X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • Naadzieja Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A dostałaś już skierowanie na zabieg? Podzwoń po wszystkich szpitalach, napewno gdzieś się czeka krócej.. rozumiem Twój żal, też go niosę w sobie. A suma, o której piszesz.. powalająca! :(
    Udało mi się dostać na kwalifikacje i mam już skierowanie na zabieg. Korektę w Uczkin u Ludwina mam od razu po majówce.

👩89 👨85

2020 - 👧nat.1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat.1 cykl starań, 9 tc💔

05-10.2024 - 5 cykli clo,
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    11.24 stymulacja💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
    12.24 - punkcja: 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13 dpt 89,68, 15 dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20 dpt 1721,51, serduszko bije 91, 9tc💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ 2x histeroskopia, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, AMH 3,71 -> 4,55, minihistero & IPLE, immunosupresja

⏳ 05.26 korekta niszy Uczkin

🆘 KIR genotyp bx, PAI -1, cross match 25,7 ->52,3% ->35,3%

Zapomnij o życiu jakie zaplanowałaś, aby móc doświadczyć życia, które na Ciebie czeka
  • Mmmmm Znajoma

Wysłany: 11 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia13 wrote:
    Udało się zajść w ciążę w drugim cyklu bo histeroskopii. ☺️

Hej jak tam rośniecie zdrowo? Wiadomo juz jaka płeć?

• Dorota333 Koleżanka

Wysłany: 11 marca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Mam nisze w bliźnie po cc.
    Staram się już bardzo długo o kolejne dziecko
    30 kwietnia mam wizytę w UCZKIN - Chce zrobić korektę blizny
    Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie - długo się czeka na zabieg po zakwalifikowaniu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 13:15

Antoś 02/2015
    Zuzia 04/2017

Marzenie o 3 ❤️
    Starania od lutego 2022 - przerwane diagnozą cukrzyca typ 1
    01/2026 - ponowne marzenia

Hashimoto, cukrzyca 1 i nisza w bliźnie po cc
    37 lat - ostatni gwizdek ???
  • Sho_opa Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota333,

po ostatnich postach dot. korekty niszy w UCZKiN, to wynika że chyba 2-3 m-ce od kwalifikacji.
    Ja mam wizytę 26 marca, jestem z Lublina i zastanawiam się czy jechać, bo dwóch dobrych specjalistów z Lublina na podstawie USG, powiedziało mi, że nisza jest niewielka około 3x4 mm i by jej nie ruszali. Jest jednak mocno objawowa u mnie - plamienia do 7 dni po okresie czyli do 10 dc, a też staram się o dziecko ( 6 cykli do tej pory) i boję się, że przez te plamienia robi się tam stan zapalny i może utrudniać implantacje. W marcu miałam też robioną histeroskopie diagnostyczną w 9 dc, to niby nisza nie była widoczna.
    Jestem po urodzeniu martwego Synka w lipcu 2025 ( poród sn) - ciąża z 12 cyklu starań i najprawdopodobniej miałam już tą niszę jak zaszłam w tą ciążę, ale nie była wtedy objawowa, a teraz jest
    A u Ciebie jaka jest wielkość niszy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 12:23

• Dorota333 Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam dokładnie jaką mam wielkość niszy ale napewno nie jest duża. Ale powoduje u mnie plamienia praktycznie do owulacji co jest napewno powodem nie zachodzenia w ciąże.. mam dwójkę dzieci i nie miałam nigdy problemu z zajściem w ciążę. Po drugim CC zrobiła mi się nisza. Od 2022 roku nie mogę zajść w ciążę. Też słyszałam opinie, że to nie przeszkadza i żeby nie ruszać, ale wiem, że to nie jest prawda..
    30 kwietnia jadę do UCZKIN na konsultację

Antoś 02/2015
    Zuzia 04/2017

Marzenie o 3 ❤️

• Sho_opa Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wykluczyłas inne możliwe przyczyny braku ciąży np. zapalenie endometrium, zrosty ? Czynnik męski również wykluczony ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 19:08

• Dorota333 Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystko wykluczone.
    W lutym byłam dodatkowo na monitoringu i owulacja występuje.
    Miałam też dodatkowo wizytę około dzień przed owulacja i Pani doktor potwierdziła że w niszy zalega krew. I szyjka macicy była „brudna” w brązowej zalegającej krwi.

Antoś 02/2015
    Zuzia 04/2017

Marzenie o 3 ❤️

• Sho_opa Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plamienia do 10 dc, potem czysto i dzień przed albo w dzień owulacji mam jednorazowo taki "czop" ze śluzu już płodnego ale z niewielką ilością brązowej, starej krwi. Miałam już kilka razy monitoring w 10-13 dc i u mnie krew niby nie zalega ani w niszy ani w macicy w okolicach owu.
    Mi odradzano ruszanie tej niszy natomiast jeśli bym chciała, to mówili, że mogą mi zrobić resekcję brzegów histeroskopowo.
    Rozumiem że Tobie żaden lekarz tego nie proponował? Skąd jesteś?
    I jeszcze jedno, czy wiesz jaka jest pozostała grubość myometrium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 19:56

• Dorota333 Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z okolic Warszawy.
    Proponowali mi laparoskopię albo cięcie brzuszne..
    Już od dawna wiem że profesor Ludwin naprawia nisze histeroskopowo i żałuje że tak długo czekałam.
    Ale u mnie też po drodze wyszły inne problemy zdrowotne ( nie ginekologiczne ) i trochę z tego to wynikło.
    Pozostała grubość blizny ma 2,7 mm

Antoś 02/2015
    Zuzia 04/2017

Marzenie o 3 ❤️

• Sho_opa Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.
    U mnie myometrium ma 3 mm, czyli niby trochę więcej niż u Ciebie, ale też szału nie ma.
    Znalazłam artykuł w czasopiśmie medycznym nt niszy ( autorem jest między innymi Pomorski) i w jednym z ostatnich akapitów jest napisane że może powodować niepłodność wtórną i jednocześnie, że brak jest na ten moment dowodow naukowych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 08:17

• Mikrusiek Nowa

Wysłany: 26 marca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    za dwa tygodnie mam korektę niszy w UCZKIN. Napiszcie proszę czy korekty robi wyłącznie prof. Ludwin, czy też inni lekarze?

‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