X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki - beta 4591 😲
    Jutro wizyta 😃

blador2, Anka32, Klaudek11, Erdene, Ewka9090, Butterfly23, Pusshka, Sarka94, klaudia_23, Luna_, goska000, ezra, Vyls, Muuu., Berry123, Viii, KejtKa, Evelle28, Kira, Olaura, Sunnysunsun, bonassola, Nomeolvides, ultramaryna_, metkamniedrapie_87, Astereae, AnitaK, Adirella, Chmurka21, Pyśkaaa, JoKoKoJo, Malinaaa, Lola93, Nietypowa30, Liyss🧚🏻, koktajlowa, Megipta, MartiMarti, kasia97, karola_b, Malamia lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Ewka9090 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Jutro wizyta 😃
    Gratulacje 🥰🥰
    Piękny wyniki 🎉😍

Cerva lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧔33 l.
    👩‍❤️‍👨 09.2020r. 💒 06.2022r.

Starania od 01.2023r.
    05.01 ⏸️ 13cs
    05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
    08.01 beta 902mlU/ml
    10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
    26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
    01.03 kolejna wizyta i USG płodu
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    @magdalena321, a mierzysz sobie temperaturę? Wykres też moża sporo powiedzieć, co się aktualnie dzieje w Twoim cyklu.
    Temperatura mierzona od dnia owulki w pochwie co rano 37/37,1

Erdene lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam dziewczyny bardzo się bałam świąt właśnie ze względu na pytania o dziecko. Nigdy nie usłyszałam takiego, ani życzeń powiększenia rodziny. Ani z mojej strony, ani męża. Aczkolwiek teraz po poronieniu boję się, że ktoś będzie nam życzył maluszka. Ale znam swoją rodzinę i wiem, że nikt tego nie będzie życzył, bo już czas, bo są ciekawi dlaczego nie mamy dzieci. Tylko będzie to z głębi serca. Co nie zmienia faktu, że będzie to ukłucie w serduszku 😞 w te święta mieliśmy być już we trójkę…

ezra lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Klaudia, gratulacje! 😍
    Blador, mam nadzieję, że u Ciebie sytuacja szybko się wyjaśni 🫂

To była dobra decyzja, żeby zostać dziś w domu. W sumie żadnej większej poprawy od wczoraj, jedyne co to kaszel z suchego zmienił się w mokry, czyli coś się dzieje. Jutro chyba też sobie odpuszczę, okropnie słaba jestem. Oby tylko teraz mąż niczego nie złapał, musimy być w pełni sił w przyszłym tygodniu 😉🔥

Nadrobiłam dziś rano finał rolnika, koszmarni ci rolnicy w tym sezonie byli, zero klasy, autorefleksji, totalne dno. Babeczki ok, myślę, że Agnieszka wyciągnęła wnioski.
    Ja dziś wieczorem zobaczę finał rolnika bo wczoraj nie widziałam. Szkoda, że to już koniec bo lubię takie programy😝. Lubię jeszcze ślub od pierwszego wejrzenia ale też się już skończył 😖.

Olaura lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Jutro wizyta 😃
    Pięknie 🥰

Cerva lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Sarka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Hej dziewczyny, wracam do gry :). Musiałam się wstrzymać ze staraniami ze względu na wysokie TSH i teraz już jest niskie. Nawet za niskie, ale mam nadzieję, że tym razem to kwestia dawki, a nie kolejnego zaostrzeżenia Hashimoto...

klaudia23 i inne dziewczyny z kreskami - gratulacje! Oby więcej takich prezentów grudniowych.

Jeśli chodzi o rozmowy z rodziną o dzieciach, to ja jakoś nie mam w sobie odwagi, żeby otwarcie odpowiadać na takie komentarze. Moja mama wie o tym, że mam Hashimoto i endometriozę, ale chyba jakoś do niej nie trafia, że to może przeszkadzać w zajściu w ciążę. Ona miała nieregularne cykle i nie miała problemów z zajściem w ciążę. Nawet próbowała mnie namówić, żebym skonsultowała z kilkoma lekarzami, czy na pewno muszę brać leki na tarczycę, bo co mam się faszerować do końca życia.
    W mojej rodzinie był przypadek pary, która bezskutecznie starała się o dziecko ponad 10 lat, leczyli się w klinice leczenia niepłodności i nic. Ich rodzice + niektórzy w rodzinie wiedzieli o tym, a i tak nie przeszkadzało im to ciągle dopytywać o ciążę i komentować, że zamiast bawić dzieci, to nabrali sobie kotów. :/

