Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Viii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    To ulżyło mi troszkę, bo jakoś tak przykro mi się zrobiło, że nikt mi nie odpisał.... 😥
    Może to hormony przed zbliżającą się 🐒
    Chociaż nerwowa nie chodzę, a już powinnam 🫣

Kochana zauważ ile jest tutaj gaduł, nadajemy jedna przez drugą i zanim strona się odświeży może coś umknąć. Ja np też nie odpisuje 100% na wszystko bo bym musiała nic innego w życiu nie robić tylko siedzieć na forum 😊

Pusshka, Marzycielka, Muuu., ultramaryna_ lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Może być specjalne USG pod kontem endometriozy, nie trzeba od razu robić laparoskopi;)

Co lekarz to opinia 😊

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już o sylwestrze mowa, my idziemy do szwagra i mam przynieść sałatkę. Macie jakiś dobry przepis? Warunek 1 z mięskiem warunek 2 bez ananasa 🤪

Marzycielka lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, jak nic ciąża :)

Aszin, ja ostatni wiesiołek biorę kiedy jest blisko piku. Zdarzy się, że wezmę tabletkę rano, testy owu robię około 16, a tam pik :)

Pełna chata, kciukasy na pokładzie :*

Bulbasek, z zupek chińskich jest pyszotka! :D

Olalee, lubię bardzo tą sałatkę, ale przez najbliższe pół roku na pewno jej nie będzie :P

Monia, gdy z Młodym byłam na pierwszym USG miałam torbiel 6cm, a GS wynosił 2.1mm. Bałam się panicznie. Po dwóch miesiącach torbiel wchłonęła się. Spokojnie na razie, daj sobie czas. Najgorsze to czekanie niestety... Jednak betę zrobiłabym mimo wszystko.

Marzycielka, piąteczka z gotowaniem :) Przy takiej ilości postów czasami coś nam ucieka. Nie czuj się pominięta 🤗My jedziemy na domówkę. 4 dorosłych, 3 dzieci :) Ostatnie lata byliśmy w domu, nie powiem, to moja ulubiona forma spędzania Sylwestra. Już się nabawiłam w życiu :) Jutro zabieram się za gotowanie i zakupy, do tego lecimy na masaż z Mężem, później do mojej Mamy i Dziadków na chwilę i zrobi się późny wieczór.

Kurde, nie mam zasięgu na działce. Musiałam iść w stronę cywilizacji żeby kreskę złapać :D Każdej nie odpiszę bo nie mam jak, ale czytam namiętnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 12:30

Pełna chata, Bulbasek, Kira, Marzycielka, Monia•, blador2 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Dziękuję i zapisuję na pewno zrobię :) chociaż u mnie z gotowaniem kiepsko za to muszę mieć porządnie wysprzątane. Śmieję się, że powinnam mieć męża kucharza to byśmy się fajnie uzupełniali :)

Zapiekanka prosta, zajmuje mało czasu, a każdemu smakuje 😋
    Ja mam posprzątane, ale z grubsza 😅 nauczyłam się tak sprzątać, że jak ktoś wpada bez zapowiedzi to w sumie mam zawsze posprzątane 😛
    Ale pilnuję dzieciaki, żeby sprzątały zabawki po skończonej zabawie. I przed snem muszą ogarnąć swoje pokoje... co by jakieś wymioty nocne były, żebym się nie zabiła o zabawki na podłodze 🙈😅

Paula9463 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    https://zapodaj.net/plik-e8jIEsV6UQ

Zrobiłam powtórkę testu. Ciemnieje 🥹✊
    Aaa, super 🥺❤❤

Kira lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mamausia tak jak dziewczyny piszą jesteś silna kobietą. Twoje obawy, żal i wszystkie inne uczucia są naturalne w tej sytuacji. A taki mąż jak Twój to skarb. Ja wiem ze on w każdej decyzji Cie wesprze, ale tak jak Ty chce być pewny na 100% że z tej ciąży nic nie będzie. Usg które nam pokazałaś wygląda dobrze. Dziwne jest bardzo to że dzień wcześniej był pęcherzyk żółtko wy, a później nie. Z resztą, że lekarz nie pokazał Ci zdjęcia usg też mnie zastanawia. Te 10 dni wydają się całkiem rozsądne. To będzie już taki czas że będziecie mieli w razie pewność że nic z tego. A łoże jednak ten wstydzioch się pokaże. Trzymam za Ciebie i Twoja rodzinę mocno kciuki 🤞❤️😘

