Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBee90 wrote:a to mi dzwiganie daje duzo endorfin
49? oj to chyba jednak nie w tej kategorii wzrostowej jesteśmy. Mam 174.
Lecę na targ jak co sobotę. Później sprzątanie chaty i do koleżanki zobaczyć dzidziusia. Ona 3 tygodnie po ciąży ważyła już mniej niż przedale nic nie je prawie jak pierwsze dziecko wysysa z niej energię i budzi sie co 1.5h w nocy. Więc na wyczerpaniu może tak być. Wygląda świetnie.
Ja mam skromne 164 cm 😁
Moja Siostra po dwóch ciążach miala lepszą figurę niż ja po jednej. Geny były dla niej bardziej łaskawe 🤣 -
@ezra 🫂 rozumiem rozczarowanie i gorsze myśli 😔
@Anka to ja właśnie wolę ciężary, takie fizyczne lepiej podnieść jak psychiczne 😏 bo wtedy myślisz żeby po prostu przeżyć i nie dać się przygnieść 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 11:47
ezra lubi tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
@goska000, ja mam tak samo - cieszę się z tych emocji, że sportowej rywalizacji 🤩
@Bee90, na jaki prezent zdecydowałaś się dla maluszka? 🥰goska000 lubi tę wiadomość
-
Obudziłam się jakaś podkatarzona - najgorzej
Dzisiaj jest dzień luzu - jadę na terapię, a potem z mężem na imprezę firmową, to znaczy, jeżeli się nie okaże, że jestem przeziębiona. Bo jak jestem, to nie za ciekawie, delikatnie mówiąc, bo akurat była owulka i akurat się staramy, więc naturalnie się boję, że to wszystko pogrąży w czarnej rozpaczy.
AMH 0,54, 37 lat
Niskie LH i FSH
Starania od 01.11.2023 -
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:Dziewczyny, ponawiam pytanie, moze ktoras bedzie wiedziala: od 4 miesiecy biore kwas foliowy w dawce 400, konkretnie ten - Apollo’s Hegemony+ 5-MTHF. I przez te 4 msc podniosl mi sie z 10,40 na uwaga… 11,1. Czy te 400 to rzeczywiscie taka mala dawka, ze ledwo co mi podnioslo? Jaka w takim razie powinnam przyjmowac? 🤔
Może zmiana preparatu by coś pomogła ? 🤔
Nie znam tej firmy która wymieniłaś -
Astereae wrote:Może zmiana preparatu by coś pomogła ? 🤔
Nie znam tej firmy która wymieniłaś
No wlasnie ten mi sie juz skonczyl i kupilam teraz z Naturell i inozytol dotychczasowy zmienilam na fertistim, gdzie tez jest kwas foliowy, wiec chyba poprzyjmuje dawke 800 przez miesiac i zobacze wtedy 🤔Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Ja melduje się po malowaniu 🤣
Nie ma tragedii oprócz tego że uwaliłam czarną farbą i siebie i wszystko dookoła jak mały dzieciak 🤣🤣
Ja mam 176cm ważę 62kg mi to w drugą stronę dwa lata starałam się przytyć bo ważyłam 55kg, stanik to doslownie na zebrach mocowałam 🤣🤣 ale już jest lepiej. Mnie osobiście stres tak zjadł..
A w 1 ciazy przytylam 26kg, w drugiej 28 czułam się jak słonica 🙈🤣 ale tak to jest jak sie żre za dwóch zamiast dla dwóch 🙈goska000 lubi tę wiadomość
-
Astereae wrote:@ Alysa widzę w stopce, że miałaś usuwanego mięśniaka. Mogę zapytać jaki okres czasu kazali poczekać do ponownych starań?
