X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Tak poproszę 🤰🏻😍😍
    Dziękuję ❤️

Jak się czujesz? Jakieś objawy? Czy miałaś cykl stymulowany? 🤔😍😍

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Mam wyniki
    Progesteron 27,22 ng/ml
    Beta 105,80 mlU/ml

🥳🥳

Gratulacje ❤️❤️❤️

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Husky wrote:
    Mam mam ale z nim czekam bo wydaje mi się, że nic z tego. Moje pytanie było z czystej ciekawości dlaczego poziom lh wzrasta przed okresem :)

A ile dpo?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, w Was siła - moja Pani Dr z racji niskiego wg niej mojego poziomu DHEAS kazała mi znaleźć i kupić DHEA Eljot 25 mg - w necie nigdzie tego nie ma, znacie te tabletki? Suplementowałyście? Może wiecie gdzie można je dostać? 😢

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Cześć.
    Melduję 🐒
    Życzę Wam dziewczynki zdrowych ciąż, a na zbliżające się święta dużo miłości i szczęścia! ❄️☃️⭐️🎄🎁

Tulę za małpiszona 🫂
    Tobie również pięknych świąt życzę i spełnienia marzeń, w tym tych o maleństwie ❤🎅🎄

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Mam wyniki
    Progesteron 27,22 ng/ml
    Beta 105,80 mlU/ml

🥳🥳

Kochana gratuluję! ❤️

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka32, zawsze tak jest ze na początku coś wydaje się trudne, a minie kilka dni i ogarniesz na pewno 🥰 Życzę powodzenia!

@goska000, aż mam ochotę iść do Rosska po owulaka, bo w domu brak, ale... wytrzymam do jutra jakoś, dobrze że monit przed południem 😬

@Muuu., ha widzę że tak samo jak ja przeżywasz emocje razem z postaciami z serialu! Ostatnio coraz częściej zdarza mi się popłakać przed tv, np. podczas dokumentu Beckham. Gdy dowiedział się o ciąży Viktori a dzień później dostał czerwoną kartę w bardzo ważnym meczu, co wiązało się z wielomiesięcznym hejtem na jego osobie. Już myślałam, że to może przez hormony ciążowe, ale przecież byłam w trakcie miesiączki 😂 Chociaż... jak my tu piszemy - 1. dzień okresu to 1. dzień naszej ciąży przecież, o!
    Piękne wyniki, trzymam kciuki za powtórkę bety ❤

@Nietypowa30, cudownie! ❤

@ezra, pij na zdrowie! Będę trzymać kciuki za podgląd w sobotę 🥰

Anka32, Nietypowa30, Muuu., goska000, Adirella, ezra lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Mam wyniki
    Progesteron 27,22 ng/ml
    Beta 105,80 mlU/ml

🥳🥳
    Gratulacje!!! 😍

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Husky Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    A ile dpo?
    Dzisiaj u mnie 12. Wczoraj ledwo kreska, dzisiaj mocny pozytyw.

Kompletnie nie chodziło mi o to, że to ciąża bo testy owulacyjne przeciez jej nie potwierdzają. Tylko doszukuję sie kolejnej choroby u siebie 🤣 i tak sie zastanawialam czy to nie jest właśnie jakaś choroba 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 17:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Kobiety, w Was siła - moja Pani Dr z racji niskiego wg niej mojego poziomu DHEAS kazała mi znaleźć i kupić DHEA Eljot 25 mg - w necie nigdzie tego nie ma, znacie te tabletki? Suplementowałyście? Może wiecie gdzie można je dostać? 😢

Znalazłam poniższą informację:
    Problemy z dostępnością produktu DHEA Eljot wynikają ze zmiany podmiotu odpowiedzialnego. Firma Eljot Group nie zajmuje się już produkcją preparatu od około 8 miesięcy, teraz za produkt odpowiedzialna jest firma Aflofarm.

Ten dostępny tutaj
    https://aptekacurate.pl/product-pol-30872-DHEA-25-mg-30-tabl.html

Może masz możliwość skonsultowania powyższego?

ezra lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Husky wrote:
    Dzisiaj u mnie 12. Wczoraj ledwo kreska, dzisiaj mocny pozytyw.

Kompletnie nie chodziło mi o to, że to ciąża bo testy owulacyjne przeciez jej nie potwierdzają. Tylko doszukuję sie kolejnej choroby u siebie 🤣 i tak sie zastanawialam czy to nie jest właśnie jakaś choroba 🤣

Ja bym na twoim miejscu zrobila test ciazowy, nawet teraz. Jestes 12 dpo to powinno cos wyjsc, a widzialam, ze dzis temp tez ci skoczyla do gory ;)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    żadna praca nie hańbi a praca z ludźmi uczy pokory jak żadna inna 😁
    Jak wspominasz pracę w Maczku? 🧐

To prawda! Jak w fabryce 🙈 pracowałam jeszcze za starych czasów, gdy nie robiło się zamówień po numerkach tylko zawsze jakaś partia musiała być gotową 😅 więc jak był weekendowy ruch to było robienie kanapek na akord i chaos przy kasie 🙈 zdecydowanie najlepiej pamiętam stamtąd zniżkę pracowniczą uprawniająca do cheesburgerów za 2 zlote i McRoyali za 6 🥹

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Anka32, zawsze tak jest ze na początku coś wydaje się trudne, a minie kilka dni i ogarniesz na pewno 🥰 Życzę powodzenia!

