Dziura w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka999 wrote:Transfer będzie w październiku, ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy. Będzie na cyklu naturalnym, więc czekamy na owulację. Lekarz twierdzi że w moim przypadku najlepiej podejść na cyklu naturalnym, bo na sztucznym, podawane estrogeny mogłyby sprawić, że w niszy zalegałby płyn. Niestety mimo laparoskopii została mi malutka nisza, podobno już nie powinna mieć znaczenia dla ciąży.Starania od 2018
01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany
07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa -
Zazdroszczę podejścia i wiedzy lekarzy. Czyli są tacy, którzy wybierają inny cykl, niż sztuczny ze względu na gromadzący się płyn. Moi lekarze nie chcieli się na to zgodzić (okej u mnie różnie bywa z owulacją, ale przecież można taki cykl zrobić z lametta). Już nie mówię o tym, że nikt nie zwracał uwagi na niszę, a jak pytałam to mówiło "zawsze jest trochę tam płynu" 🤬poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna
11.24 - transfer blastki 4BB
11.24 - beta 0,8
12.24 korekta niszy
1-2.25 menopauza i pabi dexamethason
18.03.25 - transfer blastki 4BB
25.03- beta <2.30
2.06 - transfer blastki 4bc
9.06 - beta <2,30
25.09 - transfer blastek 4bc i 1bb
2.10 - beta <2.30 -
Magsty wrote:Zazdroszczę podejścia i wiedzy lekarzy. Czyli są tacy, którzy wybierają inny cykl, niż sztuczny ze względu na gromadzący się płyn. Moi lekarze nie chcieli się na to zgodzić (okej u mnie różnie bywa z owulacją, ale przecież można taki cykl zrobić z lametta). Już nie mówię o tym, że nikt nie zwracał uwagi na niszę, a jak pytałam to mówiło "zawsze jest trochę tam płynu" 🤬Starania od 2018
Mam te same przemyślenia. Część lekarzy jej nie widzi, inni uważają, że ona nie ma wpływu. To chore!
W pierwszą ciążę zaszłam przy pierwszym cyklu monitorowanym, a od CC nic. Nawet in vitro nie zadziałało. Niby można jeszcze szukać w immunologii, ale osobiście zrobiłam kilka badań, wyszły w miarę ok i już nie mam ochoty wydawać tysięcy na to.
Zapisałam się do do poradni wad macicy i blizn po cc w UCZKiN. Może tam mi coś powiedzą mądrzejszego 🤔poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
11.24 - beta 0,8
12.24 korekta niszy
25.03- beta <2.30
9.06 - beta <2,30
2.10 - beta <2.30 -
Magsty wrote:Mam te same przemyślenia. Część lekarzy jej nie widzi, inni uważają, że ona nie ma wpływu. To chore!
W pierwszą ciążę zaszłam przy pierwszym cyklu monitorowanym, a od CC nic. Nawet in vitro nie zadziałało. Niby można jeszcze szukać w immunologii, ale osobiście zrobiłam kilka badań, wyszły w miarę ok i już nie mam ochoty wydawać tysięcy na to.
Zapisałam się do do poradni wad macicy i blizn po cc w UCZKiN. Może tam mi coś powiedzą mądrzejszego 🤔jak kolejny transfer nie wyjdzie w maksymalnej obstawie lekow, to zamierzam ponownie cos z ta nisza zrobic
Starania od 2018
Magsty wrote:Mam te same przemyślenia. Część lekarzy jej nie widzi, inni uważają, że ona nie ma wpływu. To chore!
Zapisałam się do do poradni wad macicy i blizn po cc w UCZKiN. Może tam mi coś powiedzą mądrzejszego 🤔
Dużą masz niszę? -
Wydaje mi się, że nie, ale nie z znam dokładnych wymiarów. Wiem, że około 1,7mm szerokości...poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
11.24 - beta 0,8
12.24 korekta niszy
25.03- beta <2.30
9.06 - beta <2,30