X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny wy wiecie jak to jest z rezerwą jajnikową w ciąży? Czy te 9 miesięcy +karmienie piersią to blokuje dojrzewanie jajeczek i czy to przedłuża jakoś tą rezerwę czy potem jak się zaczyna cykl to te jajeczka one obumierają za ten okres ciąży? I jest podobnie jak z włosami że w ciąży to nie wypadają ale potem to co miało wypaść to już wypada? Jestem zielona w temacie a mnie bardzo ciekawi?
    A jak są np kobiety które zachodzą w ciążę rok po roku przez kilka lat czy to im przedłuży okres rozrodczy i opóźni menopauzę?

🩷
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Muuu., @Mamausia, piękne przyrosty!

@Pełna chata, pewnie że wytrzymasz, dla upragnionej ciąży wszystko 🥰 Będzie dobrze!

@ezra, mam nadzieję, że już u Ciebie lepiej 🫂 I życzę miłego wieczoru z mężem 🤞

@blador2, Ciebie też przytulam 🫂

My dzisiaj byliśmy na Ice Festiwal (rzeźbienie w bryle lodu) i grzanym winku 😊 Teraz standard sobotni - sprzątanie, mam w planach jeszcze zrobić rosół i zakwas, a jutro piernikowa niedziela.
    Wklejam kilka prac z tego festiwalu - ja byłam zachwycona!
    https://zapodaj.net/plik-qBU7avnyvq
    https://zapodaj.net/plik-FctLvP2cfr
    https://zapodaj.net/plik-SqwG7NHZxR
    https://zapodaj.net/plik-XQYOGlyxzm

Kira wrote:
    Przyszedł kurier z testami owu. Stary przychodzi z otwartą paczką i pyta co zamówiłam. Ja ze testy owu
    - A CO TO?
    No spojrzałam na niego jak na wariata i mówię, że tym razem to ma sobie sam wygooglować, bo ileż można tłumaczyć, a ten i tak zapomina 😂
    Za chwile widzę jak maluje mu się głupkowaty uśmiech na twarzy i takie „aaaaa now I know” 🤦‍♀️❤️
    Także jedziemy z tematem 😎
    Tylko najpierw muszę zmartwychwstać, bo choroba mnie ostro poskładała 🙈🙈
    Haha! Mi się śmiać zawsze chce jak mój pyta rano, gdy widzi jak mierzę temp "czy jest odpowiednia" 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 16:49

Muuu., ezra, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to termometr później córka chowa do szuflady, bo ‚to jest mamusi, mierzy w buzi’ 🫣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 16:39

Pusshka, Anka32, Kira lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • AnkaAneczka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia wrote:
    Dziewczyny mam wynik Bety 🥰

65 IU , więc mamy przyrost według kalkulatora 270%

Pozostaje czekać na wizytę.

Objawów nadal brak.

Najważniejsze , że pestek rośnie.

Ale super ❤️ trzymam mocno kciuki ❤️ ja nie wiem kiedy mogłam mieć owu bo lewy jajnik czułam mocniej że 3 dni co 2 dni 😅

Mamausia lubi tę wiadomość

👩🏽28 🧔🏽‍♂️34
    ⛪2015
    👦🏼 2015
    👧🏼 2019

8.01.2024 ⏸️
    Beta - 21.9 mIU/mL

10.01.2024 - beta - 72.8 mIU/mL

18.01.2024 - beta 1900 mIU/mL
    progesteron 10,40 ng/ml

22.01.2024 - USG 5t+6d
    Pęcherzyk ciążowy + pęcherzyk żółtkowy +zalążek płodu (serduszka brak)
    31.01.24 wizyta

