Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    ooo ja też mam zimne, a czasem to w ogóle nie mogę się wygrzać, kołdra po sam nos a mi zimno
    Od tygodnia śpię w grubych skarpetach 🙈

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobiłyście mi smaka na ananasa 🤤

Nawiązując do infekcji, kiedyś często mnie nawiedzały i powodem było dokładne mycie po ❤️ teraz po tylko siku i przepłukuję się wodą. Wychodzę z założenia, że jednak to co zostało obtarte musi się naturalnie nawilżyć, a jak sobie zmyjemy wszystko to się robi infekcja. Zapalenia pęcherza nigdy nie miałam, ale jesli o infekcje intymne chodzi to całkowicie o nich zapomniałam.

@Ewka to strasznie przykre, ale teraz babcia na pewno pomoże 🥺❤️

@goska000 to ja razem z tobą czekam na 🐵, obyśmy zakończyły rok z przytupem ☺️

@Pusshka piękne pożegnanie na listopadowym ❤️ podziwiałam Cię zawsze za to jak potrafiłaś nawiązać do każdej staraczki, jesteś naprawdę super babką. Ja tak samo jak @sunnysunsun dołączyłam na forum w listopadzie, więc to pierwszy wątek, także nie wiem czy teraz zawsze tak się prowadzi, ale podczas staranek o pierwszą dzidzię nie było takich prowadzących. My również ogromnie dziękujemy za wsparcie i obecność ☺️

@Aciunia szef burak, współczuję. Teraz niby jest łatwiej kobietom pracującym, tyle przywilejów, ale zawsze trafi się jakiś wyjątek.
    W pierwszej ciąży podpisałam umowę na czas nieokreślony akurat jak dowiedziałam się o ciąży i po trzech tygodniach poinformowałam przełożonych. Akurat u mnie w firmie nie ma problemów, myślę, że przedłużyli by mi umowę nawet jakbym była już na zwolnieniu ciążowym, ale jedna z moich przełożonych później np nie dawała urlopów tym którzy mieli zaplanowany tłumacząc żeby podziękowały kolazance w ciąży 😅

@Marzycielka ból brzucha jak na 🐒 to był mój główny objaw pierwszej ciąży, głowa do góry ☺️

@koktajlowa tez się zastanawiam jak to jest z tą fazą lutealną, czy staraczkowa głowa może ją sobie wydłużać lub skracać?

@Sunnysunsun piękna kreseczka 🥺🤞 miałaś nosa sikając codziennie 😄 cichutko gratuluję

@aszin, jak dobrze kojarzę jesteś ze Szczecina? To prawda w Szczecinie jest tak biednie zawsze

@Zimozielona warto robić cytologię raz w roku.

@Sunnysunsun kciuki za betę

@Ccarolinaa drugi raz to już nie może być oszukana, gratuluję 😍😍😍

@Anka32 zdrówka dla męża, jak widać humor dopisuje 😂

@klaudia_23 własnie miałam pytać o ten ból piersi, mnie bolą w tym cyklu od zeszłego tygodnia i to z dnia na dzień coraz bardziej, no dziś są nietykalne. Musiałabym to sprawdzić.

goska000, Marzycielka lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha. Dziewczyny jakbym słyszała o sobie 🤣 idę dzisiaj po kalafiora i brokuły 🤣

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    a który dzień ma już temperaturę? Syn z covidem miał zlecone neosine duo, metmin do nosa, levopront przeciwkaszlowo i inhalacje ectodose. od siebie dołożyłam mu jeszcze imunoglukan .Miał też wypisany antybiotyk jakby temperatura nie spadała. Na szczęście miał gorączkę dwa dni i obyło się bez antybiotyku.

Pozostałą trójka niestety na antybiotyku.

Twierdzi, że piąty 😜

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Dostanie "od mikołaja" 6 grudnia 😅 Bo dzieci wierzą, że do psa też przyjdzie. Przy okazji kupiłam małżowi fikuśne bokserki w Medicine (polecam!!!), jego Mikołaj też nie może ominąć 😜

U mnie corka sie w tym roku dowiedziala, ze mikolaja nie ma (powiedzielismy jej, bo sie mega klocila z dziecmi w szkole, ze mikolaj jest🙈), ale dostanie gre na PS i slodycze. Moze swiateczny sweter jesli przyjdzie na czas.

