Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka wrote:To ulżyło mi troszkę, bo jakoś tak przykro mi się zrobiło, że nikt mi nie odpisał.... 😥
Może to hormony przed zbliżającą się 🐒
Chociaż nerwowa nie chodzę, a już powinnam 🫣
Kochana zauważ ile jest tutaj gaduł, nadajemy jedna przez drugą i zanim strona się odświeży może coś umknąć. Ja np też nie odpisuje 100% na wszystko bo bym musiała nic innego w życiu nie robić tylko siedzieć na forum 😊Pusshka, Marzycielka, Muuu., ultramaryna_ lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Frutellka wrote:Może być specjalne USG pod kontem endometriozy, nie trzeba od razu robić laparoskopi;)
Co lekarz to opinia 😊34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
To jak już o sylwestrze mowa, my idziemy do szwagra i mam przynieść sałatkę. Macie jakiś dobry przepis? Warunek 1 z mięskiem warunek 2 bez ananasa 🤪
Marzycielka lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Kira, jak nic ciąża
Aszin, ja ostatni wiesiołek biorę kiedy jest blisko piku. Zdarzy się, że wezmę tabletkę rano, testy owu robię około 16, a tam pik
Pełna chata, kciukasy na pokładzie :*
Bulbasek, z zupek chińskich jest pyszotka!
Olalee, lubię bardzo tą sałatkę, ale przez najbliższe pół roku na pewno jej nie będzie
Monia, gdy z Młodym byłam na pierwszym USG miałam torbiel 6cm, a GS wynosił 2.1mm. Bałam się panicznie. Po dwóch miesiącach torbiel wchłonęła się. Spokojnie na razie, daj sobie czas. Najgorsze to czekanie niestety... Jednak betę zrobiłabym mimo wszystko.
Marzycielka, piąteczka z gotowaniem Przy takiej ilości postów czasami coś nam ucieka. Nie czuj się pominięta 🤗My jedziemy na domówkę. 4 dorosłych, 3 dzieci Ostatnie lata byliśmy w domu, nie powiem, to moja ulubiona forma spędzania Sylwestra. Już się nabawiłam w życiu Jutro zabieram się za gotowanie i zakupy, do tego lecimy na masaż z Mężem, później do mojej Mamy i Dziadków na chwilę i zrobi się późny wieczór.
Kurde, nie mam zasięgu na działce. Musiałam iść w stronę cywilizacji żeby kreskę złapać Każdej nie odpiszę bo nie mam jak, ale czytam namiętnie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 12:30
Pełna chata, Bulbasek, Kira, Marzycielka, Monia•, blador2 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Olalee wrote:Dziękuję i zapisuję na pewno zrobię chociaż u mnie z gotowaniem kiepsko za to muszę mieć porządnie wysprzątane. Śmieję się, że powinnam mieć męża kucharza to byśmy się fajnie uzupełniali
Zapiekanka prosta, zajmuje mało czasu, a każdemu smakuje 😋
Ja mam posprzątane, ale z grubsza 😅 nauczyłam się tak sprzątać, że jak ktoś wpada bez zapowiedzi to w sumie mam zawsze posprzątane 😛
Ale pilnuję dzieciaki, żeby sprzątały zabawki po skończonej zabawie. I przed snem muszą ogarnąć swoje pokoje... co by jakieś wymioty nocne były, żebym się nie zabiła o zabawki na podłodze 🙈😅Paula9463 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Kira wrote:https://zapodaj.net/plik-e8jIEsV6UQ
Zrobiłam powtórkę testu. Ciemnieje 🥹✊Kira lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
