X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, Najlepszy mąż pod słońcem!

Mówię Wam, ja jeszcze kilka tekstów i oszaleje. Dziecko mi traktuje jak dwulatka. Oczywiście tak jak myślałam, kupiła mu wielką tanią ciężarówkę. Uwierzcie mi, mój syn ma więcej taktu niż babcia rozumu. Był zawiedziony prezentem jak nie wiem (nie ma się co dziwić skoro 5-ciolatek dostał autko dla dwulatka) ale nie pokazał po sobie, nawet 5 min się pobawił żeby pokazać że się cieszy. Noni nic, będzie miała Marta do piasku 😂

Ja uczę syna żeby się sam myl, babcia musi go umyć i ubrać. Ja uczę że ma wieczorem po sobie sprzątać a ona mówi żeby zostawił, babcia posprząta.

Tak, że czuję że w piątek po południu babcia wyjeżdża ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny stresuje mnie mocno mój ból głowy .. powiedzcie proszę czy miałyście / macie w ciąży coś takiego .. od kilku dni głowa boli mnie codziennie .. dzień w dzień .. z tylu głowy .. cały tył .. nasila się bardzo przy wstawaniu z lozka , przy chodzeniu ( stawianie pięty o podłogę powoduje nasilony ból ) ćmi cały czas ale przy jakimkolwiek ruchu jest to przeszywający ból
    Masz pewnie migreny. Ile pijesz i jesz w ciągu dnia? Ewentualnie może Edyciak się wypowiedź, jeśli ból idzie od potylicy to może być coś z kręgosłupem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 21:53

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Sylwia ale fajnie, że się poznalyscie! Pamiętam tę zmowe Nony i Boo 🤣 Nona nawet podała firmę botkow, które przywdziala 😅 jakie rajstopy i jaka sukienka😀 ehh..
    Annia a Tobie juz cos lekarz mowi o przewidywanej masie dziecka czy to za wcześnie jeszcze?

Lalia , u nas na działce przyszla ostatnio sąsiadka i jak usłyszała, ze chłopiec to podobnie zareagowała🤷‍♀️ bo u niej w rodzinie sami chlopcy. a co mnie to obchodzi, my akurat tak sobie wymarzylismy synka, po co ludzie swoje miary rzucają na innych. Dla mojej mamy to bedzie 3wnuk i nigdy nic takiego glupiego nie sypnela, dla teściów pierwsze wnuczeto , więc na szczęście bez komentarza, bo pewnie tez bym się zagotowala.

Kinusia super ten kroliczus!

Ounai slyszalam w radio, nie dość ze 66cm to prawie 7kg 🙅‍♀️

Evelle kciuki, żeby torbielka sama się wchlonela, a kto wie , może się bedzie wchłaniac podczas ciąży, z calego serca Ci tego życzę 😘

Kic te majciochy M/L na Twoją dupke tez nie będą czasem za duze? Czy lepiej żeby trochę były większe ze względu na brzuch? Zastanawiam się jakie wziąć dla siebie w takim razie.

Ja dzis mialam okropny ból lewej strony krzyża. W aucie nie mogłam usiedziec, wiłam się z bólu. Nie dość, że caly czas bolalo to mialam takie fale uderzen, ze krzyczalam z bolu. Na szczescie leżę już i przeszlo

Lalia, Annia, kiniusia270 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Masz pewnie migreny. Ile pijesz i jesz w ciągu dnia? Ewentualnie może Edyciak się wypowiedź, jeśli ból idzie od potylicy to może być coś z kręgosłupem

Dziwne te bóle .. nasilające przy jakimkolwiek ruchu .. ale jak leżę na tyle głowy to tez czuje .. jakby coś tam się działo .. tfutfu

Pije sporo bo boje się o pęcherz .. jem tez raczej Ok małe porcje ale dużo razy w ciągu dnia

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ponoc dzieci sie wychowuje a wnuki rozpieszcza 🤣

Moja mama dla odmiany dzisiaj stwierdzila ze koniecznie moj noworodek bedzie potrzebowal... maty z pałąkiem i zabawkami! I to nie byle jakiej maty tylko mega puchatej że się w niej zapadnie. Bo przecież 2msc dziecko jest bardzo ciekawe świata i potrzebuje dużo bodźców.

