X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She i dziecko się jeszcze może przekrecic. Tak naprawdę jest masa przypadków, gdzie dziecko o przekręceniu sobie przypomni tydzień, dwa przed porodem ;) u mnie w 27 tc była głową w dół potem pośladkowo także dzieci już w brzuchu lubią sobie bezczelnie kpić z matek ;P a potem coraz bardziej...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Hania na tą chwilę ułozona jest na wpólsiedząco z nogą na oparciu kanapy i co chwila musze upominać żeby w nosie nie dłubała :D
    Zaś Luśka ostatnio była pośladkowo... to był chyba początek 30 tygodnia. Mam podejrzenia, że się przekręciła, bo juz 4ty dzień wariuje jak opetana i czuje mocniejsze ruchy na górze- jakby nogi i wypina cos co chwila nad pępkiem jakby to plecy były... no chyba, ze tyłek po mnie odziedziczyła to może i to tyłek :D choć wg USG duża nie jest ;P

:D dobre! pokręciłam totalnie - przecież Hania ma już kilka lat, a Ala jest w brzuszku :)

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze Ty pokręciłaś to normalne ;P ale ja na własną córkę wołałam nie raz imieniem naszego psa :D do póki z nami był... wabiła się Bella :D i tak na Belle wołałam Hanka a na Hankę Bella :D to dopiero draka :D

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Dora- jeśli masz lekarza rodzinnego takiego normalnego w miarę to powinien bez problemu Ci wypisać i najwyżej poprosić bys po wizycie u endo doniosła do przychodni zaświadczenie, że sie leczysz. Mi mój sam się oferował, ze gdybym potrzebowała to on mi wypisze.
    Ja dzisiaj miałam pobieranie krwi- jeju jak ja tego nie lubię :/ i w dodatku o 15.30 po raz 3ci już ma przyjść do mnie położna środowiskowa :D
    Hania przywlokła z przedszkola szkarlatynę tak w ogóle... mam 10 dni zakazu zbliżania się do niej :(
    A co do ruchów to już 4ty dzień z rzędu mała nie daje nawet chwili spokoju. Skubana tak się wierci, że mój brzuch wygląda jak opanowany przez Obcych :D Aż mąż się pytał czy to boli :D od rana do nocy w kółko się wierci! Coś mi mówi, ze pierwsze dni z małą to bedzie koszmar zanim ją przestawię na odpowiednie tory... ehhhh

Albo ona przestawi Ciebie na odpowiednie tory, hue hue hue :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Hej, hej :) moja paczka z C&A też wczoraj przyszła. I jestem zadowolona. Kupiłam rzeczy tylko dla Mai, więc doszło jej 5 dodatkowych ciuszków :)

Jak wyniki Mauysiu?

A wyniki w porządku - TSH w dole normy, FT4 w górze normy, więc dokładnie tak jak zalecała lekarka.

she, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    BellaRosa wrote:
    Dora- jeśli masz lekarza rodzinnego takiego normalnego w miarę to powinien bez problemu Ci wypisać i najwyżej poprosić bys po wizycie u endo doniosła do przychodni zaświadczenie, że sie leczysz. Mi mój sam się oferował, ze gdybym potrzebowała to on mi wypisze.
    Ja dzisiaj miałam pobieranie krwi- jeju jak ja tego nie lubię :/ i w dodatku o 15.30 po raz 3ci już ma przyjść do mnie położna środowiskowa :D
    Hania przywlokła z przedszkola szkarlatynę tak w ogóle... mam 10 dni zakazu zbliżania się do niej :(
    A co do ruchów to już 4ty dzień z rzędu mała nie daje nawet chwili spokoju. Skubana tak się wierci, że mój brzuch wygląda jak opanowany przez Obcych :D Aż mąż się pytał czy to boli :D od rana do nocy w kółko się wierci! Coś mi mówi, ze pierwsze dni z małą to bedzie koszmar zanim ją przestawię na odpowiednie tory... ehhhh

Albo ona przestawi Ciebie na odpowiednie tory, hue hue hue :)

No way! ;P Nie dam się tak łatwo :DJedyne co moze spowodowac, ze poddam się dziecku to kolki- bo tu wpływu nie mam. Inaczej nie da rady :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz tak, jakbyście miały stać po dwóch stronach wojennego okopu... ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej mówię tak jakbym nie chciała żeby dziecko mną rządziło ;P a jak trzeba będzie w tym celu rozpętać wojnę to się ją rozpęta :D No chyba, ze mała wyciągnie broń cięzką w formie kolki to ja się wtedy poddaję i wyciągnę białą flagę ;P

Mała lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Babeczki..ja mam nadzieję,że ja z moich zakupów na Allegro będę bardziej zadowolona niż z wczorajszych..i uprzedzam nie radzę kupować fig na C&A :P

Mała lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga a co z tymi figami nie tak? :>
    Ja ostatnio fartem odkryłam najlepsze na świecie jakie miałam gaciory ciążowe :D za jedyne 9zł :D a mianowicie... mamy u nas w Hrubieszowie sklep o zacnej nazwie China Market :D mój mąż postanowił kupić sobie tam bokserki- takie przylegające, nie te luźne zwykłe. I... zabrałam mu je i dokupiłam sobie jeszcze 2 pary :D Dziewczyny to normalnie cudo nad cudami :D sa z takiego śmiesznego materiału- bardzo przewiewny i taki lajkrowy trochę, rozciągliwy no nie wiem jak go opisac. Nigdzie nie uciskają- a jestem gruba, więc naprawdę ciężko mi w ciąży o wygodne majtki i w dodatku... sa tak super, że podciągają się pod same cycki :D I pomyśleć, że w China Market na dziale męskim kupię najcudowniejsze gacie ciążowe pod słońcem... :D

