Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Viii wrote:To jak już o sylwestrze mowa, my idziemy do szwagra i mam przynieść sałatkę. Macie jakiś dobry przepis? Warunek 1 z mięskiem warunek 2 bez ananasa 🤪
Makaron tortilla, szynka, suszone pomidory, oliwki, jakaś zielenina, kukurydza, pestki dyni i słonecznikaViii, karola_b lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Anka32 wrote:Po czym stwierdziłaś powyższe? Pytam bo się nie znam 😜
Przeciwciała są bardzo wysokie powinny być bardzo niskie 🙂“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Hashimoto to choroba autoimmunologiczne na którą wskazują właśnie przeciwciała. W organizmie toczy się stan zapalny, organizm atakuje własną tarczycę, może powodować jej degeneracje i właśnie niedoczynność tarczycy. U Ciebie tsh jest jak na razie w górnej granicy więc możliwe że to dopiero początek choroby.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Anka, ja miałam niżej te przeciwciała niż Ty, a Endo po samych wynikach i historii rodzinnej rzucił hasłem Hashi, USG to tylko potwierdziło. Podwyższone antyTPO i antyTG jest bardzo charakterystyczne w przebiegu tej choroby.🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Muuu. wrote:@Kira pięknie 😍 w ogóle sikasz sobie cichaczem nawet się nie pochwalisz 😅
@Anka ja się nie znam🙈
Wybaczcie ale pomijam posty o jedzeniu i przepisach, nie daje rady ostatnio z jedzeniem 😵💫 nawet na insta przewijam gdzie zawsze lubiłam przeglądać.
Siknelam o 6 chowając się przed starym to tak ciemno jeszcze było, że żadnego zdjęcia nie dało się zrobić. Leżałam w łóżku z przemyconym z kibla testem i świeciłam na niego latarką z telefonu 😂
Potem jak wstałam to już biegał młody ciagle pod nogami. A nie używam telefonu przy nim także wybaczcie te ciągle poślizgi 🫣karola_b, blador2, Muuu., Liyss🧚🏻, Pusshka, Mamausia, Zaczarowan, Malamia, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Ewidentnie masz jakiś stan zapalny, wyniki mogą wskazywać właśnie na Hashimoto. Koniecznie jak najszybciej do endokrynologa, takiego co robi od razu usg, żeby sprawdzić od razu czy nie masz jakiś guzkow na tarczycy które często przy tej chorobie występują. Koniecznie też musisz poczytać o diecie przeciwzapalnej. Ja polecam szukać jakiegoś endo prywatnie na fundusz długie kolejki i zazwyczaj mało kompetentni lekarze. A jak w pierwszej ciąży u Ciebie z tsh? Miałaś w ogóle badane? Hashimoto może też utrudniać w schudnięciu
Pisałam już wczoraj, że w pierwszej ciąży wyniki tsh miałam książkowe.
Kolejne świetne wieści, eh. -
nick nieaktualny
-
Muuu. wrote:Viii jakiego masz? Jak bez przycisku Home już to przycisk od blokady + przycisk głośnej na raz przycisnąć 🙂
13, dzięki zadziałało 😊34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Jako że trzeba celebrować małe sukcesy również to odebrałam wyniki i nie mam HIV i Kiły! 😝
Sałatka gyros - macie jakiś najfajniejszy przepis?Luna_, blador2, Viii, Kira, Anka32, Dropsik, Muuu., Pusshka, Małgosiagosia, Pełna chata, ultramaryna_, Butterfly23, ezra lubią tę wiadomość
-
Muuu. wrote:@Kira pięknie 😍 w ogóle sikasz sobie cichaczem nawet się nie pochwalisz 😅
@Anka ja się nie znam🙈
Wybaczcie ale pomijam posty o jedzeniu i przepisach, nie daje rady ostatnio z jedzeniem 😵💫 nawet na insta przewijam gdzie zawsze lubiłam przeglądać.
