Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka teraz ten najlepszy czas ;) mąż spostrzegawczy ;) trochę mnie zaskoczyłaś , zawsze miałaś stymulacje 6 dni ?

Anka no to zdrówka dla męża i oby Ciebie i córki nie dopadło 💜

Viii ekstra, ja mam często podobnie dla siebie noc , a sierść zawsze coś dostanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:07

Viii lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Kurcze, u mnie w rodzinie mam historię szczęśliwego zapłodnienia z 3ciej inseminacji i jakoś tak mam do tego pozytywne nastawienie, no zobaczymy co w Klinice powiedzą. Jest to faktycznie jakaś taka jednak sporo tańsza opcja którą moznaby było wziąć na 1szy front ⭐️

mam koleżankę, która ma dzieci z 1 i jedynej inseminacji.
    U nich nasienie super, a problem był u niej.

Lola93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Aniu u mojego syna wyszedł covid więc podejrzewam, ze ja też miałam bo dosyć ciężko przechodziłam chorobę ( tak jak dwa lata wcześniej) . Jeszcze mam kaszel. I całą rodzina chorowała ( teraz chorobę kończy córka). Trzymam kciuki, żeby u Twojego męża nie wyszło. Teraz żadnych ograniczeń nie ma w związku z covidem.

Edit: widzę, że jednak covid. A mąż ma kaszel? uważajcie bo teraz dużo covidu, a później przechodzi w zapalenie oskrzeli.

Ma kaszel.
    Właśnie powiedział, że ma covidowe żołnierzyki, każdy pewnie z chusteczką 🤣🤣

blador2, Luna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    @Astereae a czemu zaproponowała Ci wyciszenie hormonalne? Żeby pobudzić jajniki do pracy? To jest ciężka decyzja do podjęcia. Musisz sobie wszystkie za i przeciw przeanalizować. Przytulam 🫂

wyszła mi w trakcie diagnostyki adenomioza. Jest to inna forma endometriozy.
    Ona utrudnia implantację zarodka. Ta menopauza miała by ja wyciszyć.

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już zaczął się poowulacyjny szał w głowie kiedy testować 🫣 niby małpa ma być 10.12 (sobota) a mnie juz czwartek kusi 🫣 byłoby 12 dpo.

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka teraz ten najlepszy czas ;) mąż spostrzegawczy ;) trochę mnie zaskoczyłaś , zawsze miałaś stymulacje 6 dni ?
    Czujna! 2-6 dc miało być :D Wcześniej miałam 3-7 dc stymulacje i przez to ta pomyłka

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka to zdrówka dla a Was, byleby się nie rozniosło ✊

@Pushhka to przyjemny weekend się szykuje 💃🏽😍

Pusshka lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Czujna! 2-6 dc miało być :D Wcześniej miałam 3-7 dc stymulacje i przez to ta pomyłka
    Hahha a widzisz, dobrze ,że to sprostowałysmy, bo już w głowie miałam plan, że przy kolejnej stymulacji też sobie dołożę jeden dzień 🤣

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    mam koleżankę, która ma dzieci z 1 i jedynej inseminacji.
    U nich nasienie super, a problem był u niej.
    I właśnie takie historie przekonują mnie, że na pewno jeśli sytuacja zmusi nas do myślenia nad in vitro to przed zrobimy IUI :)
    Co do wyciszenia hormonalnego ta moja koleżanka, która to przechodziła właśnie miała endometriozę i podejrzewam, że też był taki powód

Lola93 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    11.10 250g synka 🥰
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Anka no to zdrówka dla męża i oby Ciebie i córki nie dopadło 💜

Viii ekstra, ja mam często podobnie dla siebie noc , a sierść zawsze coś dostanie ;)

💜
    U nas dwóch już raczej po więc chociaż tyle 😁
    Mąż jak zwykle, najsłabsze ogniwo 😜

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Tak, Lametta 2-6 dc, także jutro ostatni dzień i wyczekiwanie. W zeszłym cyklu wyhodowałam 3 pęcherzyki, liczę na podobny wynik :D
    dziękuję, już zdecydowanie lepiej, ale jeszcze czasem mam kaszel, dwa razy piłam już kawkę, ale jakoś specjalnie mnie do niej nie ciągnie :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Dziewczyny sobie nic nie kupiłam, ale dla mojego labcia nie mogłam się powstrzymać 🤣🤣

IMG-20231201-095347.jpg
    ale słodziutkie wdzianko :)

