Dziura w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Byłam prywatnie profesora Ludwina. Mam dużą niche. Przedstawił mi 3 opcje operacji żadna bez gwarancji, ze będzie lepiej. Logicznym wydawało mi się zacząć od histeroskopii bo jest najmniej inwazyjna i „najtańsza”. Powiedzcie prosze czy byłyście moze w takiej sytuacji? Czy histeroskopia załatwiła problem ? Czy trzebabylo mimowszystko robić laparoskopię lub robota( nie pamietam fachowej nazwy) ? -
Hmm ja na twoim miejscu w sumie zaczęłabym od laparoskopi jak chcesz mniej inwazyjnie a później histeroskopia do naprawy od wewnątrz. Zależy czy chcesz w ciążę zajść. Wiem że dziewczyna jedna była w Warszawie na histeroskopi i Ludwin robiąc jej histeroskopie powiedział że potrzebuje laparoskopi jeśli chce być w ciąży. Ja miałam pierwszą robioną laparoskopię później od wewnątrz miałam nadal nie zrośnięte i byłam prywatnie u Ludwina tam miałam histeroskopie która zmniejszyła delikatnie ubytek ale miałam stan zapalny po tym więc nie wiem czy to coś zepsuło że się nie zagoiło czy co 🤷🏽♀️a teraz miałam kolejną histeroskopie w Warszawie w uczkin i dopiero będę miała usg więc mam nadzieję że może znów się jescze trochę to zmniejszy. A co to za zabieg jakiś robot? Jak duża masz nisze ? Robił ci SIS?Martynaaa94 wrote:Cześć,
Byłam prywatnie profesora Ludwina. Mam dużą niche. Przedstawił mi 3 opcje operacji żadna bez gwarancji, ze będzie lepiej. Logicznym wydawało mi się zacząć od histeroskopii bo jest najmniej inwazyjna i „najtańsza”. Powiedzcie prosze czy byłyście moze w takiej sytuacji? Czy histeroskopia załatwiła problem ? Czy trzebabylo mimowszystko robić laparoskopię lub robota( nie pamietam fachowej nazwy) ? -
Lara1721 wrote:Hmm ja na twoim miejscu w sumie zaczęłabym od laparoskopi jak chcesz mniej inwazyjnie a później histeroskopia do naprawy od wewnątrz. Zależy czy chcesz w ciążę zajść. Wiem że dziewczyna jedna była w Warszawie na histeroskopi i Ludwin robiąc jej histeroskopie powiedział że potrzebuje laparoskopi jeśli chce być w ciąży. Ja miałam pierwszą robioną laparoskopię później od wewnątrz miałam nadal nie zrośnięte i byłam prywatnie u Ludwina tam miałam histeroskopie która zmniejszyła delikatnie ubytek ale miałam stan zapalny po tym więc nie wiem czy to coś zepsuło że się nie zagoiło czy co 🤷🏽♀️a teraz miałam kolejną histeroskopie w Warszawie w uczkin i dopiero będę miała usg więc mam nadzieję że może znów się jescze trochę to zmniejszy. A co to za zabieg jakiś robot? Jak duża masz nisze ? Robił ci SIS?
Tak miałam sis, wymiary 15x9x17,8mm. Co do ktorejkolwiek opcji wyboru mówił, ze zadna nie daje gwarancji a przedział cenowy jest spory
Powiedział też że jest szansa ze po histeroskopii ustaną plamienia i uda się ciąża. Ale też zaznaczył że może sie nie udać. Ta trzecia opcja z tego co zrozumialam to operacja „jak laparoskopia „ tylko z uzyciem precyzyjnego robota. Wyszłam ogólnie z taką niewiedzą
Nawet już nie wiedziałam o co dopytać na wizycie .
