Dziura w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety, jestem obecnie w jakimś dziwnym zawieszeniu. Niby obraz USG ok, zielona światło a plamienia nadal wystepują... Może to hormonalnie, czekam na normalną miesiączkę już bez tabletek.Magsty wrote:Naprawdę? Jejku to bardzo długo plamisz 😱 myślałam, że to jakieś drobne plamienia przez dzień, czy dwa09.2020 CC
04.2026 Korekta niszy w UCZKIN
07.2026 Zielone światło -
Ja nie jestem na antykoncepcji i też plamienia mam większe niż przed korekta. Korektę miałam w maju a plamienia mam tydzień przed okresem gdzie wcześniej maialam 2 dni i po okresie 2 dni przerwy i znów plamienie około 4 dni. Więc czekam też aż się zmieni cokolwiek. I u mnie najgorsze jest też że jak poćwiczę na siłowni to krwawię i też mam ból po lewej stronie więc staram się oszczędzać jak mogę chodź już minęło trochę czasu.Mikrusiek wrote:No niestety, jestem obecnie w jakimś dziwnym zawieszeniu. Niby obraz USG ok, zielona światło a plamienia nadal wystepują... Może to hormonalnie, czekam na normalną miesiączkę już bez tabletek.
-
Ja też mam ból po lewej stronie, czasem taki jak na miesiączkę a czasem takie dziwne kłucie... A czy po korecie zmniejszyła Ci się nisza?Lara1721 wrote:Ja nie jestem na antykoncepcji i też plamienia mam większe niż przed korekta. Korektę miałam w maju a plamienia mam tydzień przed okresem gdzie wcześniej maialam 2 dni i po okresie 2 dni przerwy i znów plamienie około 4 dni. Więc czekam też aż się zmieni cokolwiek. I u mnie najgorsze jest też że jak poćwiczę na siłowni to krwawię i też mam ból po lewej stronie więc staram się oszczędzać jak mogę chodź już minęło trochę czasu.09.2020 CC
Ostatnio ginekolog jak badał miałam 11x 3 mm ale byłam 4 dni przed okresem a ponoć najbardziej jest ona widoczna zaraz po okresie a przed zabieg miałam niche 11x6 mm wiec średnio. Lekarz przepisał mi visanne zęby tam to trochę wysuszyć ale sama nie wiem czy brać czy nie . Była któraś z was na tym leku może ? Jak u ciebie nicha ?Mikrusiek wrote:Ja też mam ból po lewej stronie, czasem taki jak na miesiączkę a czasem takie dziwne kłucie... A czy po korecie zmniejszyła Ci się nisza?
-
Ja przed zabiegiem miałam niszę 22x12x8 po zabiegu zmniejszyła się na 7 x 4.Lara1721 wrote:Ostatnio ginekolog jak badał miałam 11x 3 mm ale byłam 4 dni przed okresem a ponoć najbardziej jest ona widoczna zaraz po okresie a przed zabieg miałam niche 11x6 mm wiec średnio. Lekarz przepisał mi visanne zęby tam to trochę wysuszyć ale sama nie wiem czy brać czy nie . Była któraś z was na tym leku może ? Jak u ciebie nicha ?09.2020 CC
Lara1721 wrote:Ostatnio ginekolog jak badał miałam 11x 3 mm ale byłam 4 dni przed okresem a ponoć najbardziej jest ona widoczna zaraz po okresie a przed zabieg miałam niche 11x6 mm wiec średnio. Lekarz przepisał mi visanne zęby tam to trochę wysuszyć ale sama nie wiem czy brać czy nie . Była któraś z was na tym leku może ? Jak u ciebie nicha ?
