X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Marzą mi się włosy za łopatki 🥹
    Uczyłam się na filmikach z YouTube jakby co 😀
    Mam włosy do pasa dobieranego i holenderskiego zaplote. Niestety koki kompletnie mi nie wychodzą

Anka32 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Robaczek ja bym na twoim miejscu wybrala sie w przyszlym cyklu na monitoring owulacji, zeby sprawdzic czy ona na pewno wystepuje. Jesli tak i progesteron tak szybko ci spada to albo dostaniesz od gina luteine/progesteron na 2 faze cyklu, albo naturalnie musisz nad nim popracowac. Bo niestety przy takim progu nie ma szans, aby ciaza sie udala :(
    Ale nie zalamuj sie, bo mozna to bez problemu „naprawic”! ;)

Robaczeekkk lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Mam włosy do pasa dobieranego i holenderskiego zaplote. Niestety koki kompletnie mi nie wychodzą

Myślę, że to może być kwestia techniki 😀 ale musiałabym zobaczyć, zmacać 🤣🥹

U mnie to miną lata zanim takie zapuszczę, szybciej już chyba zajdę 😁

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w kontekście prolaktyny, to niedawno robiłam prolaktynę i wyszła mi grubo poniżej normy, czyli <16 mlU/l, a zakres jest 109-557. Czy któraś z was tez miała taką sytuacje? Czytałam, że właśnie ta prolaktyna może wpłynąć na trudności z zajściem w ciąże. Niby biorę leki regulujące to, ale jak widać coś słabiutko to idzie.. 👍🏻

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Robaczek ja bym na twoim miejscu wybrala sie w przyszlym cyklu na monitoring owulacji, zeby sprawdzic czy ona na pewno wystepuje. Jesli tak i progesteron tak szybko ci spada to albo dostaniesz od gina luteine/progesteron na 2 faze cyklu, albo naturalnie musisz nad nim popracowac. Bo niestety przy takim progu nie ma szans, aby ciaza sie udala :(
    Ale nie zalamuj sie, bo mozna to bez problemu „naprawic”! ;)

Jestem ciekawa tylko kiedy okres przyjdzie 🫣 jestem już umowiona z gin na monitoring w kolejnym cyklu . Może dostanę jakieś leki

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, a w kontekście prolaktyny, to niedawno robiłam prolaktynę i wyszła mi grubo poniżej normy, czyli <16 mlU/l, a zakres jest 109-557. Czy któraś z was tez miała taką sytuacje? Czytałam, że właśnie ta prolaktyna może wpłynąć na trudności z zajściem w ciąże. Niby biorę leki regulujące to, ale jak widać coś słabiutko to idzie.. 👍🏻

Widze ze bierzesz dostinex, jaka dawka ? Zawsze można zmniejszyć
    Ja na początku brania dostinexu miałam poniżej normy, ale to 7 lat temu, aktualnie biorę tylko 1/4 na tydzień, i to wystarcza u mnie żeby była w normie :)

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:
    Widze ze bierzesz dostinex, jaka dawka ? Zawsze można zmniejszyć
    Ja na początku brania dostinexu miałam poniżej normy, ale to 7 lat temu, aktualnie biorę tylko 1/4 na tydzień, i to wystarcza u mnie żeby była w normie :)

O dzięki, że się odniosłaś :) Dostinex biore 1/2 tabletki raz na tydzień..

