Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka wrote:
Co do terminu porodu to zawsze marzyłam o wiośnie, a teraz... już mi wszystko jedno 😊❤️
Mam tak samo🙈 byle kiedy, byle by było 😅Pusshka, Anka32, blador2 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Dzień dobry ☀️
Dziewczyny, co tutaj się dzieje ostatnio Stanowczo za dużo złych wiadomości.
Ściskam wszystkie za biopsje i inne mało przyjemne badania 🤗🩷
Kasia111, jaki macie dalszy plan działania?
Liliowa, gratuluję, widać! 💚 Mąż chyba musi udać się do okulisty :p
Nowanna, przykro mi Kochana 🫂♥️
Koktajlowa, mówiąc zupełnie szczerze, druzgocąca wiadomość. Mam jednak nadzieję, że nie myśli tak na prawdę i wszystko wróci u Was na właściwie tory 🫂🌸
Blador, przytulas za @
Wenka, przypadek? Nie sądzę
Ja już odliczam do środowej wizytacji i czekam na wyniki homocysteiny. Umilę sobie czas sprzątaniem dzisiaj 😅
blador2, Wenka lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Pusshka wrote:@blador2, tulę! Jak zaczyna kreska ciemnieć to wtedy 2, a nawet można i 3 razy dziennie 😊
@Wenka, trzymam kciuki za pięknego proga!
Co do terminu porodu to zawsze marzyłam o wiośnie, a teraz... już mi wszystko jedno 😊❤️
w pierwszej ciąży zaczelismy starania, tak żeby bobo nie było z grudnia, cudem udało mi się dotrwać do początku stycznia, teraz jest mi to zupełnie obojetnePusshka lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Liliowa ja widzę⏸, super❤
Koktajlowa na spokojnie, odsapnijcie trochę, niech zejdą emocje i pogadajcie bardziej o sobie o związku o swoich potrzebach ale tak na spokojnie bez większych emocji bo nie chodzi o to żeby się ciągle kłócić tylko żeby rozwiązywać problemy.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
https://zapodaj.net/plik-oQ7Re4E5xL
Wczoraj miałam nadzieję, że poprawię listopadowe statystyki, ale jednak się nie uda. Temperatura spada więc czekam na 🐒. Może w grudniu się uda. 🙃🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
Goska000 w przyszłym miesiącu umówię się na konsultację z monitoringiem, żeby pokazać też wyniki badań hormonalnych, bo lekarz z Luxmedu je olał, chociaż wskazują na PCOS, ale może Pusshka ma rację i nie ma czym się przejmować, jeżeli owulki są. Mąż miał powtórzyć badanie nasienia z posiewem, ale nie zmuszę go.. więc cierpliwie czekam, już raz przypomniałam i wystarczy, nie chcę toczyć żadnych wojen 😉
Pusshka jesteś przekochana, niech Ci zostanie wynagrodzone w dzieciach ❤️
Koktajlowa - przykro mi, że facet Ci wyleciał z takim tekstem przecież teraz ludzie 30letni dopiero za uznają myśleć o dzieciach. Może przytłoczyły go starania, czuje presję i chce po prostu „zakończyć starania”, a nie nie mieć dzieci? Porozmawiajcie jak ochłoniecie oboje, trzymam mocno kciuki i Cię przytulam 😘
Liliowa ja widzę! Gratulacje! Ah ci faceci.. jak ostatnio miałam tak pozytywny test.. na covid co prawda, to mój mąż też twierdził, że ta kreska powinna być gruba jak kontrolna 🙈 za dwa dni z resztą już była 😅
A poród - najlepiej wczesnym latem, ale wezmę cokolwiek 🤣
Poprawka: najlepiej 2 sierpnia, bo tak mi wypada, gdybym zaszła w tym cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 08:29
Nowanna, Pusshka, blador2 lubią tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:On 30 skończył. I wrócił do teorii że do 30stki max i nie chce już. A mówiłam mu dwa lata temu, że jeżeli nie chcesz dzieci to rozstańmy się wtedy, a nie za dwa lata. No to co on mi właśnie robi...
