Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wiecie ja próbuję się doszukiwać winy w sobie. Skąd te policystyczne jajniki, skąd ten brak owulacji. Może to zbyt mało ruchu, może zbyt uboga dieta, a może za dużo stresu. A może to wszystko naraz, albo jednak nic z tego. Po raz pierwszy chciało mi się dziś płakać jak patrzyłam na matki z dziećmi. Czuję się taka bezsilna. 😞 Może też trochę więcej oczekiwałam po dzisiejszej wizycie u ginekologa, a jedyne czego się dowiedziałam to żeby sprawdzić czy są owulacje, a jeśli nie to stymulacja. Tyle to ja wiem sama. Liczyłam może na jakieś inne dodatkowe badania, już sama nie wiem na co. A dostałam tylko wskazanie na zrobienie badania na chlamydię i nie wiem nawet czemu i po co.

Super, że dal Ci skierowanie na wymazy. Chlamydia sama to za mało. Zrób cały pakiet MUCHy plus posiew mykologiczny. Ureaplasma np powoduje niepłodność. A jak jest się w ciazy to poronienia, przedwczesne porody.
    Są to bakterie które przenoszą się podczas wizyt na basenach, saunach, jacuzzi, siłowni. Także warto.
    Ja sama z siebie robię raz w roku wymazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Widac widać, gratulacje.
    Który dpo? Jakie mas obajwy?

Ja też widzę ;)

• goska000 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    KarolinaAnastazja, zaglądam na forum od roku i nie kojarzę wątku z taką małą ilością brzuszków 😢.

Mi dziś jest smutno, chciałam zrobić Staremu prezent do kalendarza adwentowego na 06.12 w postaci testu z kreseczkami (jak pewnie wiele z nas 😢).

Mam teraz postanowienie, że dupa tam, robię badania w nowym cyklu! Zastanawiam się czy te z diagnostyki, które Pushka chyba Ty robiłaś w tym cyklu będą ok? Co myślicie?

https://diag.pl/sklep/pakiety/e-pakiet-badan-hormonalnych-dla-kobiet/
    Jeśli pomyliłam osoby to przepraszam, ale na maxa mam problem z zapamiętaniem kto co i kiedy…

Teraz jeszcze na spontanie wymyśliliśmy z mężem wyjazd w kolejną owulację, ale nie zdziwię się jak terminowo nam nie podpasuje.

Już się zastanawiamy gdzie jechać na 2-3 dni. Jesteśmy z Trójmiasta i myślałam o Lublinie, bo nigdy nie byłam, a to moje marzenie od kiedy oglądam Loveandgreatshoes 🙈. Pojechałabym gdzieś w głuszę i ciszę 🙈.

Może glambing? :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 🫂mocno i oby grudzień był magiczny🤞

Kasia111 ja bym się nie przejmowała PCOS jak owulki są to najważniejsze😍

Megipta podpatrzyłam Twoj wykres i po prostu owulke miałaś wcześniej, to dlatego przesunęło Ci datę, jak tempka w górze to dobry znak, oby to był ten cykl❤🤞

KarolinaAnastazja już dzisiaj Liliowa wysikała kolejne, jeszcze się posypią⏸ to dopiero 1/3 miesiąca😊

Astereae a u nas właśnie Ci palący, ćpiący i pijący koledzy byli tym bodźcem który zadziałał na mojego męża. Bo jak się dzieci im posypały to mój mąż doszedł do wniosku że skoro oni maja taki tryb życia i wychodzi, a u nas o niebo lepiej to jednak pewnie on ma jakiś grubszy problem i poleciał na badania

Ewka9090, Astereae, Megipta, Adirella lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Niewidzialna Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Goska000 w przyszłym miesiącu umówię się na konsultację z monitoringiem, żeby pokazać też wyniki badań hormonalnych, bo lekarz z Luxmedu je olał, chociaż wskazują na PCOS, ale może Pusshka ma rację i nie ma czym się przejmować, jeżeli owulki są. Mąż miał powtórzyć badanie nasienia z posiewem, ale nie zmuszę go.. więc cierpliwie czekam, już raz przypomniałam i wystarczy, nie chcę toczyć żadnych wojen 😉