@goska000, aż mam ochotę iść do Rosska po owulaka, bo w domu brak, ale... wytrzymam do jutra jakoś, dobrze że monit przed południem 😬

@Muuu., ha widzę że tak samo jak ja przeżywasz emocje razem z postaciami z serialu! Ostatnio coraz częściej zdarza mi się popłakać przed tv, np. podczas dokumentu Beckham. Gdy dowiedział się o ciąży Viktori a dzień później dostał czerwoną kartę w bardzo ważnym meczu, co wiązało się z wielomiesięcznym hejtem na jego osobie. Już myślałam, że to może przez hormony ciążowe, ale przecież byłam w trakcie miesiączki 😂 Chociaż... jak my tu piszemy - 1. dzień okresu to 1. dzień naszej ciąży przecież, o!
    Piękne wyniki, trzymam kciuki za powtórkę bety ❤

@Nietypowa30, cudownie! ❤

@ezra, pij na zdrowie! Będę trzymać kciuki za podgląd w sobotę 🥰

Polecasz ten dokument o Bechkamie?
    Ja oglądałam o Neymarze (ma chłop szczęście, że nie było w nim tego co obecnie odpiernicza 🤣) i byłam zachwycona ze względu na sentyment do reprezentacji Brazylii 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 17:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    To prawda! Jak w fabryce 🙈 pracowałam jeszcze za starych czasów, gdy nie robiło się zamówień po numerkach tylko zawsze jakaś partia musiała być gotową 😅 więc jak był weekendowy ruch to było robienie kanapek na akord i chaos przy kasie 🙈 zdecydowanie najlepiej pamiętam stamtąd zniżkę pracowniczą uprawniająca do cheesburgerów za 2 zlote i McRoyali za 6 🥹

Oj tak, ja bym tam dla samej zniżki pracowniczej poszła pracować 🥹😋
    Chociaż podejrzewam, że z moja obecną przemianą materii to po czasie ja byłabym bardziej Big niż Big Mac 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 17:54

• Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Jak się czujesz? Jakieś objawy? Czy miałaś cykl stymulowany? 🤔😍😍

O objawach pisałam wcześniej, że nic takiego, ból piersi i trochę ból podbrzusza jakbym miała dostać okresu 🫣 no i ochota od 3 dni na śledzie.
    Tak, cykl miałam pierwszy raz stymulowany Clo i chyba udany 🍀🥳

Zaczarowan, ezra lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

Dziś 12dc, już czuję pobolewanie.. jutro Wigilia firmowa i zamierzam raczyć się czerwonym winkiem - w końcu ile można odmawiać, bo a nóż jestem w ciąży 🙄 zamierzam się dobrze bawić a w sobotę mam kolejną kontrolę jak moje dwa prawe jajeczka 😎

Też mam jutro 🤭 i akurat drugą najlepszą wymówkę "jestem kierowcą" 😁 nawet przez chwilę myślałam czy by nie pojechać zbiorkomem i czegoś nie chlapnąć, ale raz, że wymyślili nam imprezę na końcu świata, a dwa, że jakoś nie mam smaka na % 🫢

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Chociaż podejrzewam, że z moja obecną przemianą materii to po czasie ja byłabym bardziej Big niż Big Mac 🤣🤣

🤣🤣🤣

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie gapa, tak się zaczytałam i odpowiadałam wam, że pojechałam tramwajem na rurkę nie w tym kierunku co trzeba 😅 Także tak - forum uzależnia, a kto nie ma w głowie... ten wyskakuje z kasy i jedzie uberem!

Butterfly23, Nietypowa30, Anka32, Muuu., ultramaryna_, Liyss🧚🏻, JoKoKoJo, goska000, Adirella, Husky, Viii, bonassola, Lola93, blador2, ezra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Matko, jak się moĵ przyszły szef rozgadał to myślałam, że nie wyjdę 🤣
    Zaczynam w przyszłym tygodniu 😁 wracam ze stosikiem dokumentów do wypełnienia.
    Dziękuję za Wasze kciuki, pólkciuki i co tam jeszcze trzymałyście ❤️

No i pięknie! 🤗 Moje gratulacje ❤

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Polecasz ten dokument o Bechkamie?
    Ja oglądałam o Neymarze (ma chłop szczęście, że nie było w nim tego co obecnie odpiernicza 🤣) i byłam zachwycona ze względu na sentyment do reprezentacji Brazylii 🥹
    Polecam! Naprawdę fajnie się oglądało 😊

Anka32, stokrotka00 lubią tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