X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, powodzenia tym, które mają jakieś wizyty/badania! 🍀❤️

@Vii proszę iść kupić jakiś inny test i sprawdzić, te easy check jakiś mi się nie podobają 😂 🤞🍀

@_Kamyczek_ proszę iść sikać na patyk! 🍀✊

@klaudia_23 kochana, życzę, żeby to był początek czegoście wspaniałego! ❤️✊ przykro mi!

Ja dziś idę do endo, mam lekkie obawy, co mogę usłyszeć, no ale zobaczymy po wizycie 😅😉

Myszkaaa20, Viii lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    @ effii ja jestem na podobnym zestawie leków. Ale na odstawienie decydowałam się dopiero jak zrobiłam bete i była ujemna.

Ty steryd dostałaś na jakieś konkretne wyniki, czy tak profilaktycznie ? Przypomnisz jaką masz dawkę ?

Encorton 1 tab. dziennie chyba 5 mg.
    Lekarzowi przedstawiłam całą teczkę wyników, nie wiem czy na jakiś konkretny wynik, generalnie powiedział że już bardzo długo się staramy więc woli to wprowadzić. Po wizycie wysłał mi wszystkie zalecenia więc nie za bardzo miałam możliwość z nim przegadać temat.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    O widzisz! No to wprowadził mnie w błąd 😑 Dobrze, że jesteście czujne. Dziękuję 🤗💜
    Broń Boże nie powtarzaj tego za miesiąc znajdź sobie dobrego specjalistę może być ginekolog - ebdykronolog bo diabetolodzy czasem tego nie ogarniają.

Viii, Muuu. lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Siostra dzisiaj pojechała na glukozę. Kupiła sobie w aptece cytrynową i klęła mi w smsach, że zapomniała książki i jak teraz przetrwa.
    Okazało się, że nie musiała nic pić, po prostu zbadają glukozę z krwi.
    No i niech mi ktoś powie, że ona nie ma szczęścia 😜🤣

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dawka 5 mg jest bardzo malutka, więc nawet można ją odstawić z dnia na dzień. Przy większych lepiej robić to stopniowo, żeby nie obciążać nadnerczy.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Moja Siostra dzisiaj pojechała na glukozę. Kupiła sobie w aptece cytrynową i klęła mi w smsach, że zapomniała książki i jak teraz przetrwa.
    Okazało się, że nie musiała nic pić, po prostu zbadają glukozę z krwi.
    No i niech mi ktoś powie, że ona nie ma szczęścia 😜🤣
    To ona krzywej nie robi;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Broń Boże nie powtarzaj tego za miesiąc znajdź sobie dobrego specjalistę może być ginekolog - ebdykronolog bo diabetolodzy czasem tego nie ogarniają.

Frutelka, to jest przerażające, jak tu komuś zaufać :/
    Na około same sprzeczne informację...

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Rozumiem, dawka 5 mg jest bardzo malutka, więc nawet można ją odstawić z dnia na dzień. Przy większych lepiej robić to stopniowo, żeby nie obciążać nadnerczy.
    Ja też właśnie brałam 5 mg przez 3 miesiące na stymulacji (14-26 dc i przy negatywnym teście odstawiałam). Ale ja nie mam żadnej historii za sobą czy wskazań do brania...

@ultramaryna_, daj znać po wizycie 😊

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Dziękuję Ci bardzo, a Ty jaka dawkę stosujesz ? Masz to zapisane z jakichś konkretnych powodów / wyników ?

Pusshka mimo że to będzie czysta formalność to zrobię test jutro i wtedy odstawie, betę jednak sobie daruję bo bym musiała z pracy się zwolnić z rana.

Anka siostra ma farta, nie da się ukryć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 09:02

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To ona krzywej nie robi;)

Najwidoczniej nie 😊
    I tak byłabym zdziwiona, gdyby miała ją robić już w pierwszym trymestrze ciąży 😉

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Frutelka, to jest przerażające, jak tu komuś zaufać :/
    Na około same sprzeczne informację...

No właśnie o takich rzeczach powinno się mówić, a nie lekarze co miesiąc każą krzywą robić - przecież to ogromne obciążenie dla organizmu, takich badań się poprostu często nie robi. Lekarzom nie do końca można ufać, bynajmniej nie wszystkim;)

Jak to dobrze, że moja dr jest wspaniała i bardzo rzeczowa ogarnia te kwestie sama nie każe mi nic nigdzie szukać i chodzić;) Wizyty są długie, dokładne i konkretne nawet o nic nie muszę dopytywać;) Wczoraj na wizycie siedziałam 45 minut i to był konkret ten miesiąc odpuszczamy, przez następne 4 msc stymulacja, a jak nie pyknie to będziemy skłaniać się ku in vitro - czas pokaże;)

ultramaryna_, Edithka, Adirella lubią tę wiadomość

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Najwidoczniej nie 😊
    I tak byłabym zdziwiona, gdyby miała ją robić już w pierwszym trymestrze ciąży 😉
    To po 12 tygodniu się chyba robi czy 26 już nie pamiętam;)

