X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Kamyczek_ wrote:
    Wybaczcie za moją ciszę, szkolenie miałam cały dzień i jutro to samo 🙉

Witam nowe dziewczyny 😁 trzymam kciuki za pozytywne testowania!

@evelle faktycznie jakby coś tam widać... U mnie po czasie też było widać kreseczkę i okazało się, że faktycznie ciąża jest 😊

W ogóle umówiłam się do lekarza - 30.11 wizyta.
    Ale od dzisiaj nachodzą mnie niefajne myśli :( że może się okaże, że puste jajeczko jest :(
    Wiecie może jak często się to zdarza? :(
    Wiem, że nie można się nastawiać na razie ani na + ani na - ale jakoś tak mnie dzisiaj katastroficzne myśli nachodzą...
    Nic się nie martw, to nie pomoże... Zobaczysz, wszystko będzie dobrze ;))

_Kamyczek_ lubi tę wiadomość

Starania od : 10.2021
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogłaszam konkurs. Potrzebuję fajna, chwytliwą nazwę sklepu internetowego z zabawkami dla dzieci :) Wy jesteście mega twórcze jeśli chodzi takie rzeczy 🤩 Osoba, która wygra ( potrzebna jest wolna domena do danej nazwy ) otrzyma ode mnie kosz cudowności :> Podejmiecie się? 🙏

100krotka🌼, aszin, Myszkaaa20, Viii, MartiMarti, EduNowa, Nomeolvides, Ewka9090 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • _Kamyczek_ Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Ja też mam wizytę 30.11, też mnie nachodzą różne myśli ale musi być dobrze ! ❤️

@Olaura Finlandia 😍😍😍

Oooo! To będziemy razem odliczać do wizyty 😊

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

👩‍💼27
    👱‍♂️29

09.2022 odstawienie antykoncepcji
    02.2023 Walka o przywrócenie regularnych cykli
    08.2023 starania

15.11.2023 beta 18,6 <3
    17.11.2023 beta 74,3
    20.11.2023 beta 402

30.11 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    5.12 serduszko ❤️ USG 6+3
    15.01 I prenatalne - wszystko ok!

Data porodu
    USG 26.07.2024
  • _Kamyczek_ Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mam pytanie. Aplikacja ovufriend na podstawie ostatniej miesiączki (12 października) pokazuje mi, że dziś 5 + 2 tydzień ciąży. Z tym że ja mam późne owulację. Owu była dopiero 25 lub 26 dc. Dzisiaj jest jakby 38dc, więc jakies 12 dni po owulacji. Jak to teraz liczyć? Przyjąć tydzień ten ciąży jak mówi aplikacja, czy jakoś to powinnam skorygować?

👩‍💼27
    👱‍♂️29

09.2022 odstawienie antykoncepcji
    02.2023 Walka o przywrócenie regularnych cykli
    08.2023 starania

15.11.2023 beta 18,6 <3
    17.11.2023 beta 74,3
    20.11.2023 beta 402

30.11 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    5.12 serduszko ❤️ USG 6+3
    15.01 I prenatalne - wszystko ok!

Data porodu
    USG 26.07.2024
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MimiM29, ja mogę polecić InviMed, ale w Poznaniu 😅

@_Kamyczek_, spróbuj się nastawiać pozytywnie, codziennie robić coś fajnego dla siebie, aby zniwelować ten stres. Do 30.11 szybko zleci 🤩 Będziemy trzymać kciuki za wizytę (na pewno wszystko będzie dobrze) oraz za @Myszkaaa20 również ❤

_Kamyczek_, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka ooo a w moim przepisie kazali tydzień go kisić. :) daj znać jak twój, może smakowo będzie lepszy niż mój, tzn bardziej jak barszcz wigilijny? 😅 Chociaż w sumie ten mój to całkiem spoko. A wino też mam hahaha. 😏 Czeka aż skończę ogarniać wszystko co chce.