Pusshka jesteś przekochana, niech Ci zostanie wynagrodzone w dzieciach ❤️

Koktajlowa - przykro mi, że facet Ci wyleciał z takim tekstem :( przecież teraz ludzie 30letni dopiero za uznają myśleć o dzieciach. Może przytłoczyły go starania, czuje presję i chce po prostu „zakończyć starania”, a nie nie mieć dzieci? Porozmawiajcie jak ochłoniecie oboje, trzymam mocno kciuki i Cię przytulam 😘

Liliowa ja widzę! Gratulacje! Ah ci faceci.. jak ostatnio miałam tak pozytywny test.. na covid co prawda, to mój mąż też twierdził, że ta kreska powinna być gruba jak kontrolna 🙈 za dwa dni z resztą już była 😅

A poród - najlepiej wczesnym latem, ale wezmę cokolwiek 🤣
    Poprawka: najlepiej 2 sierpnia, bo tak mi wypada, gdybym zaszła w tym cyklu

Kasia111 a mi jakby się udało w tym cyklu to rodziła bym 12 sierpnia😁

Kasia111 lubi tę wiadomość

03.2013 córka
    11.2022⏸️
    12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼

1️⃣3️⃣Cykl starań o👶

,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Melduje @ na pokładzie. Pozwolicie, że zostanę tu z Wami?

Dziewczyny czyli testy owulacyjne najlepiej 3 razy dziennie? Właśnie szaleję w aptece internetowej, tylko nie wiem jak ja je będę robiła, bo pracuję od 7 do 15, a w pracy nie chcę testować, bo z moim szczęściem to na bank zostawię gdzieś ślady po sobie

Ja robię raz dziennie. Pracuje od 7:30 do 15:05. Rano mam za mało czasu a z pierwszego sika nie wolno, w pracy też nie chcę robić. Ustawiam sobie przypomnienie na 16:00 żeby się wysikać i napić ostatni raz przed testem, test robię o 18:00. Do tej pory robiłam dwa cykle i ładnie łapie owulki. Zobacz :)

https://ibb.co/svDjbFZ

https://ibb.co/MPrSB0S

Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz :) też miałam wiele wątpliwości jak zaczynałam je robić :D

blador2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatiePie wrote:
    Dzięki za radę! Myśle, że jak nie wyjdzie to za 2-3 miesiące zrobię kolejne badania.
    Morfologię miałam też dzisiaj, wydaje mi się, że jest okej ale to mam nadzieje, lekarz w piątek mnie doinformuje.
    D3 tez miałam teraz robione i mam 30.3 wiec niby w normie ale na granicy, może zacznę coś dodatkowo brać.
    Byłam w zeszłym miesiącu u ginekologa na usg, cytologii, wszystko w normie, czysto, pęcherzyk był 14.4 mm 10dc.
    Teraz pierwszy raz do endo a poza tym narazie nie chodzę do nikogo innego 😄

Bardzo miło, że odpisujesz szczegółowo, dziękuje. Trzymam kciuki za Ciebie 😊

Katie z witamina D podczas starań dążymy do wartości rzędu 50-60 😊

KatiePie lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Jacie pikole, powiedzcie, że nie tylko mnie trochę "przeraża" że mamy tylko jednego pozytywnego w miesiącu 😮

Nie tylko Ciebie...

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrabiać :D czytam i czytam a tu przybywają nowe. Ba! Ja pisze i odpowiadam wielu pokolei, myślałam, że Was zawale kilkoma wpisami na raz a tu inne dziewczyny się wepchnęły pomiędzy moje komentarze. :D

Astereae, Anka32, Pusshka, Edithka, Adirella lubią tę wiadomość

• Rozaline Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    KarolinaAnastazja, zaglądam na forum od roku i nie kojarzę wątku z taką małą ilością brzuszków 😢.

Pamiętam, że to samo było na początku kwietnia, a potem worek kresek się rozwiązał. Trzymam kciuki, że i u was tak będzie 😊🤞❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 08:57

Nowanna, Effiii, blador2, Pusshka, Anka32, Viii, Nietypowa30, Sarka94, Mysza_Polna lubią tę wiadomość

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Viii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Mój mąż mówi że nie widzi. A ja widzę od razu. Na zdjęciu jest bledsza niż w rzeczywistosci
    https://zapodaj.net/plik-RCbPCmIKAH

Będę robić może dzisiaj jeszcze test z moczu jeszcze raz. A w poniedziałek na betę i powtórka w srode

Ja widzę!! Dawaj powtórki testu dzisiaj jutro. Czekamy i ściskamy kciuki 🤞

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @koktajlowa 😔 Przykro bardzo, że mąż tak podchodzi do sytuacji. A może to jego linia obrony? Może czuje nacisk z Twojej strony i tak reaguje, że woli się wycofać?
    Albo powiedział tak w nerwach. Najlepszym wyjściem jest zawsze szczera rozmowa.

