Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • Lilaaa Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio Profesor odpisal zeby kontrole zrobic po 3miesiacach z usg sis.

• Martynaaa94 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Byłam prywatnie profesora Ludwina. Mam dużą niche. Przedstawił mi 3 opcje operacji żadna bez gwarancji, ze będzie lepiej. Logicznym wydawało mi się zacząć od histeroskopii bo jest najmniej inwazyjna i „najtańsza”. Powiedzcie prosze czy byłyście moze w takiej sytuacji? Czy histeroskopia załatwiła problem ? Czy trzebabylo mimowszystko robić laparoskopię lub robota( nie pamietam fachowej nazwy) ?

• Lara1721 Znajoma

Wysłany: 14 czerwca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa94 wrote:
    Cześć,
    Byłam prywatnie profesora Ludwina. Mam dużą niche. Przedstawił mi 3 opcje operacji żadna bez gwarancji, ze będzie lepiej. Logicznym wydawało mi się zacząć od histeroskopii bo jest najmniej inwazyjna i „najtańsza”. Powiedzcie prosze czy byłyście moze w takiej sytuacji? Czy histeroskopia załatwiła problem ? Czy trzebabylo mimowszystko robić laparoskopię lub robota( nie pamietam fachowej nazwy) ?
    Hmm ja na twoim miejscu w sumie zaczęłabym od laparoskopi jak chcesz mniej inwazyjnie a później histeroskopia do naprawy od wewnątrz. Zależy czy chcesz w ciążę zajść. Wiem że dziewczyna jedna była w Warszawie na histeroskopi i Ludwin robiąc jej histeroskopie powiedział że potrzebuje laparoskopi jeśli chce być w ciąży. Ja miałam pierwszą robioną laparoskopię później od wewnątrz miałam nadal nie zrośnięte i byłam prywatnie u Ludwina tam miałam histeroskopie która zmniejszyła delikatnie ubytek ale miałam stan zapalny po tym więc nie wiem czy to coś zepsuło że się nie zagoiło czy co 🤷🏽‍♀️a teraz miałam kolejną histeroskopie w Warszawie w uczkin i dopiero będę miała usg więc mam nadzieję że może znów się jescze trochę to zmniejszy. A co to za zabieg jakiś robot? Jak duża masz nisze ? Robił ci SIS?

Wysłany: 14 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara1721 wrote:
    Hmm ja na twoim miejscu w sumie zaczęłabym od laparoskopi jak chcesz mniej inwazyjnie a później histeroskopia do naprawy od wewnątrz. Zależy czy chcesz w ciążę zajść. Wiem że dziewczyna jedna była w Warszawie na histeroskopi i Ludwin robiąc jej histeroskopie powiedział że potrzebuje laparoskopi jeśli chce być w ciąży. Ja miałam pierwszą robioną laparoskopię później od wewnątrz miałam nadal nie zrośnięte i byłam prywatnie u Ludwina tam miałam histeroskopie która zmniejszyła delikatnie ubytek ale miałam stan zapalny po tym więc nie wiem czy to coś zepsuło że się nie zagoiło czy co 🤷🏽‍♀️a teraz miałam kolejną histeroskopie w Warszawie w uczkin i dopiero będę miała usg więc mam nadzieję że może znów się jescze trochę to zmniejszy. A co to za zabieg jakiś robot? Jak duża masz nisze ? Robił ci SIS?

Tak miałam sis, wymiary 15x9x17,8mm. Co do ktorejkolwiek opcji wyboru mówił, ze zadna nie daje gwarancji a przedział cenowy jest spory ;) Powiedział też że jest szansa ze po histeroskopii ustaną plamienia i uda się ciąża. Ale też zaznaczył że może sie nie udać. Ta trzecia opcja z tego co zrozumialam to operacja „jak laparoskopia „ tylko z uzyciem precyzyjnego robota. Wyszłam ogólnie z taką niewiedzą :D Nawet już nie wiedziałam o co dopytać na wizycie .

• Lara1721 Znajoma

Wysłany: 14 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa94 wrote:
    Tak miałam sis, wymiary 15x9x17,8mm. Co do ktorejkolwiek opcji wyboru mówił, ze zadna nie daje gwarancji a przedział cenowy jest spory ;) Powiedział też że jest szansa ze po histeroskopii ustaną plamienia i uda się ciąża. Ale też zaznaczył że może sie nie udać. Ta trzecia opcja z tego co zrozumialam to operacja „jak laparoskopia „ tylko z uzyciem precyzyjnego robota. Wyszłam ogólnie z taką niewiedzą :D Nawet już nie wiedziałam o co dopytać na wizycie .
    No moja blizna przed 1 histeroskopia była 10x9x18 mm zmniejszyła się delikatnie fakt że plamienia miałam mniejsze ni. Przed nią ale nadal były. Noo i ciąży jak nie było tak nie ma a miałam tą histero 3 lata temu. Noo wiem koszta duuuze chodź nie wiem ile teraz ale też pewnie sporo.

