X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Meganka Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Dziewczyny, mam jedną wątpliwość, jeśli chodzi o testy owulacyjne.
    Jeśli wychodzi pik, to oznacza, że tego dnia akurat jest owulacja, czy będzie następnego dnia?
    Różne wersje czytam i już zgłupiałam.
    Owulacja następuje po ok. 24-36 od PIKu. :)

Pusshka lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28 🙋🏻‍♂️30
    👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 2015
    💒 2021
    👧 2021

Czekamy na drugiego bobasa ♥️
    29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) <3 1.12 beta 60,7 <3 4.12 beta 291 <3 6.12 772 <3 11.12 3678 <3
    Planowane wizyty:
    16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem <3 (raczej ciaża młodsza o pare dni)

Termin porodu: 8.08.24 <3

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa to jest to miejsce i czas, kiedy możesz się wyżalić! Wiem po sobie, że jak powiem/napiszę co mi leży na sercu, to potem jest jakby lżej. Także śmiało! 😉

Tulę Cię! ❤️

Anka32 lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Moim zdaniem tu trzeba trochę poczekać, skok może być 3 dni po owulacji nawet, temperatura idzie w górę więc to dobry znak, może być u Ciebie tak że progesteron podnosi się powoli po prostu i nie ma wielkiego spektakularnego skoku :) 3 wyższe od 6 niższych taka jest zasada, teraz faktycznie nic nie widać, ale to nie znaczy że nie było- jeszcze wcześnie :)

Dziękuję 🙂
    To mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury, czytałam, że dopiero po kilku cyklach się coś klaruje? Jakby co to za jakiś czas poproszę o kolejną interpretację 🤗😘

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej. Odebrałam dziś wyniki HSG więc się odzywam. Sytuacja wygląda tak że po 3 krotnym podaniu kontrastu oba jajowody są drożne, o prawidłowej budowie ale lewy jest zwezony w swojej początkowej fazie. Niestety nie wiadomo czy po każdym podaniu kontraktu przepływ był taki sam czy np coś się udrożnilo w trakcie. Mimo wszystko jakoś mnie to nie cieszy bo przecież w takim razie w czymś tkwi problem ze od 11 cykli nie mogę zajść w ciążę, nawet biochemu nie było. Ba, my się przecież nie zabezpieczaliśmy wcześnie tylko staraliśmy się unikać dni płodnych. Dodatkowo doszło do spięcia pomiędzy mną a mężem, bo raczyłam po prawie miesiącu poruszyć temat jego badań. To usłyszałam, że nie umiem się cieszyć z moich wyników, on badanie zrobi jak będzie taka potrzeba ( a 11 ostatnich bezskutecznych cykli to co?), zaklinam rzeczywistość i jestem negatywnie nastawiona, dziecko nie jest najważniejsze, traktuje go jak reproduktora i na koniec jak Bóg będzie chciał to da dziecko, wystarczą 🔥, a nie dociera do niego że czasami tszeba z siebie coś więcej dać. Zatem mimo wszystko mój dzień jest do dupy.

Jestem niby 4dpo cycki bolą mnie strasznie, brzuch ma skurcze jak zwykle w tym okresie na miesiączkę więc się już chyba nie łudzę nadzieją.
    Przepraszam że Was tak ciągle zarzucam moimi żalami.
    To super, że jajowody drożne. Faktycznie przyczyna może leżeć po stronie partnera i strasznie słabe jest takie zachowanie. Ty się starasz, szukasz przyczyn, a on nie może zrobić głupiego badania. Ja mojemu też muszę to zaproponować i aż się boję co powie.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, powodzenia :)!

Rolka, lh spada szybko.

Anka, biel niestety ciężko przetrawić... :( Co do wykresu, moim zdaniem nie miałaś jeszcze owulacji ( jeśli dobrze czytam wykres ) albo była i temperatura rośnie powoli - ja tak mam :)

Ezra, ładne endo :)

Małgosiagosia, można u zwykłego gina ( obeznanego w temacie ) robić stymulację :)

Koktajlowa, przykro mi, że miałaś akcje w pracy. Popraw koronę i do przodu 🤗

Alysa, no niefajne zachowanie. Facetom podobno trudniej zrozumieć, nie potrafią się wczuć ( nie mam doświadczeń własnych ). Odczekaj chwilę, może pójdzie po rozum do głowy?

Edithka, po piku owulacja wg różnych źródeł 24-36h. Gdzieś widziałam też widełki od 12h.