Mój mąż będzie miał niedługo 32 lata, a mam w rodzinie też wujka który spłodził dziecko po 40. 30 lat to piękny wiek na rodzicielstwo.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    Ehh czyli chyba moje nie wypada jakoś najlepiej. Mama ginekolog też podaje, że w dniu owu powinna być minimum 7. Ja nawet gdy miałam przedłużające się cykle i miałam usg chwile przed okresem to moje endometrium miała 8,4. A powinno rosnąć. Polecacie coś na poprawę grubości endometrium? Czytam na necie, że cynk, selen, witamina C, E i B6. Bierzecie? Czytałam, że cześć suplementuje cynk i selen. O witaminach chyba jeszcze tu nie czytałam. Polecajcie co możecie, jutro będę robić i tak zamówienie na Inofem :)

Na endo typowo jest l arginina, NAC , witamina E

Przy suplemtacji selenu trzeba pamiętać, że zdała od cynku. One raczej na poprawę jakości komórek jajowych są. Przy suplementacji cynku warto rotować preparaty łączone z miedzą. Bo za duża podaż cynku wypłukuje miedź z organizmu. Poziom cynku w organizmie badamy parametrem fosfataza alkaliczna / zasadowa

Ktoś tu pisał że ma torbiele. One czesto są objawem niedoboru jodu w organizmie. Można jego poziom badać w alab z dobowej zbiórki moczu. Albo włączyć jod w dawkach min 150 mikrogram

Jod z dala od suplementacji witamina C.

Witamina C też poprawia ukrwienie macicy.

Magnez o którym tu juz pisano ma dobroczynny wpływ na regulacje gosp cukrowej, owulacje. Każda komórka ciała go potrzebuje. Aktualnie mowi się że badanie magnezu w krwi nie jest miarodajne. Chcąc podnieść poziom D należy włączyć właśnie magnez.

Inozytol na problemy z owulacja i gospodarka cukrowa.

Kwas foliowy najlepiej w formie metylowanej.
    Unikamy form zwykłych jak Folik. Oraz w prod dla kobiet w ciąży sprawdzamy czy nie ma tam kwasu ptero...

B12 aby nie cyjanokobalaminy.

B12 i kwas foliowy przyczyniają się do prawidłowego poziomu homocysteiny. Jej poziom najlepiej mieć na poziomie 6-8. B12 w 3/4 granicy normy.

To tyle mi przychodzi do głowy 😊

blador2, Pusshka, Sarka94, Jagoda19, Nomeolvides, Wenka, Rosalia_ lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań mój źle przeżył androloga, jakby musiał iść drugi raz na pewno by to mocno przeżył.
    Natomiast do badań nasienia ma podejście bardzo pozytywne, ostatnio nawet jak dostaliśmy zalecenia zrobić rozszerzone badania , a ja narzekałam że znów kolejny wydatek to się śmiał że idzie wydać trochę hajsu, nie tylko ja będę generować koszty, i idzie sobie zrobić dobrze i za to zapłaci ;)

Astereae już to pisałam, ale nie zaszkodzi powtórzyc. Jesteś skarbnica wiedzy, fajnie że się tym dzielisz 🍀

Czy jakas dobra duszyczka zechciałaby zerknąć na wykres. Mam potwierdzona owulację monitoringiem, ale skok temperatury jest tak nieznaczny że się mocno nad nim zastanawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 09:10

Nowanna, Bulbasek lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    Ja robię raz dziennie. Pracuje od 7:30 do 15:05. Rano mam za mało czasu a z pierwszego sika nie wolno, w pracy też nie chcę robić. Ustawiam sobie przypomnienie na 16:00 żeby się wysikać i napić ostatni raz przed testem, test robię o 18:00. Do tej pory robiłam dwa cykle i ładnie łapie owulki. Zobacz :)

https://ibb.co/svDjbFZ

https://ibb.co/MPrSB0S

Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz :) też miałam wiele wątpliwości jak zaczynałam je robić :D

Dziękuję :* raczkuję w tych tematach bo 9 lat temu, udało się za pierwszym razem więc te wszystkie badania, suple, testy...