Wysłany: 14 czerwca, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara1721 wrote:
    No moja blizna przed 1 histeroskopia była 10x9x18 mm zmniejszyła się delikatnie fakt że plamienia miałam mniejsze ni. Przed nią ale nadal były. Noo i ciąży jak nie było tak nie ma a miałam tą histero 3 lata temu. Noo wiem koszta duuuze chodź nie wiem ile teraz ale też pewnie sporo.
    Kurcze to już sama nie wiem 🥶po laparoskopii widziałaś znaczącą poprawę?a histeroskopii mialaś kilka? Miałam badzieje że to będzie szybszy proces :/ I wiesz może po jakim czasie po zabiegu można kontynuować starania?

• Lara1721 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa94 wrote:
    Kurcze to już sama nie wiem 🥶po laparoskopii widziałaś znaczącą poprawę?a histeroskopii mialaś kilka? Miałam badzieje że to będzie szybszy proces :/ I wiesz może po jakim czasie po zabiegu można kontynuować starania?
    Po laparoskopi miałam większe i dłuże okresy i jak poszłam na USG to lekarz mi od razu powiedział że ubytek dalej jest. 7 msc później miałam histeroskopie żeby zamknąć ten ubytek od śRodaka w Krakowie u profesora Ludwina i po histeroskopi miałam duuuzo mniejsze krwawienia ale pojawiły się dodatkowo przed okresem dwa dni plamienia. Więc czy się poprawiło ??? Moze plamienia się skróciły o 2-3 dni ale wcześniej okres miałam dłuższy około 5 dni i plamienia kolejne 4-5 dni a po histeroskopi jest baaardzo skąpy i trwa dwa dni a kolejne 4 dni plamienie i dwa przed.
    Teraz miałam kolejną korektę ale w UCZKIN i też Ludwin ją wykonywał ale będę miała okres za 2 tygodnie więc narazie nie wiem co się zmieniło po tym zabiegu..
    po laparoskopi wiem że trzeba odczekać około pół roku ze staraniami a po histeroskopi myślę że w kolejnym cyklu już będę się starać.
    Ale powiem ci że jestem w szoku że profesor zaoferował ci też inne opcje bo mi wtedy tylko histeroskopie proponował.
    A jaką masz grubosc RMT?
    Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁

• Koczkodan Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara1721 wrote:
    Po laparoskopi miałam większe i dłuże okresy i jak poszłam na USG to lekarz mi od razu powiedział że ubytek dalej jest. 7 msc później miałam histeroskopie żeby zamknąć ten ubytek od śRodaka w Krakowie u profesora Ludwina i po histeroskopi miałam duuuzo mniejsze krwawienia ale pojawiły się dodatkowo przed okresem dwa dni plamienia. Więc czy się poprawiło ??? Moze plamienia się skróciły o 2-3 dni ale wcześniej okres miałam dłuższy około 5 dni i plamienia kolejne 4-5 dni a po histeroskopi jest baaardzo skąpy i trwa dwa dni a kolejne 4 dni plamienie i dwa przed.
    Teraz miałam kolejną korektę ale w UCZKIN i też Ludwin ją wykonywał ale będę miała okres za 2 tygodnie więc narazie nie wiem co się zmieniło po tym zabiegu..
    po laparoskopi wiem że trzeba odczekać około pół roku ze staraniami a po histeroskopi myślę że w kolejnym cyklu już będę się starać.
    Ale powiem ci że jestem w szoku że profesor zaoferował ci też inne opcje bo mi wtedy tylko histeroskopie proponował.
    A jaką masz grubosc RMT?
    Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁[/QUOT

A jak długo dochodziłaś do siebie po histeroskopii? Ja mam termin w uczkin za 1,5 tygodnia- to już kolejne podejście bo wcześniej się nie wyrobili. A tydzień później lecę na wakacje. Zastanawiam się czy dam radę 🫣

Wysłany: 15 czerwca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara1721 wrote:
    A jaką masz grubosc RMT?
    Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁

Rtm >1,7
    Kurcze załamuje mnie to wszystko :/ Mam nadzieje, że nie trzeba będzie robić kilku podejść. Zaczne chyba od histeroskopii. Równocześnie zapisze sie do uczkin, bo zbankrutuję jak trzeba bedzie robić kilka powtórek 🙈

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa94 wrote:
    Rtm >1,7
    Kurcze załamuje mnie to wszystko :/ Mam nadzieje, że nie trzeba będzie robić kilku podejść. Zaczne chyba od histeroskopii. Równocześnie zapisze sie do uczkin, bo zbankrutuję jak trzeba bedzie robić kilka powtórek 🙈
    Chciałabym dopytać o koszty. Mogę na priv?