Ps. Was na chwilę zostawić... Produkcja stron oszałamiająca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 20:29

Małgosiagosia, Myszkaaa20, Anulek84, rudaa95, ezra lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Przytulam

@Nowanna, a jak u Ciebie? Testowałaś? :)

Wybaczcie, że się nie odzywam, ale mąż mi się rozchorował 😔. Trzeci raz w ciągu 2 miesięcy 😭. Pierwszy raz końcówka września, później po szczepionce na grypę (za szybko po infekcji) i teraz znowu. Martwię się, że jakość plemników drastycznie się pogorszy i zanim wróci do normy to minie minimum miesiąc czyli będzie nowy rok 😔. To by oznaczało, że staramy się już rok z przerwami 😔.

No więc nie testowałam bo boję się że się rozczaruje 😔. Dziś 10dpo. Zastanawiam się czy nie zmienić i nie zareagować w piątek 😔. Co myślicie?
    A no bo przyznam się że w niedzielę testowałam w 7dpo i było biało jak kartka papieru 🤦🏼‍♀️. Tak, wiem, wiem 7dpo…

rudaa95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dziękuję 🙂
    To mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury, czytałam, że dopiero po kilku cyklach się coś klaruje? Jakby co to za jakiś czas poproszę o kolejną interpretację 🤗😘

To fakt temp co miesiąc podobnie się zachowuje tylko trzeba to pośledzić :) jakby co to wrzucaj 😄
    Ja mam nadzieję że to pierwszy i ostatni Twój cykl z temperaturą 😊

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olalee ja tez nie robiłam bety i proga w pierwszej ciąży, ale chyba 3, albo 4 testy 😅 wcześniej robiłam w cb i miałam z tym złe wspomnienia. Od razu lekarz.
    To wieczne uczucie głodu było najgorsze, kosztowało mnie prawie 30 kg 🥲 na szczęście udało się wszystkich pozbyć.

@Megipta jesli chodzi o kawę to sama w sobie nie wypłukuje magnezu. Może zaburzać jego wchłanianie jesli pijesz bezpośrednio do posiłku, dlatego lepiej pic kawę pomiędzy posiłkami

@Anka32 aż się zastanawiam jak to jest możliwe, żeby nagle nie mieć w ogóle ochoty na kawę 😅 uwielbiam kawę, mnie nie odrzuciło

@Maniaaa. Ja jak się zaczynam wpatrywać w to zdjęcie to tez widzę drugą kreskę 😂 ale masz jeszcze troszkę czasu, także kto wie

22 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam Was z doskoku przez te kilka dni i wypowiem się odnośnie medicoveru. Też mam pakiet i jest dramat z badaniami. Raz udało mi się dostać do ginekologa-endokrynologa i dostałam skierowanie na badania, RAZ! Teraz już z tego co widzę nie ma takiej specjalizacji u mnie.
    Jak chodzę od roku i mówię o staraniach to nikt żadnych badań nie zleca. Zrobią USG, poinformują że pęcherzyki są, albo będzie owulacja, albo była u tyle. Jeden lekarz tylko powiedział, że jak do grudnia nie pyknie to zaprasza po skierowanie na NFZ na drożność jajowodów.
    4 lata temu poroniłam i miałam łyżeczkowanie (z innym partnerem). Teraz się zastanawiam czy to łyżeczkowanie czegoś nie spowodowało, że nie możemy zajść 😢.

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatiePie wrote:
    Dzięki za odpowiedź!
    Wiele nie mówią, to znaczy robić kolejne, czy zbijać TSH i zobaczyć co się stanie?

Trochę zielona w tym jestem, ale zapisałam się do endo na piątek, to może coś się dowiem..

Chodzisz do jakiegoś specjalisty ? Warto zrobić krzywe glukozy i insuliny, D3, DHA SO4,homocysteine, żelazo, ferrytyne, kwas foliowy, B12, morfologię to tak na początek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 20:45

KatiePie lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    To fakt temp co miesiąc podobnie się zachowuje tylko trzeba to pośledzić :) jakby co to wrzucaj 😄
    Ja mam nadzieję że to pierwszy i ostatni Twój cykl z temperaturą 😊

Pożyjemy zobaczymy 🙂
    Ja już sobie w głowie układam wstępny plan działania jakby nie wychodziło 😊

czaranna, Pusshka lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    @Hope gratki!!