I jeszcze się obraziła,że jej powiedziałam,że takie dziecko nie ogarnia,że ma ręcę i nogi a co dopiero zabawki i zalecenia co do puchatego podłoża są inne, a ona przecież 6 dzieci wychowała i żyjemy. 🙈

Ja osiwieję, jak z jednej i drugiej strony będę musiała się kopać jak chcę wychować swoje dziecko...

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, aż mam ochotę się z Tobą napić 🤣
    Moja teściowa dzisiaj wparowala żeby zobaczyć jak gałki do szafy na żywo wyglądają, po czym otworzyła szafę i zaczęła po kolei wyciągać ubranka i je oglądać, a następnie otwierać pozostałe części szafy gdzie są między innymi moje stroje kąpielowe i dopiero jak jej powiedziałam że tam nie ma rzeczy dziecka tylko nasze to się opamiętała 😑 i oczywiście nie omieszkała mnie znowu zapytać o imię 😑

Więc Twoje i moje zdrowie kochana 🥂

Edit :
    Enigva, co prawda to nie teściowa u Ciebie tylko mama, ale rozumiem co czujesz! Więc Twoje zdrowie też 🥂😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 22:08

Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Domyślam się bo kilogramowo nosisz tyle samo co ja, a Twoje w dodatku są dwie o są dwa razy bardziej aktywne.

Mąż odebrał teściowa z dworca. Pięć min po tym jak weszli przyszedł do mnie i mówi, że ma dość i chyba jutro rano jej kupi bilet powrotny 😂😂😂 A to jego matka hahaha.
    Powiedział że jutro idzie do pracy ale pojutrze juz weźmie home office boki nie zrobi mi tego żeby mnie zostawić z nią cały tydzień 😂😂😂

Ale ja też mam już dość. Lalia, piona, jakbyś chciała ponarzekać to się możemy wymieniać tekstami teściowych 😂
    Nie żebym się licytowała, ale ja z teściową będe mieszkać jeszcze z 1,5 miesiąca jak nie więcej :D

Ona ciągle coś do mnie gada! Opowiada jakieś historie o ludziach których znała kiedyś i jest mega zajarana bo zrobiła przepyszną zapiekankę (makaron zalała gotowym sosem i na to dała ser).

Moją też nie interesuje wyprawka małej, raz jej pokazałam ubranko 62 to ppwiedziała "mogloby być jaśniejsze dla dziewczynki, no i ona w tym długo nie pochodzi" czyli rozumiem, że wg niej nie ppwinnam kupować nic do rozmiaru 62 bo szkoda kasy. Owinę Pole tymi firankami które służyły jako prześcieradełka dla Piotrusia i Dorotki, przecież są takie piękne i sentymentalne 😳😳😳

Ciesz się, że Twoj mąż widzi wady mamusi, bo mój to jak małpa skacze przy swojej i nie za bardzo pozwala ją skrytykować. Jak ostatnio mu powiedziałam, żeby przy okazji wspomniał mamie że zasłonę prysznicową się pierze (nie macie pojęcia jaka była upierdolona) to mi powiedział, że on nie zauważył aby była brudna, a to nasza była (prana co 2 tyg z pościelą).

Dobrze, że jutro jadę do mamy do niedzieli bo już zaczyna mi się ulewać.

