Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukruś wrote:Siesiepy ja również dziękuję za tego niedobitka 🤣
Teraz to przynajmniej wiem, że dam radę przeczytać wszystko bo przy ilości produkowanych stron w tym miesiącu było ciężko a czasami nawet nie próbowałam nadrabiać 🤣 grudzień widzę zapowiada się podobnie.
Też tak myślałam żeby może siknac z Tobą 30.11 😁
@aszin, kochana przytulam! Sama miałam dziś lekkiego doła, jak zobaczyłam rano biel, ale jak przyszedł okres to dostałam nowych sił.
Ale u Ciebie nadal piłka w grze! 🥰aszin, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
aszin wrote:On jest żołnierzem, więc chyba dopiero jak pójdzie na emeryturę 😅 ale fakt, że w ostatnim czasie jest więcej wyjazdów, że względu na tę sytuację na granicy. Wcześniej było znośnie
aszin lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Powinnaś się załapać, oni chyba słaby marketing mają bo ciężko ich znaleźć właśnie. 😅
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Oj tak, nie ukrywam, że przy takiej ilości postów było to dla mnie jako prowadzącej nie małe wyzwanie, żeby nic nie przegapić 😀
@aszin, kochana przytulam! Sama miałam dziś lekkiego doła, jak zobaczyłam rano biel, ale jak przyszedł okres to dostałam nowych sił.
Ale u Ciebie nadal piłka w grze! 🥰
Prowadziłam dwa różne wątki, ale takiego zapierdzielu jak tu to na żadnym z nich nie było. 😂 Szanuję. Ja się nawet nie starałam nic nadrabiać. 😅
Aszin serio nie wiecie nawet poglądowo kiedy może wrócić?
Pusshka lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
ultramaryna_ wrote:Pokaż jeszcze raz ten test na innym zdjęciu 😍 A może robiłaś inny? Z chęcią popatrzymy… 😂
I daj znać, jak zareagował mąż 😍
Na drugim ledwie co wyszło, zdjęcie zrobiłam tylko jedno niestety! Ale jutro powtórka z rozrywki, postawię test w świetle dziennym i będę cykać foty
Mój mąż był turbo panikarzem: o Boże, ciąża, na pewno coś złego się wydarzy po drodze, poza tym dzieci są z puchu i szkła, na pewno się rozsypie. Dowiedział się, miał takie "o, udało się?" oraz jest oazą spokoju i co chwilę mnie uspokaja, że będziemy super rodzicami i że kupi wszystkie zestawy lego technic. Dla dziecka, oczywiście...aszin, Małgosiagosia, Pusshka, siesiepy, Anka32, Sunnysunsun, Hope♥️, Astereae, Sarka94 lubią tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
siesiepy wrote:Prowadziłam dwa różne wątki, ale takiego zapierdzielu jak tu to na żadnym z nich nie było. 😂 Szanuję. Ja się nawet nie starałam nic nadrabiać. 😅
Aszin serio nie wiecie nawet poglądowo kiedy może wrócić?🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Na tę chwilę w lutym z możliwością wcześniejszego zjazdu. Do tej pory najdłużej wyjechał na miesiąc, więc teraz szykuje się hardcore.