Mam też jednego i kurde im dłużej trwają starania tym mam więcej rozkmin na jego temat
Też miałam usuwanego mięśniaka metoda laparotomii. Po 9 msc mogłam rozpocząć starania. Wydaje mi się że czas wznowienia starań jest zależny od wielkości, umiejscowienia i metody usunięcia mięśniaka (laparoskopia czy laparotomia)👱♀️ 35 lat
👨🦱 38 lat
Starania od lipca 2019
*24.09.2019 poronienie 8tc
*06.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*11.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*06.2021 histeroskopia, usunięcie polipa
*03.2022 histeroskopia z łyżeczkowaniem, usunięcie polipa
*10.2022 laparotomia, usunięcie mięśniaka ok 6 cm
06.2023 wznowienie starań -
ezra wrote:Chociaż mój Stary twierdzi, że widzi cień cienia cienia na Easy&Home bo na Pinku nic na pewno mówi nie widzi 🫠
https://zapodaj.net/plik-cB4wqeRy40
Nie wierz easy home, dwie wyraźne kreski różowe - wszystkie dziewczyny widziały. Beta <0,1ezra lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
czaranna wrote:Ja melduje się po malowaniu 🤣
Nie ma tragedii oprócz tego że uwaliłam czarną farbą i siebie i wszystko dookoła jak mały dzieciak 🤣🤣
Ja mam 176cm ważę 62kg mi to w drugą stronę dwa lata starałam się przytyć bo ważyłam 55kg, stanik to doslownie na zebrach mocowałam 🤣🤣 ale już jest lepiej. Mnie osobiście stres tak zjadł..
A w 1 ciazy przytylam 26kg, w drugiej 28 czułam się jak słonica 🙈🤣 ale tak to jest jak sie żre za dwóch zamiast dla dwóch 🙈
No, teraz ksywka pasuje jeszcze bardziej! Nie martw się, ja mam ADHD, umiem się uwalić jedzeniem przy każdym absolutnie obiedzie. Plus, raz zjadłam sevendaysa tak, że miałam ŁOKCIE w czekoladzie i moi współpracownicy patrzyli na mnie z niedowierzaniem.
Co do wagi: szczęściary, ja jestem piłką, ważę coś pod 90 już (przytyłam po śmierci mamy) i tak trudno to zbić, że idzie zwariować
czaranna lubi tę wiadomość
AMH 0,54, 37 lat
Niskie LH i FSH
Starania od 01.11.2023 -
nick nieaktualny
-
telefon_w_rosole wrote:Obudziłam się jakaś podkatarzona - najgorzej
Dzisiaj jest dzień luzu - jadę na terapię, a potem z mężem na imprezę firmową, to znaczy, jeżeli się nie okaże, że jestem przeziębiona. Bo jak jestem, to nie za ciekawie, delikatnie mówiąc, bo akurat była owulka i akurat się staramy, więc naturalnie się boję, że to wszystko pogrąży w czarnej rozpaczy.
Ja w cyklu, w którym zaszłam zaraz po owu miałam covid 😂 Także organizm zajmie się wiruskiem, w tu zarodek ciach ciach przemknie ❤️✊😘goska000 lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:Ja melduje się po malowaniu 🤣
A w 1 ciazy przytylam 26kg, w drugiej 28 czułam się jak słonica 🙈🤣 ale tak to jest jak sie żre za dwóch zamiast dla dwóch 🙈
Ja przy 175 ważę 54, 55. Mam niedowagę, ale za Chiny nie przytyję. Mam szybką przemianę, jem dużo i wszystkoZawsze tak było. W ciąży tylko 8kg do przodu, samo dziecko ważyło 4 🤣 No nic taki mój urok.
