X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka00 wrote:
    Dziewczyny, czy wasi partnerzy robili podstawowe badania nasienia czy od razu z jakimś rozszerzeniem? Mój idzie w przyszłym miesiącu i zastanawiam się co zrobić.
    Wiem, że to też stres dla niego więc jakby zaraz trzeba było powtarzać i dorabiać to może warto od razu.
    Czy jeśli podstawowe wychodząc ok to się coś dorabia czy nie?
    Ja bym robiła rozszerzone od razu, mniej się nachodzi tam małż :P Gdybyście mieli iść potem na wizytę wspólnie to na pewno więcej lekarz powie z rozszerzonych :)

preg.png
  • rudaa95 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam.
    Hej dziewczyny.
    Telefonwrosole ogromnie gratuluję , oby te kreseczki ciemniały z każdą godziną 🍀💋
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące jeszcze w listopadzie . A tym które czekają na 🐵 życzę oby przyszła jak najszybciej . Bardzo dziękuję za umilanie czasu i każda radę ❤️ przeskakuje na wątek grudniowy 🎄 mam nadzieję że będzie to dla mnie szczęśliwy miesiąc , owu wypada mi mniej więcej w okolicach urodzin więc pewnie testować będę w styczniu . Ale liczę że uda się wstrzelić jeszcze w grudniu. Przychodźcie czasem do nas i rozsyłajcie wiruski 🤲🏼 trzymajcie się zdrowo 💋💋🍀🍀

Myszkaaa20, Milcia2397, Edithka, aszin, Pusshka, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Ja 👸🏼26.12.1995
    On🤵12.05.1995
    👰‍♀️🤵 10.07.2018
    👩29.09.2018
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiło się cicho. 🤣

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    No i zrobiło się cicho. 🤣
    Tak, a na drugim wątku już 10 stron naklepane. 😂 Nawet nie liczę, że to nadrobię.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Meganka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zostaje, chociaż mi ciężko nadrobić zawsze :D u mnie jakis skok tempki kolejny i oczywiście sobie wmawiam rzeczy :p nieuleczalne to chyba

🙋🏼‍♀️28 🙋🏻‍♂️30
    👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 2015
    💒 2021
    👧 2021

Czekamy na drugiego bobasa ♥️
    29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) <3 1.12 beta 60,7 <3 4.12 beta 291 <3 6.12 772 <3 11.12 3678 <3
    Planowane wizyty:
    16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem <3 (raczej ciaża młodsza o pare dni)

Termin porodu: 8.08.24 <3

preg.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam dzisiaj proga i to potwierdziło, że owu mi sie przesunęła bo dzisiejszym domniemanym 7 dpo prog 13,37 ng/ml 🤗🤗🤗

Nie będę się okłamywać, że sikne dopiero za tydzień 🤣 bo pewnie wczesniej. Chociaz jestem troche sceptycznie nastawiona przez te wyniki nasienia, ale w głębi duszy mam coś, ala przeczucia, że może się udało? ale od razu to gaśnie przez myśl o wynikach nasienia, ale zobaczymy.
    Nie wiem, jak sikne to sikne. Na razie nie mam zadnych testow ciazowych w domu a jakoś się chyba nie kwapie do kupienia ich, ale się ciesze, że wykryłam swoją owu spóżnioną :D

Nomeolvides, Pusshka, ultramaryna_, Adirella, Meganka, Edithka, Myszkaaa20, Sunnysunsun, Pełna chata lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    12/2023 klinika
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

obecnie 23 cs 🤡

✅️ 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🔜 14/02/2025 wizyta z planem leczenia

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny zrobilam dzisiaj proga i to potwierdziło, że owu mi sie przesunęła bo dzisiejszym domniemanym 7 dpo prog 13,37 ng/ml 🤗🤗🤗

Nie będę się okłamywać, że sikne dopiero za tydzień 🤣 bo pewnie wczesniej. Chociaz jestem troche sceptycznie nastawiona przez te wyniki nasienia, ale w głębi duszy mam coś, ala przeczucia, że może się udało? ale od razu to gaśnie przez myśl o wynikach nasienia, ale zobaczymy.
    Nie wiem, jak sikne to sikne. Na razie nie mam zadnych testow ciazowych w domu a jakoś się chyba nie kwapie do kupienia ich, ale się ciesze, że wykryłam swoją owu spóżnioną :D
    Piękna owu, miałaś nosa do niej. 😀 Trzymam kciuki, żeby to był TEN cykl. Teraz Cię czeka ta najgorsza część czyli czeeekanie.

