X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Muuu., cześć! Bardzo mi przykro z powodu ciąży biochemicznej.. Trzymam kciuki za usunięcie ósemek i możliwość dostania zielonego światła pod koniec miesiąca na wizycie u gina!
    Skoro nie testujesz w listopadzie, zapisuję Cię jako wolny strzelec :)

Muuu. lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🙂

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Przyznaję że podczytuję od początku (w sumie nawet od października), staram się być na bieżąco :)
    Trochę o nas: oboje mamy 30 lat, dwuletnia córka na pokładzie, zaczęliśmy starania o potomstwo. Niestety w październiku II kreski zakończyły się ciążą biochemiczną którą jeszcze przeżywam. Z córką udało się w drugim cyklu starań, cb mnie trochę zestresowała. Obecnie musimy się wstrzymać ponieważ muszę usunąć ósemki chirurgicznie, więc listopad to miesiąc przerwy (co jeszcze bardziej mnie frustruje bo rosną obawy co do tego czy coś jest nie tak, czy co.. poza tym cierpliwość to moja słaba strona) Wizyta u gin umówiona dopiero pod koniec miesiąca, być może uda się wcześniej złapać na termin jak ktoś wypadnie, mam taką nadzieję.
    Witamy na pokładzie. Obyście szybko dostali zielone światło ❤️

Muuu. lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Przyznaję że podczytuję od początku (w sumie nawet od października), staram się być na bieżąco :)
    Trochę o nas: oboje mamy 30 lat, dwuletnia córka na pokładzie, zaczęliśmy starania o potomstwo. Niestety w październiku II kreski zakończyły się ciążą biochemiczną którą jeszcze przeżywam. Z córką udało się w drugim cyklu starań, cb mnie trochę zestresowała. Obecnie musimy się wstrzymać ponieważ muszę usunąć ósemki chirurgicznie, więc listopad to miesiąc przerwy (co jeszcze bardziej mnie frustruje bo rosną obawy co do tego czy coś jest nie tak, czy co.. poza tym cierpliwość to moja słaba strona) Wizyta u gin umówiona dopiero pod koniec miesiąca, być może uda się wcześniej złapać na termin jak ktoś wypadnie, mam taką nadzieję.

Cześć Muuu 🤗
    Rozgość się 🥰

Muuu. lubi tę wiadomość

• Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Ewka9090, będę trzymać jutro kciuki od rana 😉

@Liliowa, powtarzałaś test? Kreska ciemnieje? Beta w poniedziałek, tak?

@Nietypowa30, powtarzałaś dziś betę? Ruszyła? 🥺

Tak byłam dzisiaj na badaniach,wyniki będę po 15 😥
    Więc żyję w stresie do 15.

Natomiast nasunęła mi się myśl jaka jest straszna znieczulica wśród ludzi… mnóstwo ludzi było obecnych w laboratorium dzisiaj, wręcz czarno i Panie nie nadążały z pobieraniem.. a przez to że to mały korytarz i masa ludzi dwukrotnie zasłabłam - za pierwszym razem usiadłam po prostu na podłodze zalana potem, gdzie nikt się nie zapytał nawet co się stało, czy nie chce wejść przed kolejką lub czy zwyczajnie nie chce usiąść, natomiast po kolejnych 10minutach stania znowu to samo, ale zdążyłam lecieć do toalety żeby tam usiąść i polać się wodą. Po kolejnych 15minutach czekania już tym razem było za późno, czarno przed oczami, poty, szum w uszach i zemdlałam, plus taki że koło krzesełek więc osunęłam się na jakąś Panią która chyba ogarnęła co się stało, bo jak po kilku sekundach wróciłam do siebie to siedziałam na krzesełku, wtedy dopiero jeden Pan zapytał się czy nie chce wejść - gdzie i tak zaraz była moja kolej. Po prostu nieporozumienie, zero pomocy ze strony ludzi.

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nietypowa30 , niestety, im więcej ludzi to tym bardziej każdy wychodzi z założenia że ktoś inny powinien ustąpić/pomóc :/ Jak teraz się już czujesz, lepiej? Trzymam kciuki za wyniki!

Nietypowa30, Anka32 lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:

Natomiast nasunęła mi się myśl jaka jest straszna znieczulica wśród ludzi… mnóstwo ludzi było obecnych w laboratorium dzisiaj, wręcz czarno i Panie nie nadążały z pobieraniem.. a przez to że to mały korytarz i masa ludzi dwukrotnie zasłabłam - za pierwszym razem usiadłam po prostu na podłodze zalana potem, gdzie nikt się nie zapytał nawet co się stało, czy nie chce wejść przed kolejką lub czy zwyczajnie nie chce usiąść, natomiast po kolejnych 10minutach stania znowu to samo, ale zdążyłam lecieć do toalety żeby tam usiąść i polać się wodą. Po kolejnych 15minutach czekania już tym razem było za późno, czarno przed oczami, poty, szum w uszach i zemdlałam, plus taki że koło krzesełek więc osunęłam się na jakąś Panią która chyba ogarnęła co się stało, bo jak po kilku sekundach wróciłam do siebie to siedziałam na krzesełku, wtedy dopiero jeden Pan zapytał się czy nie chce wejść - gdzie i tak zaraz była moja kolej. Po prostu nieporozumienie, zero pomocy ze strony ludzi.
    🤞

Faktycznie znieczulica... każdy patrzy tylko na siebie niestety, ech. Zrzucanie odpowiedzialność na drugą osobę, odwracanie wzroku - straszne, ale niestety coraz bardziej powszechne w tych czasach. Przykro mi, że przeżyłaś to na sobie