30 lat? Toż to młodzi ludzie 🙈 serio chyba Twój mąż jakiś kryzys ma, niech idzie na siłownię czy coś 😜Anka32 lubi tę wiadomość
-
A ja nie rozumiem swojego wykresu...nie dość, że utrzymuje się na poziomie 37,0+, dziś już 12dpo to jeszcze skrócił mi wykres do spodziewanej @ na 11.11 zamiast 15.11....czemu? 🫣👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
Ja też team wiosna😊 Wiadomo teraz już wszystko jedno kiedy będzie tylko niech będzie😍
Chociaż z racji tego że zawsze chciałam lato ominąć, bo końcówka ciąży, szpital i gojenie się ran w upały to jakoś tak nie brzmi ekstra to jakoś tak lżej znoszę te stracone cykle teraz😂Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Megipta wrote:A ja nie rozumiem swojego wykresu...nie dość, że utrzymuje się na poziomie 37,0+, dziś już 12dpo to jeszcze skrócił mi wykres do spodziewanej @ na 11.11 zamiast 15.11....czemu? 🫣
37+ w 12dpo to dobry znak ♥️ a ile średnio trwa Twój cykl?🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
Jacie pikole, powiedzcie, że nie tylko mnie trochę "przeraża" że mamy tylko jednego pozytywnego w miesiącu 😮
Jagoda19, Anka32, Sarka94, Malamia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie.
@Malgosiagosia @gosia000 @Chmurka sama już nie rozumiem mojego męża. Dzisiaj poczułam się w tym wszystkim sama. Wiem że on tych badań nie zrobi, a ja już nie mam siły się o cokolwiek prosić. Może jest też w tym trochę mojej winy, może za bardzo chce.
Mój mąż do badań nasienia też podchodził negatywnie. Zawsze był obrażony. Robił je chyba 2 albo 3 razy.
Ja z nim jestem konkretna i się nie cackam.
Zabierałam na wizyty do ginekologa, żeby zobaczył jak wygląda badanie. Że to nie jest jakieś super intymne i przyjemne. Oni chociaż podczas oddawania nasienia nie mają widowni.
Na początku naszych niepowodzeń też się frustrowal i reagował nie tak jak powinien.
Teraz już jest dobrze. Mocno się angażuje. Je suplementy jakie mu daje. Jeździ na wizyty. Był u androloga na badaniu narządu 🫣
Myślę, że oni niestety nie biorą na poważnie tego, że może być jakiś poważny problem i trzeba się z tym zmierzyć.
U nas chyba pomógł czas, niestety wielokrotnie ten sam scenariusz straty ciazy no i rozmowy.
Mój mąż też ma kolegów którzy pili, palili,ćpali i produkowali dzieci. To też mi nie pomagało przemówić do niego. No bo sama wiesz jak to wyglądało. Tu człowiek staje na głowie a obok ktoś robi wszystko na opak i ma.Pusshka lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Jacie pikole, powiedzcie, że nie tylko mnie trochę "przeraża" że mamy tylko jednego pozytywnego w miesiącu 😮
KarolinaAnastazja spokojnie pewnie dziewczyny w drugiej połowie listopada nadrobią te ⏸️ kreski 😉😁 przynajmniej mam taką nadzieję ☺️Pusshka, Anka32, Mysza_Polna, Malamia lubią tę wiadomość
03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
nick nieaktualnyKasia111 wrote:Melduję się po monitoringu- owulka już była z prawego jajnika. Lewy ma obraz policystyczny. Bardzo miła lekarka. No ale tak - w tym cyklu nie ma już co monitorować, a ostatni seks był w sobotę rano, więc kurcze obawiam się, że nic z tego
Na plus - owulka była 👍 endometrium 10mm 👍 mogę testować szybciej 🥲
Na minus - prawdopodobnie mam PCOS 👎🏻 raczej z tego cyklu nici 👎🏻
Wczoraj miałam mega płaczliwy wieczór, pożarłam się z mężem. Zdecydowanie nie było chęci na przytulanki, a myślałam, że jak jest owulka, to ewolucyjnie libido powinno wzrastać??
