Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
stokrotka00 wrote:Dziewczyny, czy wasi partnerzy robili podstawowe badania nasienia czy od razu z jakimś rozszerzeniem? Mój idzie w przyszłym miesiącu i zastanawiam się co zrobić.
Wiem, że to też stres dla niego więc jakby zaraz trzeba było powtarzać i dorabiać to może warto od razu.
Czy jeśli podstawowe wychodząc ok to się coś dorabia czy nie? -
Nadrobiłam.
Hej dziewczyny.
Telefonwrosole ogromnie gratuluję , oby te kreseczki ciemniały z każdą godziną 🍀💋
Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące jeszcze w listopadzie . A tym które czekają na 🐵 życzę oby przyszła jak najszybciej . Bardzo dziękuję za umilanie czasu i każda radę ❤️ przeskakuje na wątek grudniowy 🎄 mam nadzieję że będzie to dla mnie szczęśliwy miesiąc , owu wypada mi mniej więcej w okolicach urodzin więc pewnie testować będę w styczniu . Ale liczę że uda się wstrzelić jeszcze w grudniu. Przychodźcie czasem do nas i rozsyłajcie wiruski 🤲🏼 trzymajcie się zdrowo 💋💋🍀🍀Myszkaaa20, Milcia2397, Edithka, aszin, Pusshka, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
Ja 👸🏼26.12.1995
On🤵12.05.1995
👰♀️🤵 10.07.2018
👩29.09.2018 -
No i zrobiło się cicho. 🤣👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Edithka wrote:No i zrobiło się cicho. 🤣
-
Ja jeszcze zostaje, chociaż mi ciężko nadrobić zawsze u mnie jakis skok tempki kolejny i oczywiście sobie wmawiam rzeczy :p nieuleczalne to chyba🙋🏼♀️28 🙋🏻♂️30
👩🏼❤️💋👨🏻 2015
💒 2021
👧 2021
Czekamy na drugiego bobasa ♥️
29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) 1.12 beta 60,7 4.12 beta 291 6.12 772 11.12 3678
Planowane wizyty:
16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem (raczej ciaża młodsza o pare dni)
Termin porodu: 8.08.24
-
Dziewczyny zrobilam dzisiaj proga i to potwierdziło, że owu mi sie przesunęła bo dzisiejszym domniemanym 7 dpo prog 13,37 ng/ml 🤗🤗🤗
Nie będę się okłamywać, że sikne dopiero za tydzień 🤣 bo pewnie wczesniej. Chociaz jestem troche sceptycznie nastawiona przez te wyniki nasienia, ale w głębi duszy mam coś, ala przeczucia, że może się udało? ale od razu to gaśnie przez myśl o wynikach nasienia, ale zobaczymy.
Nie wiem, jak sikne to sikne. Na razie nie mam zadnych testow ciazowych w domu a jakoś się chyba nie kwapie do kupienia ich, ale się ciesze, że wykryłam swoją owu spóżnionąNomeolvides, Pusshka, ultramaryna_, Adirella, Meganka, Edithka, Myszkaaa20, Sunnysunsun, Pełna chata lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Dziewczyny zrobilam dzisiaj proga i to potwierdziło, że owu mi sie przesunęła bo dzisiejszym domniemanym 7 dpo prog 13,37 ng/ml 🤗🤗🤗
Nie będę się okłamywać, że sikne dopiero za tydzień 🤣 bo pewnie wczesniej. Chociaz jestem troche sceptycznie nastawiona przez te wyniki nasienia, ale w głębi duszy mam coś, ala przeczucia, że może się udało? ale od razu to gaśnie przez myśl o wynikach nasienia, ale zobaczymy.
Nie wiem, jak sikne to sikne. Na razie nie mam zadnych testow ciazowych w domu a jakoś się chyba nie kwapie do kupienia ich, ale się ciesze, że wykryłam swoją owu spóżnionąCukruś lubi tę wiadomość
-
Meganka wrote:Ja jeszcze zostaje, chociaż mi ciężko nadrobić zawsze u mnie jakis skok tempki kolejny i oczywiście sobie wmawiam rzeczy :p nieuleczalne to chyba
-
Hej dziewczyny, udało mi się Was nadrobić Nie było mnie tu od wczoraj a Wy tyle naprodukowałyście
@telefon_w_rosole trzymam kciuki za ten cień, żeby ładna beta wyszła .