Jakbyś któraś potrzebowała tej tajemne wiedzy to wbrew temu co pisze na opakowaniu cyjanoakryl nie nadaje się do klejenia styropianu, wręcz przeciwnie rozpuszcza go. Na szczęście użyłam tylko trochę i udało mi się wianek uratować. W ruch poszedł klej na gorąco.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Luna_ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olalee mam nadzieję 😍 u mnie dzisiaj był taki cień, że jeszcze się nie nastawiam, gdyż dziewczyny tyle pisały o oszukańcach 🙈 mam bóle brzucha takie przedokresowe, więc różnie może być, jutro powtórzę test i dam znać 😊

@Mamausiaro bardzo dobrze, że Twój ukochany tak Cię wspiera, w takim momencie właśnie tego potrzebujesz i nie wiń siebie! Po prostu tak jak piszesz jesteś też realistką i czasami jest lepiej miło się zaskoczyć 🤗 ja i wszystkie kumpelki na forum trzymamy mocno za Ciebie i za Twojego kropka kciuki 🤍

Paula9463 lubi tę wiadomość

👱‍♀️33.
    🧑34.
    ❤️ 2021
    💒 2023

Starania od 08.2023 🫶

💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
    Koenzym q10
    Omega-3
    Agnus castus
    Chlorella
    Olej z wiesiołka (do owulacji)
    + Probiotyki
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vii to ja polecę sałatkę z boczkiem i kozim serem.
    Układasz warstwowo od dołu:
    - paczka liści szpinaku / roszponki,
    - pokrojone na pół pomidorki koktajlowe,
    - pokrojone w paski suszone pomidory,
    - kawałki koziego sera,
    - podsmażone na patelni na chrupiąco plastry boczku,
    - sosik czosnkowy,
    - podprażone pestki słonecznika / dyni.

Viii lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    To jak już o sylwestrze mowa, my idziemy do szwagra i mam przynieść sałatkę. Macie jakiś dobry przepis? Warunek 1 z mięskiem warunek 2 bez ananasa 🤪
    Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem 🤩

goska000 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku jeszcze nie mamy sprecyzowanych planów na Sylwestra 😅🤣 albo do rodzeństwa albo do znajomych męża więc kameralnie. Choć mnie trochę małpiszonowo wysyfiło więc nastrój zaczyna siadać. Mam nadzieję, że małżonek tym razem powstrzyma się od komentarzy, bo za każdym razem jak mi coś wyskoczy na twarzy, musi mnie o tym poinformować 🙄

Wczorajszy prog w 8 dpo wg apki 9,81 ng/ml (normy labo dla lutealnej 1,2 - 15,9). Co myślcie? W ogóle jestem zszokowana przebitką cenowa. W tym górskim labo płaciłam 56 zeta, a tymczasem u mnie w miescie ok. 40 🤔

• Marzycielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia wrote:
    Dzien dobry,

U mnie każda kolejna noc to horror. Latałam do toalety i sprawdzałam.

Jestem optymistką ,ale też realistką. Mam spokojną osobowość,ale lubię być przygotowana na to co mnie czeka. Przesiedziałam wczoraj sporo na grupie o poronieniu. Doczytałam,że można zbadać płeć maleństwa i śmiało skorzystać ze zwolnienie,że jak się uda w szpitalu będę maksymalnie 2 dni albo i 1.

Nie ukrywam,że skupiłam się na przykrych słowach lekarza z wczoraj , a wizyta u Pani doktor poszła w zapomnienie.

Natomiast mój mąż bardzo to przeżywa. On tego malucha kocha całym sercem 🥺 i powiem Wam ,że jak dziś mnie wziął ,przytulił i powiedział ,że błaga mnie żebym tu w serduszku i głowie dała mu szansę, a jeśli trzeba będzie się pożegnać to niech to będzie za te 10 dni to pękłam. Poczułam ,że zawiodłam ,bo rzeczywiście pogodziłam się już z zabiegiem i na to nastawiłam. A to on jako jedyny trzyma za niego kciuki i mu kibicuję. Mówi i wspiera. I powiem Wam,że nie wiem jak on to przeżyje. I jest mi tak przykro i wzięłabym na sobie to jego cierpienie,bo ja czuję się gotowa.

Monia natomiast tym,że Pani doktor nie widziała pęcherzyka bym się na tym etapie nie przejmowała natomiast sprawdziła przyrost bety.