Malgosiagosia miałam się nie wypowiadać ale jednak pozwolę sobie. Mieszkałam sporo u teściów z mężem, parę lat temu tak się złożyło, że babcia chora na Alzheimera przestała sobie radzić kompletnie, dochodziło do tego że rozdawała pieniądze sąsiadkom i nie pamiętała nic, odwiedzała mnie jak pracowałam w banku lub męża w jego pracy i odwalala niezle sceny, z oskarżaniem nas wszystkich o kradzież pieniędzy na czele. Mniejsza. Ja zmieniłam pracę akurat przed covidem, więc robiłam zdalnie, babcia wtedy trafiła do nas (teściów) do domu bo reszta rodziny się nie poczuwała do pomocy z ogarnięciem opieki.
    Niechlubnie przyznam że średnio kobietę lubiłam. Trochę zalazła mi za skórę, a przez chorobę jeszcze bardziej. Bałam się jej trochę w tym stanie. Parę razy jak zostawałam z nią sama w domu pracując, to miałam jazdy. Nakręcała się że zamknęli nas razem w więzieniu, dobijała się do drzwi, krzyczała. Raz mi wyszła z domu i nie mogłam jej zatrzymać, groziła mi pobiciem. Dlatego starałam się angażować w opiekę nią najmniej jak mogłam - poznałam ja dopiero jak już rozpoczynał się u niej alzheimer, byłam dla niej całkowicie obca a tacy ludzie są dla obcych agresywni. Mnie samą to wykańczało psychicznie, a widziałam jak teściowie, mąż i szwagier opiekują się nią dużo bardziej niż ja i tak wszystko przeżywają. w pewnym momencie babcia już była w stanie tylko leżeć w łóżku, trzeba było jej zmieniać pampersy, myć, karmić. Wtedy podjęli wszyscy decyzję o oddaniu do odpowiedniej placówki: fizycznie nikt z nas nie mógł sobie pozwolić na rzucenie pracy i całodobowa opiekę nad babcią a z jakiegoś powodu opiekunka mogła tylko być na godziny. Chciałabym tylko napisać, że jeśli masz możliwość załatwienia jakiejkolwiek innej opieki niż ty sama to idź w to. Opieka nad taką osoba będzie dla Ciebie okropnie stresującym, męczącym psychicznie przeżyciem. 😔 Wiem że to rodzina, ale czasami nie warto poświęcać swojego życia aż tak. Ja wszystkim od początku mówiłam po tych przeżyciach z babcią u nas, że jeśli kiedykolwiek ja będę w takim stanie to mają się że mną nie męczyć tylko oddać do ośrodka, ale odwiedzać.
    Możecie myśleć o mnie co chcecie, że jestem bezduszna, wyrodna, ale wybaczcie, u mnie w rodzinie nigdy nikt nie chciał być dla swoich dzieci ciężarem i wiele rozmawialiśmy na podobne tematy. Mamy takie samo zdanie, tak samo zostaliśmy wychowani. Nikt nie chce by inni się z nimi dosłownie męczyli x lat. 😔

Pusshka, Adirella, Kasia111, moonflower lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Hej! Nasza historia jest taka, że starania rozpoczęliśmy w kwietniu tego roku, bo woleliśmy, żeby dziecko nie urodziło się pod koniec roku - tak, teraz już wiemy, że marzyć sobie można 😅 W lipcu zobaczyłam dwie kreski, ale poronienie samoistne nastąpiło w sierpniu, pod koniec 6tc. Przez miesiąc płakałam za każdym razem, kiedy zostałam sama ze swoimi myślami, bywały dni, że rano żałowałam, że się obudziłam. Było źle, naprawdę źle. Do tej pory codziennie mam moment, że muszę sobie trochę popłakać. We wrześniu wróciły cykle, a do starań powróciliśmy w październiku. Niestety, po pierwszym cyklu starań biało na teście. Wg aplikacji następną owulację powinnam mieć w okolicach przyszłego weekendu, robię testy owulacyjne i kontroluję sytuację 🧐