Byłam na bardzo podobnym leku kilka razy podczas przygotowań do transferu. Ogólnie to taka menopauza. Faktycznie stany zapalne się wyciszają, a w niszy nie ma krwi, bo nie ma też okresu. Może to pomoc w procesie gojenia niszy. Szkoda, że od razu nie zalecają takich leków 🤬poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, adenomioza
12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
11.24 - transfer blastki 4BB , beta 0,8
12.24 korekta niszy w klinice
18.03.25 - transfer blastki 4BB , beta <2.30
2.06 - transfer blastki 4bc, beta <2,30
25.09 - transfer blastek 4bc i 1bb, beta <2.30
11.05 - korekta niszy w UCZKiN -
No właśnie szkoda bo już jestem 2.5 msc po zabiegu i ciekawe czy coś pomoże 🤦🏽♀️Magsty wrote:Byłam na bardzo podobnym leku kilka razy podczas przygotowań do transferu. Ogólnie to taka menopauza. Faktycznie stany zapalne się wyciszają, a w niszy nie ma krwi, bo nie ma też okresu. Może to pomoc w procesie gojenia niszy. Szkoda, że od razu nie zalecają takich leków 🤬
-
A na jak długo lekarz zaproponował wprowadzenie tego leku?poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, adenomioza
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
Na 3 miesiące a od nowego roku zaproponował mi invitro jakby nic to nie pomogło.on pracuje w klinice niepłodności i mówił że jest teraz mnóstwo kobiet które mają niche i jak zapytałam dlaczego tak jest że dawniej nie było aż takich problemów z tym to stwierdził że teraz lekarze nie zwracają uwagi jak szyją po cesarce (nie wiem czy nie są douczeni czy co ) i dlatego tak jest.Magsty wrote:A na jak długo lekarz zaproponował wprowadzenie tego leku?
-
Mi jeden lekarz powiedział że kiedyś szyli podwójnie a teraz niestety nie i dlatego się rozchodzi.Lara1721 wrote:Na 3 miesiące a od nowego roku zaproponował mi invitro jakby nic to nie pomogło.on pracuje w klinice niepłodności i mówił że jest teraz mnóstwo kobiet które mają niche i jak zapytałam dlaczego tak jest że dawniej nie było aż takich problemów z tym to stwierdził że teraz lekarze nie zwracają uwagi jak szyją po cesarce (nie wiem czy nie są douczeni czy co ) i dlatego tak jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 05:46
09.2020 CC
Lara1721 wrote:Na 3 miesiące a od nowego roku zaproponował mi invitro jakby nic to nie pomogło.on pracuje w klinice niepłodności i mówił że jest teraz mnóstwo kobiet które mają niche i jak zapytałam dlaczego tak jest że dawniej nie było aż takich problemów z tym to stwierdził że teraz lekarze nie zwracają uwagi jak szyją po cesarce (nie wiem czy nie są douczeni czy co ) i dlatego tak jest.
Na 3 miesiące może pomóc.
Moja gin też mi powiedziała, że ktoś mi cesarskie "spier". Patrząc z perspektywy czasu to w sumie nie dziwię się. Miałam bardzo trudny poród.
Prócz niche masz coś zdiagnozowane?poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, adenomioza
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
No ja też miałam nie planowana cesarkę na szybko więc może dlatego też nie przyłożyli się do szycia. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi przy cięciu.Magsty wrote:Na 3 miesiące może pomóc.
Moja gin też mi powiedziała, że ktoś mi cesarskie "spier". Patrząc z perspektywy czasu to w sumie nie dziwię się. Miałam bardzo trudny poród.
Prócz niche masz coś zdiagnozowane?
Niestety nic wszystko perfekcyjne każdy się dziwi jak to możliwe że ciąży nie ma od 13 lat 🤷🏽♀️
A u Ciebie jest jescze jakaś diagnoza ? Czy tylko niche tez ? -
Lara1721 wrote:No ja też miałam nie planowana cesarkę na szybko więc może dlatego też nie przyłożyli się do szycia. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi przy cięciu.
Niestety nic wszystko perfekcyjne każdy się dziwi jak to możliwe że ciąży nie ma od 13 lat 🤷🏽♀️
A u Ciebie jest jescze jakaś diagnoza ? Czy tylko niche tez ?
U mnie jeszcze lekka endometioza (która nie powinna być główna przyczyną). Stwierdzono u mnie też adenomiozę, ale ostatnia dr od endo powiedziała mi, że to może być nadinterpretacja, bo jakieś wskaźniki są nisko. Więc mogę jej nie mieć.
Robiłam też kilka badań ważniejszych badań immunologicznych i tam też nic nie ma 🫣poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, adenomioza
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