Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane,
Ja w końcu w domu, święta święta i po świętach 😃 obżarłam się okropnie 😨 czuję się fatalnie!
Ale cieszę się że już od jutra wracam do swojego trybu życia 😍
Nadrobiłam trochę i padł temat o śluzie płodnym. Ja sama u siebie nigdy takiego nie widziałam ( miałam taki wodnisty bardziej ) ale to co zrobiły suplementy które wdrożyłam w tym miesiącu to jest szok!!!
Po 1 owulację miałam w 18dc a zawsze wypadała 21-22
Po drugie po raz pierwszy w życiu zobaczyłam ten mityczny legendarny śluz 😂😂😂 Jesu sama się śmiałam z siebie ale w końcu zobaczyłam coś o czym czytałam tylko a w końcu się pojawił
A po drugie tak silnie czułam owulację z obu jajników że wow! Dosłownie czułam pracę jak w fabryce 😀 bolała mnie pierwszy raz konkretnie a zazwyczaj gdzieś czułam takie lekkie kłucia.
U nas wiadomo że miesiąc stracony bo dopiero wdrożyliśmy leczenie podbicia wyników nasienia ale i tak żeby iść rutyna to robiłam testy, nie przerywałam suplementacji. Może jakiś cud się wydarzy ☺️⭐️Adirella, Viii, Paula9463, Liyss🧚🏻, Kira, Anka32, Wenka, Zaczarowan, Lola93, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:U mnie 21 grudnia na teście były dwie prawie takie same kreski , ale godzinę wcześniej sporo wypiłam więc mogło być rozcieńczone więc albo 20 była owulka albo 21 , 22 robiłam test i już druga kreska sporo jaśniejsza chciałam testować 28 i wtedy chce iść sprawdzić progesteron z rana
Zupełnie jak ja 🤣 u mnie owulka najpewniej w czwartek 21.12 dość dużo charakterystycznych objawów, ciąży nie wróżę mimo tego (w lutym powtórka badań w klinice), ale nadzieja się tli, dlatego zatestuje dla sportu. W sylwestra u nas pełno znajomych z jednej strony bym chciała zatestować, ale chyba się wstrzymam do 2-3.01 a może nawet do dnia 🐒 (nie wiem kto w to uwierzy 🤣). Na proga, witaminki i tarczycowe (zalecenie od lekarza) wybieram się w piąteczek 29 🙃🙃Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Sofka88 wrote:Cześć kochane,
Ja w końcu w domu, święta święta i po świętach 😃 obżarłam się okropnie 😨 czuję się fatalnie!
Nadrobiłam trochę i padł temat o śluzie płodnym. Ja sama u siebie nigdy takiego nie widziałam ( miałam taki wodnisty bardziej ) ale to co zrobiły suplementy które wdrożyłam w tym miesiącu to jest szok!!!
Po drugie po raz pierwszy w życiu zobaczyłam ten mityczny legendarny śluz 😂😂😂 Jesu sama się śmiałam z siebie ale w końcu zobaczyłam coś o czym czytałam tylko a w końcu się pojawił
A po drugie tak silnie czułam owulację z obu jajników że wow! Dosłownie czułam pracę jak w fabryce 😀 bolała mnie pierwszy raz konkretnie a zazwyczaj gdzieś czułam takie lekkie kłucia.
U nas wiadomo że miesiąc stracony bo dopiero wdrożyliśmy leczenie podbicia wyników nasienia ale i tak żeby iść rutyna to robiłam testy, nie przerywałam suplementacji. Może jakiś cud się wydarzy ☺️⭐️
Ktoś kiedyś napisał, że nadzieję można stracić jedynie jak nie było serduszkowania w tym czasie ^^ i chyba się z tym zgadzam. Super że suplementacja pomogła trzymam kciuki w takim razie 🤞🤞
Dobranoc dziewczyny, przytulam mocno 🫂🫂Sofka88 lubi tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Sofka88 wrote:Cześć kochane,
U nas wiadomo że miesiąc stracony bo dopiero wdrożyliśmy leczenie podbicia wyników nasienia ale i tak żeby iść rutyna to robiłam testy, nie przerywałam suplementacji. Może jakiś cud się wydarzy ☺️⭐️ -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 😊
Olaura, przykro mi, że tak cierpisz, ale w pełni to rozumiem. Sprawa jest bardzo świeża... Mam nadzieję, że ostatecznie osiągniesz spokój i Twoje życie wróci do normy. Pozwól sobie na wszystkie emocje. Masz do nich prawo. Czy mąż Ciebie wspiera? Rozmawiacie? Może dobrze byłoby poszukać pomocy ' z zewnątrz '. Jestem pewna, że poradzisz sobie z tą sytuacją, ale wiem też, że nigdy nie zapomnisz. Trzymam za Ciebie mocno kciuki :*Olaura lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Dzień doberek
Czy komuś jeszcze nie chce się wstać z łóżeczka?🤣Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Dzień dobry 😊
Gosia jak sytuacja u Ciebie?