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się już lepiej, jakiś kryzys mam dzisiaj i ogólnie wstałam słaba, zimno mi, wymiotować mi się chce i kręci mi się w głowie. Mam nadzieję, że to nie jakaś choroba mnie dopadnie..
    Dziękuję dziewczyny 🥰😍

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Ewka9090 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. 🥰
    Kiedyś przeczytałam, że jak jest ciąża to się czuję jakieś dolegliwość itp i przy każdym cyklu coś mnie kuło, bolała.
    Ostatnio wpadł mi w ręce artykuł, że jak kuje to właśnie źle i że jak się jest w ciąży to w pierwszych dniach nie powinno się nic czuć... I w tym cyklu już nic nie czuje, nic mnie nie boli...
    Chyba jestem dobra w mawianiu sobie oznak ciąży 😎 level hard 🤭

Adirella, Effiii, Kira, Chmurka21, Bulbasek, Astereae lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧔33 l.
    👩‍❤️‍👨 09.2020r. 💒 06.2022r.

Starania od 01.2023r.
    05.01 ⏸️ 13cs
    05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
    08.01 beta 902mlU/ml
    10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
    26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
    01.03 kolejna wizyta i USG płodu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Czuję się już lepiej, jakiś kryzys mam dzisiaj i ogólnie wstałam słaba, zimno mi, wymiotować mi się chce i kręci mi się w głowie. Mam nadzieję, że to nie jakaś choroba mnie dopadnie..
    Dziękuję dziewczyny 🥰😍

Trzymaj się 😘

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. 🥰
    Kiedyś przeczytałam, że jak jest ciąża to się czuję jakieś dolegliwość itp i przy każdym cyklu coś mnie kuło, bolała.
    Ostatnio wpadł mi w ręce artykuł, że jak kuje to właśnie źle i że jak się jest w ciąży to w pierwszych dniach nie powinno się nic czuć... I w tym cyklu już nic nie czuje, nic mnie nie boli...
    Chyba jestem dobra w mawianiu sobie oznak ciąży 😎 level hard 🤭
    Myślę, że z tym odczuwaniem pierwszych objawów to kwestia baaaaardzo indywidualna :) Ale warto obserwować siebie

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa trzymaj się

Co do objawów ciążowych to w moim przypadku, faktycznie Ewka masz rację. Jakieś rzeczy w brzuchu zaczęłam czuć z tydzień po terminie miesiączki, za to tydzień po <3 domyślałam się, że chyba coś się dzieje, bo z dnia na dzień nie byłam w stanie wypić kawy bo smakowała okropnie, a normalnie piję minimum dwie. Muszę znaleźć ten luz, bo wtedy miałam nastawienie, że na bank się szybko nie uda

Adirella, Nietypowa30, Ewka9090, Kira lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

@Liliowa, powtarzałaś test? Kreska ciemnieje? Beta w poniedziałek, tak?
    Muszę czekać aż mąż wróci z pracy to pójdę kupić test. Jestem z dziecmi w domu to nie będę z nimi jeździć do rosmanna bo to różnie może się skonczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 12:09

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:

O matko, ale przeżycia. Ludzie w większości ma klapki na oczach i tak jak piszesz jest powszechna znieczulica. Ciężko wymagać od dzisiejszej młodzieży poprawnych zachowań, jak spora liczba doroslych nie nadaje się do życia w społeczeństwie.
    Dobrze że już lepiej się czujesz i masz już pobranie za sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 12:10

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Muszę czekać aż mąż wróci z pracy to pójdę kupić test. Jestem z dziecmi w domu to nie będę z nimi jeździć do rosmanna bo to różnie może się skonczyc
    Jasne, trzymamy kciuki :)

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa, niestety takie mamy czasy. Egoizm widoczny jest na każdym kroku. Ja w tym tygodniu widziałam dwóch bezdomnych nieprzytomnych ( okazało sie, że alko ), ale nie przeszłam obojętnie bo taki scenariusz w mojej głowie nie istnieje. Cały czas myślałabym czy z tymi ludźmi wszystko ok. Może to moje zboczenie ( jestem RM z wykształcenia ) albo po prostu wychowanie bo rodzice zawsze mówili żeby pomagać gdy komuś dzieje się krzywda. Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie szybko się polepszy:*

Muuu, witaj 🤗 Rozgość się.

Ewka, chyba nie ma reguły. Ja w szczęśliwym cyklu od 10dc czułam kłucie lewego jajnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 12:20

Nietypowa30, Viii lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hello z rana!
    Tulę za biele!

Przymierzam się do zakupu kubeczka menstruacyjnego - chcę spróbować podczas @ ale i żeby ewentualnie wspomógł w staraniach. Czy polecacie jakąś konkretną firmę? Czy brać facelle z Rosska i nie kombinować?
    Ja mam ladycup i jestem mega zadowolona. Przesiadlam sie wlasnie z rossmanowego i to bylo super, bo ten rossmanowy nie chcial sie ladnie rozkladac i w ogole, wiec jak cos to na pewno nie rossmann

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień!
    Znowu muszę wyjść wcześniej z pracy, a w gratisie niespodziewanie dostałam w poniedziałek i wtorek wolne, więc za 45 min. zaczynam dłuuugi weekend :D

Pusshka, Muuu., Sarka94, Kira, goska000, Nowanna, Bulbasek, Anka32, rudaa95 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ale mam dzisiaj dzień!
    Znowu muszę wyjść wcześniej z pracy, a w gratisie niespodziewanie dostałam w poniedziałek i wtorek wolne, więc za 45 min. zaczynam dłuuugi weekend :D
    Wow, ale niespodzianka :) szkoda że u mnie takich nie robią, a pogoda nie nastraja do siedzenia w biurze, a urlop na wyczerpaniu 😎

blador2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ale mam dzisiaj dzień!
    No i to jest gratis, super :)

blador2 lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