Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalee wrote:ooo ja też mam zimne, a czasem to w ogóle nie mogę się wygrzać, kołdra po sam nos a mi zimno
Nietypowa30 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ale narobiłyście mi smaka na ananasa 🤤
Nawiązując do infekcji, kiedyś często mnie nawiedzały i powodem było dokładne mycie po ❤️ teraz po tylko siku i przepłukuję się wodą. Wychodzę z założenia, że jednak to co zostało obtarte musi się naturalnie nawilżyć, a jak sobie zmyjemy wszystko to się robi infekcja. Zapalenia pęcherza nigdy nie miałam, ale jesli o infekcje intymne chodzi to całkowicie o nich zapomniałam.
@Ewka to strasznie przykre, ale teraz babcia na pewno pomoże 🥺❤️
@goska000 to ja razem z tobą czekam na 🐵, obyśmy zakończyły rok z przytupem ☺️
@Pusshka piękne pożegnanie na listopadowym ❤️ podziwiałam Cię zawsze za to jak potrafiłaś nawiązać do każdej staraczki, jesteś naprawdę super babką. Ja tak samo jak @sunnysunsun dołączyłam na forum w listopadzie, więc to pierwszy wątek, także nie wiem czy teraz zawsze tak się prowadzi, ale podczas staranek o pierwszą dzidzię nie było takich prowadzących. My również ogromnie dziękujemy za wsparcie i obecność ☺️
@Aciunia szef burak, współczuję. Teraz niby jest łatwiej kobietom pracującym, tyle przywilejów, ale zawsze trafi się jakiś wyjątek.
W pierwszej ciąży podpisałam umowę na czas nieokreślony akurat jak dowiedziałam się o ciąży i po trzech tygodniach poinformowałam przełożonych. Akurat u mnie w firmie nie ma problemów, myślę, że przedłużyli by mi umowę nawet jakbym była już na zwolnieniu ciążowym, ale jedna z moich przełożonych później np nie dawała urlopów tym którzy mieli zaplanowany tłumacząc żeby podziękowały kolazance w ciąży 😅
@Marzycielka ból brzucha jak na 🐒 to był mój główny objaw pierwszej ciąży, głowa do góry ☺️
@koktajlowa tez się zastanawiam jak to jest z tą fazą lutealną, czy staraczkowa głowa może ją sobie wydłużać lub skracać?
@Sunnysunsun piękna kreseczka 🥺🤞 miałaś nosa sikając codziennie 😄 cichutko gratuluję
@aszin, jak dobrze kojarzę jesteś ze Szczecina? To prawda w Szczecinie jest tak biednie zawsze
@Zimozielona warto robić cytologię raz w roku.
@Sunnysunsun kciuki za betę
@Ccarolinaa drugi raz to już nie może być oszukana, gratuluję 😍😍😍
@Anka32 zdrówka dla męża, jak widać humor dopisuje 😂
@klaudia_23 własnie miałam pytać o ten ból piersi, mnie bolą w tym cyklu od zeszłego tygodnia i to z dnia na dzień coraz bardziej, no dziś są nietykalne. Musiałabym to sprawdzić.goska000, Marzycielka lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
nick nieaktualnyOlalee wrote:a który dzień ma już temperaturę? Syn z covidem miał zlecone neosine duo, metmin do nosa, levopront przeciwkaszlowo i inhalacje ectodose. od siebie dołożyłam mu jeszcze imunoglukan .Miał też wypisany antybiotyk jakby temperatura nie spadała. Na szczęście miał gorączkę dwa dni i obyło się bez antybiotyku.
Pozostałą trójka niestety na antybiotyku.
Twierdzi, że piąty 😜 -
Viii wrote:Dostanie "od mikołaja" 6 grudnia 😅 Bo dzieci wierzą, że do psa też przyjdzie. Przy okazji kupiłam małżowi fikuśne bokserki w Medicine (polecam!!!), jego Mikołaj też nie może ominąć 😜
U mnie corka sie w tym roku dowiedziala, ze mikolaja nie ma (powiedzielismy jej, bo sie mega klocila z dziecmi w szkole, ze mikolaj jest🙈), ale dostanie gre na PS i slodycze. Moze swiateczny sweter jesli przyjdzie na czas.
A dla starego jeszcze nic nie mam 😑 Szkoda, ze nie lubi bokserek bo jest w czym wybierac😁
@Pusshka dzieki slonko 😘 To szybko ci znika z organizmu. Ja sie kilka miesiecy temu podjaralam jak zobaczylam cien w 10 dp (nie moglam wytrzymac i siknelam🤦♀️) wiec obecnie czekam minimum 12/13 dpoPusshka lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Malamia no w tym cyklu są wyjątkowo bolesne, ale wiadomo masowa ochota na placki a teraz masowe zapalenie pęcherza albo ból piersi. Forum zaraża szybciej niż covid 🤣
Olalee, Malamia lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Olalee wrote:Jagodecka znam ten ból z kaszlem, zdrowiej nam Kochana
A wy juz zdrowi cala rodzinka? Ode mnie stary troche smarkanie przejal, a corka kaszel 😣 ale chodz do szkoly i pracy, bo goraczki nie maja na szczescie.🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Witam w grudniu dziewczyny 😍☃️❄️🎄
@sunnysunsun miejmy nadzieję, że beta rozwieje wątpliwości i to szybko! 🤗
@Sofka88 trzymam kciuki za kolejne dni 😊
@Martimarti co do temperatury to u mnie jest tak samo, w drugiej fazie cyklu od 36.5 do 36.9 max, a w pierwszej ok. 36.3 i też zastanawiałam się czy to jest normalne.
