Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEhh czyli chyba moje nie wypada jakoś najlepiej. Mama ginekolog też podaje, że w dniu owu powinna być minimum 7. Ja nawet gdy miałam przedłużające się cykle i miałam usg chwile przed okresem to moje endometrium miała 8,4. A powinno rosnąć. Polecacie coś na poprawę grubości endometrium? Czytam na necie, że cynk, selen, witamina C, E i B6. Bierzecie? Czytałam, że cześć suplementuje cynk i selen. O witaminach chyba jeszcze tu nie czytałam. Polecajcie co możecie, jutro będę robić i tak zamówienie na Inofem
-
Melduję się po monitoringu- owulka już była z prawego jajnika. Lewy ma obraz policystyczny. Bardzo miła lekarka. No ale tak - w tym cyklu nie ma już co monitorować, a ostatni seks był w sobotę rano, więc kurcze obawiam się, że nic z tego
Na plus - owulka była 👍 endometrium 10mm 👍 mogę testować szybciej 🥲
Na minus - prawdopodobnie mam PCOS 👎🏻 raczej z tego cyklu nici 👎🏻
Wczoraj miałam mega płaczliwy wieczór, pożarłam się z mężem. Zdecydowanie nie było chęci na przytulanki, a myślałam, że jak jest owulka, to ewolucyjnie libido powinno wzrastać??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 00:07
-
@Alysa rozumiem Cię doskonale, my staramy się co prawda na poważnie od września, ale nigdy sie nie zabezpieczaliśmy, ja w sumie nigdy nie brałam żadnej antykoncepcji a wiadomo jak to bywa, czasami i w dni płodne się zdarzyło i nigdy nie byłam w ciąży.
Trochę mnie to zastanawia..
po roku zacznę mocniej drążyć.
A myśleliście o inseminacji?👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
Cześć
życzę piękne dnia Wam. W poprzednich postach widziałam że paru dziewczyna się śniło brzuszek/poród/ dzieciątko. Dziś ten piękny sen nawiedził mnie, byłam taka szczęśliwa że uśmiech mi z ust nie schodził, wiem że to nie oznacza że i ja będę w ciąży, ale był tak mega realistyczny. Chce to kiedyś poczuć 🥰🥰🥰🥰
Hope♥️, Viii, Jagoda19, Bulbasek, Myszkaaa20, Nietypowa30, Kira, Edithka, Maniaaa., Malamia lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Jest druga kreska!!!
Jagoda19, Effiii, goska000, blador2, Wenka, bonassola, Bulbasek, Hope♥️, Kasia111, Myszkaaa20, Nietypowa30, Karola3196, Kira, ultramaryna_, Edithka, MadziaIsm, Chmurka21, edith, Maniaaa., Rosalia_ lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Rosalia_ wrote:@Alysa rozumiem Cię doskonale, my staramy się co prawda na poważnie od września, ale nigdy sie nie zabezpieczaliśmy, ja w sumie nigdy nie brałam żadnej antykoncepcji a wiadomo jak to bywa, czasami i w dni płodne się zdarzyło i nigdy nie byłam w ciąży.
Trochę mnie to zastanawia..
po roku zacznę mocniej drążyć.
A myśleliście o inseminacji?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
KatiePie wrote:Dziękuje!
A na czym polega testowanie? Taka grupka?
Ja z tych, które stresuje bardzo testowanie, więc może lepiej nie tym razem 😆
Ok, to zapisuję na wolnego strzelca, nie ma co dokładać sobie stresu!KatiePie lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Melduję się po monitoringu- owulka już była z prawego jajnika. Lewy ma obraz policystyczny. Bardzo miła lekarka. No ale tak - w tym cyklu nie ma już co monitorować, a ostatni seks był w sobotę rano, więc kurcze obawiam się, że nic z tego
Na plus - owulka była 👍 endometrium 10mm 👍 mogę testować szybciej 🥲
Na minus - prawdopodobnie mam PCOS 👎🏻 raczej z tego cyklu nici 👎🏻
Wczoraj miałam mega płaczliwy wieczór, pożarłam się z mężem. Zdecydowanie nie było chęci na przytulanki, a myślałam, że jak jest owulka, to ewolucyjnie libido powinno wzrastać??
Ach, z tym libido to tak różnie jak u siebie zauważyłam, teraz byłam świeżo po miesiączce i poszybowało w górę, a raczej płodne się jeszcze nie zaczęły także 😅 Kurcze, wczoraj chyba był po prostu kiepski dzień, przytulam Cię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 06:54
Kasia111 lubi tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Cześć Dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test 11dpo facelle paskowy - biel 😔.