Okrutne. Gdyby moja rodzina nada wypytywała to bym się odcięła. U nas jak przyznaliśmy że się staramy i mamy problem, komentarze się skończyły 😊

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:
    Ja dziś wieczorem zobaczę finał rolnika bo wczoraj nie widziałam. Szkoda, że to już koniec bo lubię takie programy😝. Lubię jeszcze ślub od pierwszego wejrzenia ale też się już skończył 😖.
    Też oglądałam ślub. No połączenie jednej pary to totalna porażka…

Berry123 lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Hej dziewczyny, wracam do gry :). Musiałam się wstrzymać ze staraniami ze względu na wysokie TSH i teraz już jest niskie. Nawet za niskie, ale mam nadzieję, że tym razem to kwestia dawki, a nie kolejnego zaostrzeżenia Hashimoto...

klaudia23 i inne dziewczyny z kreskami - gratulacje! Oby więcej takich prezentów grudniowych.

Jeśli chodzi o rozmowy z rodziną o dzieciach, to ja jakoś nie mam w sobie odwagi, żeby otwarcie odpowiadać na takie komentarze. Moja mama wie o tym, że mam Hashimoto i endometriozę, ale chyba jakoś do niej nie trafia, że to może przeszkadzać w zajściu w ciążę. Ona miała nieregularne cykle i nie miała problemów z zajściem w ciążę. Nawet próbowała mnie namówić, żebym skonsultowała z kilkoma lekarzami, czy na pewno muszę brać leki na tarczycę, bo co mam się faszerować do końca życia.
    W mojej rodzinie był przypadek pary, która bezskutecznie starała się o dziecko ponad 10 lat, leczyli się w klinice leczenia niepłodności i nic. Ich rodzice + niektórzy w rodzinie wiedzieli o tym, a i tak nie przeszkadzało im to ciągle dopytywać o ciążę i komentować, że zamiast bawić dzieci, to nabrali sobie kotów. :/
    Trzymam mocno kciuki!
    Mam pytanie o endometriozę - jak wyglądała diagnoza, czy ginekolog rozpoznał Ci na usg?

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Zdradzisz gdzie się wybieracie? 🥹😀

Na swieta na Malte i pozniej z Malty na sylwestra do Porto 😁

Pusshka, blador2, Anka32, goska000, Butterfly23, Kira, bonassola, Ewka9090, Sarka94, ultramaryna_, Adirella, Chmurka21, JoKoKoJo, Lola93, Nietypowa30, Liyss🧚🏻, MartiMarti, karola_b, Malamia lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Też oglądałam ślub. No połączenie jednej pary to totalna porażka…
    Też oglądam Ślub co sezon.
    Słyszałam, że wersja australijska jest super, ale nie zaczęłam jeszcze

Berry123 lubi tę wiadomość

• Kira Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 zajrzałam na Twój wykres, bo sama się stresuje Twoją historią. I tak sobie pomyślałam, że skoro testy owu wyszły negatywne to może wcale nie było owulacji w 17dc. Plamienie miałaś w 25dc to może wtedy była dopiero owu? Szkoda, że nie mierzylas temp przez te kilka dni to byłoby jakieś odniesienie. Ale nawet od tego 30dc widać ze temp w gorze?
    Tak mnie natchnęło, żeby spojrzeć na wykres bo w zeszłym cyklu miałam taka sytuacje. Plamienie w 14dc byłam pewna ze to owu nawet test ciążowy robiłam w 28dc. A tu się okazało, że owu miałam dopiero w 31dc 😒
    Niezmiennie trzymam kciuki żeby to była inna historia, ale tak podrzuciłam to pod rozpatrzenie 😘