Powoli będę przenosić się na wątek grudniowy, ale będę tu do Was zaglądać co jakiś czas. Czekam na zdjęcia Waszych kropek
Nawiązując do historii miłosny, to u nas było można powiedzieć tak zwyczajnie. Poznaliśmy się spędzając wspólnie wakacje u jego dziadków, przyjaźnie się z jego kuzynką i tam z nią pojechałam. Oczywiście na początku nic pomiędzy nami nie było, spędziliśmy tam razem 2 tygodnie i się rozjechaliśmy. Dopiero później zaczęliśmy ze sobą pisać i tak zaiskrzyło Jesteśmy ze sobą już 15 lat Nawet nie wiem kiedy to zleciało.
A żebyście się jeszcze trochę pośmiały to Wam opowiem ..... miałam dziś w planach dorwać małża . Wracał dziś z nocy, a ze w pracy zaczął maraton dyżurów to chciałam go dorwać póki jeszcze mało zmęczony. No i wrócił, a ja by uskutecznić plan to przywitałam go ubrana w koszulkę, szlafrok i pończochy. Niestety plan spełzł na niczym, małż stwierdził że musi odpocząć, ale mogę się nie przebierać jeszcze na razie, możemy sobie poleżeć. Odpoczął pół godziny i nabrał sił na .... planowanie jakie meble zakupić do pokoju ( pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i się dalej urządzamy) No i zaczęliśmy przeglądać meble na telefonie i dyskutować jak możemy się urządzić. Nawet nie wiem kiedy zaczęliśmy robić dokładne pomiary pokoi Wyobraźcie sobie mnie latającą w tym fikuśnym ubranku z miarką Tak się w tym zatraciliśmy, że przytulanek nie było. popołudniu musiałam pojechać zająć się siostrzenicą, a jak wróciłam to małż spał przed kolejnym dyżurem. Chyba ten cykl jest nam mało pisanyMałgosiagosia, Pusshka, Adirella, Myszkaaa20, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Hej dziewczyny, udało mi się Was nadrobić Nie było mnie tu od wczoraj a Wy tyle naprodukowałyście
Powoli będę przenosić się na wątek grudniowy, ale będę tu do Was zaglądać co jakiś czas. Czekam na zdjęcia Waszych kropek
Nawiązując do historii miłosny, to u nas było można powiedzieć tak zwyczajnie. Poznaliśmy się spędzając wspólnie wakacje u jego dziadków, przyjaźnie się z jego kuzynką i tam z nią pojechałam. Oczywiście na początku nic pomiędzy nami nie było, spędziliśmy tam razem 2 tygodnie i się rozjechaliśmy. Dopiero później zaczęliśmy ze sobą pisać i tak zaiskrzyło Jesteśmy ze sobą już 15 lat Nawet nie wiem kiedy to zleciało.
A żebyście się jeszcze trochę pośmiały to Wam opowiem ..... miałam dziś w planach dorwać małża . Wracał dziś z nocy, a ze w pracy zaczął maraton dyżurów to chciałam go dorwać póki jeszcze mało zmęczony. No i wrócił, a ja by uskutecznić plan to przywitałam go ubrana w koszulkę, szlafrok i pończochy. Niestety plan spełzł na niczym, małż stwierdził że musi odpocząć, ale mogę się nie przebierać jeszcze na razie, możemy sobie poleżeć. Odpoczął pół godziny i nabrał sił na .... planowanie jakie meble zakupić do pokoju ( pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i się dalej urządzamy) No i zaczęliśmy przeglądać meble na telefonie i dyskutować jak możemy się urządzić. Nawet nie wiem kiedy zaczęliśmy robić dokładne pomiary pokoi Wyobraźcie sobie mnie latającą w tym fikuśnym ubranku z miarką Tak się w tym zatraciliśmy, że przytulanek nie było. popołudniu musiałam pojechać zająć się siostrzenicą, a jak wróciłam to małż spał przed kolejnym dyżurem. Chyba ten cykl jest nam mało pisany -
@Malgosiagosia a ile jesteś dni po owulacji?🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Cukruś wrote:Dziewczyny zrobilam dzisiaj proga i to potwierdziło, że owu mi sie przesunęła bo dzisiejszym domniemanym 7 dpo prog 13,37 ng/ml 🤗🤗🤗
Nie wiem, jak sikne to sikne. Na razie nie mam zadnych testow ciazowych w domu a jakoś się chyba nie kwapie do kupienia ich, ale się ciesze, że wykryłam swoją owu spóżnioną
Będę trzymać mocno kciuki za testowanie!Cukruś lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
aszin wrote:@Malgosiagosia a ile jesteś dni po owulacji?
