Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Kurcze no to tak samo wyglądała moja dotyczasowe wizyty ale za znacznie większą kwotę 😄 ale cieszę się że odkryłam taką opcję 😄 będę teraz monitorować na spokojnie!
Dziewczyny od którego dnia po okresie zaczynacie już testy owulacyjne?
Ja od 10 dc, max 11 😀Sofka88 lubi tę wiadomość
-
Viii wrote:Panie od wykresów proszę popatrzeć na mój i powiedzieć czy dobrze myślę, że na razie jest git? 😊
Jest git 😁 choc wedlug mnie owu byla 18dc, a nie jak zaznacza apka, ze 17dcViii lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
goska000 wrote:Dziękuję :* Dobrze wiedzieć takie rzeczy. W ogóle spojrzałam na cykl stymulowany w sierpniu i śladu po zastrzyku nie było już w 11 dpo... Oczywiście zaświtała myśl o wcześniejszym testingu 😈
goska000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam ze tak sie wcinam bez uczyestniczenia w tym wątku. Ale mam watpliwosc jesli chodzi o wysilek fizyczny przed badaniem nasienia.
Czy jakis intensywniejszy spacer czy lekkie cardio tez nie?
Nie moge sie dodzwonic do kliniki, badanie jutro a maz chce poćwiczyćsiesiepy lubi tę wiadomość
10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
Dziewczyny, intryguje mnie pewna rzecz i nie daje mi spokoju, bo zobaczcie..
W 10 dpo byłam na badaniu progesteronu i bety, progesteron wynosił wtedy 32ng/mL, a beta wtedy wynosiła 2,3. Natomiast później 12 dpo poszłam ponownie na betę (miałam nadzieje, że coś ruszy) i wyszło mi progesteron ok. 19, a beta 2.
Jaki wniosek można wyciągnąć na podstawie tego? 😂 oprócz tego, że owulacja teoretycznie była bardzo ładna -
Sofka88 wrote:Kurcze no to tak samo wyglądała moja dotyczasowe wizyty ale za znacznie większą kwotę 😄 ale cieszę się że odkryłam taką opcję 😄 będę teraz monitorować na spokojnie!
Dziewczyny od którego dnia po okresie zaczynacie już testy owulacyjne?
Ja od 1009.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
stokrotka00 wrote:Dziewczyny przepraszam ze tak sie wcinam bez uczyestniczenia w tym wątku. Ale mam watpliwosc jesli chodzi o wysilek fizyczny przed badaniem nasienia.
Czy jakis intensywniejszy spacer czy lekkie cardio tez nie?
Nie moge sie dodzwonic do kliniki, badanie jutro a maz chce poćwiczyć
Wysiłek fizyczny raczej nie ma związku, bardziej chodzi o powstrzymanie się od picia alkoholu i seksu od 3-7 dni bodajżestokrotka00 lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:U mnie też 11 dni po już nic nie ma. Sikaj przed wigilią 😏
Jeszcze nawet nie działaliśmy w temacie, a ja już myślami przy testowaniu 😅ultramaryna_, Kira lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
ezra wrote:@Anetka1610 - wszystko się pieknie potoczy! 🤩❤
@klaudia_23 wooooow dzięki za tak obszerny opis! 🥰🤩 to faktycznie takie ciekawe doświadczenia i te objawy takie właśnie jak czytałam na innych wątkach to poczucie rozpierania i ból specyficzny piersi.. 🤗
Na prawdę cudnie, że się udało! Niech Kropek się rozwija i przyniesie Wam z narzeczonym ogrom miłości ❤
@Lola93 to jest bardzo dobry plan! Mój plan na max kwiecień 2024 - będziemy z Tobą! Koniecznie daj znać jak wrażenia po 💪🏻🤗❤
@siesiepy jakoś umknął mi początek tej historii PRZEPRASZAM, ale z jakiego powodu będzie ten zabieg? Piszesz o świństwie roznoszonym, że nie odosobniony przypadek i mnie to aż zastanowiło. Poza tym muszę to napisać, że jesteś niemożliwie silna i to musi zostać wynagrodzone ❤ jesteśmy tu z Tobą, pamiętaj!
@Mamausia no KRECHA jak talala! Piękna pamiątka będzie 🤗
@Nietypowa30 oh pięknie! Kropek rośnie!😍 A u Ciebie jak wyglądał ten cykl? Coś nietypowego? Jakieś objawy? Przeczucia ? Opowiadaj 🤩🥰
@Nusia28 zdecydowanie 3dc jest najbardziej wiarygodny - trzeba czekać do następnego cyklu. Ja tak samo zrobiłam a później i tak powtarzałam w 3dc 🤗
@Annaaa4 no JEST JAK NIC! Po cichu gratuluje! 🤩🤩🤩 lecisz na betę jutro może?
