Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Sylwia zrobiłam eksperyment włożyłam do kabinowej walizki (takiej największej kabinowej jaka mam) 2 paczki Bella Mama poporodowych podkładów (te podpasko pieluchy). Zajęły pół walizki. 😂 Na szczęście okazało się, że moi rodzice mają taką walizkę miękka na kółkach i z rączka jak któraś z Was wrzucala ze swojego koszyczka z Allegro (Inga28 chyba?) i ona będzie idealna. Nawet ma metkę jeszcze bo nie użyli jej ani razu. 😅
Daj później znać czy sprawdziła się taka torba materiałowa na kółkach 😊 ja dodałam do koszyka ale to do zamówienia na później.Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Sylwia zrobiłam eksperyment włożyłam do kabinowej walizki (takiej największej kabinowej jaka mam) 2 paczki Bella Mama poporodowych podkładów (te podpasko pieluchy). Zajęły pół walizki. 😂 Na szczęście okazało się, że moi rodzice mają taką walizkę miękka na kółkach i z rączka jak któraś z Was wrzucala ze swojego koszyczka z Allegro (Inga28 chyba?) i ona będzie idealna. Nawet ma metkę jeszcze bo nie użyli jej ani razu. 😅
Dorzuć tam jeszcze paczkę pampersów i już nic się nie zmieści 😂Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Julik wrote:Juz od jakiegos czasu bralam asmag co dzien tabletke, po wizycie kazala mi brac nospe i aspargin czyli magnez z potasem. Na razie nie czuje poprawy, ale moze rzeczywiście za bardzo tego wyszukuje. Czekam już do jutrzejszego usg. Dawno nie widzialam dzidzi. Może to tez nerwy sie udzielają.
A tak z innej beczki jak zakomunikowalyscie mężom jaka płeć, my już tak długo czekamy na ta wiadomość. Na pewno na zywo mu powiem nie przez telefon bo chce zobaczyć reakcje. Może kupię jakiś ciuszek po wizycie. 😉
Ja miałam kupić balon i przebić przy całej rodzinie i jak wyleci różowe to ze dziewczynka .. ale tak się cieszyłam wyłam ze szczęścia !! Ze zadzwoniłam do wszystkich od razu jak wyszłam z gabinetu .. do męża pojechałam ( już po telefonie ) cała rycząca a on tylko wzruszył ramionami ze przecież mówił ze dziewczynka 🤷♀️🤷♀️
DZIEWCZYNKA ❤️❤️
Ounai, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Julik wrote:Juz od jakiegos czasu bralam asmag co dzien tabletke, po wizycie kazala mi brac nospe i aspargin czyli magnez z potasem. Na razie nie czuje poprawy, ale moze rzeczywiście za bardzo tego wyszukuje. Czekam już do jutrzejszego usg. Dawno nie widzialam dzidzi. Może to tez nerwy sie udzielają.
A tak z innej beczki jak zakomunikowalyscie mężom jaka płeć, my już tak długo czekamy na ta wiadomość. Na pewno na zywo mu powiem nie przez telefon bo chce zobaczyć reakcje. Może kupię jakiś ciuszek po wizycie. 😉
Mój mąż zawsze czeka na mnie na dworze przed gabinetem. Jak wyszłam to po prostu mu powiedziałam, że płeć wyszła taka o jakiej marzył, ale że ja wybieram imię 😄😄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Mój czekał w aucie pod gabinetem i od razu pytał czy już wiadomo😅 wtedy lekarz mówił, że na 80% syn (akurat w ten dzień mieliśmy rocznice ślubu a on dzień później urodziny, więc miał prezent😜) i jak szlam na kolejną wizyte to kazał się upewnić czy na pewno😂
Teraz wzięłam mu płytę z wizyty żeby chociaż zobaczył jak wyglada taki obraz z usg i jak to facet nic nie widział... dopiero jak nagrał jego fajkę to krzyczy chłopak! chłopak 😂🤦🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:09
doomi03, Julik lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Mój czekał w aucie pod gabinetem i od razu pytał czy już wiadomo😅 wtedy lekarz mówił, że na 80% syn i jak szlam na kolejną wizyte to kazał się upewnić czy na pewno😂
Teraz wzięłam mu płytę z wizyty żeby chociaż zobaczył jak wyglada taki obraz z usg i jak to facet nic nie widział... dopiero jak nagrał jego fajkę to krzyczy chłopak! chłopak 😂🤦🏻♀️Julik lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kic83 wrote:Odpowiedz jej "na obiad to co babcia ugotuje"
Po co ona w ogóle Ci się na głowę zwaliła skoro nic nie pomaga??
Ja wiedziałam że tak będzie ale to moim zdaniem lepsze wyjście. Teraz się nacieszy wnukiem a potem zaprosimy ją na 2 dni i odeślemy. Ona ma mi wyprasować i pobawić się z synem.
Generalnie padlam. Powiedziałam jej ze nie spałam całą noc i idę spać. I jest mi obojętne czy znajdzie żelazko i co będzie na obiad
Anetka, rożek mam bawełna + Velvet, w środku bawełna. Mam miękki ale z synem miałam usztywniany bo mąż bał się go podnieść w miękkim. Teraz już się nie boi -
nick nieaktualny
-
Sylwia jest coraz lepiej:
Informujemy, że z dniem 4. sierpnia br. zostają wstrzymane - do odwołania - przyjęcia pań do szpitala do porodów, w tym porodów rodzinnych, oraz na Pododdział Patologii Ciąży powyżej 32. tygodnia ciąży.
