Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Tak jeździłam na kontrolę trzy razy co miesiąc. Po trzeciej kontroli miałam zielone światło do starania się i od razu się udało. Wierz mi że nie wierzyłam że tak będzie bo w między czasie straciłam jeden jajowód i byłam pewna że zajmie mi to jeszcze wiele miesięcy. Trzymam kciuki i powodzenia!!!
    Dziewczyny czy miesiączki przy niszy miałyście standardowe? Ja mam plamienia, nie rośnie mi endometrium, nie reaguje na estrogeny i odbijam się od ściany. Korektę niszy miałam i to nic nie pomogło.

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Dziewczyny czy miesiączki przy niszy miałyście standardowe? Ja mam plamienia, nie rośnie mi endometrium, nie reaguje na estrogeny i odbijam się od ściany. Korektę niszy miałam i to nic nie pomogło.
    A gdzie miałaś korektę niszy? Standardowo korekta niszy to wygładzenie jej brzegów i spłycenie. Może potrzebna Ci korekta bardziej zaawansowana u Ludwina

👩89 👨85

2020 - 👧nat.1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat.1 cykl starań, 9 tc💔

05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    11.24 stymulacja💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
    12.24 - punkcja: 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13 dpt 89,68, 15 dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20 dpt 1721,51, serduszko bije 91, 9tc💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ 03.24 histeroskopia, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, AMH 3,71 -> 4,55

✅ 11.25-01.26 minihistero & IPLE, immunosupresja

⏳ 05.26 korekta niszy Uczkin

🆘 KIR genotyp bx, PAI -1, cross match 25,7 ->52,3% ->35,3%

Zapomnij o życiu jakie zaplanowałaś, aby móc doświadczyć życia, które na Ciebie czeka
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    A gdzie miałaś korektę niszy? Standardowo korekta niszy to wygładzenie jej brzegów i spłycenie. Może potrzebna Ci korekta bardziej zaawansowana u Ludwina
    W instytucie matki polki

• Magsty Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:

Miałam dokładnie tak samo. Nie dochodziło do transferu, bo endometrium nie rosło, mimo końskich dawek estrofemu. Do tego plamienia, zawsze płyn w niszy, a raz nawet płyn w jamie macicy. Jeden lekarz do którego trafiłam w ramach zastępstwa zaproponował zrobienie wymazu z jamy macicy (inni lekarze tego nie robią, uważają, że wystarczy z pochwy - te u mnie zawsze czyste). Okazało się, że w macicy mam pełno bakterii. Leczenie trwało kilka miesięcy, bo dostawałam antybiotyk na bazie antybiogramu. Po leczeniu wychodziły kolejne i kolejne. Po 4 miesiącach dostałam Biodacynę (bardzo silny antybiotyk w zastrzykach) i po nim posiew wyszedł dobry. Zrobiłam później korektę w klinice i przez kilka miesięcy było dobrze. Niestety później nisza wróciła z objawami, choć słabszymi. Niestety kilka miesięcy temu znowu miałam plamienia i wtedy Doxycylina mi pomogła.
    Teraz czekam na kolejną korektę, ale endometrium jest jak trzeba. Dzięki suplementacji Omegą i witaminą D w dużej ilości wróciły mi nawet regularne cykle (tu akurat przez endometriozę miałam z tym problem).

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna
    11.24 - transfer blastki 4BB
    11.24 - beta 0,8

12.24 korekta niszy
    1-2.25 menopauza i pabi dexamethason
    18.03.25 - transfer blastki 4BB
    25.03- beta <2.30

2.06 - transfer blastki 4bc
    9.06 - beta <2,30

25.09 - transfer blastek 4bc i 1bb
    2.10 - beta <2.30
  • Magsty Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa94 wrote:
    A powiedz mi czy bez problemu tam sie dodzwoniłaś? Bo ma problem od 2 dni…

Niestety nie. Próbowałam kilka dni, ale jak już mi się udawało to zawsze około godziny 13 :)

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

11.24 - beta 0,8

12.24 korekta niszy
    25.03- beta <2.30

9.06 - beta <2,30

2.10 - beta <2.30
  • Magsty Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    To może czekałyśmy razem pod gabinetem 🙂 USG robiła Ci kobieta i taki Pan asystował ? A kiedy masz zabieg ?

O której byłaś? Ja gdzieś o 11 byłam już w UCZKiN, a na wizytę weszłam chyba 20 po :)

1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

11.24 - beta 0,8

12.24 korekta niszy
    25.03- beta <2.30

9.06 - beta <2,30

2.10 - beta <2.30
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Czasem taka zwykła korekta niestety nie wystarcza. Jak pojechałam do Ludwina na wizytę przed operacji i zrobił mi sino-usg z kontrastem żeby uwidocznić realną wielkość niszy to okazał się być ogromna. Wygladała jak druga jama macicy… na zwykłym usg w ogóle nie było tego widać. I też miałam przed zabiegiem plamienia do 12-14 dnia cyklu, wiecznie płyn w macicy do tego ten płyn w macicy spowodował stan zapalny i namnożenie się złych baterii mycoplasma i ureoplasma które z kolei zatkały jeden jajowód i miałam ciąże pozamaciczna. Po zabiegu u ludwina miesiączki trwały 3-4 dni. Żadnych plamien no i jestem w ciąży także mega mega polecam

Naadzieja lubi tę wiadomość

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