Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Mam nadzieję, że i mi w końcu coś sypnie, bo powoli brak wiosny i brak fasolki mnie dobija i odbiera chęci.

Przecież ta zima MUSI wreszcie się skończyć...wtedy i humor się poprawi...a wtedy tylko chwila i znów pojawią się fasolki :) Jestem pewna...no i ze swojej strony obiecuję chuchać, dmuchać i zarażać :)

gocha04, Mała lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Jak było u was z seksem we wczesnej ciąży? Wyczytałam, że jeżeli kobieta przeszła poronienie, to nie należy wtedy współżyć. Z m. dyskutujemy na ten temat, i nie bardzo wiemy co zrobić.

• Dora Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia na pewno najlepiej pogadać z lekarką, bo faktycznie też coś czytałam, że przebyte poronienie moze byc przeciwwskazaniem.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki ;)
    Rucia ja na początku ciąży powiedziałam sobie, że nie będę współżyć do pierwszej wizyty u gina i dopiero jak się dowiem, ze wszystko ok to sobie z mężem poszalejemy. Na wizytę nie dotarłam... bo trafiłam do szpitala z krwawieniem. Ja to się zrobiłam taka dmuchająca na zimne, choć nigdy taka nie byłam. Nie wiem czy seks w razie co pogorszyłby sprawę czy nie. Ogólnie teraz mam stracha i sam stosunek delikatnie raz na jakiś czas a tak to trzymamy się różnych innych przyjemnych praktyk ;P

Shagga_80, Rucia, Mała lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pierwszej wizyty to w ogóle z dala trzymałam Starego...potem z raz się trafiło...moje libido jest równe 0...a i czasem mam schizy,że coś mnie pobolewa itd i nie chciałabym zaszkodzić Maleństwu...na wizycie u ginki najlepiej spytaj Ruciu i będzie wszystko ok :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez do wizyty u ginki wstrzymalismy sie dla pewnosci i spokoju a potem to tylko raz moje libido tez jest bliskie zera ale to glownie przez mdlosci i czeste wymioty nie mam sil i ochoty na nic.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Macie rację, lepiej nie ryzykować. Są różne inne sposoby na przyjemność :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki po Świętach!

Ruciu, nie wiem jak to jest z seksem w ciąży, jeśli jest się po poronieniu, ale wiem jedno: u mnie libido spadło do -20, teraz moze troszkę wzrosło... Tak wzrosło, że w ciągu ostatniego miesiąca z 2 razy odczułam pociąg sexualny ;P Więc szał ciał normalnie!

Chyba mdłości trochę mi odpuściły, ale pewności nie mam... Może to po prostu dlatego, że teraz mniej więcej wiem, co mnie zemdli i tego unikam..?
    Zmęczenie nadal spore...
    Ale przynajmniej nie muszę już wciągać w pracy brzucha (ani w domu u rodziców), bo wszyscy już wiedzą :D Tzn. rodzice, teściowie (+ reszta najbliższej rodziny) i w pracy.
    Teraz myślę tylko o mającej nadejść wiosence, zbliżającym się weekendzie majowym no i letnim urlopie na przełomie lipca i sierpnia...

Rucia, Shagga_80, Mała lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia i ja tęsknię za wiosną... pierwszy raz w życiu chyba :/ ogólnie wolę zimę- naprawdę, ale kurde ten lód na chodnikach w kwietniu to mnie rozpierdziela normalnie :/ Brzuch duży, środek ciężkosci nie tam gdzie trzeba i zanim się na tym lodzie wywaliłam to nie zliczę ile razy sie poślizgnęłam... także o wypadek łatwo, a w naszym stanie wiadomo czym takie upadki mogą grozić :( i tylko dlatego chce już tą wiosne... nie wspominając, że w zimową kurtkę się nie mieszczę i marznę jak cholera w takim filcowym kubraczku -.-

