X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • aneczka999 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Dziewczyny, czy w Waszym przypadku nisza byla widoczna na usg? Czy wykonywalyscie badanie SIS USG?

Ja nie miałam takiego badania, nisza była oceniana tylko przez standardowe USG

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Hej! Byłam na kontroli, docent powiedział, że mam małą niche bez znaczenia klinicznego i mogę zachodzić w ciążę. Jednak martwię się, że ona nadal tam jest, mała, ale jednak.
    Jak po histeroskopii? Ją też przeprowadzał docent Pomorski? Plamienia ustały?

Po histeroskopii bardzo dobrze. Jestem właśnie po @. Trwała ona 5 dni, 6 dzień taki oczyszczający i żadnych plamień nie ma. Od 7 dnia cyklu jest czysto. 😊 Histeroskopię przeprowadzał również docent Pomorski. A u Ciebie nadal są planienia?

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy docent Pomorski przeprowadza histeroskopie tylko w szpitalu, czy prywatnie tez?

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
  • aneczka999 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Po histeroskopii bardzo dobrze. Jestem właśnie po @. Trwała ona 5 dni, 6 dzień taki oczyszczający i żadnych plamień nie ma. Od 7 dnia cyklu jest czysto. 😊 Histeroskopię przeprowadzał również docent Pomorski. A u Ciebie nadal są planienia?

No właśnie tak do 7-8 dc lekkie plamienia. Ale to i tak nic porównując do tego co było przed laparoskopią. A powiedz, długo czekałaś na termin w szpitalu na histeroskopie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 13:03

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    No właśnie tak do 7-8 dc lekkie plamienia. Ale to i tak nic porównując do tego co było przed laparoskopią. A powiedz, długo czekałaś na termin w szpitalu na histeroskopie?
    Tak jak na laparoskopię 😁 3 miesiące.
    Docent przy wizycie kontrolnej napisał jakie masz wymiary niszy oraz jaka jest grubość blizny?

• aneczka999 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Tak jak na laparoskopię 😁 3 miesiące.
    Docent przy wizycie kontrolnej napisał jakie masz wymiary niszy oraz jaka jest grubość blizny?

Tak, grubość blizny 6,9mm.
    Wysokość niszy 2,4mm, szerokość 8,4mm, wymiar poprzeczny 7mm. Dopisał: szczątkowa nisza bez znaczenia klinicznego.

Jaka była u Ciebie przed histeroskopia?

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 1 września, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Tak, grubość blizny 6,9mm.
    Wysokość niszy 2,4mm, szerokość 8,4mm, wymiar poprzeczny 7mm. Dopisał: szczątkowa nisza bez znaczenia klinicznego.

Jaka była u Ciebie przed histeroskopia?

U mnie grubość blizny części zarośniętej 3,5 mm.
    Wysokość niszy 5,6 mm, szerokość 5,8 mm. 😊

• Mmmmm Znajoma

Wysłany: 2 września, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:

Jak dlugo byłaś w szpitalu po histeriskopi? Bolało? Jest możliwość zwolnienia l4 po takim zabiegu?

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 8 września, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm wrote:
    Jak dlugo byłaś w szpitalu po histeriskopi? Bolało? Jest możliwość zwolnienia l4 po takim zabiegu?

Do szpitala stawiłam się o 7 rano. Zrobili podstawowe badania, zabieg był około godz. 12, ponieważ byłam 3 w kolejce. Miałam znieczulenie ogólne więc kilkadziesiąt minut spałam. Po przebudzeniu leżałam na sali wybudzeń około 2 godzinki i zostałem wypisana do domu. 😀 Po przebudzeniu lekki ból podbrzusza jak na @. Dostałam przeciwbólowe leki w kroplówce, ponieważ czekała mnie długa podróż do domu. No i lekkie krwawienie było, później praktycznie plamienie do samego okresu. Zwolnienie dostałam na 2 dni. 😁

• Mmmmm Znajoma

Wysłany: 8 września, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Do szpitala stawiłam się o 7 rano. Zrobili podstawowe badania, zabieg był około godz. 12, ponieważ byłam 3 w kolejce. Miałam znieczulenie ogólne więc kilkadziesiąt minut spałam. Po przebudzeniu leżałam na sali wybudzeń około 2 godzinki i zostałem wypisana do domu. 😀 Po przebudzeniu lekki ból podbrzusza jak na @. Dostałam przeciwbólowe leki w kroplówce, ponieważ czekała mnie długa podróż do domu. No i lekkie krwawienie było, później praktycznie plamienie do samego okresu. Zwolnienie dostałam na 2 dni. 😁

I od kiedy mozna sie starac? Ten zabieg polega na łyżeczkowaniu macicy?