Wik89 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, aż mam ochotę się z Tobą napić 🤣
    Moja teściowa dzisiaj wparowala żeby zobaczyć jak gałki do szafy na żywo wyglądają, po czym otworzyła szafę i zaczęła po kolei wyciągać ubranka i je oglądać, a następnie otwierać pozostałe części szafy gdzie są między innymi moje stroje kąpielowe i dopiero jak jej powiedziałam że tam nie ma rzeczy dziecka tylko nasze to się opamiętała 😑 i oczywiście nie omieszkała mnie znowu zapytać o imię 😑

Więc Twoje i moje zdrowie kochana 🥂

Edit :
    Enigva, co prawda to nie teściowa u Ciebie tylko mama, ale rozumiem co czujesz! Więc Twoje zdrowie też 🥂😁
    Ojej , to już jest bezczelne trochę. Musicie ją ogarnąć jakoś, bo jak się urodzi dziecko, to dopiero będą jazdy. Mojej teściowej pewnie by tylko zdjęcie szafek wystarczyło i by się cieszyła, że w ogóle jej wysłałam 😄

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dostawa z colorstories. Muszę przyznać, że jakość pierwsza klasa

ee0619203cb1.jpg

5716e0bc1b8e.jpg
    Ooo mam to samo prześcieradełko ❤ zamówię jeszcze coś od nich na pewno :)

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny stresuje mnie mocno mój ból głowy .. powiedzcie proszę czy miałyście / macie w ciąży coś takiego .. od kilku dni głowa boli mnie codziennie .. dzień w dzień .. z tylu głowy .. cały tył .. nasila się bardzo przy wstawaniu z lozka , przy chodzeniu ( stawianie pięty o podłogę powoduje nasilony ból ) ćmi cały czas ale przy jakimkolwiek ruchu jest to przeszywający ból
    Też tak miałam. Bierzesz progesteron?
    Mi minęlo jak odstawiłam a wcześniej miałam bardzo częste bóle głowy.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja jestem chętna! Możemy nawet w przyszłym tygpdniu się zgadać jako wielorybki na basen :D

Przyszły tydzień super, ja też bardzo chętnie :) jak coś to pisz do mnie na insta ktorego dnia bys sie wybierala, to się jakoś zgadamy i skoczymy wspólnie :) już od dawna mnie nosi na basen, a jak mogę przy okazji Was poznać to tym chętniej :)
    Inga też reflektujesz wjazd wielorybkow ? ;) 😝😁

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Sylwia ale wielkie te Twoje dziewczynki, jak nie bliźniaczki, wow. A zdjęcie cudne. Ciekawe na ile podobne będą do siebie. Wagowo bardzo niewielka różnica pomiędzy jedną a druga. W zasadzie taka tygodniowa.

A ja mogłabym już iść spać taka padnięta jestem a nic w sumie nie zrobiłam przez cały dzień.

Może kiedyś zrobimy zlot? Wtedy wszystkiemu możemy się poznać ;)

Zlot czarownic ;) brzmi fajnie

Sylwucha lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Też tak miałam. Bierzesz progesteron?
    Mi minęlo jak odstawiłam a wcześniej miałam bardzo częste bóle głowy.

Ale miałaś je właśnie z tylu głowy ? Nie biorę nic w tej ciąży .. i nie brałam

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja az z ciekawosci spojrzalam co moj szpital wymaga. A maz sie smial ze bede walizke 30kg potrzebowac. A tu nie ma nic smiesznego bo tak bedzie- nawet sztucce mam miec swoje 🤷🏻‍♂️

Mój szpital tez ma sążną listę xD i wg mnie 1/3 rzeczy bez sensu, więc sobie przeanalizowalam cala ta liste ze szwagierka co z tego faktycznie w praktyce bedzie mi potrzebne i sporo sie skróciło, ale tez niestety sztucce, talerz, kubek musze swoje mieć xD masakra

