Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bee z tą kawa to cały czas jakies badania wychodzą.
    W jednych szkodzi, w drugich pomaga.

Czasami trudno nadążyć.

Ostatnio dużo było informacji, że ziarna kawy są mocno zapleśniałe...
    Niby są jakiem kawy z ziaren bio, ale ja już sama nie wiem jaki powinnam mieć do niej stosunek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Od 2 dc 2 qmpulki przez 6 dni i do dnia wizyty w 12 dc po jednej ampulce.
    Teraz jak przyjdzie mi okres po dupshastonie, to od 2 dc przez 2 dni po 2 ampulki i później po 1 do dnia wizyty.

Nie znam tego preparatu, to jest dawka 75 j w jednej ampułce czy więcej?

Pytam bo ja w tym cyklu zgodziłam się na zmianę leku do stymulacji z lametty na Puregon.

A efekty dopiero 3 listopada będę podglądać 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałam z dziewczyną która brała też zastrzyki na stymulację i ona miała podoby wynik.
    Osiągnęła 6 albo 7 pęcherzyków dominujących i z tego cyklu zaszła w ciążę pojedyncza.

Zaczarowan, Sarka94 lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:

Pytam bo ja w tym cyklu zgodziłam się na zmianę leku do stymulacji z lametty na Puregon.

Skąd zmiana leku jeśli mogę spytać ? Słaba reakcja na letrozol? U mnie właśnie odwrotnie po puregonie zero reakcji.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Hach Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:

75 ml w jednej ampułce. Lekarz mówił że mocno zareagowałam na gonadotropiny.
    Mam nadzieję, że u ciebie będzie o wiele lepiej 🤞 i że nie będzie przestymulowana.
    U mnie tyle pęcherzyków się zmarnuje.

Ciekawe jak będzie u mnie wyglądać następny cykl z tymi zastrzykami. Mam dosc już tej walki, szczerze mówiąc.

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
    Załamałam się bardzo, rozpłakałam się ma wizycie i siedziałam później w aucie I płakałam. Czuje bezsilna i mocno załamana. Przeczuwałam, że ten cykl pójdzie na straty.
    Boję się, że ten dupshqston nie wyciszy mi owulki i będzie ciaza mogą, typu trojaczki i więcej.
    Od następnego cyklu mam już inne dawki fostimonu. Więc będzie powtórka. Ech.

Dobrze ze do pracy idę na 12, bo musiałam się wyryczec.

Tulę🫂

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    @Muszka ja nigdy kawy nie piłam :D i jestem tu już od kilku miesięcy jako staraczka :p ale wiadomo jak coś może pomóc trzeba skorzystać

Co do kubeczka to samo, za miesiąc mam w planach Wojka mnie namówiła :p

@Pusshka
    taaak mierzę, mierzę. Póki co niska :p Musze zaktualizować podpis bo badania po miesiącu robiłam i tych supli jest więcej :p
    @goska000 miałam konsultować wczoraj ale ginekolog odwołał wizyty :( a jak go podwyższyłaś?

@Myszkaaa20 tak drogi dlatego ja z Allegro kupuje lub z Amazona :p. Póki co nie mielirzyłam dostawa będzie 2.11 :D ale u mnie to na początku jest biała w ogóle. A jak temperatura?

@Jagodecka widzę że u Ciebie listopad to szczęsliwy miesiąc. Może akurat się uda. :)

@Hach
    3mamy kciuki. Daj znać po.

@Megipta
    też mam 1 do wyrwania ale zostawie to na później. Trzymam kciuki żeby później Cie nie bolało. Miałam 4 lata temu wyrywaną i byłam niedysponowana przez 3 dni :)

czytałam forum przed pracą i prawie się spóźniłam :D

Właśnie mnie też Wojka namówiła 😂
    Ja temperatury nie mierzę, nie mogę się do tego przekonać, na tą chwilę byłoby to dla mnie za dużo chociaż widzę że dużo dziewczyn fajnie może zrozumieć swój cykl na tej podstawie, ale dla mnie póki co no nie nie...

@Hach bardzo mi przykro 😞 przytulam 🫂

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Mam nadzieję, że u ciebie będzie o wiele lepiej 🤞 i że nie będzie przestymulowana.