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 9 września, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm wrote:
    I od kiedy mozna sie starac? Ten zabieg polega na łyżeczkowaniu macicy?

Po histeroskopii niszy mogliśmy się starać od razu w kolejnym cyklu. To nie jest łyżeczkowanie macicy.

• Mmmmm Znajoma

Wysłany: 9 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Po histeroskopii niszy mogliśmy się starać od razu w kolejnym cyklu. To nie jest łyżeczkowanie macicy.

Pochwal sie jak sie uda..

• Ada1 Nowa

Wysłany: 13 września, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Pytanie 1:
    czy możecie polecić jakiegoś lekarza, który się tym zajmuje w Warszawie? Będę w Warszawie przez tydzień i pomyślałam że może prywatnie pójdę się dodatkowo skonsultować.

Pytanie 2:
    Dodatkowo, „ w komunikacji z trójkątem NICHE widoczny obszar hypoechogenny - kształty owalnego - obszar przebytego nieprawidłowego gojenia i w konsekwencji niepełnowartościowy?” - czy któraś z Was miała coś takiego?

• aneczka999 Znajoma

Wysłany: 27 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu może dziewczyny które mają defekt blizny/sa po korekcie i podchodzą do in vitro?

• Magsty Ekspertka

Wysłany: 4 października, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Są tu może dziewczyny które mają defekt blizny/sa po korekcie i podchodzą do in vitro?

Hej! 3 transfery robiłam przed korektą, pozniej w grudniu wypłaszczono mi brzegi niszy i faktycznie nie plamiłam. Kolejny transfer też był klapą. Później kolejny transfer dwóch zarodków (tu wróciły lekkie plamienia) też się nie udał.
    Lekarze uważają, że to nie jest wina niszy. Mam jeszcze endometiozę 1 stopnia i lekką adenomiozę. Dużo badań zrobionych i nic konkretnie nie wskazuje na przyczynę niepłodności wtórnej.

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna
    11.24 - transfer blastki 4BB
    11.24 - beta 0,8

12.24 korekta niszy
    1-2.25 menopauza i pabi dexamethason
    18.03.25 - transfer blastki 4BB
    25.03- beta <2.30

2.06 - transfer blastki 4bc
    9.06 - beta <2,30

25.09 - transfer blastek 4bc i 1bb
    2.10 - beta <2.30
  • Butterfly009 Nowa

Wysłany: 4 października, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka. Czy dobrze widzę, miałaś niszę robiona i docenta Pomorskiego w 2024 roku w grudniu? Ja miałam też wtedy.... Udało ci się zająć w ciążę?

aneczka999 lubi tę wiadomość

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 6 października, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Mam niewielka nisze, w marcu robilam korekte podczas histeroskopii, za miesiac podchodze do transferu :)

aneczka999 lubi tę wiadomość

Starania od 2018

• aneczka999 Znajoma

Wysłany: 8 października, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly009 wrote:
    Aneczka. Czy dobrze widzę, miałaś niszę robiona i docenta Pomorskiego w 2024 roku w grudniu? Ja miałam też wtedy.... Udało ci się zająć w ciążę?

Tak, dokładnie.
    Jeszcze mi się nie udało, ale jestem przed transferem zarodka. A Ty jak? Udało się? Zabieg u docenta się powiódł?

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 8 października, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Tak, dokładnie.
    Jeszcze mi się nie udało, ale jestem przed transferem zarodka. A Ty jak? Udało się? Zabieg u docenta się powiódł?
    Kiedy masz zaplanowany transfer? Przyjmujesz jeszcze jakies leki ze wzgledu na nisze? Podchodzisz na cyklu naturalnym czy sztucznym?

Starania od 2018

• aneczka999 Znajoma

Wysłany: 8 października, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Kiedy masz zaplanowany transfer? Przyjmujesz jeszcze jakies leki ze wzgledu na nisze? Podchodzisz na cyklu naturalnym czy sztucznym?

Transfer będzie w październiku, ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy. Będzie na cyklu naturalnym, więc czekamy na owulację. Lekarz twierdzi że w moim przypadku najlepiej podejść na cyklu naturalnym, bo na sztucznym, podawane estrogeny mogłyby sprawić, że w niszy zalegałby płyn. Niestety mimo laparoskopii została mi malutka nisza, podobno już nie powinna mieć znaczenia dla ciąży.

‹‹ 20 21 22 23 24
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