Cukruś lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meganka wrote:
    Ja jeszcze zostaje, chociaż mi ciężko nadrobić zawsze :D u mnie jakis skok tempki kolejny i oczywiście sobie wmawiam rzeczy :p nieuleczalne to chyba
    Haha no nieuleczalne, potwierdzam. Widzę, że obie testujemy 30.11. Mnie już kusi coraz mocniej.

🍒 fertistim, cynk
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udało mi się Was nadrobić ;) Nie było mnie tu od wczoraj a Wy tyle naprodukowałyście ;)
    @telefon_w_rosole trzymam kciuki za ten cień, żeby ładna beta wyszła .

Powoli będę przenosić się na wątek grudniowy, ale będę tu do Was zaglądać co jakiś czas. Czekam na zdjęcia Waszych kropek :D

Nawiązując do historii miłosny, to u nas było można powiedzieć tak zwyczajnie. Poznaliśmy się spędzając wspólnie wakacje u jego dziadków, przyjaźnie się z jego kuzynką i tam z nią pojechałam. Oczywiście na początku nic pomiędzy nami nie było, spędziliśmy tam razem 2 tygodnie i się rozjechaliśmy. Dopiero później zaczęliśmy ze sobą pisać i tak zaiskrzyło :D Jesteśmy ze sobą już 15 lat :O Nawet nie wiem kiedy to zleciało.

A żebyście się jeszcze trochę pośmiały to Wam opowiem ..... miałam dziś w planach dorwać małża :). Wracał dziś z nocy, a ze w pracy zaczął maraton dyżurów to chciałam go dorwać póki jeszcze mało zmęczony. No i wrócił, a ja by uskutecznić plan to przywitałam go ubrana w koszulkę, szlafrok i pończochy. Niestety plan spełzł na niczym, małż stwierdził że musi odpocząć, ale mogę się nie przebierać jeszcze na razie, możemy sobie poleżeć. Odpoczął pół godziny i nabrał sił na .... planowanie jakie meble zakupić do pokoju ( pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i się dalej urządzamy) No i zaczęliśmy przeglądać meble na telefonie i dyskutować jak możemy się urządzić. Nawet nie wiem kiedy zaczęliśmy robić dokładne pomiary pokoi :D Wyobraźcie sobie mnie latającą w tym fikuśnym ubranku z miarką :D Tak się w tym zatraciliśmy, że przytulanek nie było. popołudniu musiałam pojechać zająć się siostrzenicą, a jak wróciłam to małż spał przed kolejnym dyżurem. Chyba ten cykl jest nam mało pisany :D

Małgosiagosia, Pusshka, Adirella, Myszkaaa20, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej dziewczyny, udało mi się Was nadrobić ;) Nie było mnie tu od wczoraj a Wy tyle naprodukowałyście ;)

Powoli będę przenosić się na wątek grudniowy, ale będę tu do Was zaglądać co jakiś czas. Czekam na zdjęcia Waszych kropek :D

Nawiązując do historii miłosny, to u nas było można powiedzieć tak zwyczajnie. Poznaliśmy się spędzając wspólnie wakacje u jego dziadków, przyjaźnie się z jego kuzynką i tam z nią pojechałam. Oczywiście na początku nic pomiędzy nami nie było, spędziliśmy tam razem 2 tygodnie i się rozjechaliśmy. Dopiero później zaczęliśmy ze sobą pisać i tak zaiskrzyło :D Jesteśmy ze sobą już 15 lat :O Nawet nie wiem kiedy to zleciało.

