Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziura w macicy
Odpowiedz

Dziura w macicy

Oceń ten wątek:
  • Koczkodan Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrusiek wrote:
    Tak bardzo cienki, dlatego zdziwiona byłam że zaproponowali tą metodę, ale chyba lekarze wiedzą co robią. Zobaczymy co wykaże kontrola.
    Tak na pewno wiedzą tylko mam dwie skrajne opinie :) stąd moje wątpliwości. a jak się czułaś po zabiegu? Czy długo plamiłaś ?

• Mikrusiek Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczkodan wrote:
    Tak na pewno wiedzą tylko mam dwie skrajne opinie :) stąd moje wątpliwości. a jak się czułaś po zabiegu? Czy długo plamiłaś ?
    Pierwszy tydzień był dla mnie ciężki. Krwawienie nie było jakieś intensywne ale ból podbrzusza był spory. Dużo odpoczywałam. Z każdym kolejnym dniem było coraz lepiej, jednak ból towarzyszył mi dość długo. Były to bóle takie jak na miesiączkę. Czasem dziwne kłucie jakby jajników. Plamienie miałam aż do pierwszej miesiączki, po której była jeszcze przez jakiś czas żółtawa wydzielina. Dziś jestem 2,5 miesiąca po zabiegu czasem jak podniosę coś cięższego czuję potem przez jakiś czas ból.

09.2020 CC
    04.2026 Korekta niszy w UCZKIN
    07.2026 Zielone światło
  • Koczkodan Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Mnie też to zdziwiło ale mam na wypisie 4 tygodnie. Ja sobie wydłużyłam kontrolę do 7 tygodni czyli prawie 2 miesiące upłynie od zabiegu.

Zadzwoniłam nawet do gabinetu lekarskiego czy nie za wcześnie i lekarka powiedziała, że mogłabym śmiało przyjeżdżać i po 4 tygodniach. Wydaje mi się, że to taka rutynowa kontrola z wywiadem czy coś boli, czy jest krwawienie. Szkoda, że Ludwin tego nie robi.

Na jaki numer udało ci się dodzwonić? Próbuje od ponad tygodnia na ten numer zabiegowy i nikt nie odbiera 🫣

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym numerem to dzwoniłam na któryś ze strony Uczkin i mnie przełączyli.

Jak tam dziewczyny po zabiegach? Ja byłam na kontroli w Uczkin. Lekarka Blok pytała mnie dlaczego zlecają kontrolę w szpitalu już po 2 miesiącach. Ja na wypisie miałam kontrole za 4 tygodnie więc i tak przyjechałam później bo wydawało mi się to podejrzane. Zero konkretów, nisza dalej jest, płyn dalej jest. Trzeba czekać.

👩89 👨85

2020 - 👧nat.1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat.1 cykl starań, 10 tc💔

05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    11.24 stymulacja💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
    12.24 - punkcja: 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13dpt 89,68, 15dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20dpt 1721,51, fhr 91, 9 tc💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ AMH 3,71 -> 4,55, 2x histeroskopia, minihistero & IPLE, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, 2x immunosupresja, 2x antybiotykoterapia, 3 miesiące ah

05.26 korekta niszy Uczkin

🆘 nisza po CC, KIR genotyp bx, PAI -1

cross match 25,7 ->52,3% ->35,3%->20,2%

Najciemniej jest tuż przed wschodem słońca..
  • Lara1721 Znajoma

Wysłany: 2 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Z tym numerem to dzwoniłam na któryś ze strony Uczkin i mnie przełączyli.

Jak tam dziewczyny po zabiegach? Ja byłam na kontroli w Uczkin. Lekarka Blok pytała mnie dlaczego zlecają kontrolę w szpitalu już po 2 miesiącach. Ja na wypisie miałam kontrole za 4 tygodnie więc i tak przyjechałam później bo wydawało mi się to podejrzane. Zero konkretów, nisza dalej jest, płyn dalej jest. Trzeba czekać.
    Ale powiedzieli ci że jest chodź trochę mniejsza czy taka sama ? No mi lekarka powiedziała że 4-6 tyg też do kontroli ale już u swojego ginekologa nie mówiła żebym wracała do nich. Ja już po okresie po zabiegu i powiem szczerze że skończył się w miarę normalnie nie miałam plamien po i jestem też w szoku bo po statniej histero miałam okres baaaardzo skąpy i dużo plamien a teraz okres obfity w miarę i plamien nie mam więc jestem bardzo zadowolona tym razem . Wizytę mam 20 lipca u mojego ginekologa więc zobaczymy co tam wyjdzie ..