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam samotny weekend i zamówiłam sobie jedzenie 2 godziny temu. Dzwonili właśnie, że był dostawca ale nie znalazł bloku, więc mam przyjść po jedzenie sama. Dawno nie byłam tak wkurzona, bo od rana prawie nic nie jadłam. Zanim pójdę i wrócę jedzenie na pewno będzie zimne.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    A dziewczyny wy wiecie jak to jest z rezerwą jajnikową w ciąży? Czy te 9 miesięcy +karmienie piersią to blokuje dojrzewanie jajeczek i czy to przedłuża jakoś tą rezerwę czy potem jak się zaczyna cykl to te jajeczka one obumierają za ten okres ciąży? I jest podobnie jak z włosami że w ciąży to nie wypadają ale potem to co miało wypaść to już wypada? Jestem zielona w temacie a mnie bardzo ciekawi?
    A jak są np kobiety które zachodzą w ciążę rok po roku przez kilka lat czy to im przedłuży okres rozrodczy i opóźni menopauzę?

Też się jakiś czas temu nad tym zastanawialam. Teoretycznie jajniki podczas ciąży są uśpione, więc te komórki nie są zuzywane i według mnie oddala to menopauze...ale nie wiem jak to jest naprawde.

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia Polak głodny Polak zły, jak ja nie zjem posiłku w porę to lepi n do mnie nie podchodzić , więc wiem co czujesz 🥺🥺

Mamausia piękny przyrost 💜

Blador wiem że łatwo mi pisać, chociaż swoje też już przeszłam i wiem jak się czujesz, ale stałe sikanie na testy nie pomoże, masz dodatnia betę, bierzesz luteinę więc daj czas sobie i fasolce, od czegoś ta beta musi wystartować.

Mam pytanie do naszych ekspertek od zakwasu z buraków a mianowicie mój zakwas stał dłużej niż powinien w ciemnym miejscu ale lekko ciepłem i nie miał na sobie żadnego nalotu,
    ale po otwarciu słoika zaczął się pienić tak jak Cola , po chwili si niepokoiło i wygląda ok. Moje pytanie on jest zdatne do użytku czy raczej za długo się kisił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 16:55

blador2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:

Nie to tak nie działa, kobieta rodzi się z pewną rezerwą i ja poprostu ma okres ciąży tutaj nic nie zmienia przykład: kobieta urodziła 10 dzieci i menopauzy nie dostanie w wieku 65 zamiast 55 lat.

Na każdego przychodzi czas i pora. Niektórym kobietom spada szybciej lub wolniej ale ciąża tutaj nie ma nic do rzeczy.

Nowa_Ola, MartiMarti lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pełna chata - to bardzo dobre wieści - a przypomnisz skąd to podejrzenie nowotworu było? Tyle tu wątków, że mi umknęło.. 🤔

@Husky, jak się czujesz? Jakieś objawy? Coś w tym cyklu było dla Ciebie podejrzanie nowe? 🤩

@Zaczarowan nooooo ja widzę cień, cienia.. 😋 będziesz powtarzać jutro rano?

@Lola93 oczywiście! My staramy się o pierwsze, ja w kwietniu kończę 32 lata 🤗

@Sarka94 przytulam mocno! ❤ Ja po progesteronie mam wydłużone oczekiwanie na @, nie wiem czy to ma wpływ faktycznie ale powiązałam to..

@Pusshka to my praktycznie w tym samym czasie, ja dziś zastrzyk i spodziewam się owulki jutro/w poniedziałek, już jest śluz i moje chęci.. 😊 małżyk wraca o 23 z pracy i modlę się żeby "był w formie" bo śluz i wszystkie znaki mówią, że to już 🤗 a czuję się zdecydowanie lepiej już.. ❤

@Nietypowa30 no cudownie, gratuluje! ❤

@JoKoKoJo przytulam 🤗❤

@blador2 kochana jeszcze nie jest wszystko stracone!😘😘😘

@Mamausia cudownie, Pestek rośnie 😍😍😍

@MartiMarti, @Małgosiagosia @Cerva @klaudia_23 @Effiii @Mamausia @koktajlowa @Muuu. @Pełna chata @Ewka9090 - dzięki dziewczyny.. przeczytałam Wasze wiadomości i odetchnęłam.. cały ten żal się nagromadził a dodatkowo dziś ta na zastępstwo dr jakaś była dziwna i chyba mi się dodatkowo ulało, co się człowiek mocniej stara to coś się pojawia ale wiecie na pewno jak jest 😥 liczę na to, że to jakaś pomyłka i jak piszecie pójdę na kolejne USG chwilę po @ żeby sprawdzić, chociaż świecił się dziś tak ten punkt na USG, że nawet ja go widziałam 🙄 powiedziała, że naturalna ciąża może i z tym polipem się utrzymać ale już do inseminacji powinnam go usunąć, bo nikt się nie zgodzi.. trochę to dla mnie wszystko dziwne ale parkuje temat do @, całuję Was 😘😘😘

