Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:Brać przed owulacją. Jest polecany dla kobiet z PCOS. Brać podczas posiłku. "Przyjmowanie 1200 mg NAC od 3 do 7 dnia cyklu miesiączkowego podnosi wskaźnik występowania jajeczkowania z 17,9% do 52,1% oraz wskaźnik ciąż o 11,5%"
Właśnie chodzi mi o to, czy jeśli nie mam PCOS to jest dla mnie niepolecany?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 08:55
-
karola_b wrote:Właśnie chodzi mi o to, że jeśli nie mam PCOS to jest dla mnie niepolecany?
Możesz spróbować stosować. Więcej ma wskazań jak przeciwskazańAle pamiętaj, że to jak każdy suplement może "namieszać" w organizmie.
-
Ja też planuję spróbować z NAC jak już w końcu się doczekam nowego cyklu. Nie mam pcos, ale przed ciążą miałam czynnościowy nadmiar androgenów, a na to NAC też ponoć może podziałać, zobaczymy. Kupiłam miovelię NAC. Jeszcze tego nie stosowałam. Poprzednio pomogła metformina, ale teraz wolałabym spróbować najpierw bez niej.
-
Viii wrote:Sylwester to dobry czas, wtedy powstał mój pierwszy syn! 😁
Oooo mój w święta 🫣
Witam się kawusią z rana! Wstałam dziś z takim przemyśleniem, że chyba przesadzam… nakręcam się negatywnie, a w zasadzie bez powodu. Podjęliśmy decyzję o staraniu o dzidziusia na przełomie sierpnia/września, z racji tego, że M pracuje za granicą widzieliśmy się w październiku, ale byłam już na końcówce cyklu, a zaraz po miesiączce wylatywałam do domu, więc możliwości 0, teraz listopad - się nie widzimy i szanse będą w grudniu na święta. Ja założyłam z góry, że z racji mojego wieku będzie problem i się nie uda… ale w sumie czemu nie? Mam 2 dzieci, zachodziłam wprawdzie w te ciąże dawno temu, ale jednak zaszłam bez problemu, nigdy nie miałam większych problemów ginekologicznych, a teraz suplementuję się, przebadałam się i żadnych przeciwwskazań ani nieprawidłowości nie ma… więc czemu ma się nie udać? Tylko dlatego, że mam 36lat? Oglądam te rolki o niepłodności, hormonach, suplach itp…. no bez sensu, stresuję się i nakręcam właśnie tym… a żaden problem jeszcze nawet nie został stwierdzony, nawet nie mogę powiedzieć, że jakieś staranie nie wyszło, nie wyszło tylko dlatego, że nie było seksu, bo sie nie widzieliśmy więc no to logiczne 🤦🏽♀️ postanowiłam uwolnić głowę, zrobić tylko proga w 7dpo i resztę zostawić losowi. Bardzo chcemy tego bobasa, ale moje nakręcanie się negatywnie w tym nie pomoże. Liczę na magię świąt 😍🤭Viii, Cerva, Putka2022, Pusshka, ezra, Małgosiagosia, Sofka88, bonassola, Pełna chata, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
nick nieaktualny
-
Sparky wrote:Ja też planuję spróbować z NAC jak już w końcu się doczekam nowego cyklu. Nie mam pcos, ale przed ciążą miałam czynnościowy nadmiar androgenów, a na to NAC też ponoć może podziałać, zobaczymy. Kupiłam miovelię NAC. Jeszcze tego nie stosowałam. Poprzednio pomogła metformina, ale teraz wolałabym spróbować najpierw bez niej.
Ja biorę Miovellę + Metforminę + dodatkowy "worek" supli
Miovellę polecam pić z mlekiem np. owsianym czy kokosowymSmak jest bardzo słodki
Jaki czas od brania metforminy udało Ci się zajść w ciąże ?Sparky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZimozielona wrote:Cześć Dziewczyny! U mnie 11 dpo bądź 10dpo. Coś takiego.
Test pink superczuly przez chwile myślałam że cień cienia jest i zrobiłam z action. Obydwa biel. Nawet wstałam z myślą że dostanę okres bo wczoraj bolał mnie brzuch mega i jajnik lewy jak owulacja! Dziś 27dc czyli 🐒w każdej chwili może przyjść. No i mi smutno…ból brzucha dziś taki że czas się pogodzić z brakiem powodzenia. Czy następny cykl mogę działać zależy od opini lekarzy. Więc najbliższy tydzień pewnie znów diagnostyka i badania i na bank pochrzaniło się przez 3 miesiące bez leków..