-
Rozumiem że żadne przepustki na parę dni ("owulacyjne") w grę nie wchodzą?♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Niestety nie ma szans ani na odwiedziny, ani na przepustki, ale ja i tak nie dopuszczam do siebie myśli, że to potrwa tak długo 😄
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Natomiast już była spina z teściową i coś czuję, że męża czeka ciężka batalia o chrzciny - bo jest, w najlepszym razie, agnostykiem, a żaden ksiądz nie ochrzci dziecka którego oboje rodzice nie chcą wychowywać w wierze (nawet byłoby to bez sensu). Kurde, ledwie dwa paski wyskoczyły. Trudne emocje muszą znaleźć ujście27.11.2023 - cień ⏸️
-
aszin wrote:Niestety nie ma szans ani na odwiedziny, ani na przepustki, ale ja i tak nie dopuszczam do siebie myśli, że to potrwa tak długo 😄
telefon_w_rosole, aszin, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
telefon_w_rosole wrote:Natomiast już była spina z teściową i coś czuję, że męża czeka ciężka batalia o chrzciny - bo jest, w najlepszym razie, agnostykiem, a żaden ksiądz nie ochrzci dziecka którego oboje rodzice nie chcą wychowywać w wierze (nawet byłoby to bez sensu). Kurde, ledwie dwa paski wyskoczyły. Trudne emocje muszą znaleźć ujście🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
telefon_w_rosole wrote:Na drugim ledwie co wyszło, zdjęcie zrobiłam tylko jedno niestety! Ale jutro powtórka z rozrywki, postawię test w świetle dziennym i będę cykać foty
Mój mąż był turbo panikarzem: o Boże, ciąża, na pewno coś złego się wydarzy po drodze, poza tym dzieci są z puchu i szkła, na pewno się rozsypie. Dowiedział się, miał takie "o, udało się?" oraz jest oazą spokoju i co chwilę mnie uspokaja, że będziemy super rodzicami i że kupi wszystkie zestawy lego technic. Dla dziecka, oczywiście...
Czekamy na zdjęcia jutro i wyniki! 🤞🍀
@aszin przykro strasznie, kurczę… Ale tak myślę, że to jakiś zbieg okoliczności - endo kazał zrobić przerwę 6tyg., a męża w tym czasie nie będzie. Moze tak było Wam pisane? I akurat powrót zejdzie się z kolejnymi staraniami? Pamiętaj, nie ma złego co na dobre by nie wyszło! 🤞🍀 rozumiem frustrację, kochana, chodz na grudniowy watek, szybko czas zleci! 😘
aszin, Pusshka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
@Ultramaryna, właśnie to jest tej plus, że akurat teraz ta przerwa oby to rzeczywiście był jakiś znak 😇
Pusshka lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Dziewczynki! Bardzo dziękuję za przyjęcie mnie do wątku! Ja juz tyle sie od Was dowiedziałam, że z nadzieją patrzę na te starania🥰
Przeskakuję na grudzień, staranka będą w okresie świątecznym więc testowanie w styczniu. Życzę nudnych ciąż i wysyłajcie nam wiruski!
Dziękuję kupuję kocyk pod choinkę i łapię 🦠 od Was! 🥰😍Pusshka, Edithka, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
telefon_w_rosole wrote:Na drugim ledwie co wyszło, zdjęcie zrobiłam tylko jedno niestety! Ale jutro powtórka z rozrywki, postawię test w świetle dziennym i będę cykać foty
Mój mąż był turbo panikarzem: o Boże, ciąża, na pewno coś złego się wydarzy po drodze, poza tym dzieci są z puchu i szkła, na pewno się rozsypie. Dowiedział się, miał takie "o, udało się?" oraz jest oazą spokoju i co chwilę mnie uspokaja, że będziemy super rodzicami i że kupi wszystkie zestawy lego technic. Dla dziecka, oczywiście... -
nick nieaktualny
-
Podsyłam link do testu. Niby jest cień, ale to pink, który pisałyście, że oszukuje i pokazuje kreseczkę fabryczną, a u mnie powinna być już raczej wyraźna kreska, więc się nie łudzę. Może zrobię dla pewności jeszcze jutro test jakiejś innej firmy, bo w domu mam tylko drugi pink tyle że płytkowy.
https://ibb.co/MnDm41CPusshka, blador2, Anka32, Myszkaaa20, Malamia, Sunnysunsun, Hope♥️, Olalee, Edithka, Mysza_Polna, Ewka9090, Karola3196, Chmurka21, Astereae, Sarka94, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Podsyłam link do testu. Niby jest cień, ale to pink, który pisałyście, że oszukuje i pokazuje kreseczkę fabryczną, a u mnie powinna być już raczej wyraźna kreska, więc się nie łudzę. Może zrobię dla pewności jeszcze jutro test jakiejś innej firmy, bo w domu mam tylko drugi pink tyle że płytkowy.
https://ibb.co/MnDm41C
Dla mnie to nie jest kreska fabryczna. Ja tysiące pinkow stumieniowych zrobiłam i nigdy tak nie wyglądało. U mnie taka kreska dopiero prawie czy becie 102 była.Małgosiagosia lubi tę wiadomość