-
No moja blizna przed 1 histeroskopia była 10x9x18 mm zmniejszyła się delikatnie fakt że plamienia miałam mniejsze ni. Przed nią ale nadal były. Noo i ciąży jak nie było tak nie ma a miałam tą histero 3 lata temu. Noo wiem koszta duuuze chodź nie wiem ile teraz ale też pewnie sporo.Martynaaa94 wrote:Tak miałam sis, wymiary 15x9x17,8mm. Co do ktorejkolwiek opcji wyboru mówił, ze zadna nie daje gwarancji a przedział cenowy jest spory
Powiedział też że jest szansa ze po histeroskopii ustaną plamienia i uda się ciąża. Ale też zaznaczył że może sie nie udać. Ta trzecia opcja z tego co zrozumialam to operacja „jak laparoskopia „ tylko z uzyciem precyzyjnego robota. Wyszłam ogólnie z taką niewiedzą
Nawet już nie wiedziałam o co dopytać na wizycie . -
Kurcze to już sama nie wiem 🥶po laparoskopii widziałaś znaczącą poprawę?a histeroskopii mialaś kilka? Miałam badzieje że to będzie szybszy procesLara1721 wrote:No moja blizna przed 1 histeroskopia była 10x9x18 mm zmniejszyła się delikatnie fakt że plamienia miałam mniejsze ni. Przed nią ale nadal były. Noo i ciąży jak nie było tak nie ma a miałam tą histero 3 lata temu. Noo wiem koszta duuuze chodź nie wiem ile teraz ale też pewnie sporo.
I wiesz może po jakim czasie po zabiegu można kontynuować starania?
-
Po laparoskopi miałam większe i dłuże okresy i jak poszłam na USG to lekarz mi od razu powiedział że ubytek dalej jest. 7 msc później miałam histeroskopie żeby zamknąć ten ubytek od śRodaka w Krakowie u profesora Ludwina i po histeroskopi miałam duuuzo mniejsze krwawienia ale pojawiły się dodatkowo przed okresem dwa dni plamienia. Więc czy się poprawiło ??? Moze plamienia się skróciły o 2-3 dni ale wcześniej okres miałam dłuższy około 5 dni i plamienia kolejne 4-5 dni a po histeroskopi jest baaardzo skąpy i trwa dwa dni a kolejne 4 dni plamienie i dwa przed.Martynaaa94 wrote:Kurcze to już sama nie wiem 🥶po laparoskopii widziałaś znaczącą poprawę?a histeroskopii mialaś kilka? Miałam badzieje że to będzie szybszy proces
I wiesz może po jakim czasie po zabiegu można kontynuować starania?
Teraz miałam kolejną korektę ale w UCZKIN i też Ludwin ją wykonywał ale będę miała okres za 2 tygodnie więc narazie nie wiem co się zmieniło po tym zabiegu..
po laparoskopi wiem że trzeba odczekać około pół roku ze staraniami a po histeroskopi myślę że w kolejnym cyklu już będę się starać.
Ale powiem ci że jestem w szoku że profesor zaoferował ci też inne opcje bo mi wtedy tylko histeroskopie proponował.
A jaką masz grubosc RMT?
Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁 -
Lara1721 wrote:Po laparoskopi miałam większe i dłuże okresy i jak poszłam na USG to lekarz mi od razu powiedział że ubytek dalej jest. 7 msc później miałam histeroskopie żeby zamknąć ten ubytek od śRodaka w Krakowie u profesora Ludwina i po histeroskopi miałam duuuzo mniejsze krwawienia ale pojawiły się dodatkowo przed okresem dwa dni plamienia. Więc czy się poprawiło ??? Moze plamienia się skróciły o 2-3 dni ale wcześniej okres miałam dłuższy około 5 dni i plamienia kolejne 4-5 dni a po histeroskopi jest baaardzo skąpy i trwa dwa dni a kolejne 4 dni plamienie i dwa przed.
Teraz miałam kolejną korektę ale w UCZKIN i też Ludwin ją wykonywał ale będę miała okres za 2 tygodnie więc narazie nie wiem co się zmieniło po tym zabiegu..
po laparoskopi wiem że trzeba odczekać około pół roku ze staraniami a po histeroskopi myślę że w kolejnym cyklu już będę się starać.
Ale powiem ci że jestem w szoku że profesor zaoferował ci też inne opcje bo mi wtedy tylko histeroskopie proponował.
A jaką masz grubosc RMT?
Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁[/QUOT
A jak długo dochodziłaś do siebie po histeroskopii? Ja mam termin w uczkin za 1,5 tygodnia- to już kolejne podejście bo wcześniej się nie wyrobili. A tydzień później lecę na wakacje. Zastanawiam się czy dam radę 🫣 -
Lara1721 wrote:Po laparoskopi miałam większe i dłuże okresy i jak poszłam na USG to lekarz mi od razu powiedział że ubytek dalej jest. 7 msc później miałam histeroskopie żeby zamknąć ten ubytek od śRodaka w Krakowie u profesora Ludwina i po histeroskopi miałam duuuzo mniejsze krwawienia ale pojawiły się dodatkowo przed okresem dwa dni plamienia. Więc czy się poprawiło ??? Moze plamienia się skróciły o 2-3 dni ale wcześniej okres miałam dłuższy około 5 dni i plamienia kolejne 4-5 dni a po histeroskopi jest baaardzo skąpy i trwa dwa dni a kolejne 4 dni plamienie i dwa przed.
A jaką masz grubosc RMT?
Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁
Rtm >1,7
Kurcze załamuje mnie to wszystko
Mam nadzieje, że nie trzeba będzie robić kilku podejść. Zaczne chyba od histeroskopii. Równocześnie zapisze sie do uczkin, bo zbankrutuję jak trzeba bedzie robić kilka powtórek 🙈
-
Chciałabym dopytać o koszty. Mogę na priv?Martynaaa94 wrote:Rtm >1,7
Mam nadzieje, że nie trzeba będzie robić kilku podejść. Zaczne chyba od histeroskopii. Równocześnie zapisze sie do uczkin, bo zbankrutuję jak trzeba bedzie robić kilka powtórek 🙈👩89 👨85
2020 - 👧nat.1 cykl starań
2023 - bliźniaki, nat.1 cykl starań, 10 tc💔
05-10.2024 - 5 cykli clo
08.2024 - HSG
10.2024 - IUI X
IVF 1
11.24 stymulacja💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
12.24 - punkcja: 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
01.25 - 2AA ❌
02.25 - 2AA ❌
05.25 - 2AA ❌
06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13dpt 89,68, 15dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20dpt 1721,51, fhr 91, 9 tc💔
IVF 2
17.10.2025 - stymulacja💉
14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
✅ AMH 3,71 -> 4,55, 2x histeroskopia, minihistero & IPLE, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, 2x immunosupresja, 2x antybiotykoterapia, 3 miesiące ah
05.26 korekta niszy Uczkin
🆘 nisza po CC, KIR genotyp bx, PAI -1
cross match 25,7 ->52,3% ->35,3%->20,2%
Najciemniej jest tuż przed wschodem słońca.. -
Koczkodan wrote:Wiesz co ja nadal w sumie do siebie dochodzę niby minęło już trzy tygodnie po 1.5 tyg od zabiegu miałam okres i nadal w sumie tak plamię nie plamię czekam do kolejnego okresu 🤦🏽♀️ja po tygodniu sie średnio czułam jak chodziłam na spacer to brzuch tak puchł ale nie wiem czy ja się tak goję ciężko czy co.. 🤦🏽♀️myślę że na wakcje będziesz ok jak tam będziesz odpoczywać tylko żebyś się osczedzala.Lara1721 wrote:Po laparoskopi miałam większe i dłuże okresy i jak poszłam na USG to lekarz mi od razu powiedział że ubytek dalej jest. 7 msc później miałam histeroskopie żeby zamknąć ten ubytek od śRodaka w Krakowie u profesora Ludwina i po histeroskopi miałam duuuzo mniejsze krwawienia ale pojawiły się dodatkowo przed okresem dwa dni plamienia. Więc czy się poprawiło ??? Moze plamienia się skróciły o 2-3 dni ale wcześniej okres miałam dłuższy około 5 dni i plamienia kolejne 4-5 dni a po histeroskopi jest baaardzo skąpy i trwa dwa dni a kolejne 4 dni plamienie i dwa przed.
A jaką masz grubosc RMT?