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Ja miałam podobną sytuacje w zeszłym roku w Święta (spodziewam sie w te powtórki) 🫣 wtedy sie jeszcze nie staraliśmy ale już mnie bardzo drażniły zaczepki mojej Teściowej chociaż uwielbiam kobietę to jednak uważam, że to zbyt prywatna kwestia abym musiała sie z niej tłumaczyć. Wtedy przy stole akurat byłam tylko ja Teściowa siostra mojego Małża, która ma dzieci i Babcia mojego Małża i padły na mnie oczy i pytanie KIEDY W KOŃCU. Wkurzyłam się i postanowiłam zagiąć je tym pytaniem odpowiadając, że A MOŻE MAMY JAKIŚ ZDROWOTNY PROBLEM? I zapytałam ich jak kobiety mogą robić to kobietom - znać jaki to bywa intymny temat i tak pytać.
    Powiem Wam, że moją Teściowa wmurowało w kanapę. Dosłownie. Temat moment sie zamknął a ja czułam ogromną satysfakcję. Jeszcze wtedy nie wiedząc, że faktycznie będzie problem. ☺️
    W tym roku spodziewam się powtórki bo Wigilia jest u nas w nowym domu (w tym roku sie wprowadziliśmy) i będzie cała rodzina. Pomysł mój - moje marzenie Święta całą rodziną a nie jeżdżenie po domach. Mój małż zaproponował mi że on może podzielić sie ze swoją matką informacją o tym, że to on ma słabe nasienie ale uznałam, że nie chce tego..
    Obawiam sie, że to by go psychicznie wykastrowało do końca.
    Ale ja to zawzięta jestem i będę bronić swojej prywatności 🤭😂
    I bardzo dobrze im odpowiedziałaś. Mi właśnie czasem brakuje takiej stanowczości tylko potakuję albo przemilczę pewne tematy a potem wracam do domu i przeżywam😭. Muszę trochę popracować nad moją samooceną i pewnością siebie🥺.
    Co do pytań o dzieci to u nas nikt z rodziny takich nie zadaje, jakiś czas temu mówiliśmy, że byśmy chcieli mieć ale chyba wszyscy się domyślili, że na razie nie idzie nam i nikt tematu nie drąży.

Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś z Was takie coś jak przeczucie i te przeczucie nie myliło? Ja miałam tak w pierwszej ciąży, teraz też tak mam. Ale też chyba dlatego że bardzo obserwuję swoje ciało od jakichś 10 lat co dzieje się przed okresem, w trakcie, podczas owulacji. I teraz widzę i czuję się zupełnie nie tak jak czułam się ostatnie 7 lat. Od tygodnia ten ból głowy takie ćmienie, te żyły widoczne i kołatania serca. Wczoraj wieczorem mega mnie męczyło do tego przelewanie w brzuchu i wzdęcia, choćbym miała multum powietrza w sobie. Masakra, a jeszcze kilka dni muszę wytrzymać do testowania

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Na swieta na Malte i pozniej z Malty na sylwestra do Porto 😁
    Extra <3
    My pewnie styczeń/luty wybierzemy się do znajomych, którzy camperują aktualnie w Hiszpanii, ale po nowym roku pewnie już będą w Portugali właśnie

klaudia_23, blador2, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Trzymam mocno kciuki!
    Mam pytanie o endometriozę - jak wyglądała diagnoza, czy ginekolog rozpoznał Ci na usg?

Gdybyś potrzebowała to mam namiary na 3 podobno najlepszych w PL specjalistów od endo ( Wrocław, Katowice i Warszawa)

Pusshka lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:

Wredne te komentarze. Ludziom to się nie dogodzi, nie mieć wcale dzieci źle, mieć więcej niż 2 to też źle bo zaraz komentarze że patologia.
    Ja teraz nie wiem czy będziemy jechać w ogóle do kuzynki na święta bo ona w ciąży 18 lat, ja mam 30 i pewne to mnie będą obsmarowywac, że stara dupa rodzę dzieci 🙄

🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Gdybyś potrzebowała to mam namiary na 3 podobno najlepszych w PL specjalistów od endo ( Wrocław, Katowice i Warszawa)
    Bardzo chętnie przyjmę, bo pewnie będę musiała zdiagnozować/wykluczyć u siebie w najbliższym czasie. Na priv? :)

• Erdene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Trzymam mocno kciuki!
    Nie dziękuję :D

Na zwykłym USG miałam coś na jajniku, zbyt małe, żeby powiedzieć na 100% co to, ale nie znikało przez kilka miesięcy, więc padła sugestia, że to może ognisko endometriozy. Wybrałam się do specjalistki od tego tematu, która zrobiła mi kolejne USG. Na nim zauważyła ogniska endometriozy w innych miejscach (co do jajnika nadal nie wiadomo co to).

age.png
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia_23 piękna krecha i beta 😍 gratulacje!

@Astereae dzięki za info 😊 z tego co lekarz powiedział nie ma żadnej infekcji, ale będziemy mieli to na oku.

Czy jest w ogóle jakąś możliwość obniżenia PH nasienia? Któraś wie?

@Sunnysunsun na pewno będzie dobrze! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    21.05.25 1290 g 🍀
    4.06.25 1710 g 🤗
    2.07.25 2700 g 🫶

preg.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