Nowanna lubi tę wiadomość
-
Liliowa wrote:Jest druga kreska!!!
Jagoda19, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień Dobry z rana. Myślałam, że gorzej być nie może, a jednak. Mój mąż stwierdził wczoraj wieczorem, że on zmienił zdanie, że on nie chce dzieci, że dla niego jest za późno na dzieci, on już nie chce się w to bawić. Serce mi pękło. Chyba liczy, że ja to zaakceptuje. Ale dla mnie to jest nie do przyjęcia. Bo wiedział ile na to czekałam. Chyba straciłam sens życia. Nie wiem co dalej. Piszę tu bo nawet nie mam z kim o tym pogadać.
Jagoda19, Natash88 lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Przykro mi bo pierwszy monitoring (tylko dwie wizyty, jedna potwierdziła pęcherzyk, druga że pękł) i się nie udało
.
Piersi mnie bolą wyjątkowo mocno, podbrzusze tak samo, a wczoraj jeszcze lędźwia.
Czekam na 🦧 teoretycznie powinna być za 3-4dni.
Umówię się wtedy na kolejny monitoring.
A tak liczyłam na poród w lipcu 😢. -
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:Dzień Dobry z rana. Myślałam, że gorzej być nie może, a jednak. Mój mąż stwierdził wczoraj wieczorem, że on zmienił zdanie, że on nie chce dzieci, że dla niego jest za późno na dzieci, on już nie chce się w to bawić. Serce mi pękło. Chyba liczy, że ja to zaakceptuje. Ale dla mnie to jest nie do przyjęcia. Bo wiedział ile na to czekałam. Chyba straciłam sens życia. Nie wiem co dalej. Piszę tu bo nawet nie mam z kim o tym pogadać.
Kur.. no to go wzięło wczas na takie refleksje 😳
Może porozmawiajcie jeszcze raz, może powiedzial tak tylko w emocjach.. przecież na pewno wie jak Tobie na tym zależy, eh.. 🤔 -
Liliowa, gratulacje , dawaj fotkę. Lecisz dziś na betę ?
Koktajlowa dość konkretny cios zadał Ci mąż. Ale myślę że to była kwestia emocji. Ja niestety też to przechodziłam, z tym że to mój mąż chciał walczyć, a ja miałam już dość. Odpocznijcie chwilę i wróćcie że zdwojoną siła. Gdy jest presją nic dobrego z tego nie wyjdzie. Przytulam 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 07:12
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
koktajlowa wrote:Dzień Dobry z rana. Myślałam, że gorzej być nie może, a jednak. Mój mąż stwierdził wczoraj wieczorem, że on zmienił zdanie, że on nie chce dzieci, że dla niego jest za późno na dzieci, on już nie chce się w to bawić. Serce mi pękło. Chyba liczy, że ja to zaakceptuje. Ale dla mnie to jest nie do przyjęcia. Bo wiedział ile na to czekałam. Chyba straciłam sens życia. Nie wiem co dalej. Piszę tu bo nawet nie mam z kim o tym pogadać.
Myślę, że może nie do końca zdawał sobie sprawę z tego co mówi? Może powiedział tak, bo nie wychodzi i diagnostyka kosztuje go wiele nerwów i smutku? Musicie pogadać, jesteście w tym razem 🫂 -
koktajlowa wrote:Dzień Dobry z rana. Myślałam, że gorzej być nie może, a jednak. Mój mąż stwierdził wczoraj wieczorem, że on zmienił zdanie, że on nie chce dzieci, że dla niego jest za późno na dzieci, on już nie chce się w to bawić. Serce mi pękło. Chyba liczy, że ja to zaakceptuje. Ale dla mnie to jest nie do przyjęcia. Bo wiedział ile na to czekałam. Chyba straciłam sens życia. Nie wiem co dalej. Piszę tu bo nawet nie mam z kim o tym pogadać.
Przykro mi, ale mąż może zmieni jeszxze zdanie. Po ile macie lat. My po 36 i też juz po mału zaczynamy się poddawaćOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Mój mąż mówi że nie widzi. A ja widzę od razu. Na zdjęciu jest bledsza niż w rzeczywistosci
https://zapodaj.net/plik-RCbPCmIKAH
Będę robić może dzisiaj jeszcze test z moczu jeszcze raz. A w poniedziałek na betę i powtórka w srodePusshka, Wenka, Anka32, Kasia111, Ewka9090, Myszkaaa20, Nietypowa30, Olalee, Kira, MadziaIsm, Edithka, edith, Zaczarowan, Malamia lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()