Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej cytologii: ja zaczęłam chodzić do gina prywatnie w młodości i on mi zawsze robił i mówił, że trzeba raz w roku. Potem zaczęłam chodzić na NFZ i tutaj też robi mi raz w roku, więc myślałam, że tak po prostu trzeba. Żadnych schorzeń nie mam, może to przez to że byłam na antykoncepcji? 🤔

• Effiii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Haha, co za dużo to niezdrowo :D
    W ogóle masz jakieś skutki uboczne stymulacji? Bo u mnie zupełnie nic
    Żadnych ;) chociaż po dwóch latach ciągłych stymulacji, jak poszłam do nowej ginekolog to powiedziała że moje endometrium jest przez to już wymęczone. Ale w sumie nigdy nie miałam jakiegoś wielkiego standard 7-10
    Wtedy akurat miałam 5 ale byłam przed owulka i uwierzyłam jej na słowo i wtedy zrobiliśmy pierwszy odpoczynek 🙂 dziś już wiem że to była bujda ;) ktoś na forum tutaj nie wiem, czy nie Astereae pisała że letrozol nie wpływa negatywnie na endometrium. Bardziej ufam temu, niż tej lekarce, a skasowała.mnje wtedy za wizytę tyle że wyszłam ze łzami w oczach 🤣

Pusshka, MartiMarti lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛

Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...

Idziecie jak burza, ale troszke udalo mi sie doczytac

@Ccarolinaa Gratulacje 😍 Piekna kreseczka, rosnijcie zdrowo!

@Viiii Piekny sweterek dla czworonoga 💛 Pokaz fotke jak przymiezy

@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...

Viii, Anka32, Olalee lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Ewka9090 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?

Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.

Jagoda19, MartiMarti, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧔33 l.
    👩‍❤️‍👨 09.2020r. 💒 06.2022r.

Starania od 01.2023r.
    05.01 ⏸️ 13cs
    05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
    08.01 beta 902mlU/ml
    10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
    26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
    01.03 kolejna wizyta i USG płodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.

Podejrzewam w takim razie, że to może być rozwiązanie na takie średnie wyniki? 😆
    Albo co lekarz to opinia.

• Effiii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    Od samego lekarza, ja przechodziłam inseminację kilkukrotnie i przy tej próbiew której się udało całkiem inaczej odczuwałam całą procedurę ;) wiadomo później to już zależy on jakości Naszej komórki ale jednak myślę że sposób wykonania zabiegu i całej preparatyka ma ogromne znaczenie ;)
    Jednym razem przygotowanie nasienia trwało 20 minut i innym ponad godzinę ;) myślę że to dużo świadczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:41

MartiMarti lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii ubranko boskie❤️

Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣

Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.

A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?

Olalee, Viii lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Viii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛

Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...

@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...

Dostanie "od mikołaja" 6 grudnia 😅 Bo dzieci wierzą, że do psa też przyjdzie. Przy okazji kupiłam małżowi fikuśne bokserki w Medicine (polecam!!!), jego Mikołaj też nie może ominąć 😜

Jagodecka, Olalee lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @100krotka🌼 A skad ty jestes z podkarpacia jesli moge spytac? Ja, gdy jestem w Polsce to mieszkam w Mielcu i tam sie urodzilam😊

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:

Zdrówka kochana!
    Z tym odczekaniem rozumiem, też wolę po Ovitrelle za szybko nie testować, żeby nie zobaczyć fałszywej kreski ;) Chociaż u mnie 11 dni po już na teście biel

Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Viii ubranko boskie❤️

Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣

Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.

A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?

Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.

blador2 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka znam ten ból z kaszlem, zdrowiej nam Kochana :)

Jagodecka lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.

Dzięki, szkoda że tak pózno zapytałam bo w tym miesiącu jest już za późno, a w grudniu wypadną akurat święta 😡

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to rzuciła pomysł, żeby dziś dobić do 100 str? 😂 istne szaleństwo 🤣
    Co do cytologii to ja uważam, że lepiej robić raz w roku. Chociaż mówią, że ta płynna jest dokładniejsza i raz na dwa lata jest ok.
    Ale świetne ubranko dla pieska 😍 a te bokserki dla małża to w jakieś mikołaje są? 😂

Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A to może mieć duży wpływ na zajście w ciążę ?

Czytałam objawy i też u siebie to widzę. Napewno skonsultuje z lekarzem i zrobię badania. Ale zastanawiam się jaka jest moja sytuacja na dzień dzisiejszy. Piersi mnie bolą okropnie od 3 dni. Ciężko u mnie z koncentracją a zimne ręce i stopy mam od dawna.

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:

Jagodecka mogę podpytać jak u Ciebie z temperaturą? Ile po zastrzyku miałaś skok?

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
    No nic od stycznia biorę się za badania.

Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lata

Annaaa4 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
    No nic od stycznia biorę się za badania.

Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lata
    ooo ja też mam zimne, a czasem to w ogóle nie mogę się wygrzać, kołdra po sam nos a mi zimno

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem team zimne stópki i dłonie 🤣

Cerva lubi tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