Oby kreseczki się posypały, ale od wczoraj w radio trąbią, że listopad to nie jest dobry miesiąc i nie należy planować w tym miesiącu żadnych przełomowych wydarzeń typu ślub, przeprowadzka. Liczę tylko że negatywne testy w listopadzie wyczerpią już limit nieszczęść na ten miesiąc i listopadowe starania będą owocne.

Poszalałam w aptece niczym w rossmanie :D

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was dziewczyny smażąc mężusiowi naleśniki przed pracą żeby miał jak wróci 😂 wczoraj zasnęłam po 21 więc no...nie było jak być na bieżąco 🤣

@Viii przytulam i kciuki za pozytywny wynik ! ✊🙏

@Liliowa ja widzę! Super ❤️

@koktajlowa brak słów...🥺 Mój właśnie około 30 podjął decyzję że jest gotowy na bobasa, a Wy nie macie w ogóle dziecka ? W opisie masz córeczkę 🤔chyba że coś pominęłam to przepraszam

Przytulam wszystkie które mają gorszy czas, pamiętajmy że to minie ❤️

Wczoraj zamówiłam tran i zaczynam pić żeby uzupełnić dha 👍
    Wczoraj miałam dziwny dzień dostałam wypłatę, z premią ale i tak marna, muszę liczyć na męża,🤣i zaczęłam myśleć ' o Boże a jak się uda i będę w ciąży to co wtedy, mamy tyle wydatków za chwilę trzeba auto kupić, trzeba oszczędzać jak my sobie poradzimy 🙉' no masakra a dodatkowo czuję takie rozpieranie w okolicy jajnika🤔

Viii lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Ewka9090 🫂mocno i oby grudzień był magiczny🤞

Kasia111 ja bym się nie przejmowała PCOS jak owulki są to najważniejsze😍

Megipta podpatrzyłam Twoj wykres i po prostu owulke miałaś wcześniej, to dlatego przesunęło Ci datę, jak tempka w górze to dobry znak, oby to był ten cykl❤🤞

KarolinaAnastazja już dzisiaj Liliowa wysikała kolejne, jeszcze się posypią⏸ to dopiero 1/3 miesiąca😊

Astereae a u nas właśnie Ci palący, ćpiący i pijący koledzy byli tym bodźcem który zadziałał na mojego męża. Bo jak się dzieci im posypały to mój mąż doszedł do wniosku że skoro oni maja taki tryb życia i wychodzi, a u nas o niebo lepiej to jednak pewnie on ma jakiś grubszy problem i poleciał na badania

Ja coraz częściej myślę, że nastawienia i spokojna głowa też dużo robią. Ciągle się tego uczę, jak nad tym zapanować, żeby się nie nakręca w tych staraniach.

Effiii, blador2, Bulbasek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Mój mąż mówi że nie widzi. A ja widzę od razu. Na zdjęciu jest bledsza niż w rzeczywistosci
    https://zapodaj.net/plik-RCbPCmIKAH

Będę robić może dzisiaj jeszcze test z moczu jeszcze raz. A w poniedziałek na betę i powtórka w srode

Coś się przebija 😍

• Megipta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    37+ w 12dpo to dobry znak ♥️ a ile średnio trwa Twój cykl?
    Screenshot-20231109-084701-TTC-Ovu-Friend.jpg
    Tak się prezentuje wykres. A moje cykle trwają srednio 32 dni 🤔

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: 9 listopada 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowanna, tak to byłam ja :D Myślę, że na początek to super podstawa żeby przyjrzeć się hormonom. Masz może zbadany kwas foliowy, wit. B12, żelazo i ferrytynę?
    Ja np. byłam przekonana, że androgeny będę miała podwyższone (przetłuszczające się włosy, cera, trądzik na plecach), a wszystko w normie – tak jak Jagoda19.

@Astereae, ogrom wiedzy <3

Co do witaminy E – macie jakieś konkretne do polecenia? Bierzecie cały cykl czy od owulacji?
    Jakie dawki wit. C bierzecie? 😊

Astereae, Nowanna lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