A żebyście się jeszcze trochę pośmiały to Wam opowiem ..... miałam dziś w planach dorwać małża :). Wracał dziś z nocy, a ze w pracy zaczął maraton dyżurów to chciałam go dorwać póki jeszcze mało zmęczony. No i wrócił, a ja by uskutecznić plan to przywitałam go ubrana w koszulkę, szlafrok i pończochy. Niestety plan spełzł na niczym, małż stwierdził że musi odpocząć, ale mogę się nie przebierać jeszcze na razie, możemy sobie poleżeć. Odpoczął pół godziny i nabrał sił na .... planowanie jakie meble zakupić do pokoju ( pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i się dalej urządzamy) No i zaczęliśmy przeglądać meble na telefonie i dyskutować jak możemy się urządzić. Nawet nie wiem kiedy zaczęliśmy robić dokładne pomiary pokoi :D Wyobraźcie sobie mnie latającą w tym fikuśnym ubranku z miarką :D Tak się w tym zatraciliśmy, że przytulanek nie było. popołudniu musiałam pojechać zająć się siostrzenicą, a jak wróciłam to małż spał przed kolejnym dyżurem. Chyba ten cykl jest nam mało pisany :D
    Hahah, uśmiałam się. Oczami wyobraźni widziałam całą sytuację. Może jeszcze w nocy go dorwiesz. 😁 Faceci chyba lubią takie budzenie. 😅 A historia poznania też fajna, mimo wszystko niestandardowa. Zaglądaj, zaglądaj, żeby nam tu zupełna cisza nie zapadła. 😃

🍒 fertistim, cynk
  • aszin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malgosiagosia a ile jesteś dni po owulacji? :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:

Cudownie! ❤
    Będę trzymać mocno kciuki za testowanie!

Cukruś lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    @Malgosiagosia a ile jesteś dni po owulacji? :)
    Patrząc po śluzie o objawach to 13 (o ile owu w ogóle była). Może jutro zatestuję i przeniosę się też na wątek grudniowy, żeby już tu dziewczynom nie zakłócać tematów ciążowych.

🍒 fertistim, cynk
  • aszin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Patrząc po śluzie o objawach to 13 (o ile owu w ogóle była). Może jutro zatestuję i przeniosę się też na wątek grudniowy, żeby już tu dziewczynom nie zakłócać tematów ciążowych.
    Ja pewnie jutro znów zatestuje i tak aż do malpy 🙄 chociaż czuję, że przyjdzie wcześniej niż zwykle.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ⏸️ ^^

Równiez dziękuję, ile ciepła i wspracia tutaj jest to nie do uwierzenia :) ile udało mi się nadrobić tyle nadrobiłam. Zaraz wracam do pracy, a później nadrobię grudniowy wątek. Będę tutaj dlaej chętnie zaglądać <3 nudnych ciąż dla pozostałych dziewczyn (tych przyszłych również) ^^

Pusshka, Sunnysunsun, Edithka, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - azoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
    USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
    4.02.25 kwalifikacja do ivf
    11.02.25 rozpisanie stymulacji
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Haha, wyobraziłam sobie te mierzenie pokoju w tych pończochach 😂
    Ale trzymam kciuki, żeby udało się dorwać męża!

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja pewnie jutro znów zatestuje i tak aż do malpy 🙄 chociaż czuję, że przyjdzie wcześniej niż zwykle.
    To nawet lepiej, szybciej zaczniesz nowy cykl. Moją się pewnie spóźni i będę kombinować z wywołaniem. Zawsze pod górkę.

aszin lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Byłaś na becie? ☺️ Czy jutro idziesz?
    Miałam takie same myśli po pierwszych kreskach 😅 ba! Dwa-trzy dni przepłakałam, że to może jeszcze nie czas, co ja zrobię itd. Hormony 😁 Oby to był dobry znak! 🍀😍

Jutro idę. Dziękuję za to, co napisałaś. W ogóle, kobietki moje, strasznie wam dziękuję za siostrzeństwo. Nie wiem, czy kiedyś odpłacę takim samym dobrem, które mnie spotkało na tym forum <3

Teraz mam tak, że omg, taka duża beta 9dpo, "to pewnie choroba u dziecka" etc... aaaaaaa mój mózgu zostaw mnie już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 20:27

27.11.2023 - cień ⏸️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Jutro idę. Dziękuję za to, co napisałaś. W ogóle, kobietki moje, strasznie wam dziękuję za siostrzeństwo. Nie wiem, czy kiedyś odpłacę takim samym dobrem, które mnie spotkało na tym forum <3

Teraz mam tak, że omg, taka duża beta 9dpo, "to pewnie choroba u dziecka" etc... aaaaaaa mój mózgu zostaw mnie już.
    Na pewno wszystko będzie ok, może miałaś wcześniej owulację? :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:

Bety jeszcze nie badałaś, spokojnie. 😁 Ciemna kreska chyba niewiele ma wspólnego z betą. A duża beta to mogłaby oznaczać ciążę bliźniaczą, już taka historia na tym wątku była. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 20:39

🍒 fertistim, cynk
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