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te ostatnie śniegi i zawirowania pogody ciągle mnie boli głowa. Mam już tego tak serdecznie dosyć, że chyba się zaraz pochlastam.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, naprawdę straszna pogoda... Ale co zrobić, trzeba jakoś to przetrwać :( ...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi co wy jecie? bo ja mam chyba jakiś mięsowstręt. Moja dieta sklada sie gł. z chleba razowego i sera. Staram się oczywiście jeśc owoce i warzywa, ale wchodzą mi jedynie te na surowo. Najlepiej pod postacią sałatki greckiej. Nie mam juz pomyslow co ja jeszcze moge zjesc.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja nie pomogę bo jem wszystko a zwłaszcza mięso :) Ciągnie mnie do pasztetów, szynek itp :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi co wy jecie? bo ja mam chyba jakiś mięsowstręt. Moja dieta sklada sie gł. z chleba razowego i sera. Staram się oczywiście jeśc owoce i warzywa, ale wchodzą mi jedynie te na surowo. Najlepiej pod postacią sałatki greckiej. Nie mam juz pomyslow co ja jeszcze moge zjesc.

Będzie córcia :)

Dora lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Rucia moze okaze się już w piątek;-)

mauysia, anna_w lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się z Tobą założyć, że mam rację :) ( CHYBA ) ;)
    Najważniejsze żeby było zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 17:07

Dora lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy czy wróżka Rucia ma rację;-)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ty masz miesowstret a ja jadlowstret nie wiem co gorsze a ostatnio dochodzi wstret do wszelkich napojow ogolnie bylam dzis u ginekologa w tarnowie bo mnie strasznie boli dol kregoslupa kolo kosci ogonowej i podobno nic nawrt plastra rozgrzewajacegilo nie moge tylko nospa zazylam e na mnie ona nie dziala a ten bol to podobno skutek powiekszajacej sie macicy i miednicy i dostalam jeszcze czopki torecan na wymioty poki co nie wymiotoealsm alle mdlosci i nudnosci ciagle sa ja juz chce urodzic juz chce listopad!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki , wróciłam dopiero przed chwilą z Łodzi z USG genetycznego...wszystko wygląda , że jest w najlepszym porządku...a Pan doktor zbadał Małego we wszystkie strony :) Wychodzi, że jest starszy o jakieś 5 dni niż na to wskazuje termin OM, organy wyglądają, że są prawidłowe, serducho zbadane bardzo dokładnie i Pan doktor powiedział, że wykluczyć można większość chorób serca..przezierność 1,6...Mały ma już 76 mm...no i co jeszcze? Wiercił się jak szalony (w przeciwieństwie do starszego brata, który przespał całą wizytę u Taty na rękach - ale to nic, dostaliśmy płytę z całym filmem więc wszystko zobaczy)...aaaaaaa no i jak pewnie już domyśliłyście się Pan doktor orzekł to CHŁOPIEC! Początkowo powiedział, żeby nie sugerować się bardzo dzisiejszym USg w tej kwestii, że może co najwyżej w 80% określić płeć w tej chwili ale jak zobaczył co jest między nóżkami to powiedział, że daje 90% szans :)
    Przez niedługą chwilkę byłam nawet nieco zgaszona tym faktem...ale szybko mi przeszło i do domu wracałam meeeeeeeeeeeeeeeeeega szczęśliwa :)
    PS. Juz przed chwilą oglądałam nasz film :)

PS. Ja do niedawna też prawie wcale mięsa nie jadłam, teraz w sumie wrócił mi apetyt na wszystko no i co? Chłopak :)

mauysia, Dora, anna_w lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś, mi w sumie bardzo podchodzi mięso, pod warunkiem, że są to domowe wędliny czy inne własne wyroby. Po sklepowych (albo po mięsnych obiadach zamawianych w knajpach) robi mi się niedobrze.
    Ale przyznam, że w ciąży nawet bardziej smakuje mi mięso. Jak mam zachciankę, to mogę opitolić pół pasztetu (bez chleba) albo sporą ilosć innego rodzaju wędliny (ostatnio miałam szał na kabanosy - ale musiały być naprawdę dobrej jakości).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 06:16

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