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchałam webinaru położnej z osteopatka ginekologiczną, więc chętnie w punktach krótko opiszę, czego się dowiedziałam. 😊
    🏵️ Kładąc się do łóżka lub wstając z niego, zawsze należy robić to przez obrót na bok - w ciąży jak i po porodzie.
    🏵️ Kiedy kichamy, należy skręcić tułów w którąś stronę, czyli kichamy za siebie, można jeszcze lekko otulić dziecko mięśniami brzucha.
    🏵️ Gdy siedzimy, należy siadać na guzach kulszowych i najlepiej jeszcze podeprzeć lędźwia. Należy unikać siadania półleżącego na kanapie.
    🏵️ Jeśli są problemy ze skracającą się szyjką macicy, także unikamy długiego siedzenia. Można ćwiczyć, ale przeciwwskazane są pozycje, gdzie siła grawitacji działa na szyjkę, czyli np przysiady, przykuc. Wskazane są ćwiczenia w pozycjach, gdzie biodra są nieco wyżej, np w leżeniu włożyć coś pod pośladki, pozycja klęku podpartego, pozycja kolankowo-łokciowa.
    🏵️ Dziecko obraca się w ruchu. By wspomóc obrót dziecka głową w dół, należy jak najwięcej chodzić/uprawiać ruch + pozycja kolankowo-łokciowa. Gdy to nie pomoże, można udać się do osteopaty na "stymulację obrotu" dziecka. Polega to na rozluźnieniu powłok brzusznych, macicy, więzadeł macicy oraz pracy z kośćmi miednicy po to, by stworzyć warunki do tego, aby dziecko samo się obróciło. Gdy to nie pomoże, jest możliwość wykonania położniczego obrotu zewnętrznego przez lekarza położnika.
    🏵️ Masaż krocza wewnętrzny jest wskazany po 36 tc jako przygotowanie krocza do porodu, zwiększając jego elastyczność oraz zmniejsza napięcie mięśniowo-powieziowe tej okolicy, co potencjalnie zmniejsza ryzyko nacięcia krocza. Masaż krocza zewnętrzny można wykonywać już od początku ciąży.
    🏵️ Ból krocza nie musi oznaczać rozejścia spojenia łonowego, ale może wynikać z niewłaściwej postawy ciała lub napięć miednicy.
    🏵️ W ciąży warto udać się do osteopaty przynajmniej raz, choćby po to, by sprawdzić mobilność czworoboku Michaelisa i zniewalowac ewentualne napięcia w ciele. Do fizjoterapeuty uroginekologicznego warto pójść w ciąży, by ocenić wydolność mięśni dna miednicy oraz nauczyć się rozluźniać te mięśnie do porodu.

Lalia, doomi03, Annia, Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zmieniając na chwilę temat teściowych, szyjek, porodów i kabinówek.
    Mój mąż poszedł na spotkanie z kolegami, ale nie zostawił mnie samej 😆
    e05b83c393ef.jpg

Musze wysłać mojego S. do Twojego męża zeby mu zrobił nauki pt "jak zadowolić kobietę" 😂😂😂🤣

kic83 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai ponoc dzieci sie wychowuje a wnuki rozpieszcza 🤣
    Ja nie mam nic przeciwko rozpieszczaniu, naprawdę. Ale ona podważa nasze zdanie. Ja mówię nie wolno a ona ze przesadzam. I tłumaczyłam jej wielokrotnie że nie dam sobie potem rady i nie bez powodu syn jest tak uczony. Tak samo z zabawkami. Zamiast zadzwonić i zapytać co lubi to po najmniejszej linii oporu. Wrzuci plastikowa ciężarówkę w Biedrze do koszyka, bo przecież gdyby miała mu kupić to co lubi to trzeba by iść do zabawkowego, a jej się nie chce. Jak był mały to co miesiąc w paczce wysyłała mi 4 pluszaki z ciucholandu. Mam dwa worki. Nie bawił się ani jednym. I nie słuchała jak mówiliśmy że się nie zgadzamy. Moja mama dzwoni zawsze i mówi "Jestem w sklepie, jest taka a taka zabawka. Tymek będzie się bawił? Mogę wziąć?" Da się? A teściowa nakupi mi 15 30-tocentymetrowych ciężarówek a potem martw się Ty gdzie upchnąć na 10m2 tyle zabawek dwójki dzieci. Ja szczerze mówiąc nie wiem co ona myśli i jak myśli. Nieraz próbowałam zrozumieć ale nie jestem w stanie. Z jednej strony chodzi i mówi, że wnuk to dla niej wszystko, z drugiej nie chce jej się podejść do sklepu z zabawkami żeby mu kupić coś co będzie mu się podobać tylko kupuje na odwal się.

