Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ja też! Najbliżej mam Strzelce, przecież do Nysy i Kędzierzyna to godzina drogi! A do Strzelec też z pół godziny czy do Krapkowic... Oni są niepoważni.
Oby za 2 tygodnie odwiesili...
To ktoś z personelu czy pacjentka?
Edit: doczytałam, że ktoś z personelu. Tylko przekleństwa cisną się na usta 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:53
-
Annia wrote:Dziewczyny a jak planuję karmić piersią to mam kupować zestaw butelek na wszelki wypadek? Mam jedną butelkę ze smoczkiem z Medela Calma w razie jakiś nieprzewidzianych sytuacji. Dokupić?
Nie nie trzeba , jedna starczy kup jedna mała ,a dobra zawsze się przyda. Mala bo noworodki nie potrzebują dużo na początku ja też miałam jedną przy córce ,teraz też kupilam jedna ,dopiero jak przezucilam się na butelke dokupilam więcej przy 1 dziecku. No chyba ,że będziesz dawać herbatkę koperkowa niektóre mamy daja są specjalne od 3 tyg życia naprzyklad to lepiej mieć osobne butelki.Annia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Sylwucha wrote:Ja ewentualnie do Nysy. W pół godziny pewnie dojedziemy, ale oni tam nie mają patologii..
Oby za 2 tygodnie odwiesili...
To ktoś z personelu czy pacjentka?
Edit: doczytałam, że ktoś z personelu. Tylko przekleństwa cisną się na usta 😐Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
suzi1994 wrote:Dziewczyny które już karmiłyscie piersią .. ile czasu to trwa ze te piersi dają uczucie ogromnych , wybuchających , ciężkich i tak bolesnych ? Kiedy karmienie robi się normalna czynnością ? I czy w ogóle te uczucie przechodzi czy nie
Edit pytam bo ja wytrzymałam tylko jakiś tydzień i przestałam karmić ..
Mnie niestety męczyło to uczucie do ost dni karmienia ( jakoś do 8 miesiąca) ,dopiero jak mała pierś odrzuciła piersi wróciły do normalności to był najpiękniejszy dzień mojego życia, pomimo to drugie maleństwo będę też karmić piersią.
Córkę musialam co chwila przystawiac żeby mnie nie bolało,ciągle były obrzmiale i cieklo mleko ciurkiem.
Ale np moja koleżanka jakoś po 2 tyg miała już normalnie i sutki się przyzwyczajony i piersi miała normalne..To chyba zależy od organizmu.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Ounai wrote:Akurat my zdążyliśmy przed pandemia więc Pani doktor mu zakomunikowała w trakcie prenatalnych.
Co do magnezu to mało. Mi przy lekkich napinaniach brzucha w szpitalu kazali zażywać 3x2. I tak zażywam póki co. Lekarze mówili że u mnie to były niedobory magnezu.
Mi takie same dawkowanie dali plus powrót do luteiny i jest dużo lepiej, mogę chodzić normalnie, nadal mało, ale jest mega różnica, a wcześniej nawet leżąc cały dzień w łóżku czułam skurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 14:00
O ❤️
Z ❤️ -
A tak z innej beczki jak zakomunikowalyscie mężom jaka płeć, my już tak długo czekamy na ta wiadomość. Na pewno na zywo mu powiem nie przez telefon bo chce zobaczyć reakcje. Może kupię jakiś ciuszek po wizycie. 😉[/QUOTE]
Mój mąż pierwsze jak wyszłam od lekarza, co będzie się zapytał ,bo czekał na mnie przed kliniką 😛
Ja mu mowie ze lekarz nie widział 🤫 ( 90% na chłopca dawał lekarz) i weszliśmy na chwilę do sklepu i po cichu kupiłam niebieskie skarpetki dla bobasa.🥰 Dalam mu po wyjściu i mówię dla Ciebie kochanie, a on patrzy i po chwili zajrzyl o.co chodzi. Pierwsze co to powaga i mówi że on wiedział, że będzie syn ,czuł to mówi (Przy córce też syna wyczuwal🤫🤣) on marzył o synku widziałam te szczęście w jego zaszklonych od łez oczach ale udawał twardziela 💪Lalia, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
suzi1994 wrote:Dziewczyny które już karmiłyscie piersią .. ile czasu to trwa ze te piersi dają uczucie ogromnych , wybuchających , ciężkich i tak bolesnych ? Kiedy karmienie robi się normalna czynnością ? I czy w ogóle te uczucie przechodzi czy nie
Edit pytam bo ja wytrzymałam tylko jakiś tydzień i przestałam karmić ..
