Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Zbuntowana wrote:Oczywiście witamy... ale jak czytam mięśniaki i widzę twój spokój to podziwiam... bo ja na słowo mięśniak mam dreszcze ... I modlę się nigdy więcej żeby taki gość u mnie nie zamieszkał... brryyy
Jestem po histeroskopii i najgorsze już wycięte podobno 🥴 jak po cytologii usłyszałam ‚jest prawdopodobieństwo raka szyjki macicy’, to te mięśniaki mnie jakoś przestały obchodzić 😋. Aktualnie czekam na wyniki kolposkopii, ale znajoma prof. gin. mówi, że wynik na pewno fałszywie dodatni, tym bardziej że HPV na minus.
W zasadzie ta diagnoza utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie chce dłużej czekać na zajście w ciążę…
Dziewczyny, ile cykli dać sobie czas, przed badaniami w kierunku niepłodności? -
Cześć kochane!
Ostatnie dni mam tak intensywne że nie mam jak się włączyć do rozmowy 😿 zwłaszcza że głośno tu jak w kurniku 😂
Ja już zażegnałam owu, 2 dpo, jutro mamy pierwszą wizytę w klinice niepłodności. Czuję spokój i niepokój 😂 bo wiem że będziemy zaopiekowani ale z drugiej strony przeraża myśl że dostaniemy może milion badań do wykonania i nie daj Boże coś jeszcze dodatkowego wyjdzie u mnie 😣 bo małż to już przebadany gruntownie i widzimy gdzie leży problem. No nic jestem mega ciekawa i podekscytowana. Chciałabym zasugerować lekarzowi od razu inseminacje 😊
Podczytuję was regularnie ale jak chce już napisać coś na dany temat to jesteście 10 tematów dalej ahhaha
Ja do byłych teściów
Nie wiedziałam jak mówić i strasznie się męczyłam i też nieraz kłamałam że nie wiek albo czegoś nie mówiłam co bardzo chciałam powiedzieć ale
Trzeba było
Używać zwrotu „ Ty, ciebie „
Hahaha problem się rozwiązał jak się córka urodziła i już była babcia i dziadek.
Obecną teściową mam młodą ale
Teść starszy i strasznie ciśnie mnie żebym mówiła do
Niego jakoś
Inaczej niż per Pan 😸 ale znam go dopiero 2,5 roku więc nie wiem co innego mogę mówić do niego. Czekać aż będzie ciaza to
Wtedy mianowany zostanie dziadkiem 😂
@goska dawno nie czułam takiego podekscytowania tą historią 😃 trzymam mocno kciuki!! Oby się udało i już wtedy widzę te historie za 20 lat jak
Nadal
To
Będziecie kropkowk opowiadać ile
Wam od początku stresu dawał 😂goska000, Lola93 lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:To w takim razie warto zrobić te mutacje? Przydatne jest to później lekarzowi w prowadzeniu ciąży? Czy zrobić najpierw homocysteinę, kwas i Wit B12 i wtedy o tym myśleć?
Zrobiłam dziś kwas foliowy zobaczymy czy się coś zmieniło , biorę niecały miesiąc fertil me z health Labs wczensiej z 2 tyg nie brałam kwasu bo miałam tylko ten zły , teraz kończę health labs i kupiłam już metylowany z naturell, biorę też b12 metylowana , jak trochę poczytałam to wynik dużo nie zmienia … ja jestem umówiona z ginekologiem że jak zajde to ciążę dostanę clexane w razie co , teraz ta suplementacja , dużo więcej nie zrobię , ale poczytaj sobie np tu
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/mutacja-genu-mthfr-czy-masz-sie-bac-zachodzac-w-ciaze
Ciekawy artykuł …Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 10:15
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Natka:) wrote:Jestem po histeroskopii i najgorsze już wycięte podobno 🥴 jak po cytologii usłyszałam ‚jest prawdopodobieństwo raka szyjki macicy’, to te mięśniaki mnie jakoś przestały obchodzić 😋. Aktualnie czekam na wyniki kolposkopii, ale znajoma prof. gin. mówi, że wynik na pewno fałszywie dodatni, tym bardziej że HPV na minus.
W zasadzie ta diagnoza utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie chce dłużej czekać na zajście w ciążę…
Dziewczyny, ile cykli dać sobie czas, przed badaniami w kierunku niepłodności?
Zależy od wieku.
Jesli jesteś młoda to z medycznego punktu- rok starań służy do uregulowania zdrowia, hormonów, obserwacji nasienia i owulacji.
Jesli jesteś po 35 roku życia to niestety ta granica się przesuwa i jest to pół roku starań naturalnych. Oczywiście każdy też osobiście podchodzi do
Tej granicy, dla jednych długo
To będą 2 cykle a inni cierpliwie 2 lata się starają.Natka:) lubi tę wiadomość
-
Natka:) wrote:Jestem po histeroskopii i najgorsze już wycięte podobno 🥴 jak po cytologii usłyszałam ‚jest prawdopodobieństwo raka szyjki macicy’, to te mięśniaki mnie jakoś przestały obchodzić 😋. Aktualnie czekam na wyniki kolposkopii, ale znajoma prof. gin. mówi, że wynik na pewno fałszywie dodatni, tym bardziej że HPV na minus.
Dziewczyny, ile cykli dać sobie czas, przed badaniami w kierunku niepłodności?
My na spokojnie staraliśmy się pół roku, ale w międzyczasie robili badania hormonalne u mnie i badania nasienia. Do tego włączyliśmy suple i zaraz na początku 6 cyklu poszliśmy do lekarza od leczenia niepłodności i wlaczyl mi stymulacje hormonalna. Po drodze robioną miała droznosc.
Myślę że takie pół roku to optymalne. I zróbcie badania nasienia też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 10:16
Natka:) lubi tę wiadomość
-
A co do czasu starań to nie wiem czy wy tak macie ale im dłużej się staramy tym więcej mamy tego luzu, spokoju i przede wszystkim cierpliwości. Pamiętam pierwszy miesiąc starań jakie czułam ciśnienie, że to musi być już, zaraz, że się napewno uda bo czemu nie ?!
A teraz? Jakoś mam
Wrażenie że spokorniałam bo
Czuję że ta sytuacja chce mnie nauczyć cierpliwości czego mi brakuje jako
Osoby w gorącej wodzie kąpanej 😄 na początku jak małż mówił że może w wakacje się uda na spokojnie to czułam się urażona że przecież wakacje to będą za kilka długich miesięcy a ja będę w ciąży już zaraz 😄
Takze im w głąb starań wchodzę tym więcej spokoju i cierpliwości mam.Natka:) lubi tę wiadomość
-
Sofka88 wrote:A co do czasu starań to nie wiem czy wy tak macie ale im dłużej się staramy tym więcej mamy tego luzu, spokoju i przede wszystkim cierpliwości. Pamiętam pierwszy miesiąc starań jakie czułam ciśnienie, że to musi być już, zaraz, że się napewno uda bo czemu nie ?!
A teraz? Jakoś mam
Wrażenie że spokorniałam bo
Czuję że ta sytuacja chce mnie nauczyć cierpliwości czego mi brakuje jako
Osoby w gorącej wodzie kąpanej 😄 na początku jak małż mówił że może w wakacje się uda na spokojnie to czułam się urażona że przecież wakacje to będą za kilka długich miesięcy a ja będę w ciąży już zaraz 😄
Takze im w głąb starań wchodzę tym więcej spokoju i cierpliwości mam.
Tego spokoju mi bardzo brakuje ! Mam nadzieję, że też się go nauczę, albo jednak nie będę musiała bo w styczniu 🤰🏻🙏🏼😅
-
dziewczyny, polecałyscie kiedyś suplement NAC - jakiś konkretny, ale oczywiście nie zrobiłam screena 🫣 może ktoś przypomnieć?
edit. @Anka32 melduje 🐒, można mi zmienić z ⚪️. dobrze, ze szybko przyszła - zaczynam nowy, oby szczęśliwy cykl!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 10:34
Anka32 lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Matko wolniej, bo głowa mi pęka 🤪 ale przeczytałam wszystko i polajkowałam, jeszcze jedna kawa ibuprofen i zacznę się odnosić. Klasyczna winiara ze mnie 😂 Kiedy ten wątek powstanie @blador?
Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
nick nieaktualnyViii wrote:Matko wolniej, bo głowa mi pęka 🤪 ale przeczytałam wszystko i polajkowałam, jeszcze jedna kawa ibuprofen i zacznę się odnosić. Klasyczna winiara ze mnie 😂 Kiedy ten wątek powstanie @blador?
O, dzień dobry 😀
Podaję coś na poalkoholowy ból głowy 🫂
Bladorek wątek zakłada juz jutro 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 10:36
-
Viii wrote:Matko wolniej, bo głowa mi pęka 🤪 ale przeczytałam wszystko i polajkowałam, jeszcze jedna kawa ibuprofen i zacznę się odnosić. Klasyczna winiara ze mnie 😂 Kiedy ten wątek powstanie @blador?
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Tulę za biele i nie przestaję trzymać kciuków 🤞
Gosia czekanie na twoje wyniki wykończy dzisiaj forum 😅 będziemy odświeżać częściej niż ty stronę labu
@Butterfly23 o matko, mieliśmy taką samą praktykę w liceum z tą „panią profesor” 🤦🏻♀️
@Anka32 mojemu dziecku spodobał się twój awatar, pyta czy jedziemy do Winiary 😅😅Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
nick nieaktualnyMalamia wrote:Tulę za biele i nie przestaję trzymać kciuków 🤞
Gosia czekanie na twoje wyniki wykończy dzisiaj forum 😅 będziemy odświeżać częściej niż ty stronę labu
@Butterfly23 o matko, mieliśmy taką samą praktykę w liceum z tą „panią profesor” 🤦🏻♀️
@Anka32 mojemu dziecku spodobał się twój awatar, pyta czy jedziemy do Winiary 😅😅
Kurczę, aż sprawdziłam gdzie leżą i niedaleko mnie 😀
Może też się kiedyś przejadę 😁Malamia lubi tę wiadomość
-
kasia97 wrote:dziewczyny, polecałyscie kiedyś suplement NAC - jakiś konkretny, ale oczywiście nie zrobiłam screena 🫣 może ktoś przypomnieć?
edit. @Anka32 melduje 🐒, można mi zmienić z ⚪️. dobrze, ze szybko przyszła - zaczynam nowy, oby szczęśliwy cykl!kasia97 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki , ja dzisiaj pospałam.
Nie mogę spać w nocy , więc zanim ta sytuacja się rozwiąże wysprzątam dom na błysk tyle dobrego🙈 to taka moja forma relaksu🤪
Zaraz lecę do lekarza od łyżeczkowania… ponieważ to lekarz w przychodni na NFZ to idę , ale spokojnie nie planuje zgłaszać się do szpitala natomiast jestem ciekawa co powie. Czy przyzna ,że ciąża rośnie prawidłowo 1mm na dobę czy będzie szedł w zaparte,że trzeba usunąć…
Dam Wam znaćMegipta, Pusshka, Małgosiagosia, kasia97, KejtKa, aszin, Anka32, Ccarolinaa, goska000, Butterfly23, Muuu., karola_b, Paula9463, Wenka, blador2, ezra, Olaura, Nietypowa30, Adirella, Sarka94, bonassola lubią tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Anka32 wrote:Kurczę, aż sprawdziłam gdzie leżą i niedaleko mnie 😀
Może też się kiedyś przejadę 😁
@goska000, czekam na rozpoczęcie działalności sklepu 😍
@Effiii, życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Po takim miesiącu wstrzemięźliwości będziecie bardzo stęsknieni 😈🔥
@Sofka88, kciuki za jutrzejszą wizytę! Czekam na info po 🥰
A co do spokoju to ja miałam pierwsze pół roku totalny luz, później zaczęliśmy się diagnozować i nadal było wszystko na spokojnie. Mnie chwyciło dopiero teraz - po 16 cyklach starań 😥 Ale myślę, że to się zbiegło z niepewnością w pracy i stąd ten zjazd emocjonalny. Który mam nadzieję niedługo minie 💪Anka32, Sofka88 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Małgosiagosia wrote:Nie wiem, który był polecany akurat tutaj, ale ja z opinii kupiłam Miovelia Nac. Tyle że nie zdążyłam przetestować.
@Małgosiagosia dziękuje 👏 będę zamawiać na dniach, wiec mam nadzieje ze tez nie zdążę długo przetestować 🤣👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
kasia97 wrote:dziewczyny, polecałyscie kiedyś suplement NAC - jakiś konkretny, ale oczywiście nie zrobiłam screena 🫣 może ktoś przypomnieć?
edit. @Anka32 melduje 🐒, można mi zmienić z ⚪️. dobrze, ze szybko przyszła - zaczynam nowy, oby szczęśliwy cykl!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 11:01
kasia97, karola_b, Zbuntowana, blador2 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ja tez biorę miovelia nac i chyba tez polecam, ale faktycznie śmierdzi ;p
Czekam pod gabinetem. Z gabinetu słychać serduszko 🥲, No i poczekalnia ciężarnych….Megipta, ezra lubią tę wiadomość