Ciekawe jak będzie u mnie wyglądać następny cykl z tymi zastrzykami. Mam dosc już tej walki, szczerze mówiąc.
    A nie chcesz zaryzykować , tak jak wspomina @Astereae?
    Jak reagowałas na wcześniejsze stymulacje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 10:45

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Hej dziewczyny, potrzebowałabym od Was porady.
    Tydzień temu w czwartek miałam wizytę u nowej ginekolog, myślałam że oprócz zaleceń i nowego spojrzenia „na mnie” nic się nie okaże, jednak okazało się, że mam piękny dominujący pęcherzyk w lewym jajniku 19mm (którego niecały tydzień wcześniej poprzedni ginekolog nie widział), otrzymałam zastrzyk Ovitrelle do podania w tym samym dniu.
    Wczoraj miałam sprawdzić progesteron (6,41) i wysłać smsem wynik i czekać na dalsze zalecenia oraz na info kiedy na wizytę - spr czy peknal pęcherzyk.
    Oprócz zastrzyku Pani dr kazała mi wykupić Cyclogest 400 żebym miała już przygotowany do ewentualnego stosowania.
    Wiadomo pisałam do Pani doktor z wynikiem wczoraj jednak wciąż mi nie odpisała, zdaje sobie sprawę, że jest kobieta zapracowana i ma pod sobą pewnie setki takich pacjentek jak ja tym bardziej,że ma rewelacyjne opinie.
    Jednak chciałam się Was poradzić czy stosowałybyście już cyclogest 400 lub luteinę 100 (mam z poprzednich cykli). Boję się żeby coś przegapić tym bardziej, że mam ogromny problem z wartościami progesteronu, które są zwykle bardzo niskie.

Dziękuję Wam już z góry za porady, bo zawsze jesteście niezastąpione ☺️😊

Dodam jeszcze,że cykle mam długie zwykle 35-42.
    W 10dc ginekolog nie widział dominujących pęcherzyków; w 17 dc było to samo.
    23dc (nowy ginekolog) pęcherzyk dominujący 19mm.
    Hej, ja bym zaczekała na informacje od lekarza.
    Ja akurat przy stymulacji miałam zalecenie po potwierdzonej owulce brać Duphastan 16-26 dc (nawet bez sprawdzania poziomu proga).
    Zapisać Cię na testowanie w listopadzie? Czy na wolnego strzelca? ;)

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Skąd zmiana leku jeśli mogę spytać ? Słaba reakcja na letrozol? U mnie właśnie odwrotnie po puregonie zero reakcji.

Wiesz co nie byłam nigdy stymulowana. Mam swoje owulacje. Ale z uwagi na całą moją historie lekarz zaproponował 3 msce stymulacji, żeby podkręcić pęcherzyki.
    Jako pierwszy rzut poszła lametta. Chyba dobrze działała na pęcherzyki, bo miałam raz 2, a drugi raz 3. Wszystkie pekaly po ovitrelle.

Jednak odczuwałam suchość jakby śluzu nie było oraz endo miało max 7.5 mm

Z uwagi, że ja od owu włączam też inne leki w związku z poronieniami to lekarka zaproponowała zmianę na Puregon. Mówiła, że on powoduje inne dojrzewanie komórek niż lametta.

Ale z drugiej strony obawiam się efektu.
    Generalnie jeśli w tym cyklu też coś nie będzie ok, to zdecydowałam że wracam do swoich naturalnych owulacji bez wspomagania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:

Noo już nie jestem niczego pewna.
    I trzęsę portkami na monitoring 😬
    Jesteś druga osoba z którą rozmawiam i po gonatropinach jest taki obfity efekt.
    Tamta dziewczyna miała 100j na dzień.
    Ja teraz mam 75 j.

A czy u ciebie nie ma wlasnych owulacji czy z innego powodu ta stymulacja ?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
    Załamałam się bardzo, rozpłakałam się ma wizycie i siedziałam później w aucie I płakałam. Czuje bezsilna i mocno załamana. Przeczuwałam, że ten cykl pójdzie na straty.
    Boję się, że ten dupshqston nie wyciszy mi owulki i będzie ciaza mogą, typu trojaczki i więcej.