Pierwszego syna karmiłam 9,5 miesiąca i to uczucie przeszło już jakoś po połogu czyli powiedzmy 1,5-2 miesiące po porodzie. A drugiego syna karmiłam 20 miesięcy i przeszło szybciutko, bo w sumie po 2-3 tygodniach od porodu ☺️ -
Iryska wrote:Annia, Jak mogli zamknąć jedyna porodówkę w takim mieście? 😲😲 masakra, przecież to jest 3 stopień referencyjnosci...
Dziewczyny, nie stresujcie się, zdążycie. Ja jechałam do porodu 65km, przez centrum Krakowa. Ponad godzina drogi. I korzystając z okazji zróbcie sobie rozeznanie bo teraz przy wzroście zachorowań może to nie być jedyny taki szpital. Zróbcie sobie listę gdzie chcecie jechać rodzić jeśli Wasz szpital zamkną. Sorry, że tak bez współczucia ale ja już jestem tak obojętna, czuję że covid zrobił mnie totalnie w balona. Już mnie nie ruszają te sytuacje chyba.Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Mnie też szlag trafia, bo znieśli odwiedziny, porodów rodzinnych długo nie było, a przecież personel poza pracą żyje normalnie i pewnie chodzi po weselach, plażach, restauracjach... Tak jakby pacjentki były największym zagrożeniem.
Annia lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Mi takie same dawkowanie dali plus powrót do luteiny i jest dużo lepiej, mogę chodzić normalnie, nadal mało, ale jest mega różnica, a wcześniej nawet leżąc cały dzień w łóżku czułam skurcze
-
nick nieaktualnyAnnia, no dramat, że zamknęli wam porodówkę.. ale myślę, że to przejściowe. Najgorzej z Sylwią... Bo musi chyba w razie W jechać do szpitala z 3 stopniem referencyjnosci..
Suzi, to jeśli Twój mąż zawsze staje po stronie mamusi, to nasuwa się tylko jedno pytanie (retoryczne): jak to się stało, że został twoim mężem..
Lalia, u mnie jest zbyt dużo wzdęć i innych odgłosów z brzucha, że nie umiem jednoznacznie jeszcze stwierdzić, czy to ruchy dziecka. Ale czekam cierpliwie. 😉
Iryska, sądzisz, że na dwa dni do szpitala nie trzeba Wielkiej torby? To spróbuj do walizki zapakować choćby dwa opakowania podpasek poporodowych, paczkę pampersów i rożek. Nie mówiąc o innych rzeczach. 😉 Zobaczysz, ile objętościowo miejsca to zajmuje..
Co do rożka, to zastanawiam się nad tym samym, który Dmg kupiła, czyli typu wafel. U mnie szpital wymaga rożka. Zresztą, potem można go używać jako kocyka.. a jest tańszy niż kocyk.Ounai, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:No ale co mają zrobić? Nie wiadomo kto na oddziale jest chory. Mają ryzykować zarażenie się kolejnych kobiet w noworodków? Słabo, że to jedyny taki szpital, ale moim zdaniem to akurat najbezpieczniejsze wyjście. Chciałabyś rodzic w szpitalu zastanawiając się czy osoby odbierające Twój poród mają wirusa?
Dziewczyny, nie stresujcie się, zdążycie. Ja jechałam do porodu 65km, przez centrum Krakowa. Ponad godzina drogi. I korzystając z okazji zróbcie sobie rozeznanie bo teraz przy wzroście zachorowań może to nie być jedyny taki szpital. Zróbcie sobie listę gdzie chcecie jechać rodzić jeśli Wasz szpital zamkną. Sorry, że tak bez współczucia ale ja już jestem tak obojętna, czuję że covid zrobił mnie totalnie w balona. Już mnie nie ruszają te sytuacje chyba.
Ale może szybko otworzą z powrotem, może porobią testy i tyle. Bo chyba służby zdrowia nie dają do kwarantanny jeśli test jest ujemny?Annia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Julik wrote:Juz od jakiegos czasu bralam asmag co dzien tabletke, po wizycie kazala mi brac nospe i aspargin czyli magnez z potasem. Na razie nie czuje poprawy, ale moze rzeczywiście za bardzo tego wyszukuje. Czekam już do jutrzejszego usg. Dawno nie widzialam dzidzi. Może to tez nerwy sie udzielają.