Poza tym nie mieszkam w Polsce i tutaj ciążę traktuje się poważnie chyba na etapie 12 tyg. A bardziej szczegółowe badania i szukanie ewentualnych problemów i ich rozwiązań dopiero jeśli masz trzy poronienia na koncie. Także tego.... Przez rozpoczęciem starań zrobiliśmy zestaw badań dla par zamierzających starać się o dziecko, wszystko było w porządku, więc staram się optymistycznie zakładać, że mieliśmy koszmarnego pecha i byliśmy jedną z tych par, którym statystycznie pierwsza ciąża się nie udaje.

Olaura jestem w Twoim wieku i historia mega podobna (w stopce). Mam nadzieję, że teraz nam się uda ☘️ Są jakieś statystyki, że pierwsza ciąża się nie udaje?

• aszin Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dziewczyny, ogłaszam konkurs. Potrzebuję fajna, chwytliwą nazwę sklepu internetowego z zabawkami dla dzieci :) Wy jesteście mega twórcze jeśli chodzi takie rzeczy 🤩 Osoba, która wygra ( potrzebna jest wolna domena do danej nazwy ) otrzyma ode mnie kosz cudowności :> Podejmiecie się? 🙏
    A wolisz, żeby to było coś z zabawkami w nazwie czy całkowita dowolność, w stylu "pluszowe marzenia"? 😅

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A wolisz, żeby to było coś z zabawkami w nazwie czy całkowita dowolność, w stylu "pluszowe marzenia"? 😅

Kochana, co tylko w duszy Tobie zagra. Pełna dowolność. Może być stricte związane z zabawkami, ale nie jest to warunek konieczny. Grunt żeby nazwa była chwytliwa, wpadająca w ucho, niezbyt długa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 20:13

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

🩵🩵🩵

4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:

Napewno któraś coś wymyśli tu jest dużo twórczych dziewczyn😁 jak mi coś wpadnie do głowy to się podzielę 😁

Melduję że grzaniec bezalkoholowy jest całkiem dobry ! Fajna alternatywa, polecam 😅

goska000 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy, pewnie że dam znać! No winko brzmi jak idealny plan na sobotni wieczór 😉

@Myszkaaa20, o dobrze wiedzieć! Mam nadzieję, że będę musiała wybrać taką alternatywę podczas nadchodzącej zimy 😀

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Pusshka ooo a w moim przepisie kazali tydzień go kisić. :) daj znać jak twój, może smakowo będzie lepszy niż mój, tzn bardziej jak barszcz wigilijny? 😅 Chociaż w sumie ten mój to całkiem spoko. A wino też mam hahaha. 😏 Czeka aż skończę ogarniać wszystko co chce.

