Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka tak patrzę na Twoją stopkę trochę niską masz tą witaminę D3, a B12 jakie normy laboratoryjne?“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia_😘 wrote:@ Effiii, Frutellka na szczęście na badanie jedzie ze mną mąż, będę mniej się stresować.
Ogólnie najpierw dostałam od swojej lekarki skierowanie na HSG. Z racji naświetlania zdecydowałam się zrobić SonoHSG. Mniej inwazyjne wydaje mi się te rozwiązanie, lecz nie jestem do końca przekonana czy otrzymuję się tą metodą tak samo wiarygodny wynik. Jaką metodę badania drożności wybrałyście Wy?
Kolejna wizyta u gin 24.11 planowo będzie to 11 dc, raczej zdecyduję się dodatkowo na monitorowanie owulacji.
Kasiu, ja miałam HyFoSy. Wtlacza się taka piankę. Składa się ona z naturalnych substancji podobno. Tak mówił lekarz, wierzyłam mu i nie sprawdzałam sama.
Badanie bez znieczulenia, na zwykłej wizycie na fotelu gin. Od razu sobie oglądasz razem z lekarzem na usg jak pianka jest wpuszczana. -
@kasia_😘 ja miałam hsg na NFZ, też obyło się u mnie bez środków przeciwbólowych
U mnie również szaro, buro , siedzę w pracy ale jakoś tak nie za bardzo mi się chce dziś .
Również ćwiczę jogę z Gosia M. Na YT, polecacie kogoś jeszcze - fajnie jakby po polsku bo jestem mega kiepska w angielskim.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyU mnie też pogoda barowa.
Ja jogi trochę cwiczylam z Olą z kanału Joga Żelazo
Jednak bardziej do mnie przemawiają ćwiczenia siłowe.
Bardzo polubiłam się z odmiana pilatesu, zwana Barre.
To takie ćwiczenia siłowe przy drążku baletowym.
Ale ostatnio przestałam chodzić 😒
-
Nowanna wrote:Hach, powidzenia 🍀!
Effiii, również 🌼!
Ja dzisiaj też monitoring, ale dopiero po pracy. Dziś 21dc, a owulacja była chyba w weekend (pik wyłapany).
Coś dzisiaj miałam dziwne sny, do tego średnio się czuję. Jakaś zmęczona i niewyspana.
U was też taka brzydka pogoda 🥺? 🌧️
U mnie też pogoda typowo listopadowa, pada wieje i jest ciemno, wytrzymać do 15 w pracy i wskakuje do łóżka z książką i herbatką 🍂🫖Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 10:01
Nowanna lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
@Muszka ja nigdy kawy nie piłam i jestem tu już od kilku miesięcy jako staraczka :p ale wiadomo jak coś może pomóc trzeba skorzystać
Co do kubeczka to samo, za miesiąc mam w planach Wojka mnie namówiła :p
@Pusshka
taaak mierzę, mierzę. Póki co niska :p Musze zaktualizować podpis bo badania po miesiącu robiłam i tych supli jest więcej :p
@goska000 miałam konsultować wczoraj ale ginekolog odwołał wizyty a jak go podwyższyłaś?
@Myszkaaa20 tak drogi dlatego ja z Allegro kupuje lub z Amazona :p. Póki co nie mielirzyłam dostawa będzie 2.11 ale u mnie to na początku jest biała w ogóle. A jak temperatura?
@Jagodecka widzę że u Ciebie listopad to szczęsliwy miesiąc. Może akurat się uda.
@Hach
3mamy kciuki. Daj znać po.
@Megipta
też mam 1 do wyrwania ale zostawie to na później. Trzymam kciuki żeby później Cie nie bolało. Miałam 4 lata temu wyrywaną i byłam niedysponowana przez 3 dni
czytałam forum przed pracą i prawie się spóźniłamMegipta, Myszkaaa20, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
Załamałam się bardzo, rozpłakałam się ma wizycie i siedziałam później w aucie I płakałam. Czuje bezsilna i mocno załamana. Przeczuwałam, że ten cykl pójdzie na straty.
Boję się, że ten dupshqston nie wyciszy mi owulki i będzie ciaza mogą, typu trojaczki i więcej.
Od następnego cyklu mam już inne dawki fostimonu. Więc będzie powtórka. Ech.
Dobrze ze do pracy idę na 12, bo musiałam się wyryczec. -
Hej dziewczyny, potrzebowałabym od Was porady.
Tydzień temu w czwartek miałam wizytę u nowej ginekolog, myślałam że oprócz zaleceń i nowego spojrzenia „na mnie” nic się nie okaże, jednak okazało się, że mam piękny dominujący pęcherzyk w lewym jajniku 19mm (którego niecały tydzień wcześniej poprzedni ginekolog nie widział), otrzymałam zastrzyk Ovitrelle do podania w tym samym dniu.
Wczoraj miałam sprawdzić progesteron (6,41) i wysłać smsem wynik i czekać na dalsze zalecenia oraz na info kiedy na wizytę - spr czy peknal pęcherzyk.
Oprócz zastrzyku Pani dr kazała mi wykupić Cyclogest 400 żebym miała już przygotowany do ewentualnego stosowania.