Shagga_80, mauysia, anna_w, kopciuszek126, Mała lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Shagga a co z tymi figami nie tak? :>
    Ja ostatnio fartem odkryłam najlepsze na świecie jakie miałam gaciory ciążowe :D za jedyne 9zł :D a mianowicie... mamy u nas w Hrubieszowie sklep o zacnej nazwie China Market :D mój mąż postanowił kupić sobie tam bokserki- takie przylegające, nie te luźne zwykłe. I... zabrałam mu je i dokupiłam sobie jeszcze 2 pary :D Dziewczyny to normalnie cudo nad cudami :D sa z takiego śmiesznego materiału- bardzo przewiewny i taki lajkrowy trochę, rozciągliwy no nie wiem jak go opisac. Nigdzie nie uciskają- a jestem gruba, więc naprawdę ciężko mi w ciąży o wygodne majtki i w dodatku... sa tak super, że podciągają się pod same cycki :D I pomyśleć, że w China Market na dziale męskim kupię najcudowniejsze gacie ciążowe pod słońcem... :D

Moje figi mini to meeeeeeeeeeeeeeeega majty :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już o "majciochach", to polecam Wam ciążowe rajstopy Gatta. Są rewelacyjne!!!

mauysia, anna_w lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga czyli masz jeszcze lepsze niż ja :D wiesz jakby mi podniósł samoocenę fakt, że mimo, że jestem gruba+ w ciąży a noszę gatki w rozmiarze MINI???? :D :D :D :D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczraj po wizycie padlam i spalam i spalam i spalam

dzieciatko jest zdrowe i ma juz ponad 8 cm serduszko ładnie bije i jużjest tak duży że miałam przez brzuch robione :) we ług usg termin porodu wychodzi na 3 listopada, ze niby 14 tydzien i 3 dzien wszystko sie zgadzać może ale jesli tak to by wskazywało patrząc na żywotność plemników że istnieje duże prawdopodobieństwo na chłopca i kolejną wizyte mam za miesiąc 5 czerwca.
    niestety nie mamy zdjęcia, bo babeczka oglądałą sobie tak dokładnie dzidziusia i nie zrobiła żadnego takiego ładnego a zapomnieliśmy podczas badania powiedzieć że chcemy zdjęcie więc nie było z czego wybrać za bardzo i ogolnie wcozraj lekarka miała chyba gorszy dzien pierwszy raz była taka mało przyjemna ale coz kobiety czasem tak mają ;) ważne że dziduś ładnie rośnie i jest zdrowy w ciągu tygodnia urósł o 2 cm :)

jeśli chodzi o majty to ja tez w takim chinskim sobie kupiłam bawełnianie za 4 zl i jestem z nich mega zadowolona :) co do reszty zakupów to będzie teraz krucho bo każda złowtówka jest nam potrzebna na opłaty związane z kupnem mieszkania w sobote mamy podpisac umowe przedwstepną :)

mauysia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeeeeezu, niech mnie ktoś odetnie od allegro i wszelkich zakupów internetowych! Dziś przyszły mi dwie kolejne paczki (czekam jeszcze na ostatnią z pięciu) i OCZYWIŚCIE jestem niezadowolona :(
    Może chce któraś potrzebuje szorty ciążowe (z H&Mu roz. 36 - choć dla mnie to 38) lub tunikę (no name też w podobnym rozmiarze, szczególnie dla znacznie wyższej ode mnie) o ile w ogóle preferujecie używki :(

Ami, piękną masz datę porodu wg USG -moje urodziny :D

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jeeeeeeeeezu, niech mnie ktoś odetnie od allegro i wszelkich zakupów internetowych! Dziś przyszły mi dwie kolejne paczki (czekam jeszcze na ostatnią z pięciu) i OCZYWIŚCIE jestem niezadowolona :(
    Może chce któraś potrzebuje szorty ciążowe (z H&Mu roz. 36 - choć dla mnie to 38) lub tunikę (no name też w podobnym rozmiarze, szczególnie dla znacznie wyższej ode mnie) o ile w ogóle preferujecie używki :(

Ty allegromanko!
    Mi na razie generalnie udaje się trzymać z dala od Allegro - kupiłam tylko lniane spodnie ciążowe i fioletowy T-shirt taki rozciągliwy, dopasowany do brzuszka - przyszedł wczoraj ale chyba jeszcze mam niego za mały brzuch, bo są duże luzy, więc czeka na lepsze brzuchowe czasy...

Shagga - to daj linki do tych aukcji, na których kupiłaś ciuszki :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:

Ty allegromanko!
    Mi na razie generalnie udaje się trzymać z dala od Allegro - kupiłam tylko lniane spodnie ciążowe i fioletowy T-shirt taki rozciągliwy, dopasowany do brzuszka - przyszedł wczoraj ale chyba jeszcze mam niego za mały brzuch, bo są duże luzy, więc czeka na lepsze brzuchowe czasy...

Shagga - to daj linki do tych aukcji, na których kupiłaś ciuszki :)

A chętnie, chętnie podam :P :

Tunika:
    http://allegro.pl/wloska-koszula-tunika-ciazowa-roz-s-36-m-38-i3201183948.html

Spodenki:
    http://allegro.pl/spodenki-ciazowe-hm-mama-i3201302053.html

• mauysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne, fajne - niestety nie na moje masywne udziska i ramioniska :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, większy problem to jest nosić rozmiary wielkości dziecięcej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta tunika jest dla mnie jak sukienka (i w ostateczności tak mogłabym ją nosić :P ) a spodenki jak po starszej siostrze :/
    Na szczęście moja Bratowa jest wyższa ode mnie,może Jej się cosik spodoba :P

Sandraa lubi tę wiadomość

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