A dla starego jeszcze nic nie mam 😑 Szkoda, ze nie lubi bokserek bo jest w czym wybierac😁

@Pusshka dzieki slonko 😘 To szybko ci znika z organizmu. Ja sie kilka miesiecy temu podjaralam jak zobaczylam cien w 10 dp (nie moglam wytrzymac i siknelam🤦‍♀️) wiec obecnie czekam minimum 12/13 dpo

Pusshka lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia no w tym cyklu są wyjątkowo bolesne, ale wiadomo masowa ochota na placki a teraz masowe zapalenie pęcherza albo ból piersi. Forum zaraża szybciej niż covid 🤣

Olalee, Malamia lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Jagodecka znam ten ból z kaszlem, zdrowiej nam Kochana :)

A wy juz zdrowi cala rodzinka? Ode mnie stary troche smarkanie przejal, a corka kaszel 😣 ale chodz do szkoly i pracy, bo goraczki nie maja na szczescie.

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO

👫 11.2005
    💍 01.2014

🇸🇪

• Luna_ Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w grudniu dziewczyny 😍☃️❄️🎄

@sunnysunsun miejmy nadzieję, że beta rozwieje wątpliwości i to szybko! 🤗

@Sofka88 trzymam kciuki za kolejne dni 😊

@Martimarti co do temperatury to u mnie jest tak samo, w drugiej fazie cyklu od 36.5 do 36.9 max, a w pierwszej ok. 36.3 i też zastanawiałam się czy to jest normalne.

To moja temperatura z poprzedniego cyklu, myślę, że jest ok, ale te niskie temperatury i tak mnie zastanawiają 🤔 może któraś doradzi 🙈
    https://zapodaj.net/plik-RvULzv3T1g
    https://zapodaj.net/plik-vNTqV9MwdL

@Astereae przykro mi bardzo za takie wieści.. 😔 tulę 🫂🫂🫂 przemyśl jeszcze dokładnie, ja niestety nie potrafię doradzić, ale widzę, że kobitki tu mają sporą wiedzę/doświadczenia

@karola_b jeśli ten rok nie był dobrym rokiem, to kolejny wszystko zmieni, wierze w to 🤗🤍

@Ccarolinaa piękne kreseczki! 😍 grudniowa mamuśka 🤗

@Anka32 nawet jeśli to covid, to u wielu osób szybko mijają objawy 😊 wokół mnie już chyba każdy miał covida tej jesieni i większość przeszła dobrze 🤗

@klaudia23 w końcu jakaś konkretna informacja!

@blador2 co do bólu piersi to miałam tak w zeszłym cyklu (pierwszy raz), od owulki do małpy, nie wiem czy to coś znaczy, sama szukałam odpowiedzi na to pytanie 😁

👱‍♀️33.
    🧑34.
    ❤️ 2021
    💒 2023

Starania od 08.2023 🫶

💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
    Koenzym q10
    Omega-3
    Agnus castus
    Chlorella
    Olej z wiesiołka (do owulacji)
    + Probiotyki
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malamia, tak, Szczecin :)

Kurcze, mnie też prawie zawsze bolą piersi przed okresem 🙄

Malamia lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • 100krotka🌼 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jagodecka - ja z okolic Dębicy 😁, wiec w sumie jakieś 30 km do Mielca mam

Dołączam do klubu "wiecznie zimne ręce i stopy" 🤭

Jagodecka, Anka32, Marzycielka lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 26l
    🙋 33l

05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)

10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500

11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to już sporo, ale może lada moment odpuści

Sunny kiedy wyniki bety? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    A wy juz zdrowi cala rodzinka? Ode mnie stary troche smarkanie przejal, a corka kaszel 😣 ale chodz do szkoly i pracy, bo goraczki nie maja na szczescie.
    U nas u syna jest taka wychowawczyni, że jak ktoś ma lekki kaszel to już kręci nosem.

Ale syn wrócił już do szkoły, mąż miał głównie ból gardła - miał antybiotyk był ale cały czas na nogach ( własna działalność), córka ostatnia zachorowała - w środę miała wysoką gorączkę i okropny ból gardła, teraz bez gorączki. Ja od wtorku w pracy, ale jeszcze z kaszlem ( u mnie długo się kaszel ciągnie ).