A tak z innej beczki jak zakomunikowalyscie mężom jaka płeć, my już tak długo czekamy na ta wiadomość. Na pewno na zywo mu powiem nie przez telefon bo chce zobaczyć reakcje. Może kupię jakiś ciuszek po wizycie. 😉
Ja kupilam balony niebieskie z napisem "Boy", przywiązałam je do wózka który już u nas od dawna stoi, polozylam też na wózku spodenki chłopięce, granatowe skarpetki i zdjęcie z usg połówkowego. Jak przyszedl z pracy to kazalam mu pójść zerknąć do wózka. Na poczatku nie zalapal od razu jak zobaczył , to powiedziałam zeby przeczytal napis na balonach dopiero skumał. Na pamiątkę puściłam nagrywanie w telefonie ktory oparlam gdzieś na meblach zeby nie widział ze go nagrywam 😂Ounai, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
-
Oo widzę, że są tu dziewczyny z moich rodzinnych stron - opolskie 😍
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Iryska wrote:Tylko że Opole to spore miasto, a te wszystkie szpitale wokół to małe szpitaliki, z małą liczbą łóżek na ginekologiach. Jak jeszcze całe Opole i okolice będą się tam zjeżdżać, to te łóżka zapełnią się natychmiast. Na Śląsku jest trochę inna sytuacja , bo zamkną jeden szpital to zaraz w mieście obok jest kolejny.
Ale może szybko otworzą z powrotem, może porobią testy i tyle. Bo chyba służby zdrowia nie dają do kwarantanny jeśli test jest ujemny?
Na pewno będą chcieli jak najszybciej otworzyć, ale pytanie jak im się uda. 🤷♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyciak wrote:Annia, no dramat, że zamknęli wam porodówkę.. ale myślę, że to przejściowe. Najgorzej z Sylwią... Bo musi chyba w razie W jechać do szpitala z 3 stopniem referencyjnosci..
Suzi, to jeśli Twój mąż zawsze staje po stronie mamusi, to nasuwa się tylko jedno pytanie (retoryczne): jak to się stało, że został twoim mężem..
Lalia, u mnie jest zbyt dużo wzdęć i innych odgłosów z brzucha, że nie umiem jednoznacznie jeszcze stwierdzić, czy to ruchy dziecka. Ale czekam cierpliwie. 😉
Iryska, sądzisz, że na dwa dni do szpitala nie trzeba Wielkiej torby? To spróbuj do walizki zapakować choćby dwa opakowania podpasek poporodowych, paczkę pampersów i rożek. Nie mówiąc o innych rzeczach. 😉 Zobaczysz, ile objętościowo miejsca to zajmuje..
Co do rożka, to zastanawiam się nad tym samym, który Dmg kupiła, czyli typu wafel. U mnie szpital wymaga rożka. Zresztą, potem można go używać jako kocyka.. a jest tańszy niż kocyk.Edyciak lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ale nastukalyscie od rana 😁
Ja dzis czuje się mega kiepsko. Mam problemy z kręgosłupem szyjnym. Jakis czas temu mialam rezonans wyszlo ze mam przesunięty dysk i jakieś przepukliny. Przez ciaze musialam odstawić leki od neurochirurga które mi pomagały i bylo ok. A Dzis mnie tak scielo, że nie mogę ruszyc glowa w żadna ze stron. Wg jestem skrzywiona. Boli nie miłosiernie. Az promieniuje na przód przez co czasem ledwo oddech złapać moge. Zadzwonilam do masazysty i kregaza ale powiedzial ze na tym etapie ciazy nie może mnie przyjac, dopiero w późniejszych tygodniach. Niewiem jak ja to przetrwam. Nawet lezec nie daje rady tak boli 😒02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Iryska wrote:Tylko że Opole to spore miasto, a te wszystkie szpitale wokół to małe szpitaliki, z małą liczbą łóżek na ginekologiach. Jak jeszcze całe Opole i okolice będą się tam zjeżdżać, to te łóżka zapełnią się natychmiast. Na Śląsku jest trochę inna sytuacja , bo zamkną jeden szpital to zaraz w mieście obok jest kolejny.
Ale może szybko otworzą z powrotem, może porobią testy i tyle. Bo chyba służby zdrowia nie dają do kwarantanny jeśli test jest ujemny?
Edyciak, nic dodać nic ująćEdyciak lubi tę wiadomość