👩89 👨85

2020 - 👧nat.1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat.1 cykl starań, 10 tc💔

05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    11.24 stymulacja💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
    12.24 - punkcja: 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13dpt 89,68, 15dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20dpt 1721,51, fhr 91, 9 tc💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ AMH 3,71 -> 4,55, 2x histeroskopia, minihistero & IPLE, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, 2x immunosupresja, 2x antybiotykoterapia, 3 miesiące ah

05.26 korekta niszy Uczkin

🆘 nisza po CC, KIR genotyp bx, PAI -1

cross match 25,7 ->52,3% ->35,3%->20,2%

Najciemniej jest tuż przed wschodem słońca..
  • Lara1721 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczkodan wrote:
    Lara1721 wrote:
    A jaką masz grubosc RMT?
    Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁[/QUOT

A jak długo dochodziłaś do siebie po histeroskopii? Ja mam termin w uczkin za 1,5 tygodnia- to już kolejne podejście bo wcześniej się nie wyrobili. A tydzień później lecę na wakacje. Zastanawiam się czy dam radę 🫣
    Wiesz co ja nadal w sumie do siebie dochodzę niby minęło już trzy tygodnie po 1.5 tyg od zabiegu miałam okres i nadal w sumie tak plamię nie plamię czekam do kolejnego okresu 🤦🏽‍♀️ja po tygodniu sie średnio czułam jak chodziłam na spacer to brzuch tak puchł ale nie wiem czy ja się tak goję ciężko czy co.. 🤦🏽‍♀️myślę że na wakcje będziesz ok jak tam będziesz odpoczywać tylko żebyś się osczedzala.
    Noo ja tez miałam przełożoną wizytę ale na szczęście tylko o jeden dzień wiec zostałam w szpitalu na noc

• Lara1721 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa94 wrote:
    Rtm >1,7
    Nooo wiem koszt duży napewno ja 3 lata temu płaciłam 9 tys 🫣sprobuj w tym uczkin też może wiem ze jescze laparoskopowo na fundusz robi w Gdańsku Anna Abacjew ona też jest on blizny i widziałam tu na grupie że dziewczyny zaszły w ciąże po jej zabiegu więc może warto też tam spróbować może będzie taniej 😁

• Mikrusiek Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara1721 wrote:
    Nooo wiem koszt duży napewno ja 3 lata temu płaciłam 9 tys 🫣sprobuj w tym uczkin też może wiem ze jescze laparoskopowo na fundusz robi w Gdańsku Anna Abacjew ona też jest on blizny i widziałam tu na grupie że dziewczyny zaszły w ciąże po jej zabiegu więc może warto też tam spróbować może będzie taniej 😁
    Byłam na wizycie w zeszłym roku u Pani doktor Abacjew. Świetny lekarz, jednak czas oczekiwania na laparaskopię niszy w UCK w Gdańsku to około 3 lat..., więc trzeba nastawić się na czekanie.

09.2020 CC
    04.2026 Korekta niszy w UCZKIN
  • Lara1721 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrusiek wrote:
    Byłam na wizycie w zeszłym roku u Pani doktor Abacjew. Świetny lekarz, jednak czas oczekiwania na laparaskopię niszy w UCK w Gdańsku to około 3 lat..., więc trzeba nastawić się na czekanie.
    Oooo to faktycznie dluuuugo 🫣a prywatnie też robi laparoskopię ? Wlansie myślałam się do niej też wybrać

• Mikrusiek Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy robi laparoskopię prywatnie.

09.2020 CC
  • Lilaaa Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam niche 27×8×12mm bylam ostatnio u mojego gin i ma okolo 12×4mm.Na kontroli nie bylam jeszcze u profesora. Na jednej grupie pisalam raz dziewczyną ona robila u jakiego (jakbyscie chcialy moge poszukac) profesora w warszawie na nfz. Napierw byla prywatnie na wizycie chyba w lublinie a potem zabieg miala na nfz w warszawie. I to bylo polaczenie laparoskopii z histeroskopią rownoczesnie.

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że poszukaj tego nazwiska 🙂 przewija się tylko Ludwin, Pomorski i Abacjew. Może jest ktoś jeszcze, kto jest szybciej dostępny i równie skuteczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 01:07

👩89 👨85

05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13dpt 89,68, 15dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20dpt 1721,51, fhr 91, 9 tc💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ AMH 3,71 -> 4,55, 2x histeroskopia, minihistero & IPLE, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, 2x immunosupresja, 2x antybiotykoterapia, 3 miesiące ah

• Mikrusiek Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jest tu w ogóle jakaś kobietka której po pierwszej histeroskopii w UCZKIN wszystko się prawidłowo zrosło?

09.2020 CC
  • Lilaaa Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesor Jakiel.

Naadzieja lubi tę wiadomość

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaaa wrote:
    Ja mialam niche 27×8×12mm bylam ostatnio u mojego gin i ma okolo 12×4mm.Na kontroli nie bylam jeszcze u profesora. Na jednej grupie pisalam raz dziewczyną ona robila u jakiego (jakbyscie chcialy moge poszukac) profesora w warszawie na nfz. Napierw byla prywatnie na wizycie chyba w lublinie a potem zabieg miala na nfz w warszawie. I to bylo polaczenie laparoskopii z histeroskopią rownoczesnie.
    I co była poprawa u tej dziewczyny ? Lekarz ma dobre opinie i podobno jest wnikliwy.

👩89 👨85

05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja💉

‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