Co do sylwestra to u nas bez planów… Mielismy się spotkać ze znajomymi,ale nikt nie czuję potrzeby

Kochana nie wiem co napisać ☹️ trzymam mocno kciuki za Kropka i za Ciebie 😘
    Obie staramy się o 4 szczęście 🤗

Mamausia lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    O mniami, same dobre rzeczy. U nas na pewno pizza i coś jeszcze wymyślę 😃

Pizza też pyszna 😋😋😋😋😋

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    https://zapodaj.net/plik-e8jIEsV6UQ

Zrobiłam powtórkę testu. Ciemnieje 🥹✊

Widać 🥰

Kira lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Co lekarz to opinia 😊

Żaden porządny lekarz nie wyślę Cię na laparoskopię diagnostyczną tylko po to żeby sprawdzić czy jest endometrioza zgodnie z wytycznymi z 2022 roku odchodzi się od tego, są specjalistyczne USG czy rezonans.
    Każdy taki zabieg powoduję obniżenie rezerwy jajnikowej nawet gdy jest wykonany precyzyjnie i może narobić więcej złego niż dobrego może rozsiać ogniska które już są , inaczej jest gdy trzeba usunąć duże zmiany utrudniające normalne funkcjonowanie.

Viii, Dropsik lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • 100krotka🌼 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Kira, widać kreseczkę! Który to dpo? (Wybacz jeśli pisałaś, musiałam ominąć w takim razie)

Dziś czuje się już lepiej, zostało lekkie osłabienie :)

Kira lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 26l
    🙋 33l

05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)

10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500

11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Zapiekanka prosta, zajmuje mało czasu, a każdemu smakuje 😋
    Ja mam posprzątane, ale z grubsza 😅 nauczyłam się tak sprzątać, że jak ktoś wpada bez zapowiedzi to w sumie mam zawsze posprzątane 😛
    Ale pilnuję dzieciaki, żeby sprzątały zabawki po skończonej zabawie. I przed snem muszą ogarnąć swoje pokoje... co by jakieś wymioty nocne były, żebym się nie zabiła o zabawki na podłodze 🙈😅
    u mnie niestety to już lekko pod chorobę podchodzi, niezbyt dobrze gotuję to nadrabiam porządkami ale zaczyna mnie to męczyć i będę z psychologiem z tym walczyć. u mnie co tygodniowe sprzątanie wygląda tak, że oprócz ścierania kurzy z szafek, mycia łazienek, odkurzania, mycia podłóg dochodzi jeszcze wycieranie drzwi, listew, lamp itp. Pół soboty tracę na sprzątanie Codziennie przecieram baterie, żeby zacieków nie było, latam co chwilę z odkurzaczem ( bo mam taki do ręki i traktuję jak szczotkę, otwieram szafki i patrzę czy wszystko jest na miejscu czy domownicy nie poprzewracali :/ męczy mnie już to i wiem, ze muszę odpuścić

• Viii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Vii to ja polecę sałatkę z boczkiem i kozim serem.
    Układasz warstwowo od dołu:
    - paczka liści szpinaku / roszponki,
    - pokrojone na pół pomidorki koktajlowe,
    - pokrojone w paski suszone pomidory,
    - kawałki koziego sera,
    - podsmażone na patelni na chrupiąco plastry boczku,
    - sosik czosnkowy,
    - podprażone pestki słonecznika / dyni.

Dzięki!

Help jak się robi screeny w iPhonie? Chciała baba nowy telefon to ma, nie ogarniam…

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem 🤩

Oczami wyobraźni widzę minę teścia 😂😂😂

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna chata wrote:
    To ja też brałam go źle 😉 dokładnie tak jak Ty.

W tym cyklu odpuściłam branie wiesiolka, nie mierze temp i luzuje bo za bardzo analizuje wszystko i trochę chyba zaczynałam się nakrecać.

Jutro 9dc, rano wizyta u lekarza. Mam nadzije , że są pęcherzyki (chociaz 1) i nie olbrzym jak w zeszłym cyklu.

Ja w tym cyklu też staram się odpuścić. W wigilię spotkałam się z szwagierką męża i mówiła żeby odpuscic psychicznie starania i wtedy się uda. Oni się starali o dziecko 6 lat.
    Zero mierzenia chociaż korci mnie z rana sięgnąć po termometr.
    Zero sikania na testy ovu, ale nie wytrzymałam i właśnie zrobiłam test. Jeszcze trafiłam na pik 🫣🤭
    Wit d i fertistim oraz wiesiołka oeparol łykam 2 cykl i widzę poprawę w śluzie.

Viii lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