@Mamausia tak jak dziewczyny piszą jesteś silna kobietą. Twoje obawy, żal i wszystkie inne uczucia są naturalne w tej sytuacji. A taki mąż jak Twój to skarb. Ja wiem ze on w każdej decyzji Cie wesprze, ale tak jak Ty chce być pewny na 100% że z tej ciąży nic nie będzie. Usg które nam pokazałaś wygląda dobrze. Dziwne jest bardzo to że dzień wcześniej był pęcherzyk żółtko wy, a później nie. Z resztą, że lekarz nie pokazał Ci zdjęcia usg też mnie zastanawia. Te 10 dni wydają się całkiem rozsądne. To będzie już taki czas że będziecie mieli w razie pewność że nic z tego. A łoże jednak ten wstydzioch się pokaże. Trzymam za Ciebie i Twoja rodzinę mocno kciuki 🤞❤️😘
Jakbyś któraś potrzebowała tej tajemne wiedzy to wbrew temu co pisze na opakowaniu cyjanoakryl nie nadaje się do klejenia styropianu, wręcz przeciwnie rozpuszcza go. Na szczęście użyłam tylko trochę i udało mi się wianek uratować. W ruch poszedł klej na gorąco.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@Olalee mam nadzieję 😍 u mnie dzisiaj był taki cień, że jeszcze się nie nastawiam, gdyż dziewczyny tyle pisały o oszukańcach 🙈 mam bóle brzucha takie przedokresowe, więc różnie może być, jutro powtórzę test i dam znać 😊
@Mamausiaro bardzo dobrze, że Twój ukochany tak Cię wspiera, w takim momencie właśnie tego potrzebujesz i nie wiń siebie! Po prostu tak jak piszesz jesteś też realistką i czasami jest lepiej miło się zaskoczyć 🤗 ja i wszystkie kumpelki na forum trzymamy mocno za Ciebie i za Twojego kropka kciuki 🤍Paula9463 lubi tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
@Vii to ja polecę sałatkę z boczkiem i kozim serem.
Układasz warstwowo od dołu:
- paczka liści szpinaku / roszponki,
- pokrojone na pół pomidorki koktajlowe,
- pokrojone w paski suszone pomidory,
- kawałki koziego sera,
- podsmażone na patelni na chrupiąco plastry boczku,
- sosik czosnkowy,
- podprażone pestki słonecznika / dyni.Viii lubi tę wiadomość
-
Viii wrote:To jak już o sylwestrze mowa, my idziemy do szwagra i mam przynieść sałatkę. Macie jakiś dobry przepis? Warunek 1 z mięskiem warunek 2 bez ananasa 🤪
goska000 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualnyMy w tym roku jeszcze nie mamy sprecyzowanych planów na Sylwestra 😅🤣 albo do rodzeństwa albo do znajomych męża więc kameralnie. Choć mnie trochę małpiszonowo wysyfiło więc nastrój zaczyna siadać. Mam nadzieję, że małżonek tym razem powstrzyma się od komentarzy, bo za każdym razem jak mi coś wyskoczy na twarzy, musi mnie o tym poinformować 🙄
Wczorajszy prog w 8 dpo wg apki 9,81 ng/ml (normy labo dla lutealnej 1,2 - 15,9). Co myślcie? W ogóle jestem zszokowana przebitką cenowa. W tym górskim labo płaciłam 56 zeta, a tymczasem u mnie w miescie ok. 40 🤔 -
Mamausia wrote:Dzien dobry,
U mnie każda kolejna noc to horror. Latałam do toalety i sprawdzałam.
Jestem optymistką ,ale też realistką. Mam spokojną osobowość,ale lubię być przygotowana na to co mnie czeka. Przesiedziałam wczoraj sporo na grupie o poronieniu. Doczytałam,że można zbadać płeć maleństwa i śmiało skorzystać ze zwolnienie,że jak się uda w szpitalu będę maksymalnie 2 dni albo i 1.
Nie ukrywam,że skupiłam się na przykrych słowach lekarza z wczoraj , a wizyta u Pani doktor poszła w zapomnienie.