To moja temperatura z poprzedniego cyklu, myślę, że jest ok, ale te niskie temperatury i tak mnie zastanawiają 🤔 może któraś doradzi 🙈
https://zapodaj.net/plik-RvULzv3T1g
https://zapodaj.net/plik-vNTqV9MwdL
@Astereae przykro mi bardzo za takie wieści.. 😔 tulę 🫂🫂🫂 przemyśl jeszcze dokładnie, ja niestety nie potrafię doradzić, ale widzę, że kobitki tu mają sporą wiedzę/doświadczenia
@karola_b jeśli ten rok nie był dobrym rokiem, to kolejny wszystko zmieni, wierze w to 🤗🤍
@Ccarolinaa piękne kreseczki! 😍 grudniowa mamuśka 🤗
@Anka32 nawet jeśli to covid, to u wielu osób szybko mijają objawy 😊 wokół mnie już chyba każdy miał covida tej jesieni i większość przeszła dobrze 🤗
@klaudia23 w końcu jakaś konkretna informacja!
@blador2 co do bólu piersi to miałam tak w zeszłym cyklu (pierwszy raz), od owulki do małpy, nie wiem czy to coś znaczy, sama szukałam odpowiedzi na to pytanie 😁👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
@Malamia, tak, Szczecin
Kurcze, mnie też prawie zawsze bolą piersi przed okresem 🙄Malamia lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
@Jagodecka - ja z okolic Dębicy 😁, wiec w sumie jakieś 30 km do Mielca mam
Dołączam do klubu "wiecznie zimne ręce i stopy" 🤭Jagodecka, Anka32, Marzycielka lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagodecka wrote:A wy juz zdrowi cala rodzinka? Ode mnie stary troche smarkanie przejal, a corka kaszel 😣 ale chodz do szkoly i pracy, bo goraczki nie maja na szczescie.
Ale syn wrócił już do szkoły, mąż miał głównie ból gardła - miał antybiotyk był ale cały czas na nogach ( własna działalność), córka ostatnia zachorowała - w środę miała wysoką gorączkę i okropny ból gardła, teraz bez gorączki. Ja od wtorku w pracy, ale jeszcze z kaszlem ( u mnie długo się kaszel ciągnie ).Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Która to rzuciła pomysł, żeby dziś dobić do 100 str? 😂 istne szaleństwo 🤣
Co do cytologii to ja uważam, że lepiej robić raz w roku. Chociaż mówią, że ta płynna jest dokładniejsza i raz na dwa lata jest ok.
Ale świetne ubranko dla pieska 😍 a te bokserki dla małża to w jakieś mikołaje są? 😂
Hahaha pewnie maja dzwoneczki😈🔔
@Nomeolvides Niestety nie pomoge 😔 Probowalam mierzyc temperature juz z pol roku temu, kupilam termometr i w ogole. Ale jestem za bardzo spioch i poddalam sie prawie od razu 🙈
Ja tez team zimne stopy... ale moje zycie odmienil termofor 😍 W Primarku sa teraz piekne, swiateczne 💛Olalee lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
nick nieaktualny
-
blador2 wrote:Malamia no w tym cyklu są wyjątkowo bolesne, ale wiadomo masowa ochota na placki a teraz masowe zapalenie pęcherza albo ból piersi. Forum zaraża szybciej niż covid 🤣
No tak! To wiele wyjaśnia 😅20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
100krotka🌼 wrote:@Jagodecka - ja z okolic Dębicy 😁, wiec w sumie jakieś 30 km do Mielca mam
Dołączam do klubu "wiecznie zimne ręce i stopy" 🤭
Extra😍 Z Debicy znam tylko samych fajnych ludzi 😜
@Olalee Uhhh... To niezle was to chorobsko styralo... U corki w szkole w czasie pandemii tez troche krecili nosem, ale obecnie to niektore dzieciory z zielonym gilem do kolana i nie ma problemu 😖 Moj stary tez wlasna firma, ale tez pracuje na etacie pracocholik jeden... Wlasnie widze przez okno, ze siedzi u sasiada na dachu i mu podlacza panele sloneczne, a jakies 10 cm sniegu lezy... 🙄
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
@Annaaa4 czy przewaga estrogenowa ma jakiś wpływ na zajście w ciążę? myślę, że może jakiś mieć, bo wtedy nie jest zachowana równowaga hormonalna.
Też mam zimne ręce i stopy ciągle to podobno może być też od niedoczynności tarczycy lub problem z krążeniem
@Luna_ jeśli temp w 1 fazie cyklu są niższe niż 36,4 to może być oznaka, że tarczyca źle pracuje11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
MartiMarti wrote:W ogóle się nie przejmuj tym że nie ma 37 stopni temperatura się waha przecież ☺️
O super , a do którego ? Jesteś ode mnie starsza to pewnie się nie spotkałyśmy 🙈
Ja też pochodzę z Ostrów Maz 🤣Ewka9090 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualny
-
Malamia wrote:@Pusshka piękne pożegnanie na listopadowym ❤️ podziwiałam Cię zawsze za to jak potrafiłaś nawiązać do każdej staraczki, jesteś naprawdę super babką. Ja tak samo jak @sunnysunsun dołączyłam na forum w listopadzie, więc to pierwszy wątek, także nie wiem czy teraz zawsze tak się prowadzi, ale podczas staranek o pierwszą dzidzię nie było takich prowadzących. My również ogromnie dziękujemy za wsparcie i obecność ☺️
.
P.S. Też dziś mam plan kupić ananasa 😍
Co do temperatury to z tego co kojarzę najważniejsze jest to, żeby trzy temp po owulacji były wyższe od sześciu przed 😊 A jeśli występuje ogólnie dość niska temp to może świadczyć o niedoczynności tarczycy – badałyście dziewczyny?Anka32, Malamia, Luna_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