czaranna lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Anka, to musisz się grzancem rozgrzać :p
Dziewczyny, wszystkie jesteśmy piękne i wartościowe. Nieważne ile mamy kilogramów, piegów czy siwych włosów. Najważniejsze czuć się dobrze ze sobą i lubić siebie 🙂🌼aszin, Viii, Pusshka, Anka32, Myszkaaa20, Muuu., karola_b, Ewka9090, Adirella, Pełna chata, MartiMarti lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Alysa wrote:Hej. U mnie dziś zakończył się cykl z przytupem, @ wredota przyszła z ogromnym bólem nad ranem. Dodatkowo to przeziębienie 🙄 zastanawiam się ile razy na dzisiejszej nocce usłyszę od zgłaszając ego "proszę Pana", mam taki aksamitny głos 🤣 Wiecie że ja już jestem zmęczona staraniami, małżonek jednak chce spróbować jeszcze raz i zrobić badania. Zostawiam mu pod tym względem wolna rękę. Nie mam ochoty kolejny cykl się z tym wszystkim męczyć.
Co do śniegu to my czekamy jeszcze na pierwszy śnieg, mamy na naszym mieszkaniu cudowny widok na pół miasta i okoliczne wsie. Lato i jesień wyglądały cudownie, jesteśmy ciekawi zimy
Ty sobie odpocznij kochana a stary niech działa. Każda z nas kiedyś potrzebuje przerwy, dłuższej, krótszej, ale wierzę że dla każdej w końcu wyjdzie słońce. 🍀
Ja trzymam nieustannie kciuki.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Kira wrote:Ja w cyklu, w którym zaszłam zaraz po owu miałam covid 😂 Także organizm zajmie się wiruskiem, w tu zarodek ciach ciach przemknie ❤️✊😘
Fiu fiu dajesz nadzieję bo ja od poniedziałku mam covida, przy staraniach chłop ledwo dychał, a ja nie mam ani smaku ani węchu. Jakie to jest kalectwo pierdola można dostać nic nie czuć nawet kociej kuwety 🤣🤣🤣🤪 gotuje na czuja, ale poza tym nic mi nie jest 😎Kira, Bee90 lubią tę wiadomość
-
@klaudia_23, trzymam kciuki za podniesienie poziomu kwasu foliowego!
@Anka32, grzaniec faktycznie super pomysł na rozgrzanie! A drineczki wieczorem.. no ciągle Ci zazdroszczę, czekam na fotkę 😀
@czaranna, dla mnie też to nadzieja, bo od kilku dni walczę z przeziębieniem 😅Anka32, czaranna, klaudia_23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoska000 wrote:Anka, to musisz się grzancem rozgrzać :p
Dziewczyny, wszystkie jesteśmy piękne i wartościowe. Nieważne ile mamy kilogramów, piegów czy siwych włosów. Najważniejsze czuć się dobrze ze sobą i lubić siebie 🙂🌼
Wlasnie już piję, pyszny ten czekoladowy 😊😍
Piękne słowa 🥹❤️goska000 lubi tę wiadomość
-
telefon_w_rosole wrote:Obudziłam się jakaś podkatarzona - najgorzej
@klaudia_23 tez bym zmieniła preparat (Naturell są spoko, łykałam i folian i b12), może trochę dawkę zwiększyła.klaudia_23 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
nick nieaktualnyMarciak1988 wrote:Jesli mogę to sie wtracę.
Też miałam usuwanego mięśniaka metoda laparotomii. Po 9 msc mogłam rozpocząć starania. Wydaje mi się że czas wznowienia starań jest zależny od wielkości, umiejscowienia i metody usunięcia mięśniaka (laparoskopia czy laparotomia)
Dziękuję Marciak.
Wiesz co właśnie co lekarz to inna teoria na temat przerwy, więc póki co nie ruszałam.
9 msc to też niezły czas. Ja na prawdę spotkałam się z jakimi kolosalnymi okresami przerwy. Gdzie wiadomo że jak za długo to wcale nie znaczy lepiej, bo one mogą się pojawiać ponownie.
Rozważam właśnie wizytę u jednego lekarza, żeby może spr moja macice po usunięciu tej przegrody . Wiem że on usuwa też miesniaki więc pewnie by się też odniósł.