X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    marti - gondole będziesz używać gdzieś do końca marca potem zdecydowanie spacerówka nie typu 2w1;)
    też ważne jaki tryb życia prowadzisz, gdzie będziesz wózka używać i jak długo
    Miałam przy córce miałam wózek 2w1, córka z września była - potem wyrosła 2w1 sprzedałam dziada i kupiłam zgrabną spacerówkę w marcu i do 3,5 roku życia używała, na wyjazdach głównie wiec ważne było poręczna i żeby sie dało spać na płasko

Olunia.wu - dlaczego nie możesz się umówić? za pozno?

Robaczeekkk - nie pomogę bo nigdy nie miałam monitoringu, jedynie testy dla sportu

Mi bardziej o te testy chodź… raczej nie powinnam mieć Piku skoro nie mam pęcherzyka.. 🤷🏻‍♀️

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Olunia.wu Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    marti - gondole będziesz używać gdzieś do końca marca potem zdecydowanie spacerówka nie typu 2w1;)
    też ważne jaki tryb życia prowadzisz, gdzie będziesz wózka używać i jak długo
    Miałam przy córce miałam wózek 2w1, córka z września była - potem wyrosła 2w1 sprzedałam dziada i kupiłam zgrabną spacerówkę w marcu i do 3,5 roku życia używała, na wyjazdach głównie wiec ważne było poręczna i żeby sie dało spać na płasko

Olunia.wu - dlaczego nie możesz się umówić? za pozno?

Robaczeekkk - nie pomogę bo nigdy nie miałam monitoringu, jedynie testy dla sportu

Mam lekarza z certyfikatem 40km i wywalił urlop do 21 . A mam 22.01 wizytę u lekarki już .
    Próbuje gdzieś dalej , ale dzisiaj się nie dodzwoniłam . Najbliżej mam 140 km a jeszcze badania krwi itd .
    Wrrr

27.12- II ❤️❤️
  • Kira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka karmienie nadal tak samo. Jedyne co to mam wrażenie, że jest mniej mleka 😁 Karmie go do spania i w nocy staram się ograniczyć do 1/2 razy. Trochę średnio sypiam przez to bo młody walczy 😂

Co do jedzenia to nic mi jakoś specjalnie nie smakuje. Jeszcze jedno ze np przed chwila zrobiłam sobie zapiekanki. Jedna mi smakowała druga już średnio… obie takie same 😂🙈
    Mięso mi śmierdzi, chemia w sklepie przeprawia o mdłości. A i spałam dzisiaj 2h w dzień a nadal podpieram się nosem ze zmęczenia ✌️

Marti mi tez najbardziej bebetto się podobały dopóki nie poszłam do sklepu „pojeździć” tym. W jednym w którym w końcu kupiłam wózek nie mieli nawet tej firmy, bo komentarz był ze badziewie awaryjne i nie chcą tego sprzedawać 😁 Ile ja się doktoryzowałam w wózkach w poprzedniej ciazy 😂😂😂🤦‍♀️

U mnie dziś wg om 6t1d a lekarka powiedziała ze początek 5tyg z usg. To by sie zgadzało bo miałam pozno owu. Także widziałam dzisiaj pęcherzyk. Następna wizyta za 3tyg😁

marti, karola_b lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Olunia.wu Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie cieszy , że ominęły mnie te wizyty z pęcherzykami, bez serduszka itd 😀

27.12- II ❤️❤️
  • marti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Wenka karmienie nadal tak samo. Jedyne co to mam wrażenie, że jest mniej mleka 😁 Karmie go do spania i w nocy staram się ograniczyć do 1/2 razy. Trochę średnio sypiam przez to bo młody walczy 😂

Co do jedzenia to nic mi jakoś specjalnie nie smakuje. Jeszcze jedno ze np przed chwila zrobiłam sobie zapiekanki. Jedna mi smakowała druga już średnio… obie takie same 😂🙈
    Mięso mi śmierdzi, chemia w sklepie przeprawia o mdłości. A i spałam dzisiaj 2h w dzień a nadal podpieram się nosem ze zmęczenia ✌️

Marti mi tez najbardziej bebetto się podobały dopóki nie poszłam do sklepu „pojeździć” tym. W jednym w którym w końcu kupiłam wózek nie mieli nawet tej firmy, bo komentarz był ze badziewie awaryjne i nie chcą tego sprzedawać 😁 Ile ja się doktoryzowałam w wózkach w poprzedniej ciazy 😂😂😂🤦‍♀️

U mnie dziś wg om 6t1d a lekarka powiedziała ze początek 5tyg z usg. To by sie zgadzało bo miałam pozno owu. Także widziałam dzisiaj pęcherzyk. Następna wizyta za 3tyg😁

Olunia.wu Jak mnie cieszy , że ominęły mnie te wizyty z pęcherzykami, bez serduszka itd 😀