Kochana, rozumiem Cię.. :( pozwól sobie na te emocje, a później zrób coś dla siebie! Bądź dobrej myśli mimo wszystko ;*

Liliowa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:

Byłam stymulowana Puregon piękny pęcherzyk w 9dc miał 18 mam, miałam 50-50-50-37-37 jednostek ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Pushhka dzięki za informację
    Tak, możesz mnie zapisać na testowanie 12.11 😊

Pusshka lubi tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:

O nieźle. A w którym DC jesteś? Co bierzesz na stymulację że tak się stało?
    Rozumiem, że nie jest cykl stracony bo prog ma wyciszyć a nie zatrzymać owu? Kochana może tak miało być? Może Ci pięknie pęknie jeden ten najbardziej okazały.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Wiesz co nie byłam nigdy stymulowana. Mam swoje owulacje. Ale z uwagi na całą moją historie lekarz zaproponował 3 msce stymulacji, żeby podkręcić pęcherzyki.
    Jako pierwszy rzut poszła lametta. Chyba dobrze działała na pęcherzyki, bo miałam raz 2, a drugi raz 3. Wszystkie pekaly po ovitrelle.

Jednak odczuwałam suchość jakby śluzu nie było oraz endo miało max 7.5 mm

Z uwagi, że ja od owu włączam też inne leki w związku z poronieniami to lekarka zaproponowała zmianę na Puregon. Mówiła, że on powoduje inne dojrzewanie komórek niż lametta.

Ale z drugiej strony obawiam się efektu.
    Generalnie jeśli w tym cyklu też coś nie będzie ok, to zdecydowałam że wracam do swoich naturalnych owulacji bez wspomagania.
    Dzięki za odpowiedź, jeśli w dniu dzisiejszym moje endometrium będzie nadal takie liche to pewnie spytam lekarza o inne leki wspomagające, bo nie wiedziałam wcześniej o wpływie letrozolu na endometrium.
    Trzymam kciuki za pozytywny efekt stymulacji !

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach, przykro mi :( Wyprodukowałaś tyle pęcherzykó jak to ivf.

A lekarz nie zalecił Ci, żeby odpuścić ten cykl? To jest naprawdę duże ryzyko ciąży mnogiej. Wiadomo, kazdy szkrab to szczęście ale takie ciążę są bardzo obciążające i ryzykowne.

Może w następnym cyklu dostaniesz mniejszą dawkę leku i jajniki nie zareagują aż tak mocno?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak Was ciężko nadrobić 😅 dziewczyny zaczynamy nowy miesiąc 😁 nowe szanse na bobasy i poprawę zdrowia 😁 trzymam za nas wszystkie kciuki i tule Was mocno

Ja wczoraj zakupiłam kompleks witamin ,bo ciężko mi brać oddzielnie 😅 jestem antytabletkowa 😅🤣 nie nawidze łykać tabletek

Mąż wykonał swoje zadanie na ten miesiąc i wraca do pracy za granicą 🥺
    Mam nadzieję że to będzie szczęśliwy miesiąc i moja 3 latka dostanie prezent na urodziny w formie wiadomości o rodzeństwie 🤞❤️
    Ten miesiąc jest dla mnie szczególny 🥹
    Od 3 lat listopad jest moim ulubionym miesiącem ,gdyż 27.11 moja tęczowa dziewczynka kończy 3 lata , a w dodatku listopad to taki piękny kolorowy miesiąc 😊
    Rok temu kilka dni przed urodzinami córy dowiedzieliśmy się o ciąży 🕊️
    Także z wielu względów jest to szczególny miesiąc dla mnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 11:09

Nowanna, Jagodecka lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:

Kurcze przykro mi bardzo :( A badałaś AMH? Przy wysokim wyniku trzeba z ostrożnością podchodzić do stymulacji.

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • bialy_wilczek Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! 🤗 Przesyłam z moimi bąbelkami 👶👶 dużo wirusow 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 🤰👣

Życzę powodzenia dziewczyny 🤗✊😻

alauda, Myszkaaa20, Effiii, Astereae, Pusshka, Nietypowa30, Maniaaa., Olalee, Frutellka , Kira, Viii, Mysza_Polna, Anka32, Jagodecka, Hach, bonassola, Adirella, Adirella, Megipta, Wenka lubią tę wiadomość

👩 - 31
    👱‍♂️- 28
    Starania- 11.2022r. 💗
    CB - ( 4.06- 6t 💔 ) :(
    9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
    12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
    14.07.2023 - Beta 13974,00 <3 <3
    24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
    5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
    11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
    02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱

Ciąża 2k2o 🤰
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