) wszystko jest dobrze. Na 100 proc dziewczynka. Następna wizyta za 3 tyg :) jak tam u Ciebie? Mały ma już ponad rok. Myślicie o kolejnym?

Rene lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Pamiętam. Miałam już polowkowe :) wszystko jest dobrze. Na 100 proc dziewczynka. Następna wizyta za 3 tyg :) jak tam u Ciebie? Mały ma już ponad rok. Myślicie o kolejnym?
    O fajnie ze dziewczynka :-)myśleliście o imieniu? Cieszę się że wszystko jest ok. Na ta chwile nie i nie wiem czy będziemy jeszcze się starać chociaż w głębi duszy bym jeszcze chciala. U was już niedługo roczek powiedz mi czy synek juz chodzi i ile waży

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    O fajnie ze dziewczynka :-)myśleliście o imieniu? Cieszę się że wszystko jest ok. Na ta chwile nie i nie wiem czy będziemy jeszcze się starać chociaż w głębi duszy bym jeszcze chciala. U was już niedługo roczek powiedz mi czy synek juz chodzi i ile waży

Waży 10 kg. Chodzi tylko przy rękach. Myślę że zaniedlugo pójdzie. A u Ciebie?

Imię Lilia lub Liliana

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Waży 10 kg. Chodzi tylko przy rękach. Myślę że zaniedlugo pójdzie. A u Ciebie?

Imię Lilia lub Liliana
    Mój waży 8kg i jeszcze nie chodzi sam próbuje przy meblach
    Ładne imię :-)
    A jak z ząbkami ile macie już?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