Nie trać jeszcze nadziei, jeszcze jest dość wcześnie❤🤞 -
Cerva wrote:Dziewczyny! Właśnie wróciłam z spotkania z przyjaciółkami i tak mi się chciało siku, że stwierdziłam że to wykorzystam. Serce mi wali jak młotem... 🥹
https://zapodaj.net/plik-TxMhPpMhgd
Test ten super czuły z Action, dziś 12 dpo... Ale były bardzo małe szanse... + To endometrium w 6 dpo 4,4 mam tylko.
Piłam zimowa herbatkę z imbirem itd., czy to mogło jakoś zaburzyć? Bo któraś tu pisała, że miała pozytyw po grzańcu?
No piękna krecha 😘 gratuluję
Miałaś jutro ze mną testować he heWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 09:10
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
KarolinaAnastazja wrote:Ja biorę Miovellę + Metforminę + dodatkowy "worek" supli
Miovellę polecam pić z mlekiem np. owsianym czy kokosowymSmak jest bardzo słodki
Jaki czas od brania metforminy udało Ci się zajść w ciąże ?
Miovelia NAC jest w kapsułkach na szczęście 😀 Do picia mam fertistim 😂
1,5 cyklu od włączenia metforminy byłam już w zdrowej ciąży 😍 Po roku tułaczki trafiłam do świetnego lekarza i trafił w dziesiątkę ☺️ także jak tym razem nie będzie wychodzić przez kilka miesięcy, to się do niego umawiam i na pewno coś wymyśli 😀 Na razie będę próbować bez pomocy lekarza, bo wiem, że u mnie miesza kp. Być może będę musiała odstawić synka, żeby mogło się udać zajść w kolejną ciążę 🤔 czas pokaże, na razie to takie gdybanieKarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Mnie oszukiwały paskowe facelle.
Jeśli chodzi o NAC to u mnie ładnie motywuje jajnik do pracy - w 5 dc 13 mm pecherzyki. Tylko co z tego jak nie pękły
Czytam co Wam pomogło i jeszcze bardziej się załamuje u mnie jest już i inozytol i metformina i NAC i ovitrelle i nic. Sama za bardzo nie wiem jak liczyć cykle starań, bo po odstawieniu anty w czerwcu musiałam w sierpniu wywoływać okres dupkiem, potem we wrześniu i październiku torbiel, w listopadzie antykoncepcja i tak mnie zastal grudzień. -
Sunnysunsun wrote:Nieee.... 🥺🥺🥺 A może jest jeszcze za wcześnie..?
Nie, nie 12 dpo poza tym nie chcę sobie tego robić... na początku cyklu było wielkie pozytywne myślenie jak u Metki czemu ma się nie udać jak mamy syna z 1 cs, po owulacji mega dół bo nie wykorzystana dostatecznie, potem ciężkie rozmowy i cień, więc nie chcę sobie dokładać
Plan na ten cykl jest taki, żeby brać ACC bo kupiłam jeszcze przed tym ja dowiedziałam się, że lepszy jest NAC, a od stycznia w zależy jak wypadną dni cyklu biorę się za badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 09:28
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:Dołączam do grona oszukanych przez facelle, ani na pinku ani na action nie ma wątpliwości ze biało 🥺
Bardzo mi przykro.. mi został jeden ten oszukaniec zaraz go osikam w ramach zemsty! 😂
Kochana przytulam, uda się w końcu na pewno i nam 🤞❤blador2, MartiMarti lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Noheart93 wrote:Hej, dawno tu nie pisałam, właściwie nie mam kiedy czas praca, obowiązki.
W tamtym miesiącu do owulacji nie doszło.