Wiadomo pisałam do Pani doktor z wynikiem wczoraj jednak wciąż mi nie odpisała, zdaje sobie sprawę, że jest kobieta zapracowana i ma pod sobą pewnie setki takich pacjentek jak ja tym bardziej,że ma rewelacyjne opinie.
Jednak chciałam się Was poradzić czy stosowałybyście już cyclogest 400 lub luteinę 100 (mam z poprzednich cykli). Boję się żeby coś przegapić tym bardziej, że mam ogromny problem z wartościami progesteronu, które są zwykle bardzo niskie.
Dziękuję Wam już z góry za porady, bo zawsze jesteście niezastąpione ☺️😊
Dodam jeszcze,że cykle mam długie zwykle 35-42.
W 10dc ginekolog nie widział dominujących pęcherzyków; w 17 dc było to samo.
23dc (nowy ginekolog) pęcherzyk dominujący 19mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 10:11
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Frutellka wrote:Pusshka tak patrzę na Twoją stopkę trochę niską masz tą witaminę D3, a B12 jakie normy laboratoryjne?
B12 też szału nie ma u mnie, 261 pg/ml, gdzie normy 107-653Frutellka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Anka32 wrote:Melduję drugo dzień jogi 😀
Zmieniłam instruktorkę na YouTubie i chyba polubię te ćwiczenia 😊
z kim ćwiczysz? ja już tyle razy planowałam zacząć jogę, że nie zliczę tego, ale marzy mi się w końcu skutecznie za to zabrać. Tylko pewnie dla mnie to poziom początkujący .
Póki co siłownia + bieganie, ale znowu problem z regularnością .
Pusshka dziękuję 😊.Pusshka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hach wrote:Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
Załamałam się bardzo, rozpłakałam się ma wizycie i siedziałam później w aucie I płakałam. Czuje bezsilna i mocno załamana. Przeczuwałam, że ten cykl pójdzie na straty.
Boję się, że ten dupshqston nie wyciszy mi owulki i będzie ciaza mogą, typu trojaczki i więcej.
Dobrze ze do pracy idę na 12, bo musiałam się wyryczec.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Hach wrote:Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
Dobrze ze do pracy idę na 12, bo musiałam się wyryczec.Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualnyNowanna wrote:z kim ćwiczysz? ja już tyle razy planowałam zacząć jogę, że nie zliczę tego, ale marzy mi się w końcu skutecznie za to zabrać. Tylko pewnie dla mnie to poziom początkujący .
Póki co siłownia + bieganie, ale znowu problem z regularnością .
Pusshka dziękuję 😊.
Tak jak Pusshka, z Gosią Mostowską 😀
Wczoraj zaczęłam od jej filmików "Joga dla początkujących" 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 10:17
Nowanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHach wrote:Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
Dobrze ze do pracy idę na 12, bo musiałam się wyryczec.
Przytulam mocno 🫂 -
Pusshka wrote:Tak, niska - wcześniej nie suplementowałam D3, od ok. 5 miesięcy biorę Fertistim, gdzie jest tylko 2000 jednostek, a od miesiąca (po badaniach D3) dodatkowo 4000, więc łącznie 6000 i chcę zbadać tak za 1-2 mc poziom
B12 też szału nie ma u mnie, 261 pg/ml, gdzie normy 107-653
Kup sobie B12 z Naturell - tania i dobra bo jest niska to jest dolna granica normy; ja mam coś koło 600 gdzie normą jest około 150-800;)
Na temat Ferstim to się nie wypowiem, bo ja mam zlecone brać wszystko osobno;)Pusshka lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualnyHach wrote:Ja już po wizycie. Jestem przestymulowana, mam łącznie 11 pęcherzyków, z czego 6-7 dominujących. Dostałam Duphaston na zwiększenie proga, który wyciszy mi owulacje i nie doprowadzi do niej. Mam brać 2 tabletki dziennie od dziś prze 14 dni. Chyba że wcześniej okres przyjdzie.
Dobrze ze do pracy idę na 12, bo musiałam się wyryczec.
Hach emocje są zrozumiale. Placz pomaga wyrzucić z siebie cala złość.
Jaka miałaś teraz dawke tych zastrzykow ?
-
Astereae wrote:Hach emocje są zrozumiale. Placz pomaga wyrzucić z siebie cala złość.
Jaka miałaś teraz dawke tych zastrzykow ?
Teraz jak przyjdzie mi okres po dupshastonie, to od 2 dc przez 2 dni po 2 ampulki i później po 1 do dnia wizyty. -
blador2 wrote:Dzień dobry
Witam się z łazienki, dopadło mnie zapalenie pęcherza i totalnie nie wiem co robić. Piecze tak, że mam ochotę wyć do księżyca, ale furaginy nie powinno się brać w pierwszym trymestrze, tyle, że nie mam żadnych podstaw alby twierdzić że się udało, kompletnie nie wiem co robić...
Znam ten ból, często mnie dopada zapalenie pęcherza, a przez tą niewiadomą czy się udało czy nie, wykluczyłam wszystkie leki.
Jedynie co mogę Ci doradzić z własnego doświadczenia to nasiadówkę, ogromną ilość wody np z dodatkiem soku z żurawiny i ja się ratuję termoforem.
Trzymaj się kochana, byle Ci szybko przeszło 🥺🥰
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