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    No właśnie o takich rzeczach powinno się mówić, a nie lekarze co miesiąc każą krzywą robić - przecież to ogromne obciążenie dla organizmu, takich badań się poprostu często nie robi. Lekarzom nie do końca można ufać, bynajmniej nie wszystkim;)

Jak to dobrze, że moja dr jest wspaniała i bardzo rzeczowa ogarnia te kwestie sama nie każe mi nic nigdzie szukać i chodzić;) Wizyty są długie, dokładne i konkretne nawet o nic nie muszę dopytywać;) Wczoraj na wizycie siedziałam 45 minut i to był konkret ten miesiąc odpuszczamy, przez następne 4 msc stymulacja, a jak nie pyknie to będziemy skłaniać się ku in vitro - czas pokaże;)
    Frutellka to wspaniałe że trafiłaś na taką lekarkę. Myślę że takich lekarzy że świecą szukać. Chodzisz do kliniki czy po prostu trafiłaś na dobrego lekarza ?

Frutellka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii u mnie steryd jest wdrożony w dawce 15 mg, bo wykryto mi APA, czyli przeciwciała które atakują struktury łożyska. Jak dojdzie do ciąży, będę go brać do 15 tc.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Frutellka to wspaniałe że trafiłaś na taką lekarkę. Myślę że takich lekarzy że świecą szukać. Chodzisz do kliniki czy po prostu trafiłaś na dobrego lekarza ?

Chodzę do małej Kliniki i większość lekarzy zajmuje się niepłodnością, są też inni specjaliści;)
    Kobieta jest dosłownie Aniołem, koszty wizyt są takie same jak u zwykłych lekarzy;)

Pusshka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viii może warto powtórzyć test innej firmy, albo jeszcze dać sobie dwa dni (tak wiem, wieczność :D ) póki małpy nie ma to wszystko może się zdarzyć jeszcze! :)

Viii lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To po 12 tygodniu się chyba robi czy 26 już nie pamiętam;)

Mogłabyś mi jeszcze przypomnieć jakie badania warto zrobić na początek diagnostyki? Chcemy zacząć z małżem od stycznia i nie bardzo wiemy za co się zabrać w pierwszej kolejności.
    A wiem, że posiadasz ogromną wiedzę 😊
    Czy poza tymi które są w pierwszym poście warto dołożyć coś więcej? 🤔

• _Kamyczek_ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vii mega dziwne! :o miejmy nadzieję, że inny test rozwieje wątpliwości i będą piękne dwie kreski. No i piątkowa beta to będzie tylko formalność <3

Melduję, że na patyk nasikałam. Ale historia taka jak wczoraj wieczorem - widać taki cień cienia, który chyba może być kreską fabryczną (testeo strumieniowy). Dzisiaj 9dpo.
    Zrobiłam betę przy okazji wizyty w labo, bo i tak byłam badać progesteron znowu z zaleceń lekarza.
    Ale zastanawiam się, czy 9dpo to i tak nie za wcześnie na betę?
    Generalnie nie uwierzycie co się wydarzyło w labo. Pielęgniarka prawdopodobnie podrażniła mi delikatnie nerw... Jak dojechałam do pracy to odczułam ból w ramieniu/barku i drętwienie, osłabienie czucia w kciuku. Zestresowało mnie to trochę, żeby nic poważniejszego się przez to nie stało... Będę się obserwować, jak mi nie minie, to będę musiała chyba iść z tym do lekarza :/

Viii lubi tę wiadomość

👩‍💼27
    👱‍♂️29

09.2022 odstawienie antykoncepcji
    02.2023 Walka o przywrócenie regularnych cykli
    08.2023 starania

15.11.2023 beta 18,6 <3
    17.11.2023 beta 74,3
    20.11.2023 beta 402

30.11 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    5.12 serduszko ❤️ USG 6+3
    15.01 I prenatalne - wszystko ok!

Data porodu
    USG 26.07.2024
  • Karola3196 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ciężko was nadrobić tyle tego 🙈 kciuki za dzisiejsze bety i wizyty 🤞
    Ja już po monitoringu i pęcherzyk niestety rośnie wolniej niż zwykle (16x13) i w piątek czeka mnie kolejny monitoring owulka pewno przesunie się na weekend 🙈 z plusów endometrium urosło z 5,8 na 8,1mm.
    @Pusshka prośba o przepisanie z 28.11 na wolnego strzelca bo pewno zatestuje dopiero w grudniu 🙈

Milego dnia!!

Edithka lubi tę wiadomość

• Meganka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E dziewczyny, krzywa to wcale nie jest takie obciążenie. Normalnie się powtarza przy wymiotach. Jak ktoś pije coca cole to tak samo sobie obciąża trzustkę. NIe wiem jedynie czy jest sens w powtarzaniu tak szybko, bo raczej nic sie nie zmieni jeszcze w wynikach.

🙋🏼‍♀️28 🙋🏻‍♂️30
    👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 2015
    💒 2021
    👧 2021

Czekamy na drugiego bobasa ♥️
    29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) <3 1.12 beta 60,7 <3 4.12 beta 291 <3 6.12 772 <3 11.12 3678 <3
    Planowane wizyty:
    16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem <3 (raczej ciaża młodsza o pare dni)

Termin porodu: 8.08.24 <3

preg.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