Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowanna wrote:Bee90, o proszę
. Co do temp to mierzę zegarkiem męża bo ma funkcję pomiaru temperatury ale coś niedokładnie nam to wychodzi.
Mąż oddaje mi zegarek na noc i może dlatego 😅. Pewnie powinnam go nosić cały czas, żeby te pomiary były prawdziwe. A do tego wstaje w nocy nakarmić kota 🙈. W tym miesiącu w ogóle nie ma piku temperatury.
A Ty mierzysz?
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
MadziaIsm wrote:Mam lekarza w piątek, już Dz s nic nie ogarnę. Duphaston sobie jeszcze wezmę, ale stało się to o czym mi mówiła lekarka, że jak się zatrzyma albo zacznie spadać, to znaczy,że ciąża się nie utrzymała.
Czekam aż mąż wróci z biura, bo na razie przed córką staram się trzymać, ale muszę się wypłakać mężowi. On to strasznie też przeżywa
Dzisiaj od rana o Tobie myślałam ...
@Madzialsm tulę Cię mocno, trzymaj się kochana ❤️❤️❤️ -
Myszkaaa20 wrote:Dziewczyny spojrzycie na tego owulaka? 🙏
https://ibb.co/kH1LX97
Moim zdaniem pik 😋Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
MadziaIsm wrote:Dołączam do Waszego wątku. Niestety moja beta spadła z 18044 na 17247
Madzialsm, jest mi strasznie przykro 🖤Miałam nadzieję, ze na dobre rozgościsz sie na październikowym wątku 😢10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF -> ❄️
1xET ❓ -
. Co do temp to mierzę zegarkiem męża bo ma funkcję pomiaru temperatury ale coś niedokładnie nam to wychodzi.
Mąż oddaje mi zegarek na noc i może dlatego 😅. Pewnie powinnam go nosić cały czas, żeby te pomiary były prawdziwe. A do tego wstaje w nocy nakarmić kota 🙈. W tym miesiącu w ogóle nie ma piku temperatury.
A Ty mierzysz?
Takie mierzenie nie jest miarodajne, najlepiej i najrzetelniej mierzyć w pochwie dotykając do scianki, wtedy ładnie widać jak temp się zmieniaskóra reaguje np na przykrycie kocem itd a tam masz po prostu temp ciała
-
Kurczę wyglada na pik albo blisko piku. Zrobiłabym pewnie jeszcze jutro 2 razy dla pewności.Anka32, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
MadziaIsm wrote:Dołączam do Waszego wątku. Niestety moja beta spadła z 18044 na 17247
bardzo mi przykro. Brałaś proga czy przestałaś? USG masz w piatek?
-
czaranna wrote:Takie mierzenie nie jest miarodajne, najlepiej i najrzetelniej mierzyć w pochwie dotykając do scianki, wtedy ładnie widać jak temp się zmienia
skóra reaguje np na przykrycie kocem itd a tam masz po prostu temp ciała
Dokładnie, powinno mierzyć się temperaturę śluzówki a nie ciała. Do wyboru jest pochwa, usta i odbyt. Jeśli chodzi o usta to najlepiej dokładnie w tym samym miejscu pod językiem (np. Zawsze za prawa 3, bo takie zmienianie pozycji podobno może zaburzać ta tempkę) -
Czyli ten zegarek to ściema 😄. Kiedyś próbowałam mierzyć temp, ale nie byłam w stanie wstawać o 6 rano w weekend. Zobaczymy jak będzie w tym cyklu. Jak się nie uda to kolejny będę mierzyć prawidłowo 😊.
Póki co zdycham na kanapie.
Ciekawi mnie czy podczas zaplodnienia się tak źle człowiek czuje czy to moje wymysły 😁. -
nick nieaktualny@Madzialsm, bardzo mi przykro... wierzyłam, że wszystko będzie dobrze u Ciebie. Ale będę ciągle trzymać kciuki, daj znać w piątek po wizycie koniecznie
@Nowanna, super że owulka potwierdzona monitoringiem ❤️
@Myszkaaa20, goska000, też mam problem z banem na picie wody przed min. 1,5h przed testem owu 🙈goska000, Nowanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
1 cykl robisz testy?
U mnie jest np taki test dzień przed spadkiem temp, a w dniu spadku wieczorem bordo razi po oczach i kolejny dzień skok.
Mi trochę zajęło zanim tych testów się nauczyłam, pierwsze jakie miałam to z allegro więc nic mi nie wychodziło 🤣 zraziłam się ale nie poddałam.
Spróbuj jeszcze jutro nawet rano ale nie z porannego moczu
-
Boże Madziu, tak mi przykro!!! 😢 Już wydawało się, że wszystko jest na dobrej drodze... Bądź dzielna. Wysyłam mnóstwo pozytywnej energii i ściskam najmocniej jak umiem.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę 🩷
-
A Ty mierzysz?
Temperaturę powinnaś mierzyć codziennie o tej samej porze termometrem owulacyjnym w pochwie, odbycie lub pod językiem. Wtedy pomiar jest miarodajny.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę 🩷
-
Pusshka wrote:Chyba pik! Ale może zrob jeszcze dzisiaj wieczorem?
@czaranna robię 3 cykl ale pierwszy tak skrupulatnie, zrobię wieczorem i jutro rano 🥰
W takim wypadku chyba powinnam męża dzisiaj uwieść? 🤔🔥
@Madzialsm bardzo mi przykro 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 17:29
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyMyszkaaa20 wrote:Zrobię jeszcze wieczorem!
@czaranna robię 3 cykl ale pierwszy tak skrupulatnie, zrobię wieczorem i jutro rano 🥰
W takim wypadku chyba powinnam męża dzisiaj uwieść? 🤔🔥Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, życzę Wam żeby te Wasze złe samopoczucia nie były na darmo😘
a ja to dziś byłam od rana tak rozdrażniona i humorzasta, że bez kija nie podchodź, teraz trochę mi przeszło, dobrze że mąż dopiero wraca z pracy, to mu się upiekło 😎Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Bardzo przykro Madziu. Tulam mocno i pozwól sobie na wszystkie emocje.
Ja próbowałam z temperaturą to po tygodniu (bezowocnego) mierzenia dowiedziałam sie jak robić to poprawniei co najważniejsze odpowiednim termometrem, także narazie odpuszczam.
Mam nadzieję że ten długi weekend moja głowa trochę odpocznie, bo od spekulacji i planowania miliona różnych opcji i alternatyw głowa już nie mieści informacji 🤯.Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - kryptozoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA (6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺)