Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do tej cytologii: ja zaczęłam chodzić do gina prywatnie w młodości i on mi zawsze robił i mówił, że trzeba raz w roku. Potem zaczęłam chodzić na NFZ i tutaj też robi mi raz w roku, więc myślałam, że tak po prostu trzeba. Żadnych schorzeń nie mam, może to przez to że byłam na antykoncepcji? 🤔
-
Pusshka wrote:Haha, co za dużo to niezdrowo
W ogóle masz jakieś skutki uboczne stymulacji? Bo u mnie zupełnie nicchociaż po dwóch latach ciągłych stymulacji, jak poszłam do nowej ginekolog to powiedziała że moje endometrium jest przez to już wymęczone. Ale w sumie nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego standard 7-10
Wtedy akurat miałam 5 ale byłam przed owulka i uwierzyłam jej na słowo i wtedy zrobiliśmy pierwszy odpoczynek 🙂 dziś już wiem że to była bujdaktoś na forum tutaj nie wiem, czy nie Astereae pisała że letrozol nie wpływa negatywnie na endometrium. Bardziej ufam temu, niż tej lekarce, a skasowała.mnje wtedy za wizytę tyle że wyszłam ze łzami w oczach 🤣
Pusshka, MartiMarti lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyA co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?
-
Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛
Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...
Idziecie jak burza, ale troszke udalo mi sie doczytac
@Ccarolinaa Gratulacje 😍 Piekna kreseczka, rosnijcie zdrowo!
@Viiii Piekny sweterek dla czworonoga 💛 Pokaz fotke jak przymiezy
@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...
Viii, Anka32, Olalee lubią tę wiadomość
🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
5.02 FET 🙏
9dpt beta 73 🤍
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagoda19 wrote:A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?
Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.Jagoda19, MartiMarti, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
nick nieaktualnyEwka9090 wrote:Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.
Podejrzewam w takim razie, że to może być rozwiązanie na takie średnie wyniki? 😆
Albo co lekarz to opinia. -
Jagoda19 wrote:A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?
wiadomo później to już zależy on jakości Naszej komórki ale jednak myślę że sposób wykonania zabiegu i całej preparatyka ma ogromne znaczenie
Jednym razem przygotowanie nasienia trwało 20 minut i innym ponad godzinęmyślę że to dużo świadczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:41
MartiMarti lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Viii ubranko boskie❤️
Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣
Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.
A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?Olalee, Viii lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Jagodecka wrote:Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛
Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...
@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...
Dostanie "od mikołaja" 6 grudnia 😅 Bo dzieci wierzą, że do psa też przyjdzie. Przy okazji kupiłam małżowi fikuśne bokserki w Medicine (polecam!!!), jego Mikołaj też nie może ominąć 😜Jagodecka, Olalee lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
@100krotka🌼 A skad ty jestes z podkarpacia jesli moge spytac? Ja, gdy jestem w Polsce to mieszkam w Mielcu i tam sie urodzilam😊🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
5.02 FET 🙏
9dpt beta 73 🤍
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka wrote:Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛
Z tym odczekaniem rozumiem, też wolę po Ovitrelle za szybko nie testować, żeby nie zobaczyć fałszywej kreskiChociaż u mnie 11 dni po już na teście biel
Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Viii ubranko boskie❤️
Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣
Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.
A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?
Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.blador2 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
klaudia_23 wrote:Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.
Dzięki, szkoda że tak pózno zapytałam bo w tym miesiącu jest już za późno, a w grudniu wypadną akurat święta 😡👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Która to rzuciła pomysł, żeby dziś dobić do 100 str? 😂 istne szaleństwo 🤣
Co do cytologii to ja uważam, że lepiej robić raz w roku. Chociaż mówią, że ta płynna jest dokładniejsza i raz na dwa lata jest ok.
Ale świetne ubranko dla pieska 😍 a te bokserki dla małża to w jakieś mikołaje są? 😂Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
klaudia_23 wrote:Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.
Czytałam objawy i też u siebie to widzę. Napewno skonsultuje z lekarzem i zrobię badania. Ale zastanawiam się jaka jest moja sytuacja na dzień dzisiejszy. Piersi mnie bolą okropnie od 3 dni. Ciężko u mnie z koncentracją a zimne ręce i stopy mam od dawna.12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Jagodecka mogę podpytać jak u Ciebie z temperaturą? Ile po zastrzyku miałaś skok? -
Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
No nic od stycznia biorę się za badania.
Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lataAnnaaa4 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
No nic od stycznia biorę się za badania.
Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lata -
nick nieaktualny