Powyższa decyzja wynika z uzyskania dodatniego wyniku zakażenia koronawirusem SARS – CoV-2 u jednego z pracowników Klinicznego Centrum z Oddziału Ginekologiczno – Położniczego ( pododdziału, na którym pacjenci przebywają w systemie rooming – in, czyli pacjentki po porodzie z noworodkami).
W szpitalu zostały wdrożone procedury sanepidu m.in. polegające na oddelegowaniu na kwarantannę osób, mających kontakt z zakażonym pracownikiem oraz pobraniu wymazów od pozostałych pracowników oddziału.
Pacjenci przebywający na w/w pododdziale sukcesywnie będą wypisywani do domów.
Jednocześnie informujemy, że pacjentki z patologią ciąży powyżej 32. tygodnia ciąży przyjmowane są w szpitalach II stopnia referencyjności w Nysie oraz w Kędzierzynie – Koźlu, powyżej 34. tygodnia ciąży w Strzelcach Opolskich, natomiast powyżej 37. tygodnia ciąży w pozostałych szpitalach.
Za powstałe utrudnienia przepraszamy oraz dziękujemy za zrozumienie zaistniałej sytuacji.
#klinicznecentrum
Jedyna porodówka w mieście wojewódzkim zamknięta! Świetnie!Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Któraś z Was zamawiała z mimimu rozek i takie inne, motyw leśne zwierzęta, ale nie pamiętam kto 😑
Czy już odebrałaś zamówienie? Jak jakoś? Wykonanie? Też mam ochotę zamówić od nich, ale boję się w ciemno. Rozek za 40 zł wydaje się super cena do innych na rynku nawet po 120 zlLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Co do magnezu to mało. Mi przy lekkich napinaniach brzucha w szpitalu kazali zażywać 3x2. I tak zażywam póki co. Lekarze mówili że u mnie to były niedobory magnezu. -
Ja liczę że wpuszczają męża na kolejne badanie to dowiemy się razem.
Dziewczyny czy któraś z was na L4 jechała na wakacje ?
Jak to wygląda7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Annia wrote:Sylwia jest coraz lepiej:
Informujemy, że z dniem 4. sierpnia br. zostają wstrzymane - do odwołania - przyjęcia pań do szpitala do porodów, w tym porodów rodzinnych, oraz na Pododdział Patologii Ciąży powyżej 32. tygodnia ciąży.
Powyższa decyzja wynika z uzyskania dodatniego wyniku zakażenia koronawirusem SARS – CoV-2 u jednego z pracowników Klinicznego Centrum z Oddziału Ginekologiczno – Położniczego ( pododdziału, na którym pacjenci przebywają w systemie rooming – in, czyli pacjentki po porodzie z noworodkami).
W szpitalu zostały wdrożone procedury sanepidu m.in. polegające na oddelegowaniu na kwarantannę osób, mających kontakt z zakażonym pracownikiem oraz pobraniu wymazów od pozostałych pracowników oddziału.
Jednocześnie informujemy, że pacjentki z patologią ciąży powyżej 32. tygodnia ciąży przyjmowane są w szpitalach II stopnia referencyjności w Nysie oraz w Kędzierzynie – Koźlu, powyżej 34. tygodnia ciąży w Strzelcach Opolskich, natomiast powyżej 37. tygodnia ciąży w pozostałych szpitalach.
Za powstałe utrudnienia przepraszamy oraz dziękujemy za zrozumienie zaistniałej sytuacji.
#klinicznecentrum
Jedyna porodówka w mieście wojewódzkim zamknięta! Świetnie! -
Iryska wrote:Annia, Jak mogli zamknąć jedyna porodówkę w takim mieście? 😲😲 masakra, przecież to jest 3 stopień referencyjnosci...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Sylwia jest coraz lepiej:
#klinicznecentrum
Jedyna porodówka w mieście wojewódzkim zamknięta! Świetnie! -
Ounai wrote:Annia, za dwa tygodnie odwiesza. U mnie też tak zawieszali. Jedyne co to mogą zrobić tak jak u mnie, czyli odwołać porody rodzinne dla bezpieczeństwa.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:Właśnie miałam pisać czy to widziałaś. Gdzie mamy jechać w razie w? Ja jestem przerażona 😭Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:Któraś z Was zamawiała z mimimu rozek i takie inne, motyw leśne zwierzęta, ale nie pamiętam kto 😑
Czy już odebrałaś zamówienie? Jak jakoś? Wykonanie? Też mam ochotę zamówić od nich, ale boję się w ciemno. Rozek za 40 zł wydaje się super cena do innych na rynku nawet po 120 zl
Meggi, to ja! 😁
Dalej czekam na przesyłkę 😉 ale jak przyjdzie wszystko to od razu dam znać 👍
Dzisiaj przyszła nam wanienka z Allegro: Tega Baby, na stojaku i z odpływem w dnie, moim zdaniem super 👌
Byłam w smyku kupiłam kocyk i śpiworek 🙈Zulugula lubi tę wiadomość