Spróbowaliśmy tym razem zastrzyk ovitrelle i pękły mi dwa pecherzyki. Więc lekarz uznał, że mam 32 % szans na ciąże
Sprawdzę się za 12 dni
Za bardzo się nastawiłam więc martwię się, że nic z tego 🙈🙈
Trzymamy kciuki! 🤞🤞🤞 i czekamy z Tobą na testowanie!👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualny
-
metkamniedrapie_87 wrote:Oooo mój w święta 🫣
Witam się kawusią z rana! Wstałam dziś z takim przemyśleniem, że chyba przesadzam… nakręcam się negatywnie, a w zasadzie bez powodu. Podjęliśmy decyzję o staraniu o dzidziusia na przełomie sierpnia/września, z racji tego, że M pracuje za granicą widzieliśmy się w październiku, ale byłam już na końcówce cyklu, a zaraz po miesiączce wylatywałam do domu, więc możliwości 0, teraz listopad - się nie widzimy i szanse będą w grudniu na święta. Ja założyłam z góry, że z racji mojego wieku będzie problem i się nie uda… ale w sumie czemu nie? Mam 2 dzieci, zachodziłam wprawdzie w te ciąże dawno temu, ale jednak zaszłam bez problemu, nigdy nie miałam większych problemów ginekologicznych, a teraz suplementuję się, przebadałam się i żadnych przeciwwskazań ani nieprawidłowości nie ma… więc czemu ma się nie udać? Tylko dlatego, że mam 36lat? Oglądam te rolki o niepłodności, hormonach, suplach itp…. no bez sensu, stresuję się i nakręcam właśnie tym… a żaden problem jeszcze nawet nie został stwierdzony, nawet nie mogę powiedzieć, że jakieś staranie nie wyszło, nie wyszło tylko dlatego, że nie było seksu, bo sie nie widzieliśmy więc no to logiczne 🤦🏽♀️ postanowiłam uwolnić głowę, zrobić tylko proga w 7dpo i resztę zostawić losowi. Bardzo chcemy tego bobasa, ale moje nakręcanie się negatywnie w tym nie pomoże. Liczę na magię świąt 😍🤭metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość
-
karola_b wrote:@Cerva to dobrze, że masz dziś dużo pracy - czas do wyniku Ci szybciej zleci! Wiem po sobie, że odświeżanie strony w oczekiwaniu na wynik jest bardzo stresujące, także warto zająć głowę czymś innym 😅
Ja mam pytanko do dziewczyn biorącym NAC: powiedzcie mi, Kochane, czy to jest zalecane tylko dla kobiet z PCOS? Myślę czy by nie spróbować, może podkręci mi owulkę. Czy można tym sobie zrobić więcej szkody niż pożytku?
Jaki jest najlepszy NAC?
Może to dlatego mi tak wystrzeliło progesteron?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 09:38
JoKoKoJo lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
Czytam co Wam pomogło i jeszcze bardziej się załamuje u mnie jest już i inozytol i metformina i NAC i ovitrelle i nic. Sama za bardzo nie wiem jak liczyć cykle starań, bo po odstawieniu anty w czerwcu musiałam w sierpniu wywoływać okres dupkiem, potem we wrześniu i październiku torbiel, w listopadzie antykoncepcja i tak mnie zastal grudzień.
@Nomeolvides nie zamartwiaj sie tak, bo to na pewno nie pomagajak dlugo bralas antykoncepcje? Niektore organizmy po anty potrzebuja nawet roku, aby wrocic do normalnosci
Po anty czesto hormony sa rozjechane, na usg czesto widoczne policistyczne jajniki.
Ok widze, ze anty bralas 7 lat.. to bardzo dlugotak jak mowie, organizm potrzebuje troche czasu. To nie jest tak proste po 7 latach wyciszania owulacji nagle znowu ja przywrocic i wrocic do rownowagi hormonalnej.
Podsylam post na ten temat: https://www.instagram.com/reel/CzVgDlmsiEL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 09:46
bonassola, MartiMarti lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
@Annaaa4 - ja widzę ten cień, cienia, cienia... 🤞🤞🤞❤
@Nomeolvides - kochana, nie załamuj.. musimy być silne! ❤
@Bialeekk - zaczynacie już procedurę w Klinice? Jakie plany? Ja też nastawiam się - już powiedziałam małżowi, że staramy się max do marca a później plan B. 🤔
@Anka32 - jestem za 🤣 ja już byłam na porodówce myślami a tu oszust test 🙄
@Zimozielona - dopóki nie ma małpy, piłka w grze!
@goska000 - super! Opowiesz coś Gosia więcej o tym badaniu? Z krwi? Co ono wskazuje? Ile kosztuje? Jestem ciekawa, może to jest jakiś kolejny krok dla nas.. 🤔
@metkamniedrapie_87 - zdecydowanie szansa jest ogromna, nie ma co się nakręcać chociaż to brzmi trywialnie to pierwsze kilka miesięcy starań to może być kompletnie naturalnie, więc na samym poczateczku odrzuć te czarne myśli! 🙌🤩
Wszystkie za ⚪️ i 🐒 przytulam ❤🤞goska000, Adirella lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
blador2 wrote:Nie, nie 12 dpo poza tym nie chcę sobie tego robić... na początku cyklu było wielkie pozytywne myślenie jak u Metki czemu ma się nie udać jak mamy syna z 1 cs, po owulacji mega dół bo nie wykorzystana dostatecznie, potem ciężkie rozmowy i cień, więc nie chcę sobie dokładać
Plan na ten cykl jest taki, żeby brać ACC bo kupiłam jeszcze przed tym ja dowiedziałam się, że lepszy jest NAC, a od stycznia w zależy jak wypadną dni cyklu biorę się za badania
Obawiam się, że mój entuzjazm też szybko się skończy, ale mam nadzieję, że jednak wytrzymam 🥺👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