Malgosiagosia miałam się nie wypowiadać ale jednak pozwolę sobie. Mieszkałam sporo u teściów z mężem, parę lat temu tak się złożyło, że babcia chora na Alzheimera przestała sobie radzić kompletnie, dochodziło do tego że rozdawała pieniądze sąsiadkom i nie pamiętała nic, odwiedzała mnie jak pracowałam w banku lub męża w jego pracy i odwalala niezle sceny, z oskarżaniem nas wszystkich o kradzież pieniędzy na czele. Mniejsza. Ja zmieniłam pracę akurat przed covidem, więc robiłam zdalnie, babcia wtedy trafiła do nas (teściów) do domu bo reszta rodziny się nie poczuwała do pomocy z ogarnięciem opieki.
    Niechlubnie przyznam że średnio kobietę lubiłam. Trochę zalazła mi za skórę, a przez chorobę jeszcze bardziej. Bałam się jej trochę w tym stanie. Parę razy jak zostawałam z nią sama w domu pracując, to miałam jazdy. Nakręcała się że zamknęli nas razem w więzieniu, dobijała się do drzwi, krzyczała. Raz mi wyszła z domu i nie mogłam jej zatrzymać, groziła mi pobiciem. Dlatego starałam się angażować w opiekę nią najmniej jak mogłam - poznałam ja dopiero jak już rozpoczynał się u niej alzheimer, byłam dla niej całkowicie obca a tacy ludzie są dla obcych agresywni. Mnie samą to wykańczało psychicznie, a widziałam jak teściowie, mąż i szwagier opiekują się nią dużo bardziej niż ja i tak wszystko przeżywają. w pewnym momencie babcia już była w stanie tylko leżeć w łóżku, trzeba było jej zmieniać pampersy, myć, karmić. Wtedy podjęli wszyscy decyzję o oddaniu do odpowiedniej placówki: fizycznie nikt z nas nie mógł sobie pozwolić na rzucenie pracy i całodobowa opiekę nad babcią a z jakiegoś powodu opiekunka mogła tylko być na godziny. Chciałabym tylko napisać, że jeśli masz możliwość załatwienia jakiejkolwiek innej opieki niż ty sama to idź w to. Opieka nad taką osoba będzie dla Ciebie okropnie stresującym, męczącym psychicznie przeżyciem. 😔 Wiem że to rodzina, ale czasami nie warto poświęcać swojego życia aż tak. Ja wszystkim od początku mówiłam po tych przeżyciach z babcią u nas, że jeśli kiedykolwiek ja będę w takim stanie to mają się że mną nie męczyć tylko oddać do ośrodka, ale odwiedzać.
    Możecie myśleć o mnie co chcecie, że jestem bezduszna, wyrodna, ale wybaczcie, u mnie w rodzinie nigdy nikt nie chciał być dla swoich dzieci ciężarem i wiele rozmawialiśmy na podobne tematy. Mamy takie samo zdanie, tak samo zostaliśmy wychowani. Nikt nie chce by inni się z nimi dosłownie męczyli x lat. 😔
    Bardzo współczuję tych przeżyć. Zdaję sobie sprawę, że nadejdzie taki moment kiedy będę musiała oddać babcię, choć póki co wydaja mi się, że jest na to za wcześnie. Nie wiem też jak z opłatami, bo czytałam, że takie domy opieki to koszt koło 6 tysięcy miesięcznie. Wiem, że są też zol-e, ale tam chyba niełatwo się dostać.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, dobrze wiedzieć, że grzaniec dobry bo zamierzam być w ciąży w tym miesiącu i muszę mieć jakieś drzwi :D

Myszkaaa20, Pusshka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

🩵🩵🩵

6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka ,goska000 dlatego daje znać bo w tym miesiącu macie być w ciąży 😁

100krotka🌼, Pusshka, goska000 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Podbijam stawkę, jednak 10 🤣
    Zapomniałam o róży na plecach 😅

@Effiii rękaw mam taki:
    https://ibb.co/5F1wpf3
    Wow, czad. 10 ! 😳 Serio szczere zazdro ! Aż mam ochotę iść zrobić cokolwiek 🤪byle dziarka ;)

A co do babci, piękny wiek, ale choroba straszna. Najważniejsze że babcia ma opiekę.

Małgosiagosia bardzo ciezka decyzja. Ale tak jak piszesz babcia i tak żyje w swoim świecie. A jest szansa żebyście razem z mężem u babci zamieszkali ? Może w ten sposób połączyć własne życie z opieką.
    Chociaż niestety w znacznym stopniu zgadzam się z Siesiepy.

