X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • aneczka999 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Dziewczyny, czy w Waszym przypadku nisza byla widoczna na usg? Czy wykonywalyscie badanie SIS USG?

Ja nie miałam takiego badania, nisza była oceniana tylko przez standardowe USG

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Hej! Byłam na kontroli, docent powiedział, że mam małą niche bez znaczenia klinicznego i mogę zachodzić w ciążę. Jednak martwię się, że ona nadal tam jest, mała, ale jednak.
    Jak po histeroskopii? Ją też przeprowadzał docent Pomorski? Plamienia ustały?

Po histeroskopii bardzo dobrze. Jestem właśnie po @. Trwała ona 5 dni, 6 dzień taki oczyszczający i żadnych plamień nie ma. Od 7 dnia cyklu jest czysto. 😊 Histeroskopię przeprowadzał również docent Pomorski. A u Ciebie nadal są planienia?

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy docent Pomorski przeprowadza histeroskopie tylko w szpitalu, czy prywatnie tez?

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
  • aneczka999 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Po histeroskopii bardzo dobrze. Jestem właśnie po @. Trwała ona 5 dni, 6 dzień taki oczyszczający i żadnych plamień nie ma. Od 7 dnia cyklu jest czysto. 😊 Histeroskopię przeprowadzał również docent Pomorski. A u Ciebie nadal są planienia?

No właśnie tak do 7-8 dc lekkie plamienia. Ale to i tak nic porównując do tego co było przed laparoskopią. A powiedz, długo czekałaś na termin w szpitalu na histeroskopie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 13:03

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    No właśnie tak do 7-8 dc lekkie plamienia. Ale to i tak nic porównując do tego co było przed laparoskopią. A powiedz, długo czekałaś na termin w szpitalu na histeroskopie?
    Tak jak na laparoskopię 😁 3 miesiące.
    Docent przy wizycie kontrolnej napisał jakie masz wymiary niszy oraz jaka jest grubość blizny?

• aneczka999 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Tak jak na laparoskopię 😁 3 miesiące.
    Docent przy wizycie kontrolnej napisał jakie masz wymiary niszy oraz jaka jest grubość blizny?

Tak, grubość blizny 6,9mm.
    Wysokość niszy 2,4mm, szerokość 8,4mm, wymiar poprzeczny 7mm. Dopisał: szczątkowa nisza bez znaczenia klinicznego.

Jaka była u Ciebie przed histeroskopia?

• martusia13 Znajoma

Wysłany: 1 września, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka999 wrote:
    Tak, grubość blizny 6,9mm.
    Wysokość niszy 2,4mm, szerokość 8,4mm, wymiar poprzeczny 7mm. Dopisał: szczątkowa nisza bez znaczenia klinicznego.

Jaka była u Ciebie przed histeroskopia?

U mnie grubość blizny części zarośniętej 3,5 mm.
    Wysokość niszy 5,6 mm, szerokość 5,8 mm. 😊

• Mmmmm Znajoma

Wysłany: 2 września, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:

Jak dlugo byłaś w szpitalu po histeriskopi? Bolało? Jest możliwość zwolnienia l4 po takim zabiegu?

‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