Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do tej cytologii: ja zaczęłam chodzić do gina prywatnie w młodości i on mi zawsze robił i mówił, że trzeba raz w roku. Potem zaczęłam chodzić na NFZ i tutaj też robi mi raz w roku, więc myślałam, że tak po prostu trzeba. Żadnych schorzeń nie mam, może to przez to że byłam na antykoncepcji? 🤔
-
Pusshka wrote:Haha, co za dużo to niezdrowo
W ogóle masz jakieś skutki uboczne stymulacji? Bo u mnie zupełnie nic
Wtedy akurat miałam 5 ale byłam przed owulka i uwierzyłam jej na słowo i wtedy zrobiliśmy pierwszy odpoczynek 🙂 dziś już wiem że to była bujda ktoś na forum tutaj nie wiem, czy nie Astereae pisała że letrozol nie wpływa negatywnie na endometrium. Bardziej ufam temu, niż tej lekarce, a skasowała.mnje wtedy za wizytę tyle że wyszłam ze łzami w oczach 🤣Pusshka, MartiMarti lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyA co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?
-
Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛
Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...
Idziecie jak burza, ale troszke udalo mi sie doczytac
@Ccarolinaa Gratulacje 😍 Piekna kreseczka, rosnijcie zdrowo!
@Viiii Piekny sweterek dla czworonoga 💛 Pokaz fotke jak przymiezy
@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...
Viii, Anka32, Olalee lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagoda19 wrote:A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?
Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.Jagoda19, MartiMarti, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
nick nieaktualnyEwka9090 wrote:Mój mąż ma słabe wyniki nasienia i p.dr. powiedziała, że przy takim nasieniu nie ma sensu inseminacja i że najpierw musimy poprawić parametry u męża i wtedy pomyślimy. Ja chodzę na NFZ do kliniki niepłodności. I mam ogromne zaufanie do mojej ginekolog.
Podejrzewam w takim razie, że to może być rozwiązanie na takie średnie wyniki? 😆
Albo co lekarz to opinia. -
Jagoda19 wrote:A co do inseminacji też słyszałam, że jest to raczej na „męskie” sprawy, czyli na słabą ruchliwość itp. Jednak mam wrażenie, że wiele par decyduje się na inseminacje w nadziei, że się uda i obejdzie bez invitro. Co sama rozumiem, bo invitro to mega wydatek. Ale może to tłumaczyć niską skuteczności inseminacji?
Jednym razem przygotowanie nasienia trwało 20 minut i innym ponad godzinę myślę że to dużo świadczyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:41
MartiMarti lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Viii ubranko boskie❤️
Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣
Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.
A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?Olalee, Viii lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Jagodecka wrote:Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛
Aniu kochana, wpisz mnie prosze na testowanie 7 grudnia jednak. 6 byloby w zacnym towarzystwie 😁 ale jednak po zastrzyku wole te 13 dni odczekac o ile malpiszon sie wczesniej nie pojawi. Mam dobre mysli odnosnie tego cyklu, ale wiadomo nie ma co sie nakrecac...
@Anka32 covidowe zolnierzyki 🤣 U mnie covidowe jajka na bank chociaz nie testowalam. Moze to jednak nic nie zaszkodzi?🙂 Kaszel mnie meczy tylko, wczoraj to w pracy myslalam ze pluca wypluje...
Dostanie "od mikołaja" 6 grudnia 😅 Bo dzieci wierzą, że do psa też przyjdzie. Przy okazji kupiłam małżowi fikuśne bokserki w Medicine (polecam!!!), jego Mikołaj też nie może ominąć 😜Jagodecka, Olalee lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
@100krotka🌼 A skad ty jestes z podkarpacia jesli moge spytac? Ja, gdy jestem w Polsce to mieszkam w Mielcu i tam sie urodzilam😊🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka wrote:Hejo nowy watku 😍 Widze, ze wygral moj ulubieniec tytul - bardzo sie ciesze i chcialabym zostac na dluzej 💛
Z tym odczekaniem rozumiem, też wolę po Ovitrelle za szybko nie testować, żeby nie zobaczyć fałszywej kreski Chociaż u mnie 11 dni po już na teście bielJagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
blador2 wrote:Viii ubranko boskie❤️
Ania zdrówka dla męża, oby córę ominęło no i żołnierze z husteczkami będą szybsi, będą machać więc wiatr ich będzie niósł 🤣
Astereae też bym miała duże wątpliwości i zostawiła to wyciszanie na ewentualne invitro.
A teraz takie pytanie nie ciążowe, bo od kilku miesięcy przed @ bolą mnie piersi, co miesiąc zaczyna się to wcześniej, w tym w sumie od owulki, no i w sumie to nie jest stały ból tylko wielki dyskomfort jak zdejmuję stanik. Ma może tak któraś z Was?
Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.blador2 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
klaudia_23 wrote:Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.
Dzięki, szkoda że tak pózno zapytałam bo w tym miesiącu jest już za późno, a w grudniu wypadną akurat święta 😡👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Która to rzuciła pomysł, żeby dziś dobić do 100 str? 😂 istne szaleństwo 🤣
Co do cytologii to ja uważam, że lepiej robić raz w roku. Chociaż mówią, że ta płynna jest dokładniejsza i raz na dwa lata jest ok.
Ale świetne ubranko dla pieska 😍 a te bokserki dla małża to w jakieś mikołaje są? 😂Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
klaudia_23 wrote:Bolesne piersi przed miesiączką mogą być oznaką przewagi estrogenowej. Żeby sprawdzić czy to to bada się 7dpo proga i estradiol.
Czytałam objawy i też u siebie to widzę. Napewno skonsultuje z lekarzem i zrobię badania. Ale zastanawiam się jaka jest moja sytuacja na dzień dzisiejszy. Piersi mnie bolą okropnie od 3 dni. Ciężko u mnie z koncentracją a zimne ręce i stopy mam od dawna.12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Jagodecka mogę podpytać jak u Ciebie z temperaturą? Ile po zastrzyku miałaś skok? -
Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
No nic od stycznia biorę się za badania.
Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lataAnnaaa4 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Annaaa ja też mam lody, jak kładę sie spać to mam zakaz dotykania starego bo mówi że czuje trupa 😆
No nic od stycznia biorę się za badania.
Mój gin też zdania że płynna raz na dwa lata -
nick nieaktualny