X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blador, dobrze wiem, co czujesz. Daj sobie czas. Ja przez miesiąc po poronieniu płakałam kiedy tylko zostałam sama ze swoimi myślami, mało co pamiętam z tamtego okresu. Do pracy chodziłam jak automat, a wystarczyło, że poszłam do toalety i już płakałam. Minęły 4 miesiące i do tej pory zdarza mi się popłakać w ciągu dnia, ciągle szukam tej dawnej radości, a nawet nie jestem pewna, czy kiedykolwiek jeszcze samopoczucie będzie takie jak było. Wydaje mi się, że miałam życie przed poronieniem i to, co teraz. Najgorzej było kiedy parę tygodni po poronieniu przyszedł do mnie mąż i powiedział "Wiesz, od kilku tygodni jestem strasznie zdołowany", to był cios, bo on jest bardzo skryty, więc musiał czuć się naprawdę źle, poza tym poczułam się jakbym go zawiodła, a on jest ostatnią osobą, którą chciałabym zranić. Macie teraz bardzo, bardzo ciężki czas, współczuję Wam ogromnie. Dajcie sobie czas na płacz, nie chowajcie emocji i pamiętaj, że masz tu nas i zawsze możesz się wygadać.

ultramaryna_, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to życzę, żeby jak najwięcej zostało na tym wątku wiadomo, ale jakby co to utworzymy Listopadowe gaduły ( bo chyba ten watek był wyjątkowy) i będziemy jak Dinusie, każda na innym etapie, co też będzie ciekawe

Olaura 😭 póki co sama nie wiem co czuję tzn. nie umiem tego nazwać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 10:27

aszin, Anka32, Pusshka, klaudia_23, ultramaryna_, JoKoKoJo, bonassola, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, kurczę bo tak się zastanawiam cały czas. Jak przełamać strach przed seksem?! Żebyście nie zrozumiały mnie źle teraz 😀 przypomnę się że podczas ostatniego przytulania 6 grudnia, zaczęłam czuć dyskomfort, takie spuchnięcie od środka i lekki ból. Od tego czasu boję się spróbować znowu że będzie ta sama sytuacja i co w trakcie powiem że sorry mężu ale nie dam rady? Generalnie tak, to nie problem, wiem że by mnie zrozumiał tym bardziej że staramy się o te dziecko i po ostatnim tygodniu mojego złego samopoczucia absolutnie nie nalega na nic. Ale ja chciałabym. A ten stres przed tym mnie paraliżuje.. Miała któraś tak?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Jestem w domu więc szybka relacja. Pęcherzyki są trzy 🫣 na lewym 20mm, na prawym 22,1mm i 17,6mm. Ten ostatni raczej nie pęknie. Owulacji jeszcze nie było. Endo trójfazowe 7,1mm. Sam zabieg znosiłam jak zwykle super. Nic nie bolało, zero dyskomfortu. Wyniki Męża kosmos 🤯 Jednak moje wytyczne do których się stosuje dają efekt. W marcu było średnio, w czerwcu już bardzo ładnie, w sierpniu to już myślałam, że osiągnęliśmy maxa, a dziś znowu wyniki skoczyły o 10%, niektóre są dwukrotnie wyższe niż zalecane minimum ( link poniżej ). Współżycie jutro i pojutrze no i czekamy :)

https://zapodaj.net/plik-uQRKc3ifcx

Ps. Słyszałam Was pod drzwiami gabinetu ☺️ Dzięki za każde miłe słowo i kciuki 💐♥️

Ps2. Anka, Mrożon wchodzi ze mną. Lekarz pyta czy chce być obecny więc to moje ciekawskie jajo zawsze korzysta z tej możliwości :D
    Super!! To teraz tylko działać❤️ powodzenia🙂
    Brawo za poprawę wyników M🙂 Widać, że w stosunkowo krótki czasie można zrobić mega progres💪

goska000 lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, kiedy będę mogła wrócić do starań, bo mąż na tą chwilę wraca w marcu, z przepustka na Sylwestra i Nowy rok (akurat przywitam małpę 🙄), ale mam jakieś przeczucie, że kolejny cykl może być szczęśliwy :D

