X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak miło widzieć dwie kreski i piękne bety 🥳

Czekam na resztę badań 🤞

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Ja tak samo dzisiaj nadrabialam rolnika. I uważam,że to jest jakieś nieporozumienie. Facetom się w głowach popier… a Waldek jest porażka 😂😂
    Ja dopiero jestem na drugim odcinku 🙈

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Ja tak samo dzisiaj nadrabialam rolnika. I uważam,że to jest jakieś nieporozumienie. Facetom się w głowach popier… a Waldek jest porażka 😂😂
    Ale Artur też! Ja już przy tych rewizytach widziałam, że nic z tego

Nietypowa30, Olaura lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja wlasnie balam sie tych swiat, ze beda pytania czy zyczenia, zeby pojawilo sie u nas bobo, wiec juz z 3 msc temu zarezerwowalismy sobie wyjazd we dwojke na swieta i sywlestra za granice 😁

Zdradzisz gdzie się wybieracie? 🥹😀

• blador2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Ja dopiero jestem na drugim odcinku 🙈
    Będziesz miała dużo czasu na L4 na nadrobienie :D

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te dziewczyny, które zostały przez nich wybrane… a oni takie cwaniaki i te komentarze Artura na sam koniec… katastrofa

Olaura lubi tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Ja miałam podobną sytuacje w zeszłym roku w Święta (spodziewam sie w te powtórki) 🫣 wtedy sie jeszcze nie staraliśmy ale już mnie bardzo drażniły zaczepki mojej Teściowej chociaż uwielbiam kobietę to jednak uważam, że to zbyt prywatna kwestia abym musiała sie z niej tłumaczyć. Wtedy przy stole akurat byłam tylko ja Teściowa siostra mojego Małża, która ma dzieci i Babcia mojego Małża i padły na mnie oczy i pytanie KIEDY W KOŃCU. Wkurzyłam się i postanowiłam zagiąć je tym pytaniem odpowiadając, że A MOŻE MAMY JAKIŚ ZDROWOTNY PROBLEM? I zapytałam ich jak kobiety mogą robić to kobietom - znać jaki to bywa intymny temat i tak pytać.
    Powiem Wam, że moją Teściowa wmurowało w kanapę. Dosłownie. Temat moment sie zamknął a ja czułam ogromną satysfakcję. Jeszcze wtedy nie wiedząc, że faktycznie będzie problem. ☺️
    W tym roku spodziewam się powtórki bo Wigilia jest u nas w nowym domu (w tym roku sie wprowadziliśmy) i będzie cała rodzina. Pomysł mój - moje marzenie Święta całą rodziną a nie jeżdżenie po domach. Mój małż zaproponował mi że on może podzielić sie ze swoją matką informacją o tym, że to on ma słabe nasienie ale uznałam, że nie chce tego..
    Obawiam sie, że to by go psychicznie wykastrowało do końca.
    Ale ja to zawzięta jestem i będę bronić swojej prywatności 🤭😂
    Jakie to jest wkurzające wytykanie nosa w nieswoje sprawy. Ludzie to w ogóle nie mają taktu. Święta zamiast być przyjemnością, tworzyć przyjazną atmosferę, to tylko okazuje się że wspaniała okazja by wbijać szpileczki. I później przy stole stres i zmieszanie.
    Ja miałam podobne sytuacje kiedyś jeszcze przed naszym pierwszym, jak każdy chciał wiedzieć czy uprawiam ten seks bez zabezpieczenia, bo jak inaczej nazwać wypytywanie o dziecko? To jest przekraczanie granic. Współczuć tylko i trzymam kciuki by tym razem u was było inaczej, a w razie co trzeba sobie przygotować gotowe riposty, bo człowiek jak słyszy te durne pytania to często zapomina języka w buzi ze zdumienia.

ezra lubi tę wiadomość

🩷
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam temat owulacyjnych testów.. jak to właściwie z nimi jest? Jak robiłam testy owulacyjne w okresie dni płodnych to wychodziły mi takie blade kreski, w jeden dzień wyszła ciemniejsza więc akurat wtedy było to przytulanko, we wcześniejsze dni oczywiście też. Ale uwaga 🤦🏻‍♀️ zamawiając te testy na allegro, zamówiłam 2 opakowania gdzie miało być po 5 testów czyli 10 szt. A przysłali mi 2 paczki po 5 opakowań a w nich po 5 testów. Czyli w efekcie mam w domu z 45 szt jeszcze. Gdyby któraś chciała to mogę wysłać nawet za darmo😊 ale do rzeczy, skoro zostało mi trochę ich w tej paczce jednej niedokończonej to zrobiłam sobie wczoraj i dziś tak z ciekawości w sumie i kreski ciemniejsze od tej kontrolnej od razu wychodzą a wiem że nie mam owulacji bo już ją miałam. Co jest grane?

Lola93 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny widziałam temat owulacyjnych testów.. jak to właściwie z nimi jest? Jak robiłam testy owulacyjne w okresie dni płodnych to wychodziły mi takie blade kreski, w jeden dzień wyszła ciemniejsza więc akurat wtedy było to przytulanko, we wcześniejsze dni oczywiście też. Ale uwaga 🤦🏻‍♀️ zamawiając te testy na allegro, zamówiłam 2 opakowania gdzie miało być po 5 testów czyli 10 szt. A przysłali mi 2 paczki po 5 opakowań a w nich po 5 testów. Czyli w efekcie mam w domu z 45 szt jeszcze. Gdyby któraś chciała to mogę wysłać nawet za darmo😊 ale do rzeczy, skoro zostało mi trochę ich w tej paczce jednej niedokończonej to zrobiłam sobie wczoraj i dziś tak z ciekawości w sumie i kreski ciemniejsze od tej kontrolnej od razu wychodzą a wiem że nie mam owulacji bo już ją miałam. Co jest grane?

