Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka teraz ten najlepszy czas mąż spostrzegawczy trochę mnie zaskoczyłaś , zawsze miałaś stymulacje 6 dni ?
Anka no to zdrówka dla męża i oby Ciebie i córki nie dopadło 💜
Viii ekstra, ja mam często podobnie dla siebie noc , a sierść zawsze coś dostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:07
Viii lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyLola93 wrote:Kurcze, u mnie w rodzinie mam historię szczęśliwego zapłodnienia z 3ciej inseminacji i jakoś tak mam do tego pozytywne nastawienie, no zobaczymy co w Klinice powiedzą. Jest to faktycznie jakaś taka jednak sporo tańsza opcja którą moznaby było wziąć na 1szy front ⭐️
mam koleżankę, która ma dzieci z 1 i jedynej inseminacji.
U nich nasienie super, a problem był u niej.Lola93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlalee wrote:Aniu u mojego syna wyszedł covid więc podejrzewam, ze ja też miałam bo dosyć ciężko przechodziłam chorobę ( tak jak dwa lata wcześniej) . Jeszcze mam kaszel. I całą rodzina chorowała ( teraz chorobę kończy córka). Trzymam kciuki, żeby u Twojego męża nie wyszło. Teraz żadnych ograniczeń nie ma w związku z covidem.
Edit: widzę, że jednak covid. A mąż ma kaszel? uważajcie bo teraz dużo covidu, a później przechodzi w zapalenie oskrzeli.
Ma kaszel.
Właśnie powiedział, że ma covidowe żołnierzyki, każdy pewnie z chusteczką 🤣🤣blador2, Luna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:@Astereae a czemu zaproponowała Ci wyciszenie hormonalne? Żeby pobudzić jajniki do pracy? To jest ciężka decyzja do podjęcia. Musisz sobie wszystkie za i przeciw przeanalizować. Przytulam 🫂
wyszła mi w trakcie diagnostyki adenomioza. Jest to inna forma endometriozy.
Ona utrudnia implantację zarodka. Ta menopauza miała by ja wyciszyć. -
U mnie już zaczął się poowulacyjny szał w głowie kiedy testować 🫣 niby małpa ma być 10.12 (sobota) a mnie juz czwartek kusi 🫣 byłoby 12 dpo.👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Effiii wrote:Pusshka teraz ten najlepszy czas mąż spostrzegawczy trochę mnie zaskoczyłaś , zawsze miałaś stymulacje 6 dni ?
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
@Anka to zdrówka dla a Was, byleby się nie rozniosło ✊
@Pushhka to przyjemny weekend się szykuje 💃🏽😍Pusshka lubi tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Pusshka wrote:Czujna! 2-6 dc miało być Wcześniej miałam 3-7 dc stymulacje i przez to ta pomyłka👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Astereae wrote:mam koleżankę, która ma dzieci z 1 i jedynej inseminacji.
U nich nasienie super, a problem był u niej.
Co do wyciszenia hormonalnego ta moja koleżanka, która to przechodziła właśnie miała endometriozę i podejrzewam, że też był taki powódLola93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Pusshka teraz ten najlepszy czas mąż spostrzegawczy trochę mnie zaskoczyłaś , zawsze miałaś stymulacje 6 dni ?
Anka no to zdrówka dla męża i oby Ciebie i córki nie dopadło 💜
Viii ekstra, ja mam często podobnie dla siebie noc , a sierść zawsze coś dostanie
💜
U nas dwóch już raczej po więc chociaż tyle 😁
Mąż jak zwykle, najsłabsze ogniwo 😜 -
nick nieaktualnyPusshka wrote:Tak, Lametta 2-6 dc, także jutro ostatni dzień i wyczekiwanie. W zeszłym cyklu wyhodowałam 3 pęcherzyki, liczę na podobny wynik
Pusshka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Effiii wrote:Hahha a widzisz, dobrze ,że to sprostowałysmy, bo już w głowie miałam plan, że przy kolejnej stymulacji też sobie dołożę jeden dzień 🤣
W ogóle masz jakieś skutki uboczne stymulacji? Bo u mnie zupełnie nicStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
Ja mam nadzieję że u mnie owulacja za rogiem. Na testach prawieże pik, temp też nieco wyższa, śluz jest i coś mnie kłuje po prawej 😁
Pusshka, Olalee, blador2 lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dziewczyny no muszę wam coś powiedzieć! Ogólnie moje zapalenie pęcherza przeszło i pojechałam wczoraj do Warszawy do biura do pracy. Stwierdziłam też, że skoro już jestem w Warszawie to może umówie się do jakiegoś gina tutaj z medicover, że może powie mi coś w końcu o tych moich kłuciach jajnika i wodnistym śluzie.. bo w moim mieście byłam u 4 ginów i każdy powiedział, że wszystko jest ok i tyle.. I słuchajcie! Po dokładnym badaniu okazało się, że to nie bolą mnie jajniki tylko kręgosłup.. przez siedzącą pracę, ćwiczenia na siłowni, zero rozciągania mam bardzo napiętę mięśnie lędzwiowe i ogólnie kręgosłup w dolnej części.. a on jest połączony przecież z miednicą. Mam zalecenia, aby nie ćwiczyć na siłowni, nie biegać, nie jezdzić na rowerze, w pracy przed kompem nie garbić się oraz chodzić na jogę, ćwiczenia na zdrowy kręgosłup. Co do wodnistych upławów to powiedział, że czasem może się tak zdarzyć i żebym aplikowała sobie probiotyk IN-VAG.
Jestem mega zadowolona z tej wizyty, bo w końcu się dowiedziałam jaka jest przyczyna tego dziwnego "kłucia". Dodatkowo powiedział dr, że w lewym jajniku była owulacja Tylko kurczę już sama nie wiem w takim razie kiedy ona dokładnie była, bo wczoraj wieczorem potwierdzona, a znowu we wt wieczorem jak byłam u gin w swoim mieście to mówiła, że owu będzie dopiero. A temp mi skoczyła właśnie od wtorku rana (mam udostępniony wykres).Pusshka, Jagoda19, Cerva, Luna_, Muuu. lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Ma kaszel.
Właśnie powiedział, że ma covidowe żołnierzyki, każdy pewnie z chusteczką 🤣🤣
Pozostałą trójka niestety na antybiotyku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
@Sunny trzymam kciuki ☺️
@Ccarolinaa po cichu gratuluję ❤️
Ja temperatury na razie nie mierzę, pracuję na zmiany i czasem na nocki więc ciężko by mi było.
Ale ja jestem straszny zmarźlak i praktycznie rzadko mam nawet te książkowe 36,6 😅 czy po owulacji powinna być po prostu wyższa niż przed czy powinna być ok 37?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualnyPusshka wrote:I właśnie takie historie przekonują mnie, że na pewno jeśli sytuacja zmusi nas do myślenia nad in vitro to przed zrobimy IUI
Co do wyciszenia hormonalnego ta moja koleżanka, która to przechodziła właśnie miała endometriozę i podejrzewam, że też był taki powód
wydaje mi się, że przy stymulacji do invitro to wyciszenie jest standardowe.
Więc na pewno od tego się nie umiera :p
ale moja głowa ma jakaś blokadę, może jak już się na to decydować to właśnie pod kątem procedury ?
Nie wykluczam, mimo, że do tej pory ciąże były naturalne, muszę faktycznie się z tym przespać.
Ale mi przykro, bo czas biegnie nieubłaganie i chciałabym podjąć najlepszą decyzję.
A nie ma pewności, która to jestPusshka lubi tę wiadomość