Po moim poście do Was, kupiłam kilka ciast w cukierni i wjechałam do mojej mamci, która jako jedyna wie o naszych staraniach, stanęłam w drzwiach z płaczem i objadłyśmy się cukrem na polepszenie nastroju ❤ na prawdę mi pomogły - i Wasze wiadomości i upuszczenie łez 🤗

Godzinkę temu zrobiłam zastrzyk, śluz ideollo, testy owu jeszcze troszkę im brak, ale czuje jutro/max poniedziałek, bo nawet mnie ochota złapała na 😍 oby tylko małżyk po pracy dziś o 23 miał siłę na działanie!

blador2, Nietypowa30, Cerva, JoKoKoJo, Muuu., koktajlowa, Sarka94, Pusshka, Butterfly23, MartiMarti, Kira, karola_b, Mamausia lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Nie to tak nie działa, kobieta rodzi się z pewną rezerwą i ja poprostu ma okres ciąży tutaj nic nie zmienia przykład: kobieta urodziła 10 dzieci i menopauzy nie dostanie w wieku 65 zamiast 55 lat.

Na każdego przychodzi czas i pora. Niektórym kobietom spada szybciej lub wolniej ale ciąża tutaj nie ma nic do rzeczy.

A podeslalabys jakies źródło tej wiedzy, żebym też mogla sobie o tym poczytac? :)

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Też się jakiś czas temu nad tym zastanawialam. Teoretycznie jajniki podczas ciąży są uśpione, więc te komórki nie są zuzywane i według mnie oddala to menopauze...ale nie wiem jak to jest naprawde.
    Ja bym chętnie poczytała jakieś badania na ten temat, ale nie wiem gdzie szukać.
    No bo np 9 miesięcy ciąży +2 lata karmienia piersią (niektóre kobiety nie mają tak szybko owulki przy KP) to prawie 3 lata bez jajeczkowania. Logicznie myśleć to powinno zatrzymać stan amh. Ale w pewnym wieku spada z automatu ilość hormonów to przecież nie da się w nieskończoność być płodnym.

🩷
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra no i super, podoba mi się to nastawienie ! ♥️ Owocnego wieczoru 😄🔥

ezra lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Małgosiagosia Polak głodny Polak zły, jak ja nie zjem posiłku w porę to lepi n do mnie nie podchodzić , więc wiem co czujesz 🥺🥺

Mamausia piękny przyrost 💜

Blador wiem że łatwo mi pisać, chociaż swoje też już przeszłam i wiem jak się czujesz, ale stałe sikanie na testy nie pomoże, masz dodatnia betę, bierzesz luteinę więc daj czas sobie i fasolce, od czegoś ta beta musi wystartować.

Mam pytanie do naszych ekspertek od zakwasu z buraków a mianowicie mój zakwas stał dłużej niż powinien w ciemnym miejscu ale lekko ciepłem i nie miał na sobie żadnego nalotu,
    ale po otwarciu słoika zaczął się pienić tak jak Cola , po chwili si niepokoiło i wygląda ok. Moje pytanie on jest zdatne do użytku czy raczej za długo się kisił
    O tak. Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzień. Przyniosłam to jedzenie, przełożyłam na talerz i jakoś tak niefortunnie ruszyłam widelcem, że część wywaliłam. Teraz w dwupaku podwójnie jestem zła na sytuację, że nie podkarmiam fasolki. 😅

ezra lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Ja bym chętnie poczytała jakieś badania na ten temat, ale nie wiem gdzie szukać.
    No bo np 9 miesięcy ciąży +2 lata karmienia piersią (niektóre kobiety nie mają tak szybko owulki przy KP) to prawie 3 lata bez jajeczkowania. Logicznie myśleć to powinno zatrzymać stan amh. Ale w pewnym wieku spada z automatu ilość hormonów to przecież nie da się w nieskończoność być płodnym.
    To by znaczyło, że osoby z wysokim amh (np. te z pcos) później przejdą menopauzę. Wątpię, żeby tak było.