I uważam, że pomysł Blador to strzał w dziesiątkę! 😁

ultramaryna_, JoKoKoJo, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wiecie co, kurczę bo tak się zastanawiam cały czas. Jak przełamać strach przed seksem?! Żebyście nie zrozumiały mnie źle teraz 😀 przypomnę się że podczas ostatniego przytulania 6 grudnia, zaczęłam czuć dyskomfort, takie spuchnięcie od środka i lekki ból. Od tego czasu boję się spróbować znowu że będzie ta sama sytuacja i co w trakcie powiem że sorry mężu ale nie dam rady? Generalnie tak, to nie problem, wiem że by mnie zrozumiał tym bardziej że staramy się o te dziecko i po ostatnim tygodniu mojego złego samopoczucia absolutnie nie nalega na nic. Ale ja chciałabym. A ten stres przed tym mnie paraliżuje.. Miała któraś tak?

Zaczęłabym od poszukania przyczyny tego dyskomfortu 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    🫂 Kochana

Ja melduję, że też sobie sikłam, ale biel wizira.
    Temperatura ciągle w górze. Wypryszczyło mnie jak w II fazie. Dziewczyny, które mierzą temperaturę. Ile przed 🐒 macie jej spadek? Jakiś stopniowy? Czy nagły? Muszę się przygotować na zderzenie z rzeczywistością. Wolę wiedzieć co mnie czeka jak już spadnie. Muszę się nastawić psychicznie. Bo to będzie spadek z wielkiego konia.

Tulę za ⚪🫂

Sarka94 lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    W ogóle to życzę, żeby jak najwięcej zostało na tym wątku wiadomo, ale jakby co to utworzymy Listopadowe gaduły ( bo chyba ten watek był wyjątkowy) i będziemy jak Dinusie, każda na innym etapie, co też będzie ciekawe
    A wiesz, że wczoraj czekając na wizytę u gina też taki pomysł mi przeleciał przez głowę? 🥺

Anka32, blador2, JoKoKoJo, Liyss🧚🏻, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdarzyło mi się to pierwszy raz odkąd w ogóle jesteśmy razem. I to kilka dni po owulacji. Przytulanie było 2,3,5 i 6 grudnia i to właśnie tylko tego 6 grudnia tak miałam. Pozycje te same co zawsze nie było
    Żadnej zmiany żeby coś źle się gdzieś ułożyło. Także sama nie wiem. A u gina byłam 29 listopada, po wnikliwym badaniu wszystko na swoim miejscu. Stąd moje pytanie czy może któraś miała taką przypadłość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad_kitten wrote:
    11dpo- biało, do tego spadek temperatury...😔

🫂🫂🫂

• goska000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja nie wiem, kiedy będę mogła wrócić do starań, bo mąż na tą chwilę wraca w marcu, z przepustka na Sylwestra i Nowy rok (akurat przywitam małpę 🙄), ale mam jakieś przeczucie, że kolejny cykl może być szczęśliwy :D

I uważam, że pomysł Blador to strzał w dziesiątkę! 😁

A nóż widelec coś się pozmienia :> Przeczucie dobra rzecz, niech się sprawdzi 🩷

aszin lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • blador2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

To, że było tak raz nie oznacza, że teraz tak będzie. Może spróbuj się znieczulić lampką wina.
    U nas w sypialni otwarte karty

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna chata wrote:
    Super!! To teraz tylko działać❤️ powodzenia🙂
    Brawo za poprawę wyników M🙂 Widać, że w stosunkowo krótki czasie można zrobić mega progres💪

Dziękuję 🤗 To prawda, już po 3 miesiącach była kolosalna różnica, a teraz to już w ogóle petarda. Także polecam faszerować Mężów 💪 Zero marudzenia tylko słuchanie poleceń Żon :P