Natomiast mój mąż bardzo to przeżywa. On tego malucha kocha całym sercem 🥺 i powiem Wam ,że jak dziś mnie wziął ,przytulił i powiedział ,że błaga mnie żebym tu w serduszku i głowie dała mu szansę, a jeśli trzeba będzie się pożegnać to niech to będzie za te 10 dni to pękłam. Poczułam ,że zawiodłam ,bo rzeczywiście pogodziłam się już z zabiegiem i na to nastawiłam. A to on jako jedyny trzyma za niego kciuki i mu kibicuję. Mówi i wspiera. I powiem Wam,że nie wiem jak on to przeżyje. I jest mi tak przykro i wzięłabym na sobie to jego cierpienie,bo ja czuję się gotowa.
Monia natomiast tym,że Pani doktor nie widziała pęcherzyka bym się na tym etapie nie przejmowała natomiast sprawdziła przyrost bety.
Co do sylwestra to u nas bez planów… Mielismy się spotkać ze znajomymi,ale nikt nie czuję potrzeby
Kochana nie wiem co napisać ☹️ trzymam mocno kciuki za Kropka i za Ciebie 😘
Obie staramy się o 4 szczęście 🤗Mamausia lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualny
-
Viii wrote:Co lekarz to opinia 😊
Żaden porządny lekarz nie wyślę Cię na laparoskopię diagnostyczną tylko po to żeby sprawdzić czy jest endometrioza zgodnie z wytycznymi z 2022 roku odchodzi się od tego, są specjalistyczne USG czy rezonans.
Każdy taki zabieg powoduję obniżenie rezerwy jajnikowej nawet gdy jest wykonany precyzyjnie i może narobić więcej złego niż dobrego może rozsiać ogniska które już są , inaczej jest gdy trzeba usunąć duże zmiany utrudniające normalne funkcjonowanie.Viii, Dropsik lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Cześć Wam
Kira, widać kreseczkę! Który to dpo? (Wybacz jeśli pisałaś, musiałam ominąć w takim razie)
Dziś czuje się już lepiej, zostało lekkie osłabienieKira lubi tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Zapiekanka prosta, zajmuje mało czasu, a każdemu smakuje 😋
Ja mam posprzątane, ale z grubsza 😅 nauczyłam się tak sprzątać, że jak ktoś wpada bez zapowiedzi to w sumie mam zawsze posprzątane 😛
Ale pilnuję dzieciaki, żeby sprzątały zabawki po skończonej zabawie. I przed snem muszą ogarnąć swoje pokoje... co by jakieś wymioty nocne były, żebym się nie zabiła o zabawki na podłodze 🙈😅 -
karola_b wrote:@Vii to ja polecę sałatkę z boczkiem i kozim serem.
Układasz warstwowo od dołu:
- paczka liści szpinaku / roszponki,
- pokrojone na pół pomidorki koktajlowe,
- pokrojone w paski suszone pomidory,
- kawałki koziego sera,
- podsmażone na patelni na chrupiąco plastry boczku,
- sosik czosnkowy,
- podprażone pestki słonecznika / dyni.
Dzięki!
Help jak się robi screeny w iPhonie? Chciała baba nowy telefon to ma, nie ogarniam…34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Pełna chata wrote:To ja też brałam go źle 😉 dokładnie tak jak Ty.
W tym cyklu odpuściłam branie wiesiolka, nie mierze temp i luzuje bo za bardzo analizuje wszystko i trochę chyba zaczynałam się nakrecać.
Jutro 9dc, rano wizyta u lekarza. Mam nadzije , że są pęcherzyki (chociaz 1) i nie olbrzym jak w zeszłym cyklu.
Ja w tym cyklu też staram się odpuścić. W wigilię spotkałam się z szwagierką męża i mówiła żeby odpuscic psychicznie starania i wtedy się uda. Oni się starali o dziecko 6 lat.
Zero mierzenia chociaż korci mnie z rana sięgnąć po termometr.
Zero sikania na testy ovu, ale nie wytrzymałam i właśnie zrobiłam test. Jeszcze trafiłam na pik 🫣🤭
Wit d i fertistim oraz wiesiołka oeparol łykam 2 cykl i widzę poprawę w śluzie.
Viii lubi tę wiadomość