Olaura🫂 kiedyś przeczytałam, że dzieciaczki nie były gotowe i zmieniły datę swojego przyjścia. Pozostaje jedynie wiara w to, że za chwilę do nas dołącząWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 08:56
Olaura lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Dzień dobry ♥️ jak miło Was widzieć z rana 😁
Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Dzień dobry!
Jak się czujecie? Po świętach powinny być jeszcze dwa dni wolnego, żeby odpocząć 😂
Mam pytanie do dziewczyn które mają zwierzaki. Czy zauważyłyście ich zmianę w zachowaniu po Waszej owulacji? Dziś obudziłam się połamana, bo musiałam dzielić swą połowę łóżka z kotem. I zauważyłam już kilka miesięcy temu, że on po owulacji bardziej się do mnie mizia, śpi ze mną.Anka32, karola_b, Adirella lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
blador2 wrote:Dzień dobry 😊
Gosia jak sytuacja u Ciebie?
Olaura🫂 kiedyś przeczytałam, że dzieciaczki nie były gotowe i zmieniły datę swojego przyjścia. Pozostaje jedynie wiara w to, że za chwilę do nas dołączą
Nie sprawdzam. Zbyt wiele mnie to kosztuje ostatnio. Chcę spędzić fajny dzień i nie myśleć za dużo, ale nastawiam się na @ do końca tygodnia. Jutro skontaktuję się z lekarzem. Może mnie przyjmie jakoś na dniach. Sprawdzimy czy ginekologiczne wszystko ok i ułożymy plan na styczeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 09:10
blador2, aszin, Cerva lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Smutno mi trochę. Nadziei już brak 😝
🫂
Mnie było smutno do momentu aż zobaczyłam, że zbliżają mi się dni płodne 🥹 znowu mam w sobie pokłady nadziei 🥰Muuu., 100krotka🌼, Zaczarowan, Cerva, Ccarolinaa, Pati2804, Adirella, Pusshka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Dzień dobry!
Jak się czujecie? Po świętach powinny być jeszcze dwa dni wolnego, żeby odpocząć 😂
Mam pytanie do dziewczyn które mają zwierzaki. Czy zauważyłyście ich zmianę w zachowaniu po Waszej owulacji? Dziś obudziłam się połamana, bo musiałam dzielić swą połowę łóżka z kotem. I zauważyłam już kilka miesięcy temu, że on po owulacji bardziej się do mnie mizia, śpi ze mną.
Popieram z wolnym po Świętach chociaż akurat ja mam 😜 ale jakbym dalej siedziała w handlu to nie byłoby tak dobrze 🥹
Ciekawą kwestię poruszyłaś w temacie zwierzaków. Chętnie poczytam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 09:13
-
U mnie pies nie wyczuwa owulacji, jedynie jak mam okres to czasami wącha wiadome miejsce 🤪
Ultramaryna🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 09:15
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Hej dziewczyny,3 dni do spodziewanej miesiączki,nie wytrzymałam dziś i zrobiłam test, miałam tylko ten o mniejszej czułości,wyszła na nim krececzka,ledwo widoczna,ale maz tez widzi,więc chyba nie wariuje
Pojechałam szybko to apteki dyżurującej i wzięłam bardziej czule testy,teraz pytanie czy ten mocz z rana,który oddałam z pół godziny temu jeszcze się nada lub czy skoro nie piłam i nie jadłam nic od pobudki to ten który oddam teraz tez zaliczyć się do porannego ? Wiecie o co chodzi,sory za brak ładu i składu,ale jestem tak pełna nadziei, że nie umiem skleic zdania