A najlepsze dzisiaj jak się dowiedziała że jak się urodzi dziecko to trzeba się nim zajmować. Bo ona myślała, że pielęgniarki przywożą dzieci wtedy kiedy się ma na to ochotę, a jak chcesz iść spać to zabierają. Bo za komuny po porodzie można było odpocząć 😂
    Albo że trzeba zabrać podpaski do szpitala. Bo jak jej siostra teraz leżała to można było brać ligninę ile się chciało (leżała na chorurgii ze złamanym biodrem). Czekam co jeszcze wymyśli bo to na pewno będą ciekawe historie 😂

Edyciak lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:55

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja nie mam nic przeciwko rozpieszczaniu, naprawdę. Ale ona podważa nasze zdanie. Ja mówię nie wolno a ona ze przesadzam. I tłumaczyłam jej wielokrotnie że nie dam sobie potem rady i nie bez powodu syn jest tak uczony. Tak samo z zabawkami. Zamiast zadzwonić i zapytać co lubi to po najmniejszej linii oporu. Wrzuci plastikowa ciężarówkę w Biedrze do koszyka, bo przecież gdyby miała mu kupić to co lubi to trzeba by iść do zabawkowego, a jej się nie chce. Jak był mały to co miesiąc w paczce wysyłała mi 4 pluszaki z ciucholandu. Mam dwa worki. Nie bawił się ani jednym. I nie słuchała jak mówiliśmy że się nie zgadzamy. Moja mama dzwoni zawsze i mówi "Jestem w sklepie, jest taka a taka zabawka. Tymek będzie się bawił? Mogę wziąć?" Da się? A teściowa nakupi mi 15 30-tocentymetrowych ciężarówek a potem martw się Ty gdzie upchnąć na 10m2 tyle zabawek dwójki dzieci. Ja szczerze mówiąc nie wiem co ona myśli i jak myśli. Nieraz próbowałam zrozumieć ale nie jestem w stanie. Z jednej strony chodzi i mówi, że wnuk to dla niej wszystko, z drugiej nie chce jej się podejść do sklepu z zabawkami żeby mu kupić coś co będzie mu się podobać tylko kupuje na odwal się.

A najlepsze dzisiaj jak się dowiedziała że jak się urodzi dziecko to trzeba się nim zajmować. Bo ona myślała, że pielęgniarki przywożą dzieci wtedy kiedy się ma na to ochotę, a jak chcesz iść spać to zabierają. Bo za komuny po porodzie można było odpocząć 😂
    Albo że trzeba zabrać podpaski do szpitala. Bo jak jej siostra teraz leżała to można było brać ligninę ile się chciało (leżała na chorurgii ze złamanym biodrem). Czekam co jeszcze wymyśli bo to na pewno będą ciekawe historie 😂

Ounai az czekam na ciąg dalszy mądrości Twojej teściowej xD pośmiejmy się wspólnie 😘😝

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no to to juz nie rozpieszczanie a robienie na przekor Wam. 🙄
    Obawiam sie ze moja mama tak bedzie miala. Ze bedzie miala gdzies nasze zdanie bo przeciez wychowala 6 dzieci to wie lepiej. Mimo ze jest moim antysutorytetem co do wychowania 🙈

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