Jagodecka lubi tę wiadomość

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Która to rzuciła pomysł, żeby dziś dobić do 100 str? 😂 istne szaleństwo 🤣
    Co do cytologii to ja uważam, że lepiej robić raz w roku. Chociaż mówią, że ta płynna jest dokładniejsza i raz na dwa lata jest ok.
    Ale świetne ubranko dla pieska 😍 a te bokserki dla małża to w jakieś mikołaje są? 😂

Hahaha pewnie maja dzwoneczki😈🔔

@Nomeolvides Niestety nie pomoge 😔 Probowalam mierzyc temperature juz z pol roku temu, kupilam termometr i w ogole. Ale jestem za bardzo spioch i poddalam sie prawie od razu 🙈

Ja tez team zimne stopy... ale moje zycie odmienil termofor 😍 W Primarku sa teraz piekne, swiateczne 💛

Olalee lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO

👫 11.2005
    💍 01.2014

🇸🇪

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak wleci zaraz kawa :D w pracy bez to nie pasuje :)

Pusshka, Jagodecka lubią tę wiadomość

• Malamia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Malamia no w tym cyklu są wyjątkowo bolesne, ale wiadomo masowa ochota na placki a teraz masowe zapalenie pęcherza albo ból piersi. Forum zaraża szybciej niż covid 🤣

No tak! To wiele wyjaśnia 😅

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka🌼 wrote:
    @Jagodecka - ja z okolic Dębicy 😁, wiec w sumie jakieś 30 km do Mielca mam

Dołączam do klubu "wiecznie zimne ręce i stopy" 🤭

Extra😍 Z Debicy znam tylko samych fajnych ludzi 😜

@Olalee Uhhh... To niezle was to chorobsko styralo... U corki w szkole w czasie pandemii tez troche krecili nosem, ale obecnie to niektore dzieciory z zielonym gilem do kolana i nie ma problemu 😖 Moj stary tez wlasna firma, ale tez pracuje na etacie pracocholik jeden... Wlasnie widze przez okno, ze siedzi u sasiada na dachu i mu podlacza panele sloneczne, a jakies 10 cm sniegu lezy... 🙄

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO

👫 11.2005
    💍 01.2014

🇸🇪

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Annaaa4 czy przewaga estrogenowa ma jakiś wpływ na zajście w ciążę? myślę, że może jakiś mieć, bo wtedy nie jest zachowana równowaga hormonalna.
    Też mam zimne ręce i stopy ciągle :/ to podobno może być też od niedoczynności tarczycy lub problem z krążeniem

@Luna_ jeśli temp w 1 fazie cyklu są niższe niż 36,4 to może być oznaka, że tarczyca źle pracuje

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartiMarti wrote:
    W ogóle się nie przejmuj tym że nie ma 37 stopni :) temperatura się waha przecież ☺️

O super , a do którego ? Jesteś ode mnie starsza to pewnie się nie spotkałyśmy 🙈

Ja też pochodzę z Ostrów Maz 🤣

Ewka9090 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Ja tez team zimne stopy... ale moje zycie odmienil termofor 😍 W Primarku sa teraz piekne, swiateczne 💛

Mnie wczoraj urzekł poniższy 🤣😍

Screenshot-20231201-112000-Gallery.jpg

Jagodecka, klaudia_23, Luna_, Olalee lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    @Pusshka piękne pożegnanie na listopadowym ❤️ podziwiałam Cię zawsze za to jak potrafiłaś nawiązać do każdej staraczki, jesteś naprawdę super babką. Ja tak samo jak @sunnysunsun dołączyłam na forum w listopadzie, więc to pierwszy wątek, także nie wiem czy teraz zawsze tak się prowadzi, ale podczas staranek o pierwszą dzidzię nie było takich prowadzących. My również ogromnie dziękujemy za wsparcie i obecność ☺️
    .
    Dziękuję <3 Niezmiennie trzymam kciuki!
    P.S. Też dziś mam plan kupić ananasa 😍

Co do temperatury to z tego co kojarzę najważniejsze jest to, żeby trzy temp po owulacji były wyższe od sześciu przed 😊 A jeśli występuje ogólnie dość niska temp to może świadczyć o niedoczynności tarczycy – badałyście dziewczyny?

Anka32, Malamia, Luna_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