-
Małgosiagosia wrote:Patrząc po śluzie o objawach to 13 (o ile owu w ogóle była). Może jutro zatestuję i przeniosę się też na wątek grudniowy, żeby już tu dziewczynom nie zakłócać tematów ciążowych.🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Gratuluję ⏸️ ^^
Równiez dziękuję, ile ciepła i wspracia tutaj jest to nie do uwierzenia ile udało mi się nadrobić tyle nadrobiłam. Zaraz wracam do pracy, a później nadrobię grudniowy wątek. Będę tutaj dlaej chętnie zaglądać nudnych ciąż dla pozostałych dziewczyn (tych przyszłych również) ^^Pusshka, Sunnysunsun, Edithka, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Alysa wrote:Hej dziewczyny, udało mi się Was nadrobić Nie było mnie tu od wczoraj a Wy tyle naprodukowałyście
A żebyście się jeszcze trochę pośmiały to Wam opowiem ..... miałam dziś w planach dorwać małża . Wracał dziś z nocy, a ze w pracy zaczął maraton dyżurów to chciałam go dorwać póki jeszcze mało zmęczony. No i wrócił, a ja by uskutecznić plan to przywitałam go ubrana w koszulkę, szlafrok i pończochy. Niestety plan spełzł na niczym, małż stwierdził że musi odpocząć, ale mogę się nie przebierać jeszcze na razie, możemy sobie poleżeć. Odpoczął pół godziny i nabrał sił na .... planowanie jakie meble zakupić do pokoju ( pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i się dalej urządzamy) No i zaczęliśmy przeglądać meble na telefonie i dyskutować jak możemy się urządzić. Nawet nie wiem kiedy zaczęliśmy robić dokładne pomiary pokoi Wyobraźcie sobie mnie latającą w tym fikuśnym ubranku z miarką Tak się w tym zatraciliśmy, że przytulanek nie było. popołudniu musiałam pojechać zająć się siostrzenicą, a jak wróciłam to małż spał przed kolejnym dyżurem. Chyba ten cykl jest nam mało pisany
Ale trzymam kciuki, żeby udało się dorwać męża!Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
aszin wrote:Ja pewnie jutro znów zatestuje i tak aż do malpy 🙄 chociaż czuję, że przyjdzie wcześniej niż zwykle.
aszin lubi tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Byłaś na becie? ☺️ Czy jutro idziesz?
Miałam takie same myśli po pierwszych kreskach 😅 ba! Dwa-trzy dni przepłakałam, że to może jeszcze nie czas, co ja zrobię itd. Hormony 😁 Oby to był dobry znak! 🍀😍
Jutro idę. Dziękuję za to, co napisałaś. W ogóle, kobietki moje, strasznie wam dziękuję za siostrzeństwo. Nie wiem, czy kiedyś odpłacę takim samym dobrem, które mnie spotkało na tym forum
Teraz mam tak, że omg, taka duża beta 9dpo, "to pewnie choroba u dziecka" etc... aaaaaaa mój mózgu zostaw mnie już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 20:27
27.11.2023 - cień ⏸️ -
telefon_w_rosole wrote:Jutro idę. Dziękuję za to, co napisałaś. W ogóle, kobietki moje, strasznie wam dziękuję za siostrzeństwo. Nie wiem, czy kiedyś odpłacę takim samym dobrem, które mnie spotkało na tym forum
Teraz mam tak, że omg, taka duża beta 9dpo, "to pewnie choroba u dziecka" etc... aaaaaaa mój mózgu zostaw mnie już.🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
telefon_w_rosole wrote:Jutro idę. Dziękuję za to, co napisałaś. W ogóle, kobietki moje, strasznie wam dziękuję za siostrzeństwo. Nie wiem, czy kiedyś odpłacę takim samym dobrem, które mnie spotkało na tym forum
Teraz mam tak, że omg, taka duża beta 9dpo, "to pewnie choroba u dziecka" etc... aaaaaaa mój mózgu zostaw mnie już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 20:39