Viii, Jagoda19 lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Hahha a widzisz, dobrze ,że to sprostowałysmy, bo już w głowie miałam plan, że przy kolejnej stymulacji też sobie dołożę jeden dzień 🤣
    Haha, co za dużo to niezdrowo :D
    W ogóle masz jakieś skutki uboczne stymulacji? Bo u mnie zupełnie nic

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    11.10 250g synka 🥰
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że u mnie owulacja za rogiem. Na testach prawieże pik, temp też nieco wyższa, śluz jest i coś mnie kłuje po prawej 😁

Pusshka, Olalee, blador2 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no muszę wam coś powiedzieć! Ogólnie moje zapalenie pęcherza przeszło i pojechałam wczoraj do Warszawy do biura do pracy. Stwierdziłam też, że skoro już jestem w Warszawie to może umówie się do jakiegoś gina tutaj z medicover, że może powie mi coś w końcu o tych moich kłuciach jajnika i wodnistym śluzie.. bo w moim mieście byłam u 4 ginów i każdy powiedział, że wszystko jest ok i tyle.. I słuchajcie! Po dokładnym badaniu okazało się, że to nie bolą mnie jajniki tylko kręgosłup.. przez siedzącą pracę, ćwiczenia na siłowni, zero rozciągania mam bardzo napiętę mięśnie lędzwiowe i ogólnie kręgosłup w dolnej części.. a on jest połączony przecież z miednicą. Mam zalecenia, aby nie ćwiczyć na siłowni, nie biegać, nie jezdzić na rowerze, w pracy przed kompem nie garbić się oraz chodzić na jogę, ćwiczenia na zdrowy kręgosłup. Co do wodnistych upławów to powiedział, że czasem może się tak zdarzyć i żebym aplikowała sobie probiotyk IN-VAG.
    Jestem mega zadowolona z tej wizyty, bo w końcu się dowiedziałam jaka jest przyczyna tego dziwnego "kłucia". Dodatkowo powiedział dr, że w lewym jajniku była owulacja :) Tylko kurczę już sama nie wiem w takim razie kiedy ona dokładnie była, bo wczoraj wieczorem potwierdzona, a znowu we wt wieczorem jak byłam u gin w swoim mieście to mówiła, że owu będzie dopiero. A temp mi skoczyła właśnie od wtorku rana (mam udostępniony wykres).

Pusshka, Jagoda19, Cerva, Luna_, Muuu. lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ma kaszel.
    Właśnie powiedział, że ma covidowe żołnierzyki, każdy pewnie z chusteczką 🤣🤣
    a który dzień ma już temperaturę? Syn z covidem miał zlecone neosine duo, metmin do nosa, levopront przeciwkaszlowo i inhalacje ectodose. od siebie dołożyłam mu jeszcze imunoglukan .Miał też wypisany antybiotyk jakby temperatura nie spadała. Na szczęście miał gorączkę dwa dni i obyło się bez antybiotyku.

Pozostałą trójka niestety na antybiotyku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Ja mam nadzieję że u mnie owulacja za rogiem. Na testach prawieże pik, temp też nieco wyższa, śluz jest i coś mnie kłuje po prawej 😁
    nic tylko działać :)

Viii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    💜
    U nas dwóch już raczej po więc chociaż tyle 😁
    Mąż jak zwykle, najsłabsze ogniwo 😜
    i to, że cała rodzina zachorowała to mnie przekonuje, że to covid bo u nas niestety też cała poległa

• Cerva Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunny trzymam kciuki ☺️

@Ccarolinaa po cichu gratuluję ❤️

Ja temperatury na razie nie mierzę, pracuję na zmiany i czasem na nocki więc ciężko by mi było.
    Ale ja jestem straszny zmarźlak i praktycznie rzadko mam nawet te książkowe 36,6 😅 czy po owulacji powinna być po prostu wyższa niż przed czy powinna być ok 37?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    I właśnie takie historie przekonują mnie, że na pewno jeśli sytuacja zmusi nas do myślenia nad in vitro to przed zrobimy IUI :)
    Co do wyciszenia hormonalnego ta moja koleżanka, która to przechodziła właśnie miała endometriozę i podejrzewam, że też był taki powód

wydaje mi się, że przy stymulacji do invitro to wyciszenie jest standardowe.
    Więc na pewno od tego się nie umiera :p
    ale moja głowa ma jakaś blokadę, może jak już się na to decydować to właśnie pod kątem procedury ?
    Nie wykluczam, mimo, że do tej pory ciąże były naturalne, muszę faktycznie się z tym przespać.

Ale mi przykro, bo czas biegnie nieubłaganie i chciałabym podjąć najlepszą decyzję.
    A nie ma pewności, która to jest :/

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