Jak ja Cię dobrze rozumiem! W drugiej ciąży miałam tak samo, schudłam na dzień dobry 4 kilo. Teraz mam podobnie, gdyby nie okoliczności to bym pomyślała że w ciąży jestem, ale to pewnie wina anginy chociaż już gardło nie boli to jednak antybiotyk na 10 dni34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Lola gratulacje 😂
Marzycielka przy tej ilości wpisów naprawdę nie trudno coś przeoczyć. Byłam na forum 9 lat temu i pisałam o tym dziewczynom, nie wiem czy przez 9 miesięcy uzbierałam tam 50 lików, bo była grupa trzymająca władzę i reszta. Myślę, że nikt nie zrobił tego specjalnie, ba więcej jestem tego pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 13:18
Lola93, Marzycielka, Muuu. lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Anka32 wrote:Pisałam już wczoraj, że w pierwszej ciąży wyniki tsh miałam książkowe.
Kolejne świetne wieści, eh.
Przytulam Anka dobrze ze zrobiłaś badania, to była najlepsza decyzja jaką podjęłaś. Wiesz już co w trawie piszczy, nazwany wróg już nie jest taki straszny. Dziewczyny które lepiej się znają na tarczycy podpowiedzą co dalej i jak sobie z tym radzić.
Ja wolę wiedzieć co u mnie nie gra, dzięki temu szukam sposobów i narzędzi jak temu zaradzić. Najgorsza jest dla mnie niewiedza, co jest nie tak, że nie wychodzi.
Jesteśmy tu razem, wszystkie
Edit. Tak, ta strzałeczka w górę obok wyniku wskazuje że wynik jest za wysokiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 13:19
Anka32 lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Anka32 wrote:Pisałam już wczoraj, że w pierwszej ciąży wyniki tsh miałam książkowe.
Kolejne świetne wieści, eh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 13:19
Anka32 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Anka32 wrote:Czyli najlepiej jakby były poniżej tych wartości z prawej strony? 🧐
Anka32, Dropsik lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
@Blador @Karola tak, w ostatnim cyklu kieliszeczek mały winka czerwonego wieczorem, orzechy brazylijskie i suszone morele zadziałały (Endo grubsze o 1,5mm od wczesniejszych), więc jako że rozpoczęłam nowy cykl 3 dni temu to właśnie takim skromnym kieliszeczkiem czerwonego winka dzisiaj poświętuje
Tym samym wzniosę toast za nas wszystkie, za ⏸️, za 🐵 jako nowe szanse i za to żeby ewentualne smutki szybko zmieniły się w słodkie wymarzone bobaskikarola_b, Dropsik, 100krotka🌼, Pusshka, blador2, bonassola, Olaura, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@Anka32 ja się nie znam za bardzo na tych wynikach, ale dziewczyny Ci już sporo podpowiedziały. Ważne, żeby teraz podjąć kolejne kroki i jestem pewna, że jeśli wiesz co i jak to będzie dużo łatwiej rozwiązać problem. Teraz się tylko nie poddawaj, walcz a my wszystkie będziemy Ci dopingowały, aż zobaczysz 2 kreseczki 🤗👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
Anka, tak, jak pisały Dziewczyny. Dzida do endo. Wdroży leki i już będziesz miała bliżej niż dalej do sukcesu :*
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Alysa wrote:Podajmy sobie siostro rękę. Ja też od dwóch cykli nic nie mierze i nie badam, a z temp byłam zapan brat od 7 lat. Zawsze przy owu bolał mnie jajnjik. A w tym cyklu masz babo placek, nie wiem kompletnie co się dzieje. 16dc a tu ani bólów anic innych objawów, do tej pory że sluzem sucho, od wczoraj zaczął jakiś nieśmiały płodny się pojawiać. Więc nie wiem czy już po owu czy dopiero nastąpi 🙄😄🤣
😊Dokładnie. Nasze macice żyją swoim życiem niż my byśmy chciały by żyły.
W tam tym cyklu czułam jak jajnik mnie ciągnie itp.. A tym cyklu ani jednej tabletki przeciwbólowej nie przyjęłam w trakcie okresu a teraz nawet nie wiem czy coś tam się dzieje bo cisza, jedynie śluz rozciągliwy oznajmia że ovu bliskoultramaryna_ lubi tę wiadomość