@Sofka88 generalnie tak samo - wchodzisz, rozmowa i cyk USG sprawdzamy co w środku i ustalamy plan (czy zastrzyk czy co) ja płacę 180 zł za jedną wizytę taką, którą u mnie nazywają monitoringiem owulacji dosłownie 😁ezra lubi tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Kochane cześć. Nadrobię Was później. Po powrocie padłam spać i chyba odsypiałam stresy wszystkich dni do tej pory bo nawet budziki mnie nie budziły.
Otóż tak:
Będę miała wykonywaną elektrokonizację szyjki macicy. Ponoć wystarczyć powinno wycięcie u mnie ok 1cm stożka szyjki macicy. Goi się to dużo ładniej i szybciej niż zwykła konizacja, nie powinno być po tym zrostów itd. Nie będzie to też miało wpływu na płodność pod kątem donoszenia ciąży.
Po wyleczeniu tego, kontroli czy się zagoiło możemy się normalnie starać, wszelkie hormonalne stymulacje czy to pod wywołanie owulacji, czy to pod ewentualne in vitro nie stanowią zagrożenia i problemu.
Oczywiście odcięty fragment szyjki pójdzie do biopsji i tam sobie to zbadają dokładnie, a ja na kontroli po wygojeniu będę miała robioną cytologię czy nie ma tam już żadnych świństw.
Niestety zmiany te lubią nawracać. Dlatego zajść w ciążę powinnam po roku-półtorej od wygojenia się. Łatwo się niestety mówi, ale będziemy działać na pewno z mężem... Napomknęłam, że no właśnie mamy problem z tym tematem (bo mówili, że żadne in vitro nie będzie mi potrzebne przez zabieg, to musiałam wyjaśnić dokładnie meandry moich myśli ).
Pamiętam, że zmiany CIN I leczyło się lekami jakimiś, tak samo coś było przepisane na HPV. Jak będę na zabiegu to będę drążyć temat u ordynatora czy jest jakakolwiek terapia, żeby powstrzymać nawracanie tego i oczywiście spytam się czy zaszczepienie się po zabiegu ma sens w moim przypadku i opóźni ewentualnie nawrót zmiany. Planuję też, jeśli uzyskam odpowiedź o braku terapii, mimo wszystko skonsultować się gdzie indziej, np. u doktora we Wrocławiu albo w miejscu, które polecała mi Pani Koordynator z programu.
Co mnie zaskoczyło? Ponoć nie jestem odosobnionym przypadkiem. Ponoć jestem "kolejna". W okolicy pełno jest dziewczyn w moim wieku z podobnymi zmianami szyjki macicy, które zgłaszają się w ostatnim czasie do szpitala. Nie wiem co to za osobliwa epidemia w moich rejonach i kto to dziadostwo roznosi.
Nie mogli mi wystawić dzisiaj skierowania niestety od razu na oddział, jakieś NFZowe ograniczenia. W związku z tym będę jutro rano dzwonić do swojej poradni i wyjaśnię, że potrzebuję dosłownie na 5 minut przyjść po skierowanie na zabieg. I zobaczymy czy uda mi się ogarnąć temat jeszcze przed świętami.
Będziemy z Tobą myślami Kochana ❤ niech zabieg przebiegnie sprawnie, bez żadnych powikłań i obyś szybko do siebie doszła po zabiegu 🤞siesiepy lubi tę wiadomość
-
Annaaa4 lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku
-
goska000 wrote:Jeszcze nawet nie działaliśmy w temacie, a ja już myślami przy testowaniu 😅
goska000 lubi tę wiadomość
-
@Annaaa4 no na tym drugim zdjęciu widać wyraźnie 😍 niech ciemnieje.
@siesiepy przyjaciółka miała konizacje, po wygojeniu dostali zielone światło na starania. Udało się i bez żadnych problemów donosiła ciążę, mają córeczkę 😊 będziemy wszystkie trzymać kciuki.
Annaaa4, siesiepy, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Siesiepy to bardzo dobre wieści 🍀🍀 oby jutro poszło bez problemowo ze skierowaniem.
Anka jasna sprawa że przed nową praca jest stres, ale równie oczywiste jest to że sobie poradzisz.
