X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Tak, to wiem. Obym się myliła ale nadzieja z każdym dniem mi umiera, mam długie cykle i fl i po pierwszej ciąży wnioskuję, że cień cienia już powinien jakiś być 😏
    Ktoś wspominał że przy drugiej ciąży test pozytywny wychodzi później

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @bonassola, mi się bardzo też Filip podoba, ale mój mąż jest Filip, więc no.. nie będziemy się bawić w Juniorów 😅
    Trzymam kciuki za dobre wyniki proga, które wskazywałyby że owulka była – daj znać! Na razie jeszcze nie trzymam kciuków za IUI, bo może ten cykl będzie szczęśliwy <3 Co to za program diagnostyki, opowiesz coś?

@Maniaaa., przytulam! Kciuki za magiczny grudzień 🤞

@blador2, trzymam kciuki za wygraną w RMF! :D

Ja czekam jeszcze minimum do 9:00 żeby siknąć na owulaka... jak żyć!

W Radomiu wygrał program diagnostyki niepłodności w Budżecie Obywatelskim, zgłosiliśmy się do kliniki która to prowadzi. Sporo kasy dzięki temu zaoszczedzilismy, jak liczyliśmy to jakieś 8tys 🤯 oboje byliśmy badani. No za IUI już musimy z własnej kieszeni zapłacić. Równolegle jest program in vitro, też z budżetu. W przyszłym roku też będzie program diagnostyki, więc jeśli jakaś dziewczyna z mojego miasta to czyta to polecam :) nie ma bujania się od lekarza do lekarza, tylko lekarz prowadzący daje plan działania, wszystko jest na miejscu łącznie z laboratorium.

Pusshka lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    W Radomiu wygrał program diagnostyki niepłodności w Budżecie Obywatelskim, zgłosiliśmy się do kliniki która to prowadzi. Sporo kasy dzięki temu zaoszczedzilismy, jak liczyliśmy to jakieś 8tys 🤯 oboje byliśmy badani. No za IUI już musimy z własnej kieszeni zapłacić. Równolegle jest program in vitro, też z budżetu. W przyszłym roku też będzie program diagnostyki, więc jeśli jakaś dziewczyna z mojego miasta to czyta to polecam :) nie ma bujania się od lekarza do lekarza, tylko lekarz prowadzący daje plan działania, wszystko jest na miejscu łącznie z laboratorium.
    Wow, brzmi naprawdę super!
    Ja właśnie korzystam z bezpłatnych zajęć ze stepu i aerobiku w ramach Budżetu Obywatelskiego - także dziewczyny, warto naprawdę przyjrzeć się sprawie i korzystać, jeśli jest taka opcja w waszej okolicy :)

bonassola lubi tę wiadomość

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję spuszczoną krew do badań 😁
    Czekam teraz na wyniki, jak będą to się z Wami podzielę 😊
    Miło się zaskoczyłam, wchodzę do diagnostyki a tam jeden Pan! Byłam w szoku, a wychodzę i siedzi z 10 osób 😂 Mega szczęście miałam, chyba powinnam dziś zagrać w totka, albo właśnie chociaż jakiegoś RMF 😅

Pusshka, karola_b, Effiii, blador2, Anka32, Viii, goska000, bonassola, Adirella, Nietypowa30, ultramaryna_, Wenka, Bulbasek lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Viii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ktoś wspominał że przy drugiej ciąży test pozytywny wychodzi później

Hahaha uwielbiam te mity ciążowe 😅😅 Mi przy pierwszej ciąży wyszedł pozytywny dopiero 30 dc. A w drugiej 29 dc 😁

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sarka94, super, że udało się sprawę załatwić ekspresowo. Czekamy za wynikami razem z Tobą :)

Mi udało się siknąć na owulaka w pracy, przewiduję pik na jutro/niedzielę, byłoby idealnie - zawsze weekend sprzyja przytulankom ;) W takim razie oby poniedziałkowa wizyta u gina była potwierdzeniem owulki 🙏

blador2, Mysza_Polna, Anka32, Myszkaaa20, Adirella, ultramaryna_, Sarka94, Bulbasek, rudaa95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dzień dobry, melduje 🐒
    Na grudzień zostanę wolnym strzelcem 🫤
    Miłego dnia Kochane 🥰
    Maniaaa Kochana przytulam Cię, ja dziś 2dc więc grudzień będzie nasz.