Chyba mogą pokazywać też ciążę, ale zależy w którym dc jesteś

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Tattyteddy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Co do głupich pytań kiedy pojawi się dziecko to naprawdę, przyznanie się do problemów wszystkim zamyka usta i albo jak ktoś tego nie przeżył i nie ma pojęcia jak może być ciężko to się więcej nie zapyta, albo okazuje się, że inni też mają problemy 😁

To są trudne, bolesne tematy, ale mi osobiście jest lżej kiedy się wygadam i powiem, z czym się borykamy.
    Jedynie rodzice nie wiedzą o naszych dalszych problemach z biochemami, bo już dość widziałam, jak się przejmowali, kiedy miałam to puste jajo, to nie chce im kolejnych zmartwień dokładać. Pewnie im powiemy dopiero po pierwszych prenatalnych 🙏
    Ja bym np nie chciała nikomu mówić że mamy jakieś problemy, potem jest obgadywanie za plecami że ona jest bezpłodna albo że on niewydolny. Już się z tym spotkałam kiedyś. Ludzie bardzo chcą zaspokoić ciekawość i cokolwiek im się nie powie to potem obsmarują konkretnie tylek. Najlepiej to nie mówić nic, niech każdy żyje własnym życiem i układa je sobie po swojemu. Co komu do domu jak chałupa nie jego.

blador2, Anka32, Chmurka21, ezra lubią tę wiadomość

🩷
  • magdalena321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Chyba mogą pokazywać też ciążę, ale zależy w którym dc jesteś
    Dzisiaj 21dc

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzisiaj 21dc

To chyba za wcześnie na tłustą kreskę na owulacyjnym w przypadku ciąży. Na ulotce moich było napisane, że robi się je do pierwszego pozytywnego. Dziewczyny pisały, że przy PCOS testy nie są zalecane, a może druga owulacja. Trzeba czekać, obserwować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 12:57

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja to samo miałam i okazało się że po prostu przez długi czas utrzymuje mi się LH wysokie no i potrafiły mi tydzień wychodzić pozytywne… ogólnie skupiasz się tylko na pierwszym piku, czyli pierwszy raz jak ta kreska daje pozytywny wynik to to jest to, od tego liczyć owu:)

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzisiaj 21dc
    Z jakiej firmy masz testy? Bo u mnie Domowe Lab tak pokazuje, ale zostałam przy nich i tak bo już się nauczyłam rozpoznawać :)

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh ok 😊 czyli przynajmniej wiem że ta owulacja była 7-8 dni temu a teraz to nie wiem o co chodzi 😅 muszę czekać, niczego nie przyspieszę 🤷🏻‍♀️

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Z jakiej firmy masz testy? Bo u mnie Domowe Lab tak pokazuje, ale zostałam przy nich i tak bo już się nauczyłam rozpoznawać :)
    U mnie też domowe lab właśnie

Lola93 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ahhh ok 😊 czyli przynajmniej wiem że ta owulacja była 7-8 dni temu a teraz to nie wiem o co chodzi 😅 muszę czekać, niczego nie przyspieszę 🤷🏻‍♀️
    na 100% że była owulacja można być pewnym tylko po monitoringu u gina, ale ogólnie to w przypadku starań chyba nigdy nic nie wiadomo, bo tu na forum był przypadek, żegin. stwiedził cykl bezowulacyjny, a okazało się że zakończył się ciążą

Sorki dziewczyny, że ja dzisiaj tak spamuje, ale nie jestem w stanie nic innego zrobić jak czytać forum i odświeżać alaba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 13:04

ultramaryna_, MartiMarti, Malamia lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam do gry :). Musiałam się wstrzymać ze staraniami ze względu na wysokie TSH i teraz już jest niskie. Nawet za niskie, ale mam nadzieję, że tym razem to kwestia dawki, a nie kolejnego zaostrzeżenia Hashimoto...

klaudia23 i inne dziewczyny z kreskami - gratulacje! Oby więcej takich prezentów grudniowych.

Jeśli chodzi o rozmowy z rodziną o dzieciach, to ja jakoś nie mam w sobie odwagi, żeby otwarcie odpowiadać na takie komentarze. Moja mama wie o tym, że mam Hashimoto i endometriozę, ale chyba jakoś do niej nie trafia, że to może przeszkadzać w zajściu w ciążę. Ona miała nieregularne cykle i nie miała problemów z zajściem w ciążę. Nawet próbowała mnie namówić, żebym skonsultowała z kilkoma lekarzami, czy na pewno muszę brać leki na tarczycę, bo co mam się faszerować do końca życia.
    W mojej rodzinie był przypadek pary, która bezskutecznie starała się o dziecko ponad 10 lat, leczyli się w klinice leczenia niepłodności i nic. Ich rodzice + niektórzy w rodzinie wiedzieli o tym, a i tak nie przeszkadzało im to ciągle dopytywać o ciążę i komentować, że zamiast bawić dzieci, to nabrali sobie kotów. :/

ezra, Chmurka21, JoKoKoJo, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za troskę ❤️ Czuje się tak średnio, ale nie jest źle. Mam taką ciężką głowę, trochę boli i jestem senna choć wypiłam 3 kawy już, ale to może być taki biometr 🥴

JoKoKoJo lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @magdalena321, a mierzysz sobie temperaturę? Wykres też moża sporo powiedzieć, co się aktualnie dzieje w Twoim cyklu.

preg.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