Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Pełna chata wrote:Dziękuję Ci bardzo za odp🙂 W zeszłym miesiącu miałam robione usg i nic nie budziło wątpliwości lekarza. Mialam 2 dominujace pecherzyki ale nie mam pojęcia czy doszło do owulacji. Wzrost temp miałam chociaz mógłby być większy, bol owulacyjny też więc wydaje się że coś tam się zadziało.
.
Ja na razie testuję "ludowe" metody zmniejszania estrogenów, tzn jedzenie codziennie surowej marchewki, jedzenie więcej brokułów i ogólnie warzyw kapustnych. Nie mam pojęcia, czy to może zadziałać, ale chyba nie zaszkodzi. Bo niestety endo niczego sensownego mi nie podpowiedziała. -
Nomeolvides wrote:Ale bukmacherka 😁 obstawiam betę 401. Co można wygrać? 😜
Cholera... nie przemyślałam tego 🤣
Może zdjęcie pajączka Prowadzącej? 😁Nomeolvides, blador2 lubią tę wiadomość
-
U mnie śluz biały i to dużo, uczucie jak w trakcie okresu. No i czuje swoje piersi. Jak dotykam to nic nie boli, ale jak siedzę to mi jakby ciążą.
Idę dzisiaj do ginekologa tego z Gdyni. Wiem, jak jakaś wariatka się tułam ale liczę ze trafie w końcu na kogoś kto będzie potrafił mi wytłumaczyć o co kaman.
Nie jestes jak wariatka tylko po prostu chcesz sie w koncu dowiedziec o co chodzi. Ja cie doskonale rozumiem, bo sama tułałam sie po ginekologach, w medicover bylam u wszystkich ktorzy sa w moim miescie 😂 i zaden nie pomogl i ostatnio bedac na 28h w warszawie przy okazji poszlam tam do ginekologa i w koncu sie dowiedzialam w czym jest problem. Takze uwazam, ze jesli czujesz ze cos jest nie tak, a lekarze mowia ci ze wszystko ok, to moze wlasnie trzeba szukac lepszego lekarza11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
karola_b wrote:Cholera... nie przemyślałam tego 🤣
Może zdjęcie pajączka Prowadzącej? 😁 -
U mnie śluz biały i to dużo, uczucie jak w trakcie okresu. No i czuje swoje piersi. Jak dotykam to nic nie boli, ale jak siedzę to mi jakby ciążą.
Idę dzisiaj do ginekologa tego z Gdyni. Wiem, jak jakaś wariatka się tułam ale liczę ze trafie w końcu na kogoś kto będzie potrafił mi wytłumaczyć o co kaman.
U Ciebie też mi brakuje avatara -
nick nieaktualnyEffiii wrote:Muu, Karola faktycznie Gośka, już zmieniłam, bo kojarzyłam że ktoś ma ale nie mogłam sobie przypomnieć kto 😁
Anka prowadzisz zapisy obstawianej bety ??
A to nie tak, że każda pilnuję swojego wyniku i potem zwycięzca sam się zgłasza? 😛blador2, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość
-
Mam takie poczucie jak Ty co do tułania się po lekarzach. I też póki co zakotwiczyłam w Gdyni. Także 🤞za nowego lekarzaStarania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Ale bukmacherka 😁 obstawiam betę 401. Co można wygrać? 😜
Niech ten ginekolog okaże się sensowny żebyś nie musiała już szukać! 🤞 -
Sunnysunsun wrote:Moja pierwsza beta była 74000🤣 ale o ciąży dowiedziałam się w 7 tyg
Anka32, blador2, Sunnysunsun, Sarka94, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
nick nieaktualny
-
Ccarolinaa wrote:Bardzo dziękuję dziewczyny za pocieszenie ❤️❤️
Poważnie po biochemicznej łatwiej zajść ? Jest to dla mnie dobra wiadomość 😭
Moja koleżanka również miała biochemiczna i zaszła właśnie w pierwszym cyklu późnieja wiesz czemu tak jest ??
Wiem, przez co przechodzisz, i najgorsza jest ta niewiedza dlaczego nie wyszło, bo niby kreski są, więc coś się dzieje a się nie udaje 🥺
Ja po tych biochemach zrobiłam sobie trombofilię przez testdna, czekam na wyniki. A jutro pójdę na zespół antyfosfolipidowym a przy okazji zrobię betę skoro już się kłuję.
Ciekawe jest to, że na razie u mnie jest "sukces" a wystarczyło brać tylko acard i progesteron. Niby nic takiego, lekarz bez zerknięcia w moje dotychczasowe badania polecił mi te leki w ciemno. Pytanie tylko, dlaczego to pomogło i czy to wystarczy na dłuższą metę...👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Sunnysunsun wrote:Przykro mi Carolina, że Ci się nie udało w tym cyklu.. 💔
Wiem, przez co przechodzisz, i najgorsza jest ta niewiedza dlaczego nie wyszło, bo niby kreski są, więc coś się dzieje a się nie udaje 🥺
Ja po tych biochemach zrobiłam sobie trombofilię przez testdna, czekam na wyniki. A jutro pójdę na zespół antyfosfolipidowym a przy okazji zrobię betę skoro już się kłuję.
Ciekawe jest to, że na razie u mnie jest "sukces" a wystarczyło brać tylko acard i progesteron. Niby nic takiego, lekarz bez zerknięcia w moje dotychczasowe badania polecił mi te leki w ciemno. Pytanie tylko, dlaczego to pomogło i czy to wystarczy na dłuższą metę...
Progesteron bralas duphaston czy luteine? A acard na co jest?
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Trochę się podepnę pod to pytanie.
W którym dc robione badanie? To Twój początek cyklu o ile dobrze pamiętam?
Kojarzycie jaki powinien być estadiol 7dpo? Gdzieś się przewinęła ta informacja.. Chyba sobie zrobię w tym cyklu razem z progiem
7dpo to najlepiej od 150 w góręPusshka lubi tę wiadomość