ezra lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Pełna chata - to bardzo dobre wieści - a przypomnisz skąd to podejrzenie nowotworu było? Tyle tu wątków, że mi umknęło.. 🤔

@Husky, jak się czujesz? Jakieś objawy? Coś w tym cyklu było dla Ciebie podejrzanie nowe? 🤩

@Zaczarowan nooooo ja widzę cień, cienia.. 😋 będziesz powtarzać jutro rano?

@Lola93 oczywiście! My staramy się o pierwsze, ja w kwietniu kończę 32 lata 🤗

@Sarka94 przytulam mocno! ❤ Ja po progesteronie mam wydłużone oczekiwanie na @, nie wiem czy to ma wpływ faktycznie ale powiązałam to..

@Pusshka to my praktycznie w tym samym czasie, ja dziś zastrzyk i spodziewam się owulki jutro/w poniedziałek, już jest śluz i moje chęci.. 😊 małżyk wraca o 23 z pracy i modlę się żeby "był w formie" bo śluz i wszystkie znaki mówią, że to już 🤗 a czuję się zdecydowanie lepiej już.. ❤

@Nietypowa30 no cudownie, gratuluje! ❤

@JoKoKoJo przytulam 🤗❤

@blador2 kochana jeszcze nie jest wszystko stracone!😘😘😘

@Mamausia cudownie, Pestek rośnie 😍😍😍

@MartiMarti, @Małgosiagosia @Cerva @klaudia_23 @Effiii @Mamausia @koktajlowa @Muuu. @Pełna chata @Ewka9090 - dzięki dziewczyny.. przeczytałam Wasze wiadomości i odetchnęłam.. cały ten żal się nagromadził a dodatkowo dziś ta na zastępstwo dr jakaś była dziwna i chyba mi się dodatkowo ulało, co się człowiek mocniej stara to coś się pojawia ale wiecie na pewno jak jest 😥 liczę na to, że to jakaś pomyłka i jak piszecie pójdę na kolejne USG chwilę po @ żeby sprawdzić, chociaż świecił się dziś tak ten punkt na USG, że nawet ja go widziałam 🙄 powiedziała, że naturalna ciąża może i z tym polipem się utrzymać ale już do inseminacji powinnam go usunąć, bo nikt się nie zgodzi.. trochę to dla mnie wszystko dziwne ale parkuje temat do @, całuję Was 😘😘😘

Po moim poście do Was, kupiłam kilka ciast w cukierni i wjechałam do mojej mamci, która jako jedyna wie o naszych staraniach, stanęłam w drzwiach z płaczem i objadłyśmy się cukrem na polepszenie nastroju ❤ na prawdę mi pomogły - i Wasze wiadomości i upuszczenie łez 🤗

Godzinkę temu zrobiłam zastrzyk, śluz ideollo, testy owu jeszcze troszkę im brak, ale czuje jutro/max poniedziałek, bo nawet mnie ochota złapała na 😍 oby tylko małżyk po pracy dziś o 23 miał siłę na działanie!