Ja mam wizytę jutro i nie mogę się doczekać co tam zobaczę, mam nadzieję że będzie wszystko w porządku, boje się trochę tego pustego jaja i wgl

Olunia no ty to masz niespodziankę roku i super że już możesz ją oglądać w pełniejszej krasie 😊

Co do wózków to widziałam że są spacerówki i można do nich dokupić gondole, jakaś opcja to by była bo tak jak mimi pisała na wiosnę z gondolką się pożegnamy. Może najlepiej kupić używany na początek? Widziałam że są takie np odnawiane

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj beta 3740,67 mlU/ml, pewnie zrobię jeszcze w czwartek przed piątkową wizytą 😊

klaudia_23, marti, Sunnysunsun, Kira, Nietypowa30, Wenka lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

marti - to mamy prawie identyczny czas, u mnie owulka 13/14 XII była, trzymam kciuki za wizytę

karola_b - super przyrost

Olunia.wu - no poszalałaś z odkryciem tc

marti lubi tę wiadomość

preg.png
  • Olunia.wu Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam prenatalne :-( ale się boję :-(

27.12- II ❤️❤️
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia będzie dobrze ❤️

My jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży. W czwartek wizyta, to wtedy zadecydujemy. Jak wszystko będzie w porządku to powiemy i w pracy też dam znać, bo poprzednio była za mnie dziewczyna na zastępstwo, którą jeszcze przyuczałam. Lepiej żeby wiedzieli wcześniej 😁

Dziewczyny piękne bety.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • marti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m to wychodzi tak jak jak piszesz 🙂 super I dzięki za kciuki 😊

Olunia będzie dobrze, trzymamy kciuki 🤞🏼

Wenka długo się trzymacie, że jeszcze nikomu nie powiedzieliście. Ja tak naprawdę to bym najchętniej trzymała wszystko w tajemnicy do końca I trymestru ale mój się jakoś nie może doczekać i chce wszystkim mówić 😆

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @marti, @klaudia_23 kciuki za wizyty! Jestem z Wami pod gabinetem! Pochwalcie nam się tutaj jak już będziecie po, zdjęcia z usg mile widziane 😍

klaudia_23, marti lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Olunia.wu Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dzisiaj wyniki pappa i wolna podjednostka ß hcg, co za stresss 🫣

27.12- II ❤️❤️
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @marti o ktorej masz wizyte?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Husky Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po kolejnej wizycie. Kropek ma 19mm i wychodzi u mnie 9 tydzień (8+2). Teraz już mi się to zgadza. :) Umawiam się na prenetalne.
    Termin porodu na 16.08.2024 ❤️

klaudia_23, karola_b, Kira, Wenka, Olunia.wu, Anetka1610, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    mimi_m to wychodzi tak jak jak piszesz 🙂 super I dzięki za kciuki 😊

Olunia będzie dobrze, trzymamy kciuki 🤞🏼

Wenka długo się trzymacie, że jeszcze nikomu nie powiedzieliście. Ja tak naprawdę to bym najchętniej trzymała wszystko w tajemnicy do końca I trymestru ale mój się jakoś nie może doczekać i chce wszystkim mówić 😆
    O poprzedniej ciąży powiedzieliśmy dopiero w 12tc 🙈

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Olunia.wu Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski zrobiłam się o 200 zł biedniejsza 👿
    Powiedzieli mi o pappa i wolnej becie do prenatalnych i zrobiłam .
    A lekarz mi napisał, że badanie musi być w jakiejś metodzie FMF , i musiałam jechać 30 km dalej zrobić w tej metodzie i 259 zł 😒

27.12- II ❤️❤️
  • Olunia.wu Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    O poprzedniej ciąży powiedzieliśmy dopiero w 12tc 🙈

W 12? Ja w 11 mam brzuch jak słoń 🤷🏻‍♀️

27.12- II ❤️❤️
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Olunia.wu - no to jak na 1 ciąże szybko poszło z brzuchem, a masz niedowagę?
    JA w 1 ciazy ślub brałam w sukience z cerry rozmiar M

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Bobas ma juz 16mm 🤭 wszystko prawidlowo sie rozwija, wyniki badan tez prawidlowe. Torbiel sie troszke zmniejszyla, bo miala 4,5cm, a teraz 4cm - dalej mam brac dupka 3x1. Termin porodu 21.08. To cos na szyjce to polip dosyc spory 😩 takze dalej zakaz wspolzycia i jakichs ciezkich treningow

IMG-1920.jpg

karola_b, Wenka, Olunia.wu, marti, mimi_m, Nietypowa30, Kira lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia.wu wrote:
    W 12? Ja w 11 mam brzuch jak słoń 🤷🏻‍♀️
    Mi późno wywaliło brzuch, jak byłam w 20tc i ubrałam obcisłą sukienkę, to osoby, które nie wiedziały, nic nie zauważyły 😂
    A jestem szczupła... Nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 17:07

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