Hej, nie martw się. Nie wiem jaka jest u Ciebie sytuacja ale ja w lutym po odstawieniu anty też usłyszałam, że mam prawdopodobnie PCOS i pecherzyki na jajniku. Mam też inne objawy takie jak mocne owłosienie itp ale badania hormonów miałam okej. Jedynie tsh trochę za wysokie około 1.9. Wzięłam się trochę za siebie: zdrowsza dieta, więcej warzyw i owoców, więcej pije wody, suplementy, regularny sen i pare dni temu usłyszałam, że pecherzyki schodzą. Mam wrażenie, że lekarze powinni zawsze wytłumaczyć jakie trzeba spełniać warunki do diagnozy PCOS i czym to jest a nie tak straszyć. Każdy jajnik ma budowę pęcherzykowatą i saka obecność pęcherzyków jeszcze o niczym nie świadczy. Głowa do góry, będzie dobrze! -
Meggi110818 wrote:Ale nic a nic?
Jakieś cycki czy śluz? Xd👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
KarolinaAnastazja, zaglądam na forum od roku i nie kojarzę wątku z taką małą ilością brzuszków 😢.
Mi dziś jest smutno, chciałam zrobić Staremu prezent do kalendarza adwentowego na 06.12 w postaci testu z kreseczkami (jak pewnie wiele z nas 😢).
Mam teraz postanowienie, że dupa tam, robię badania w nowym cyklu! Zastanawiam się czy te z diagnostyki, które Pushka chyba Ty robiłaś w tym cyklu będą ok? Co myślicie?
https://diag.pl/sklep/pakiety/e-pakiet-badan-hormonalnych-dla-kobiet/
Jeśli pomyliłam osoby to przepraszam, ale na maxa mam problem z zapamiętaniem kto co i kiedy…
Teraz jeszcze na spontanie wymyśliliśmy z mężem wyjazd w kolejną owulację, ale nie zdziwię się jak terminowo nam nie podpasuje.
Już się zastanawiamy gdzie jechać na 2-3 dni. Jesteśmy z Trójmiasta i myślałam o Lublinie, bo nigdy nie byłam, a to moje marzenie od kiedy oglądam Loveandgreatshoes 🙈. Pojechałabym gdzieś w głuszę i ciszę 🙈. -
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:Dzień Dobry z rana. Myślałam, że gorzej być nie może, a jednak. Mój mąż stwierdził wczoraj wieczorem, że on zmienił zdanie, że on nie chce dzieci, że dla niego jest za późno na dzieci, on już nie chce się w to bawić. Serce mi pękło. Chyba liczy, że ja to zaakceptuje. Ale dla mnie to jest nie do przyjęcia. Bo wiedział ile na to czekałam. Chyba straciłam sens życia. Nie wiem co dalej. Piszę tu bo nawet nie mam z kim o tym pogadać.
Ile macie lat? Ile się staracie?
Tule ❤️😪 -
nick nieaktualnyNowanna wrote:Przykro mi bo pierwszy monitoring (tylko dwie wizyty, jedna potwierdziła pęcherzyk, druga że pękł) i się nie udało .
Piersi mnie bolą wyjątkowo mocno, podbrzusze tak samo, a wczoraj jeszcze lędźwia.
Czekam na 🦧 teoretycznie powinna być za 3-4dni.
Umówię się wtedy na kolejny monitoring.
A tak liczyłam na poród w lipcu 😢.
Kochana, przynajmniej wiesz, że jest owulka w porządku. Nie wszystko musi się udawać za pierwszym razem. Trzymam kciuki za Was ❤️Nowanna lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Jacie pikole, powiedzcie, że nie tylko mnie trochę "przeraża" że mamy tylko jednego pozytywnego w miesiącu 😮
Jest jak jest. Nie ma co za dużo myśleć Może w drugiej połowie posypią się kreseczki. Nie ukrywam, chciałabym być w tym gronie 🫣🥹 Życzę tego również pozostałym Dziewczynom 💚Effiii, Jagoda19, Astereae, blador2, Megipta, Mysza_Polna, Adirella lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