Tak trzymaj Kochana! Myśl pozytywnie 😊 trzymam kciuki za owocną noc 🔥❤

ezra lubi tę wiadomość

• Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Pełna chata, masz mieć HSG? Mnie osobiście badanie bolało pomimo ketonalu w tyłek ( chcieli dać opioidy, ale nie zgodziłam się ). Próg bólu mam wysoki, ale ciągnięcie za szyjkę i wpuszczenie kontrastu było nie do zniesienia... 2 miesiące później robiłam HyFoSy prywatnie ze znieczuleniem macicy i to był Ciechocinek. Nie czułam dosłownie nic, a wynik badania lepszy niż po HSG. Przy tym pierwszym stwierdzili niedrożność lewego jajowodu, a podczas HyFoSy okazało się, że drożność jest, ale słaba.
    Lekarka mi zaproponowała albo stymulacje przez 3 miesiące albo najpierw sprawdzenie jajowodów. Wydaje mi się, że sprawdzenie drożności w pierwszej kolejności jest logiczniejsze.

@ezra, jakiś czas temu robiłam Ca125- wyszło ponad normę, teraz powtórzyłam i również wynik był ponad normę, do tego widoczna cysta na jajniku, wysoki estradiol co skłoniło lekarkę do podejrzeń w stronę nowotworu jajnika. Ca125 mam podwyzszone prawdopodobnie przez endomedrioze.

@Mamusia piękny przyrost🥰

ezra lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva dziękuję!❤

@Małgosiagosia no jak możesz nie dokarmiać porządnie fasolki, hihi? 🤣🤣 a co do poziomu AMH zgadzam się z Tobą, chociaż ja mam PCOS AMH wywalone w kosmos i moja dr powiedziała, że mam czasu ohohoho i więcej.. ale też mi się to dziwne wydaje, bo niby dzięki PCOS miałabym więcej jajeczek? zużyłam mniejszą rezerwę ze względu na brak samodzielnej owulacji?
    Temat jest ciekawy.. 🤩😋

@JoKoKoJo jak tylko mąż da radę to będzie owocna 🤞🤞😘😘

@Pełna chata super, że taka dociekliwa aby znaleźć przyczynę, teraz ciężko o takich lekarzy.. pięknie, że wszystko stabilnie u Ciebie ❤

Jestem okrutnie ciekawa czy w tym cyklu zorientuje się kiedy będzie owulacja.. jest na pewno blisko a jajka bolą aż mnie na wymioty bierze 😂

JoKoKoJo lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:

Idąc tym tropem kolejne dwa przykłady: mam wysokie AMH w wyniku PCOS i wcale z tego nie wynika, że będę płodna do siedemdziesiątki; drugi przykład to antykoncepcja hormonalna biorąc ja np. od 25 do 45 roku życia - każda wstrzymuje owulację to czy będę płodna o 20 lat dłużej. Oczywiście, że nie rezerwa jajnikowa spada wraz z wiekiem; nie ważne czy owulacja była czy nie to jest proces starzenia się jajników.

Co do źródeł słucham mnóstwo webinarow, czytam dużo książek typowo ginekologicznych, rozmawiam z Panią doktor. Artykułów w necie Wam nie przytoczę bo nie czytam, sięgam po fachową literaturę i wiedzę lekarzy;)

Na FB Niepłodni Razem 23 listopada była transmisja warto obejrzeć właśnie o AMH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 18:13

ezra, Sunnysunsun, Tattyteddy, Butterfly23, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziewczyny do pracy, specjalnie wcześniej żeby zajrzeć do action. Trzymajcie kciuki żebym nie zbankrutowała

Anka32, ultramaryna_, JoKoKoJo, ezra, Muuu., Zaczarowan, Nietypowa30, Butterfly23, MartiMarti, Kira lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Marciak1988 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    A czy są tu dziewczyny które są 30+ i starają się o pierwszego maluszka? Cały czas mi to 3 z przodu wjeżdża na psychę i mam wrażenie że już na wszystko za późno :([/QUOTE
    Ja jestem w takiej właśnie sytuacji.

Komanuss lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 35 lat
    👨‍🦱 38 lat
    Starania od lipca 2019
    *24.09.2019 poronienie 8tc
    *06.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
    *11.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
    *06.2021 histeroskopia, usunięcie polipa
    *03.2022 histeroskopia z łyżeczkowaniem, usunięcie polipa
    *10.2022 laparotomia, usunięcie mięśniaka ok 6 cm
    06.2023 wznowienie starań
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