X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej cytologii: ja zaczęłam chodzić do gina prywatnie w młodości i on mi zawsze robił i mówił, że trzeba raz w roku. Potem zaczęłam chodzić na NFZ i tutaj też robi mi raz w roku, więc myślałam, że tak po prostu trzeba. Żadnych schorzeń nie mam, może to przez to że byłam na antykoncepcji? 🤔

• Effiii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Haha, co za dużo to niezdrowo :D
    W ogóle masz jakieś skutki uboczne stymulacji? Bo u mnie zupełnie nic
    Żadnych ;) chociaż po dwóch latach ciągłych stymulacji, jak poszłam do nowej ginekolog to powiedziała że moje endometrium jest przez to już wymęczone. Ale w sumie nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego standard 7-10
    Wtedy akurat miałam 5 ale byłam przed owulka i uwierzyłam jej na słowo i wtedy zrobiliśmy pierwszy odpoczynek 🙂 dziś już wiem że to była bujda ;) ktoś na forum tutaj nie wiem, czy nie Astereae pisała że letrozol nie wpływa negatywnie na endometrium. Bardziej ufam temu, niż tej lekarce, a skasowała.mnje wtedy za wizytę tyle że wyszłam ze łzami w oczach 🤣

Pusshka, MartiMarti lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛

Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...

Idziecie jak burza, ale troszke udalo mi sie doczytac

@Ccarolinaa Gratulacje 😍 Piekna kreseczka, rosnijcie zdrowo!

@Viiii Piekny sweterek dla czworonoga 💛 Pokaz fotke jak przymiezy

@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...

Viii, Anka32, Olalee lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
    🙋‍♂️ 37 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Starania na serio od 2022
    12 stymulacji letrozolem ❌

IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
    12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
    9.2024 transfer ❌

IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
    15x🥚--> 8x ❄️ 💪
    5.02 FET 🙏
    9dpt beta 73 🤍

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Ewka9090 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?

Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.

Jagoda19, MartiMarti, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧔33 l.
    👩‍❤️‍👨 09.2020r. 💒 06.2022r.

Starania od 01.2023r.
    05.01 ⏸️ 13cs
    05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
    08.01 beta 902mlU/ml
    10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
    26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
    01.03 kolejna wizyta i USG płodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.

Podejrzewam w takim razie, że to może być rozwiązanie na takie średnie wyniki? 😆
    Albo co lekarz to opinia.

• Effiii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    Od samego lekarza, ja przechodziłam inseminację kilkukrotnie i przy tej próbiew której się udało całkiem inaczej odczuwałam całą procedurę ;) wiadomo później to już zależy on jakości Naszej komórki ale jednak myślę że sposób wykonania zabiegu i całej preparatyka ma ogromne znaczenie ;)
    Jednym razem przygotowanie nasienia trwało 20 minut i innym ponad godzinę ;) myślę że to dużo świadczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:41

MartiMarti lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii ubranko boskie❤️

Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣

Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.

A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?

Olalee, Viii lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Viii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛

Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...

@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...

Dostanie "od mikołaja" 6 grudnia 😅 Bo dzieci wierzą, że do psa też przyjdzie. Przy okazji kupiłam małżowi fikuśne bokserki w Medicine (polecam!!!), jego Mikołaj też nie może ominąć 😜

Jagodecka, Olalee lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @100krotka🌼 A skad ty jestes z podkarpacia jesli moge spytac? Ja, gdy jestem w Polsce to mieszkam w Mielcu i tam sie urodzilam😊

🙋‍♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
    🙋‍♂️ 37 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Starania na serio od 2022
    12 stymulacji letrozolem ❌

IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
    12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
    9.2024 transfer ❌

IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
    15x🥚--> 8x ❄️ 💪
    5.02 FET 🙏
    9dpt beta 73 🤍

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:

Zdrówka kochana!
    Z tym odczekaniem rozumiem, też wolę po Ovitrelle za szybko nie testować, żeby nie zobaczyć fałszywej kreski ;) Chociaż u mnie 11 dni po już na teście biel

Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Viii ubranko boskie❤️

Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣

Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.

A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?

Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.

blador2 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka znam ten ból z kaszlem, zdrowiej nam Kochana :)

Jagodecka lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.

Dzięki, szkoda że tak pózno zapytałam bo w tym miesiącu jest już za późno, a w grudniu wypadną akurat święta 😡

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to rzuciła pomysł, żeby dziś dobić do 100 str? 😂 istne szaleństwo 🤣
    Co do cytologii to ja uważam, że lepiej robić raz w roku. Chociaż mówią, że ta płynna jest dokładniejsza i raz na dwa lata jest ok.
    Ale świetne ubranko dla pieska 😍 a te bokserki dla małża to w jakieś mikołaje są? 😂

Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A to może mieć duży wpływ na zajście w ciążę ?

Czytałam objawy i też u siebie to widzę. Napewno skonsultuje z lekarzem i zrobię badania. Ale zastanawiam się jaka jest moja sytuacja na dzień dzisiejszy. Piersi mnie bolą okropnie od 3 dni. Ciężko u mnie z koncentracją a zimne ręce i stopy mam od dawna.

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:

Jagodecka mogę podpytać jak u Ciebie z temperaturą? Ile po zastrzyku miałaś skok?

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
    No nic od stycznia biorę się za badania.

Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lata

Annaaa4 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
    No nic od stycznia biorę się za badania.

Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lata
    ooo ja też mam zimne, a czasem to w ogóle nie mogę się wygrzać, kołdra po sam nos a mi zimno

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem team zimne stópki i dłonie 🤣

Cerva lubi tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