• Magsty Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Byłam dzisiaj na kontroli w UCZKiN i też dr Blok mi powiedziała, że nisza się zmniejszyła, bo było 10mm/7mm, a jest 6mm/3mm. Powiedziała, że widać jeszcze na obrazie proces gojenia. Mam przyjechać za miesiąc 😅

Mikrusiek a jak u Ciebie po wizycie? Wydałaś mi się super dziewczyną ♥️ Miło było Cię poznać 😁

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, adenomioza

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

11.24 - transfer blastki 4BB , beta 0,8
    12.24 korekta niszy w klinice
    18.03.25 - transfer blastki 4BB , beta <2.30
    2.06 - transfer blastki 4bc, beta <2,30
    25.09 - transfer blastek 4bc i 1bb, beta <2.30
    11.05 - korekta niszy w UCZKiN
  • Mikrusiek Znajoma

Wysłany: 2 lipca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsty wrote:
    Hej! Byłam dzisiaj na kontroli w UCZKiN i też dr Blok mi powiedziała, że nisza się zmniejszyła, bo było 10mm/7mm, a jest 6mm/3mm. Powiedziała, że widać jeszcze na obrazie proces gojenia. Mam przyjechać za miesiąc 😅

Mikrusiek a jak u Ciebie po wizycie? Wydałaś mi się super dziewczyną ♥️ Miło było Cię poznać 😁
    Magsty, cudowne wieści piszesz, u mnie nisza też się zmniejszyła z 22x12x8 na 7 x 4. RMT powiększyło się na 2,9. Pani doktor Blok powiedziała że od 2 już uznaje się za bezpieczne. Dostałam zielone światło❤️
    Magsty Ciebie też było fajnie poznać. Pociąg miał opóźnienie więc całe szczęście zdążyłam. A jak Wasz trip?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 19:29

09.2020 CC
    07.2026 Zielone światło
  • Magsty Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrusiek wrote:
    Magsty, cudowne wieści piszesz, u mnie nisza też się zmniejszyła z 22x12x8 na 7 x 4. RMT powiększyło się na 2,9. Pani doktor Blok powiedziała że od 2 już uznaje się za bezpieczne. Dostałam zielone światło❤️
    Magsty Ciebie też było fajnie poznać. Pociąg miał opóźnienie więc całe szczęście zdążyłam. A jak Wasz trip?

Czyli u Ciebie duża poprawa ☺️ To dobrze. I dobrze, że zdążyłaś na pociąg 💪
    Wyszłam z poradni głodna, więc poszłyśmy na obiad. Objadłyśny się jak bąki, ale pojechałyśmy jeszcze na stare miasto. Właśnie wsiadłam do pociągu i meeeega zmęczona wracam 😅

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, adenomioza

1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

• Mikrusiek Znajoma

Wysłany: 2 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsty wrote:
    Czyli u Ciebie duża poprawa ☺️ To dobrze. I dobrze, że zdążyłaś na pociąg 💪
    Wyszłam z poradni głodna, więc poszłyśmy na obiad. Objadłyśny się jak bąki, ale pojechałyśmy jeszcze na stare miasto. Właśnie wsiadłam do pociągu i meeeega zmęczona wracam 😅
    Tak poprawa :-) masz już ustalony termin kontroli?

09.2020 CC
    07.2026 Zielone światło
  • Magsty Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrusiek wrote:
    Tak poprawa :-) masz już ustalony termin kontroli?

Mam 10 dzwonić/ pisać maila 😅 Ale trochę mi się nie chce jechać 🙈🙉🙊 zwłaszcza, że w sierpniu mamy jechać na spontaniczne wakacje - nie chce utrudniać sobie wyjazdu...ale jeszcze zobaczę.

1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

‹‹ 32 33 34 35 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