Mnie dzisiaj 🐒 odwiedziła i jestem nie do życia 🙈 nerwowa jestem, laptopa bym przez okno wyrzuciła, koty irytują bardziej niż zwykle, płakać mi się chce jak to piszę, ale tak w sumie bez powodu 🤣 nie dość, że cykle mi się wydłużyły do 30 dni to jeszcze PMS zaskakuje mnie samą. Czytałam wpisy, ale nie mam sił dziś odpisywać ale jestem z Wami dziewczyny i wspieram całym serduszkiem!

W 3dc lecem na badania -Tsh, lh, prolaktyna, testosteron, fsh, estradiol, DHEA-SO4, SHBG, AMH, glukoza, insulina, lipidogram, hemoglobina.
    Zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić jak już idę, aby mieć pełen pakiet do kliniki :) xytologia do odbiotu za jakieś 2-3 tygodnie.

Haha, piateczka! U mnie tez dziś 🐒 i od 3dc będę w szpitalu na badaniach

@koktajlowa u mnie w pracy tez nieciekawie, także przytulam 😘

@Alysa super, ze jest drożność. Ale rozumiem Twoje rozczarowanie. Mam z mężem podobnie, on się po prostu boi tych badań. Zmienił styl życia i się suplementuje, wiec na razie trzymamy sie umówionego stycznia. Zobaczymy co Brdzie jak przyjdzie co do czego :p

Adirella lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Viii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatiePie wrote:
    Dzięki za odpowiedź!
    Wiele nie mówią, to znaczy robić kolejne, czy zbijać TSH i zobaczyć co się stanie?

Trochę zielona w tym jestem, ale zapisałam się do endo na piątek, to może coś się dowiem..

5 miesiący starań to naprawdę jeszcze nie jest źle, normalnie to po roku bez powodzenia robi się badania. Zajmij się na spokojnie TSH a poza tym cierpliwości i działać 🔥

KatiePie lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu dzisiaj trochę badań i wizyt, ja też byłam u Endo i niestety... Czeka mnie biopsja tarczycy 😭
    Guzek, który mam od lat, kontrolowany co roku zmienił trochę strukturę pojawiły się mikrozwapnienia w skrócie: mógł lub może zezłośliwieć, większe prawdopodobieństwo że wyjdzie zmiana łagodna ale i tak do rozważenia czy to zostawiać dalej grrrrrf🤦

Miałam już biopsję parę lat temu dwa razy i wyszła niediagostyczna dlatego była tylko kontrolą USG. Nie wiem czy miałyście biopsję tarczycy ale jak Boga kocham, zamiast tego wolę pić codziennie roztwór glukozy 🤢 Ucisk koszmarny jakby była przebijana szyja na wylot, ból, a potem jeszcze naparza szyja kilka dni... 😭 Termin 24.11

Poza tym skierowanie na TSH, ft4, glukozę, insulinę, kortyzol i testosteron

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie.
    @Malgosiagosia @gosia000 @Chmurka sama już nie rozumiem mojego męża. Dzisiaj poczułam się w tym wszystkim sama. Wiem że on tych badań nie zrobi, a ja już nie mam siły się o cokolwiek prosić. Może jest też w tym trochę mojej winy, może za bardzo chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 21:06

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Widzę, że tu dzisiaj trochę badań i wizyt, ja też byłam u Endo i niestety... Czeka mnie biopsja tarczycy 😭
    Guzek, który mam od lat, kontrolowany co roku zmienił trochę strukturę pojawiły się mikrozwapnienia w skrócie: mógł lub może zezłośliwieć, większe prawdopodobieństwo że wyjdzie zmiana łagodna ale i tak do rozważenia czy to zostawiać dalej grrrrrf🤦

Miałam już biopsję parę lat temu dwa razy i wyszła niediagostyczna dlatego była tylko kontrolą USG. Nie wiem czy miałyście biopsję tarczycy ale jak Boga kocham, zamiast tego wolę pić codziennie roztwór glukozy 🤢 Ucisk koszmarny jakby była przebijana szyja na wylot, ból, a potem jeszcze naparza szyja kilka dni... 😭 Termin 24.11

Poza tym skierowanie na TSH, ft4, glukozę, insulinę, kortyzol i testosteron

Ja miałam biopsje guza w piersi, guz był głęboko umiejscowiony. Myślałam, ze nie wstanę z tej kozetki; ręce mi się trzęsły; nie mogłam ubrać stanika. Teraz chyba czeka mnie biopsja endometrium.😵‍💫 także ściskam kochana!

Viii lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej. Odebrałam dziś wyniki HSG więc się odzywam. Sytuacja wygląda tak że po 3 krotnym podaniu kontrastu oba jajowody są drożne, o prawidłowej budowie ale lewy jest zwezony w swojej początkowej fazie. Niestety nie wiadomo czy po każdym podaniu kontraktu przepływ był taki sam czy np coś się udrożnilo w trakcie. Mimo wszystko jakoś mnie to nie cieszy bo przecież w takim razie w czymś tkwi problem ze od 11 cykli nie mogę zajść w ciążę, nawet biochemu nie było. Ba, my się przecież nie zabezpieczaliśmy wcześnie tylko staraliśmy się unikać dni płodnych. Dodatkowo doszło do spięcia pomiędzy mną a mężem, bo raczyłam po prawie miesiącu poruszyć temat jego badań. To usłyszałam, że nie umiem się cieszyć z moich wyników, on badanie zrobi jak będzie taka potrzeba ( a 11 ostatnich bezskutecznych cykli to co?), zaklinam rzeczywistość i jestem negatywnie nastawiona, dziecko nie jest najważniejsze, traktuje go jak reproduktora i na koniec jak Bóg będzie chciał to da dziecko, wystarczą 🔥, a nie dociera do niego że czasami tszeba z siebie coś więcej dać. Zatem mimo wszystko mój dzień jest do dupy.

Jestem niby 4dpo cycki bolą mnie strasznie, brzuch ma skurcze jak zwykle w tym okresie na miesiączkę więc się już chyba nie łudzę nadzieją.
    Przepraszam że Was tak ciągle zarzucam moimi żalami.
    Żadne slowa Ci nie ulżą, ale możliwość wygadania się na forum z pewnością da jakieś ukojenie. Mam nadzieję że nie pogniewasz się, ale uważam że Twój mąż zasługuje na solidnego kopniaka. Rozumiem że faceci inaczej podchodzą do tematu, mają swoja dumę itp. ale mam też nie jest łatwo usłyszeć diagnozę a jednak to my idziemy na pierwszy ogień . Jak opadną u Was emocje, to musicie ustalić plan działania, bo Ty jako jedyna tego tematu nie uciagniesz, mimo że kobieta jest silna i wiele przetrwa to niestety ten problem powinniście dźwigać razem. Trzymam kciuki że dojdziecie do porozumienia, a Twój kolokwialnie mówiąc zmądrzeje.

karola_b, Jagodecka lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie.
    @Malgosiagosia @gosia000 @Chmurka sama już nie rozumiem mojego męża. Dzisiaj poczułam się w tym wszystkim sama. Wiem że on tych badań nie zrobi, a ja już nie mam siły się o cokolwiek prosić. Może jest też w tym trochę mojej winy, może za bardzo chce.
    Ja nie widzę tu Twojej winy. Nie latasz po lekarzach od pierwszego cyklu tylko po prawie roku nieudanych starań. Podchodzisz do tematu poważnie. To jest na pewno ciężkie gdy nie ma się wsparcia drugiej połówki.

Anka32, goska000, rudaa95 lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Przybywam z wiruskami 🦠🦠🦠
    Zaglądam tutaj do was regularnie.
    Tulę za wszystkie przybyłe małpiszony, ale pamiętajcie że to pierwsze dni waszych przyszłych ciąż 💛💛
    Trzymam kciuki za te z was, które będą niedługo testować.
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Żeby starczyło dla każdej!

Anka32, Nowanna, Anulek84, Pusshka, rudaa95, Nietypowa30, Jagoda19, Megipta, Kira, Wenka, Jagodecka, Effiii, Viii, Adirella, Bulbasek, Olalee, Myszkaaa20, Karola3196, Maniaaa., Chmurka21 lubią tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, dziewczyny mają rację. Sama tego wózka nie uciągniesz choćbyś nie wiem jak bardzo chciała. To nie jest tylko Twoja sprawa. Mąż powinien być Twoim wsparciem i też dawać coś od siebie. Niestety, samo życie. Nie możesz wszystkiego brać na swoje barki skoro nawet nie wiadomo po czyjej stronie jest problem. Gościu zasługuje na porządnego kopa! Przepraszam jeśli moje słowa komuś wydadzą się niestosowne, ale nie rozumiem takiego podejścia. Zwłaszcza, że już chwilę się staracie. Mam nadzieję i życzę tego Tobie aby szanowny Małżonek zmądrzał. Ściskam ciepło :* Bądź dzielna i spróbuj dziś uśmiechnąć się sama do siebie 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 21:44

Anka32, rudaa95, Jagoda19, Kira, Astereae, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