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Myślę, że to może być kwestia techniki 😀 ale musiałabym zobaczyć, zmacać 🤣🥹

U mnie to miną lata zanim takie zapuszczę, szybciej już chyba zajdę 😁
    To mnie kusi ściąć tak do ramion, ale wiem że mąż mi nie da 🤣😄 on mnie lubi w długich włosach. Zawsze hak idę do fryzjera to wcześniej ustalamy ile będę ciąć 😄

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Jakbym o sobie czytała 🤣 zamówiłam sobie teraz z temu ten wałek do kręcenia włosów na noc, ciekawe co mi z tego wyjdzie.
    To jest akurat mega proste w użyciu, nawet mi wychodzi. 😂 Faktycznie są po nim fajnie skręcone, niestety to się u mnie nie trzyma zbyt długo.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    To jest akurat mega proste w użyciu, nawet mi wychodzi. 😂 Faktycznie są po nim fajnie skręcone, niestety to się u mnie nie trzyma zbyt długo.

a mi za cholerę ten wałek nie służy 🧐 próbowałam kilka razy - cała noc przespana w nim a efektów 0
    niestety mam grube i "ciężkie" włosy, nawet loki od fryzjera szybko opadają 😜

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    To mnie kusi ściąć tak do ramion, ale wiem że mąż mi nie da 🤣😄 on mnie lubi w długich włosach. Zawsze hak idę do fryzjera to wcześniej ustalamy ile będę ciąć 😄

Pamiętam jak w sierpniu miałam podciąć tylko końcówki, obcięłam prawie 10 cm.. No i małż nie był zadowolony 🤣
    Teraz mam challenge wracanie do naturalnego koloru włosów też za radą małża 😁

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    a mi za cholerę ten wałek nie służy 🧐 próbowałam kilka razy - cała noc przespana w nim a efektów 0
    niestety mam grube i "ciężkie" włosy, nawet loki od fryzjera szybko opadają 😜
    Ja też mam bardzo grube włosy. Nawet kupiłam 2 wałki, żeby używać naraz, bo na jednym było za mało miejsca. 😅 A teraz po prostu nakręcam tylko te włosy bardziej z przodu. Trzeba mocno naciągnąć włosy na ten wałek. Może też zależy od podatności na kręcenie.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Pamiętam jak w sierpniu miałam podciąć tylko końcówki, obcięłam prawie 10 cm.. No i małż nie był zadowolony 🤣
    My zawsze wspólnie ustalamy przy lusterku ile mogę 🤣 coby potem nie płakał za bardzo 🤣

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Chyba jeszcze nie spotkałam faceta, który by wolał krótkie włosy u kobiety. 😀

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Chyba jeszcze nie spotkałam faceta, który by wolał krótkie włosy u kobiety. 😀

Ja też nie.. nawet mój przyjaciel był oburzony jak mu podesłałam zdjęcie 🤣
    Napisałam, że włosy nie ręka i już 😂

• Megipta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam kilka wyników z krwi , reszta pewnie bedzie w poniedziałek, pomożecie bo zupełniesie nie znam? W nawiasie referencje

TSH -1,870uIU/ml (0,27-4,2)

Estriadol- 60,8pg/ml (pęcherzykowa 12,5-166, f.owulacyjna 85,8-498, f.lutealna 43,8-211, ciaza 215-4300)

Prolaktyna- 19,8ng/ml (4,79-23,3)

Testosteron- 0,24ng/ml (0,084-0,481)

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Witajcie 🙋🏻‍♀️ odebrałam wynik progesteronu 2,93
    Jestem 6/7 dni po ,,owulacji “
    Prolaktyna 21,5 ng/ml zakres 4,79- 23,3
    Mam się czym martwić? 🙏🏻

Czy owulacja była potwierdzona monitoringiem?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro testuję, ale mam przeczucie, a prawie pewność, że nic. Czuję się okresowo. Jakoś nawet nie mam ochoty testować. Lekki dołek😔 Dam znać jutro. Miłego wieczora 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 21:30

ezra lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ja brałam 0,5 tabletki diostinexu na 5 dni i to pomogło, bo dawka 1 tab. na tydzień spowodowała że była dużo poniżej normy.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Jutro testuję, ale mam przeczucie, a prawie pewność, że nic. Czuję się okresowo. Jakoś nawet nie mam ochoty testować. Lekki dołek😔 Dam znać jutro. Miłego wieczora 🌷

U mnie to samo.. przytulam 🫂

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