Olaura, 100krotka🌼 witajcie ;) 🖐️
    aszin wrote:
    Myślę, że każda z nas wyczekuje :)

Idę dziś z mężem na kolację i mam taką ochotę na zimne piwko 🙈
    Na zdrówko, My z mężem dziś zgrzeszyliśmy i byliśmy na kebabie DRWALA ! Jakby ktoś miał niedaleko do Wrześni to polecam. Mięsko karkówka, wołowina i kurczak, oczywiście robią sami !
    goska000 wrote:
    Niezle wyzwanie, ale tu są tak kreatywne dziewczyny, że napewno coś będzie chwytliwe ;)

Anka32 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Milcia2397 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, sporo tu brzuszków w tym miesiącu!🥰 Gratuluję wszystkim mamusiom 🥰🤰🏽
    Bywałam na kilku wątkach w tym roku jednak za dużo tu czytałam i potrzebowałam trochę odpocząć. Mam nadzieję, że pozwolicie mi dołączyć 😊
    Za mną już ponad rok starań. Obecny cykl to czwarty stymulowany aromek + clo + ovitrelle. Dzisiaj jest 13 dzień po zastrzyku, lekarz kazał zrobić betę w poniedziałek ale dzisiaj pozwoliłam sobie zrobić rano test i na facelle dość wyraźna kreska, poszłam dzisiaj do rosmanna i kupiłam testy pink, zrobiłam i widać było teraz cień. Myślicie że to mogą być jeszcze pozostałości zastrzyku? Jakoś nie mogę uwierzyć w to że moge być faktycznie w ciąży nareszcie 🙈🙊

aszin, Pusshka, Luna_, Kasia111, Viii, moonflower lubią tę wiadomość

20.11. Beta 280
    22.11 Beta 711
    4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
    Termin: 29.07.2024
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Milcia2397 witaj, powodzenia! 🍀✊ Wrzuć test, chętnie popatrzymy 😁😅

@siesiepy ja powiedziałam mężowi, ze ma mnie dobić, bo ja tak żyć nie chcę. To nie życie, to męka 🥺 Sytuacja dziadka ogromnie nas zszokowała i dobiła w rodzinie. I fiksacja na punkcie pieniędzy, okradania jest bardzo charakterystyczna, chyba wszyscy chorzy ją mają.

@goska000 ruszę wyobraźnię, jak coś mi wpadnie, to napiszę 🙂

goska000, siesiepy, Milcia2397 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Pusshka ,goska000 dlatego daje znać bo w tym miesiącu macie być w ciąży 😁

Mówiąc szczerze mam jakieś dobre podejście, chyba ze względu na 3 wyhodowane pęcherzyki w tym cyklu 😊 Fajnie jakby tak szybko dopadła mnie ta klątwa prowadzącej, nie powiem!

goska000, Effiii, Kasia111, Myszkaaa20, 100krotka🌼, Mysza_Polna, Anka32 lubią tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia2397 wrote:
    Hej dziewczyny, sporo tu brzuszków w tym miesiącu!🥰 Gratuluję wszystkim mamusiom 🥰🤰🏽
    Bywałam na kilku wątkach w tym roku jednak za dużo tu czytałam i potrzebowałam trochę odpocząć. Mam nadzieję, że pozwolicie mi dołączyć 😊
    Za mną już ponad rok starań. Obecny cykl to czwarty stymulowany aromek + clo + ovitrelle. Dzisiaj jest 13 dzień po zastrzyku, lekarz kazał zrobić betę w poniedziałek ale dzisiaj pozwoliłam sobie zrobić rano test i na facelle dość wyraźna kreska, poszłam dzisiaj do rosmanna i kupiłam testy pink, zrobiłam i widać było teraz cień. Myślicie że to mogą być jeszcze pozostałości zastrzyku? Jakoś nie mogę uwierzyć w to że moge być faktycznie w ciąży nareszcie 🙈🙊
    Hej!
    Myślę, że teraz mogła po całym dniu wyjść taka niewyraźna kreska, a trzymałabym się tego rannego! Masz zdjęcia? 🤩
    Ja 11-12 dni po zastrzyku miałam zawsze biel, ale wiadomo- kwestią indywidualna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 21:08

Milcia2397 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5583.jpg

Przyjechał do mnie kocyk 🥺 Czekam już tylko na choinkę! 😍🎄

Pusshka, blador2, koktajlowa, Małgosiagosia, Muuu., Myszkaaa20, Mysza_Polna, MartiMarti, Anka32, Sarka94, Olalee lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