• Kira Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ❤️
    Melduje biel obejrzaną ze wszystkich stron pod każdym kątem 😅
    Przyjeżdża dzisiaj do mnie koleżanka z córeczka na kilka dni to przynajmniej jakiegoś grzanego piwka się napije z nią 😁

Anka32, Myszkaaa20, Bulbasek, Nowanna, rudaa95 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta - tulę, nie poddawaj się jeszcze

Sarka94 czekamy na wyniki i kciuki za pomyślne wyniki :)

Sarka94, Megipta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Hello ❤️
    Przyjeżdża dzisiaj do mnie koleżanka z córeczka na kilka dni to przynajmniej jakiegoś grzanego piwka się napije z nią 😁
    Przytulam!
    Wizja grzańca brzmi kusząco, my dzisiaj jedziemy do znajomych i będzie grzaniec aperol, no ale ja będę kierowcą 😬

Kira lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Przytulam!
    Wizja grzańca brzmi kusząco, my dzisiaj jedziemy do znajomych i będzie grzaniec aperol, no ale ja będę kierowcą 😬
    Dobrze że jest wymówka ;) też lubię być w okresie starań kierowcą ;)

Pusshka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Hello ❤️

Leci przytulas 🫂
    O mniam mniam, idealnie na jesienny wieczór 🥃

Kira lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Dobrze że jest wymówka ;) też lubię być w okresie starań kierowcą ;)

Mi dziś też się wypad szykuje i tak się zastanawiam czy alkohol jednorazowo może mieć aż taki wpływ żeby zaburzyć owulację albo uniemozliwić ewentualne zapłodnienie? 🤔

Effiii lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza_Polna wrote:
    Mi dziś też się wypad szykuje i tak się zastanawiam czy alkohol jednorazowo może mieć aż taki wpływ żeby zaburzyć owulację albo uniemozliwić ewentualne zapłodnienie? 🤔

Dziewczyny w wątku październikowym polecały poczytać o hipotetycznej Hani i ja też polecam 😊

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/hipotetyczna-hania/

Pusshka, Mysza_Polna, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Hello ❤️

Polubiłam za grzane piwko a za biel 🫂❤️

Kira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza_Polna wrote:

póki nie ma II kresek żyję w miarę normalnie. nie można sobie wszystkiego odmawiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 09:59

Pusshka, Anka32, Effiii, Mysza_Polna, Myszkaaa20, Adirella, Viii, Bulbasek, Edithka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza_Polna wrote:
    Uważam, że wszystko z głową :)
    Ja nie piję za dużo alkoholu, ale zdarzy się nieraz lampka czy dwie wina, chociaż staram się raczej odpuszczać po owu. Aczkolwiek jestem zdania, że dopóki nie ma II, to trzeba żyć normalnie. Właśnie chciałam wkleić hipotetyczną Hanię, ale widzę Anka32 mnie uprzedziła <3

Olalee, Effiii, Mysza_Polna, Myszkaaa20, Anka32, Adirella, Bulbasek lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza_Polna wrote:
    Na moje nie, moja bratowa urodziła dwa tygodnie temu synka, młody urodził się idealnie w terminie , mimo że lekarka powiedziała że młodemu się nie spieszy i na pewno będą wywoływać. Ale wracając do pytania ciąża przebiegała bez żadnych zarzutów, bratowa oczywiście nie wiedziała że jest w ciąży a zdarzyło jej się wypić piwko i wino. Wiadomo każdy jest inna ale.mysle że nie można w okresie starań odmawiać sobie wszystkiego, bo okres ten u każdego jest inny i mógłby nie mieć życia przez takie podejście.
    Tak jak Pusshka i Olalee uważam że wszystko w granicach rozsądku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 10:04

Mysza_Polna lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira przytulam za biel. Ale narobiłaś smaka na grzańca, a że dziś 2dc i weekend się szykuje to ten tego ;)

Kira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to podlinkować małżowi bo ostatnio wypalił, że może byłoby lepiej jakbym tego winka jutro u przyjaciółki nie piła 😜

Sarka94 lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