Annaaa4 gratulacje 💜
Goska ja tylko potwierdze wpis Puszinki, jak Ovi leżało w lodówce to śmiało możesz się kuć (z tym że zastrzyk nie może leżeć na drzwiach lodówki )
Annaaa4, Anka32, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@ezra pisałam już,że z nietypowych objawów to smak na śledzia 🐟 poza tym nic się nie dzieje.
Wręcz mam wrażenie,że miesiąc temu miałam miliard objawów sugerujących bycie w ciąży…
Sam cykl był pierwszym stymulowanym a później zastrzyk i sama Pani Doktor jest bardzo pozytywnie zaskoczona, że po jeden stymulacji się udało 🤞
Mnie zmartwiło jedynie plamienie kilka dni temu i okresowo mam silne skurczowe bóle jajnika.
Ale byłam dzisiaj na wizycie sprawdzić czy jest okej, pomimo że wiedziałam,że jest za wcześnie żeby było cokolwiek widać na USG.
Ale Pani Doktor mnie uspokoiła, że wszystko wygląda dobrze, endometrium 18mm, wiek ciąży 4+1.
Jedynie zwiększyła mi dawki Cyclo i dołożyła Spasmoline na te moje bóle skurczowe.
Także jestem już spokojna i mogę jechać na kilka dni odpocząć na jarmarku ❄️❄️☃️
Pusshka, Liyss🧚🏻, Mamausia, ultramaryna_, Lola93, Sunnysunsun, Muuu., ezra, Butterfly23, Kira, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Effiii wrote:Siesiepy to bardzo dobre wieści 🍀🍀 oby jutro poszło bez problemowo ze skierowaniem.
Anka jasna sprawa że przed nową praca jest stres, ale równie oczywiste jest to że sobie poradzisz.
Annaaa4 gratulacje 💜
Goska ja tylko potwierdze wpis Puszinki, jak Ovi leżało w lodówce to śmiało możesz się kuć (z tym że zastrzyk nie może leżeć na drzwiach lodówki )
No to kicha bo mój leżał na drzwiach...09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
🩵🩵🩵
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
Effiii wrote:Goska ja tylko potwierdze wpis Puszinki, jak Ovi leżało w lodówce to śmiało możesz się kuć (z tym że zastrzyk nie może leżeć na drzwiach lodówki )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 17:38
-
Kira wrote:Klaudia_23 gratulacje 😍 Progesteron jaki wysoki 🫶❤️
Zazdroszczę takich świat! Z jednej strony nie wiem czy bym się odważyła, bo mój tato pewnie by się obraził ze nas nie bedzie. Ale marzą mi się święta pod palmami 😍😍
Blador bardzo mi przykro 🫂🥺
Ezra pamietam jak co roku dostawałam pytanie i życzenia bombelka. Nawet jak nie miałam partnera. Doprowadzało mnie do to takiej kurwicy, za przeproszeniem, że któregoś roku przed świetami zapowiedziałam babci żeby nawet nie probowala wyskakiwać z tym tematem, bo zepsuje mi ten czas. Ja bardzo chciałam być matka, ciężko mi było ze wszystkie koleżanki maja poukładane życia, a ja malucha to z palcem co najwyżej mogę sobie zrobić.
No i przychodzi do dzielenia sie opłatkiem, a babcia leci ze standardowym zdrówka, szczęścia I WIESZ JESZCZE CZEGO (mrugnięcie okiem).
No strzelił mnie wtedy, ale sobie powiedziałam w myślach tylko żeby sraczki dostała i jakoś zagryzlam zęby 😂
Cerva to jest wynik 😍😍 Gratulacje ! Trzymam kciuki za wizytę ❤️❤️
Wymyśliłam odpisywanie czytajac i jednocześnie wysyłając wiadomości do samej siebie na Messengerze. Może uda mi się częściej udzielać dzięki temu ❤️Kira lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny a powiedzcie czy owulacja mogła być bez żadnych objawów, w sensie bólu jajnika, wrażliwości piersi ( gdzie zazwyczaj to były moje objawy owu i to dosyćmocno odczuwalne), czy tak się u was zdarzyło, bo dla mnie to strasznie dziwne w tym miesiącu..może miałam cykl bezowulacyjny..chociaż @ miałam zawsze w terminie. I do tego już 2gi tydzień gdzieś mnie tak pobolewa, myślałam, że to pęcherz i juz sama nie wiem czy to zapalenie pęcherza czy coś innego. Dziś 22 dc, teoretycznie 9dpo👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs