Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Wchłanianie może też zaburzyć mleko z laktozę, dlatego jak któraś pije kawę to rano zalecam albo bez mleka albo wybrać chociaż to bez laktozy. Właśnie przez to kilka lat temu zmienili skład Eutyroxu - kiedyż zawierał laktozę. Przez pół roku miałam probjlem by go zdobyć bo wycofali wcześniejsze opakowania zanim nowy wyprodukowali 🙄23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dzięki dziewczyny, od jutra kawa idzie w odstawkę od rana 😓 dziś już nie zdążyłam wprowadzić zmian, z racji tego że Endo mówił o 30 minutach, ja czekałam do godziny z kawą 🙄🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ultramaryna aktualny lekarz jest moim aniołem. Czuję się mega zaaopiekowana przy nim. Dzięki niemu szybko udało się załatwić histeroskopie na NFZ, i w styczniu też dzięki niemu mam laparoskopię. Pewnie jak to nie pomoże to będziemy dalej szukać,mam już odnotowane w zeszycie tematy które chcesz nim przeanalizować jednym z nich jest wlasnie trombofilia ☺️
Anka, Pusshka kciuki za dobre wyniki 🍀🍀🍀
Anka Ty nasz bobasku, ale Cię Panie odmłodzily.
LekarE zamiast śledzić forum niech analizują teczki pacjentek jak mogą im pomóc a nie stosują dla każdej pacjentki ta sama droge przez wiele miesięcy mimo że nie przynosi efektów.
A ja się dopiero obudziłam, co wlasne łóżko to własne łóżko , spałam jak zabita ☺️☺️Pusshka, blador2, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Mamausia wrote:Byłam cała ekipa się zrelaksować w kinie na Wonce. Sympatyczny. Idealny na odmóżdżenie się. Bardzo miłe spędzony czas i nareszcie się objadłam😊 był popcorn,cola,nachosy i m&m…
Gosia przykro mi,bo w wasz cud chyba wierzyłam bardziej niż w nasz🥺
Anka najważniejsze jak dziewczyny wspomniały ,że wiesz na czym stoisz i co do poprawki ,a to bardzo ważna.
Ja lubię by przygotowana na wszystko,więc podczytuję wątek Poronienia. Czytam o pochówku, o badaniu płci i całej procedurze różnej w szpitalach. I tu pozwolę sobie zapytać.
Jak to u Was wyglądało dalej przy pustym jaju? Czy szłyście na zwolnienie czy zabieg i od razu do pracy, a może jednak zdecydować się na farmakologię i poronienie ,a następnie kontrole usg. Pytan sporo,a nie chciałabym być niczym zaskoczona w razie ewentualności. Jestem otwarta na wszystkie sugestie i podpowiedzi ❤️
Ja zdecydowałam się na tabletki, podali mi dwie i wróciłam na salę. Po 2 h kontrola na fotelu i usg, i kolejna aplikacja tabletek. Po tym u mnie ruszyło i cały wieczór i cześć nocy spędziłam w łazience. Dali mi kubeczek na mocz aby złapać "materiał" do badań histopatologicznych. Pielęgniarki pytały się, czy potrzebuję przeciwbólowych ale nie było tak źle.
Rano krwawienie praktycznie ustało, znów kontrola usg u lekarza i niestety nie wszystko się oczyściło. I znów dali wybór albo zabieg albo dalej tabletki, zostałam przy tabletkach. Ale dalej krwawienie było słabe.
Kolejnego dnia przy badaniu lekarz stwierdził, że tu już dłużej nie ma co czekać, trzeba zrobić zabieg, bo tak krwawić to ja mogę jeszcze długo zanim się całkiem oczyszczę, a wtedy było lato, upały, itp więc nie poleca z tym czekać. Zakwalifikowali mnie do zabiegu, tego trzeciego dnia się nie doczekałam, bo anestezjolog był zajęty, dopiero w 4 dzień w szpitalu zrobili mi zabieg który trwał łącznie 5 min z usypianiem i tego samego dnia jeszcze dostałam wypis do domu.
Lekarz pytał, czy potrzebuje L4, maksymalnie mógł mi dać 2 tygodnie. Ja poprosiłam o tydzień, bo potem i tak miałam urlop.
Co do samego przyjęcia do szpitala, na salę przyszła pielęgniarka z ulotkami o poronieniu i prawa które nam przysługują i o procedurze pochówku itp. Była też dostępna pomoc psychologiczna na oddziale gdybym potrzebowała wsparcia. Natomiast przy pustym jaju to badania genetyczne zarodka nie mają sensu.👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Musiałam trochę zmienić kolory, żeby w ogóle na zdjęciu coś było widać 😅
https://zapodaj.net/plik-OjGcoMJzjS
Tu macie oryginał
https://zapodaj.net/plik-gRTUzsAH2v
Ale jeszcze się nie nastawiam na nic, dzisiaj 11 dpo to w sumie powinna być już wyraźniejsza kreseczka 🤷♀️kasia97, Sunnysunsun, Pusshka, Myszkaaa20, Pełna chata, ezra, koktajlowa, blador2, Nietypowa30, Wenka, Adirella, Kira, KejtKa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
@Pusshka @Anka32 kciuki za piękne wyniki badań! 🤞🤞
Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
aszin wrote:Dzięki dziewczyny, od jutra kawa idzie w odstawkę od rana 😓 dziś już nie zdążyłam wprowadzić zmian, z racji tego że Endo mówił o 30 minutach, ja czekałam do godziny z kawą 🙄
aszin, ezra lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Ja robię też tak że np biorę Eutyrox jak wstaje nad ranem na siku. Szczególnie wtedy jak mam dzień wolny. Przyzwyczajenie do pracy sprawia że budzę się koło 5. Biorę wtedy tabletkę i idę dalej spać. Potem wstanę po 7 i mam spokój. Nie przejmuj się, ja na początku też nie wiedziałam o wszystkim. Lekarz kazał tylko odczekać pół godziny od jedzenia. O kawie i mleku dowiedziałam się od siostry dietetyczki i z blogow, jak już brałam go kilka lat i dziwiłam się że słabo mi poziom tsh spada mimo podnoszenia dawki. A o wpływie innych leków dowiedziałam się jak zaczęłam szykować się do ciąży. Teraz od jakiś 2 lat mam tsh na poziomie około 1 - chociaż ostatnio spadło do 0.5🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Hej Ze mnie chyba wszystkie emocje zeszły. Przed chwilą otworzyłam oczy.
Dziś będzie mnie trochę mniej ( zakupy na Sylwka, budowa, Młody ma dziś lot w tunelu aerodynamicznym, goście ). Czytać oczywiście będę od deski do deski 😊
Dziewczyny, sikać podwójnymi kreskami ;* Nie obijamy się, jest koniec roku. 😎
Mocne kciuki za wszystkie badania 🤗😙Pusshka, Effiii, blador2, Adirella, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyLuna_ wrote:Musiałam trochę zmienić kolory, żeby w ogóle na zdjęciu coś było widać 😅
Tu macie oryginał
Ale jeszcze się nie nastawiam na nic, dzisiaj 11 dpo to w sumie powinna być już wyraźniejsza kreseczka 🤷♀️Luna_ lubi tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Musiałam trochę zmienić kolory, żeby w ogóle na zdjęciu coś było widać 😅
Tu macie oryginał
Ale jeszcze się nie nastawiam na nic, dzisiaj 11 dpo to w sumie powinna być już wyraźniejsza kreseczka 🤷♀️
@Luna_ coś się przebija, trzymam kciuki 🤞🍀
Luna_ lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Luna_ wrote:Musiałam trochę zmienić kolory, żeby w ogóle na zdjęciu coś było widać 😅
Tu macie oryginał
Ale jeszcze się nie nastawiam na nic, dzisiaj 11 dpo to w sumie powinna być już wyraźniejsza kreseczka 🤷♀️Luna_ lubi tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Sarka94 wrote:W Gdyni, to ginekolog-endokrynolog. Nie wiem czy tu można tak rzucać nazwiskami ale jak coś to priv 😊👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Tu macie oryginał
Ale jeszcze się nie nastawiam na nic, dzisiaj 11 dpo to w sumie powinna być już wyraźniejsza kreseczka 🤷♀️
Easyhome nie ufam za grosz. Masz inne testy?34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
ultramaryna_ wrote:Który dc masz dzisiaj? I czy ten cykl jest dłuższy niż zawsze?
Jeśli wygląda na taki Twój standardowy, a dziś test miałaś biały i zaczyna się plamienie, niestety, ale tym razem mogło się nie udać… 🫂😥
Ale ultramaryna dziękuję...za wsparcie i wzm dziewczynki
Proszę wpisać nz 23 12 królowa @ i już..a ja moze w następnym cyklu już będę bardziej ogarnietaultramaryna_ lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
A co do wątku grudniowego to będę się starała jechać na dwa fronty do końca grudnia
Luna, przebija! Mocne kciuki ❤️Luna_ lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Adirella wrote:@goska000 przytulam mocno
@Anka najważniejsze jest wiedzieć i móc zacząć działać moja lekarka też w niczym problemu nie widzi już chyba nigdy do niej nie pójdę...
@100krotka🌼 zdrówka kochana!!
@Sarka94 ile opóźnienia?! Ale przynajmniej dobre wieści
@Dropsik miło poznać
@Viii jak samopoczucie dzisiaj?
@Pusshka czyli kłujemy się razem ^^ tylko ja mam zalecenie pójść na 10:00-11:00 😫
@Ccarolinaa ja w tym cyklu mam jakieś okropne bóle sutków, wkurzające 🤣
@Majuna miło poznać, trzymam kciuki za szybkie ||
@Królikkicek u mnie z cukrem podobnie weź z apteki glukometr + kilka pasków, sprawdzaj rano i 2h po posiłku Mi pomogła marchewka przed każdym posiłkiem, w którym nie mam dużej ilości warzyw 😅😅
@Olalee przytulam Kochana za ciężkie przeżycia, dużo zdrówka dla Was!
Muszę w końcu zmienić mój avatar ^^ dzisiaj pierwsi goście na sylwestra zawitają więc te najbliższe 4 dni nie będę zaglądać, ale podczytywać się uda (chyba...) - strzelam jakieś 65 stron, zobaczymy 🤣🤣 Miłego dnia dziewczyny!
Dzięki, lepiej lepiej choć zmartwił mnie mąż, który był u lekarza z powodu złego samopoczucia i niestety ma podejrzenie zapalenia trzustki 😩 Chyba się wybiorę na jakieś zakupy do galerii żeby odmóżdżyć głowę nie wiemAdirella lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Mamausia wrote:Byłam cała ekipa się zrelaksować w kinie na Wonce. Sympatyczny. Idealny na odmóżdżenie się. Bardzo miłe spędzony czas i nareszcie się objadłam😊 był popcorn,cola,nachosy i m&m…
Gosia przykro mi,bo w wasz cud chyba wierzyłam bardziej niż w nasz🥺
Anka najważniejsze jak dziewczyny wspomniały ,że wiesz na czym stoisz i co do poprawki ,a to bardzo ważna.
Ja lubię by przygotowana na wszystko,więc podczytuję wątek Poronienia. Czytam o pochówku, o badaniu płci i całej procedurze różnej w szpitalach. I tu pozwolę sobie zapytać.
Jak to u Was wyglądało dalej przy pustym jaju? Czy szłyście na zwolnienie czy zabieg i od razu do pracy, a może jednak zdecydować się na farmakologię i poronienie ,a następnie kontrole usg. Pytan sporo,a nie chciałabym być niczym zaskoczona w razie ewentualności. Jestem otwarta na wszystkie sugestie i podpowiedzi ❤️👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