Wiesz może akurat ładnie się zrośniesz po którymś z tych zabiegów i nie będziesz musiała ich powtarzać 😁[/QUOT
A jak długo dochodziłaś do siebie po histeroskopii? Ja mam termin w uczkin za 1,5 tygodnia- to już kolejne podejście bo wcześniej się nie wyrobili. A tydzień później lecę na wakacje. Zastanawiam się czy dam radę 🫣
Noo ja tez miałam przełożoną wizytę ale na szczęście tylko o jeden dzień wiec zostałam w szpitalu na noc -
Nooo wiem koszt duży napewno ja 3 lata temu płaciłam 9 tys 🫣sprobuj w tym uczkin też może wiem ze jescze laparoskopowo na fundusz robi w Gdańsku Anna Abacjew ona też jest on blizny i widziałam tu na grupie że dziewczyny zaszły w ciąże po jej zabiegu więc może warto też tam spróbować może będzie taniej 😁Martynaaa94 wrote:Rtm >1,7
Mam nadzieje, że nie trzeba będzie robić kilku podejść. Zaczne chyba od histeroskopii. Równocześnie zapisze sie do uczkin, bo zbankrutuję jak trzeba bedzie robić kilka powtórek 🙈 -
Byłam na wizycie w zeszłym roku u Pani doktor Abacjew. Świetny lekarz, jednak czas oczekiwania na laparaskopię niszy w UCK w Gdańsku to około 3 lat..., więc trzeba nastawić się na czekanie.Lara1721 wrote:Nooo wiem koszt duży napewno ja 3 lata temu płaciłam 9 tys 🫣sprobuj w tym uczkin też może wiem ze jescze laparoskopowo na fundusz robi w Gdańsku Anna Abacjew ona też jest on blizny i widziałam tu na grupie że dziewczyny zaszły w ciąże po jej zabiegu więc może warto też tam spróbować może będzie taniej 😁09.2020 CC
04.2026 Korekta niszy w UCZKIN -
Oooo to faktycznie dluuuugo 🫣a prywatnie też robi laparoskopię ? Wlansie myślałam się do niej też wybraćMikrusiek wrote:Byłam na wizycie w zeszłym roku u Pani doktor Abacjew. Świetny lekarz, jednak czas oczekiwania na laparaskopię niszy w UCK w Gdańsku to około 3 lat..., więc trzeba nastawić się na czekanie.
-
Ja mialam niche 27×8×12mm bylam ostatnio u mojego gin i ma okolo 12×4mm.Na kontroli nie bylam jeszcze u profesora. Na jednej grupie pisalam raz dziewczyną ona robila u jakiego (jakbyscie chcialy moge poszukac) profesora w warszawie na nfz. Napierw byla prywatnie na wizycie chyba w lublinie a potem zabieg miala na nfz w warszawie. I to bylo polaczenie laparoskopii z histeroskopią rownoczesnie.
-
Pewnie, że poszukaj tego nazwiska 🙂 przewija się tylko Ludwin, Pomorski i Abacjew. Może jest ktoś jeszcze, kto jest szybciej dostępny i równie skuteczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 01:07
👩89 👨85
05-10.2024 - 5 cykli clo
08.2024 - HSG
10.2024 - IUI X
IVF 1
01.25 - 2AA ❌
02.25 - 2AA ❌
05.25 - 2AA ❌
06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13dpt 89,68, 15dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20dpt 1721,51, fhr 91, 9 tc💔
IVF 2
17.10.2025 - stymulacja💉
14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
✅ AMH 3,71 -> 4,55, 2x histeroskopia, minihistero & IPLE, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, 2x immunosupresja, 2x antybiotykoterapia, 3 miesiące ah
Najciemniej jest tuż przed wschodem słońca.. -
I co była poprawa u tej dziewczyny ? Lekarz ma dobre opinie i podobno jest wnikliwy.Lilaaa wrote:Ja mialam niche 27×8×12mm bylam ostatnio u mojego gin i ma okolo 12×4mm.Na kontroli nie bylam jeszcze u profesora. Na jednej grupie pisalam raz dziewczyną ona robila u jakiego (jakbyscie chcialy moge poszukac) profesora w warszawie na nfz. Napierw byla prywatnie na wizycie chyba w lublinie a potem zabieg miala na nfz w warszawie. I to bylo polaczenie laparoskopii z histeroskopią rownoczesnie.👩89 👨85
05-10.2024 - 5 cykli clo
08.2024 - HSG
10.2024 - IUI X
IVF 1
01.25 - 2AA ❌
02.25 - 2AA ❌
05.25 - 2AA ❌
IVF 2
17.10.2025 - stymulacja💉
Najciemniej jest tuż przed wschodem słońca..