Pusshka, Sarka94, Pełna chata, JoKoKoJo, ezra, Marciak1988, Sofka88, Kira, AnitaK, Jagodecka, KejtKa lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Hej dziewczyny! Nieśmiało się witam. 4 lata temu, przed pierwsza ciąża to forum mi dużo pomogło, dzięki niemu nie zwariowałam przy staraniach.
    Teraz zaczynamy się starać i stwierdziłam, że z forum będzie mi psychicznie łatwiej.
    Mam 31 lat, za sobą 3 ciążę, 2016 - strata w 9 TC, 2017 - strata w 12 TC i w 2019/20 - synek urodzony w czerwcu 2020.
    Mam macicę dwurożna i tyłozgięcie plus problem z krzepliwością krwi.
    Cykl rozpoczęłam 25.11, ovu wg. Testów była około 16dc, chociaż patrząc po śluzie, bólu owulacyjnym wydawało mi się, że była w 12dc. Przytulanki były w 13dc i 16 i 18dc (u nas problem taki, że mąż cierpi na nerwobóle - jest w trakcie diagnozowania i nie zawsze jest w stanie serduszkowac z powodu tych pojawiających się boli).
    Testować się będę między 21-24.12 o ile nie przyjdzie @. Zaczynam tak wcześnie, bo chciałabym mieć możliwość zrobić betę przed wigilia i świętami, jeśli coś się pojawi tego 21.12. bo później u nas laboratorium otwarte dopiero 29.12, a moja ginka chce mnie zobaczyć jak najszybciej po potwierdzeniu, bo ze względu na problem z krzepliwością mam dużą tendencję do krwiaków.
    Mam nadzieję, że mnie w swoje grono przyjmiecie ;)

Witaj, rozgość się Kochana 😊

• Berry123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pisałam wczoraj o moim mężu i jego wybuchach nerwowych. Zadziałaliśmy z psychologiem, wczoraj miał pierwsze spotkanie i jeszcze zrobił badania hormonalne dla mężczyzn w diagnostyce FSH, LH, testosteron, SHBG, prolaktyna, TSH, FT4 i okazało się, że ma podwyższony testosteron 😭. Zadzwonił dziś do lekarza z Medicoveru bo akurat był wolny termin i lekarz powiedział mu, że taki poziom trzeba zbić bo przez to chodzi non stop nerwowy, nastawiony na walkę, jakby był na wojnie. I ta walka jest wlaśnie ze mną 😭. Podobno jest jakiś lek na obniżenie testosteronu ale ma skutki uboczne i ten endokrynolog najpierw powiedział, żeby zaczął pić błonnik, jeść dużo kapusty, kalafiora i brokuła. Podobno po miesiącu ten poziom wróci do normy i poczuje się lepiej. Cieszę się, że drążyłam powód jego nerwów a nie stwierdziłam, że taka jego natura i tyle. Myślę, że zacznie nam się żyć lepiej. A, i jeszcze endokrynolog powiedział, że przez wysoki testosteron może mieć mniej plemników dlatego też nasze starania nie wyszły…Przepraszam, jak nieskładnie napisałam ale dużo emocji ostatnio mam w związku z tą sytuacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 10:35

blador2, ultramaryna_, klaudia_23, goska000, Małgosiagosia, Pusshka, Viii, Sarka94, Anka32, Pełna chata, JoKoKoJo, ezra, bonassola, Butterfly23, Cerva, Kira, Nietypowa30, mad_kitten, Jagodecka, KejtKa lubią tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @goska000 cos czuje, ze to bedzie twoj szczesliwy cykl 😊 trzymam kciuki 🤞🏼

goska000 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień doberek, u mnie biało, dalej czekam na 🐒🙂

Tulę za ⚪🫂

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    To, że było tak raz nie oznacza, że teraz tak będzie. Może spróbuj się znieczulić lampką wina.
    U nas w sypialni otwarte karty
    Alko nie wchodzi w grę, nie piję od 1 grudnia, mam takie postanowienie i chcę w nim twardo wytrwać 😅 ale myślę że pogadam dzisiaj z mężem i powiem mu o swoich obawach ale że chciałabym spróbować i jeśli coś będzie nie tak to po prostu mu powiem.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry, dobrze że zrobiliście te badania! Jest teraz duża szansa na to, że będzie lepiej. Całe szczęście, że postawiłaś na swoim. I jak widać, nie tylko niedobór testosteronu jest przeszkodą w staraniach :( ale najważniejsze, że macie plan działania. 💋

Berry123 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    A wiesz, że wczoraj czekając na wizytę u gina też taki pomysł mi przeleciał przez głowę? 🥺

myślę, że każda nowa osoba jest mile widziana, ale są wśród Nas, takie za które szczególnie trzymamy kciuki, żeby się udało, a to oznacza, że nie pójdą na następny miesięczny, a Nam będzie ich bardzo brakować, tym milej będzie czytać o ich Cudach.

JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