Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Irysko sprawdź sobie może cukier po 30 minutach od jedzenia i np po 2 godzinach bo aż dziwne te cukry. Może szczyt jest wcześniej? Albo później? Nie wiem jakie minimum po posiłku,ale jak masz 83 to wygląda trochę jak ta hipoglikemia reaktywna? 98 zdarzało mi się po jedzeniu, ale bardzo dietetycznym. 🤷♀️12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Dzięki🙂. Faktycznie zmierzyłam po dwóch godzinach od kolacji i teraz jest 114. Nie rozumiem tego. Teraz siedzę i się martwię, że coś się dzieje z dzidziusiem😥Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Suzi, u mnie w 12+2 na usg prenatalnym +3D powiedział, że na podstawie wyrostka 70% chłopiec. Na wizycie zwykłej u mojego gina w 15+4 nie było nic widać, bo odwrócił się plecami. A na wizycie 18+4 ani mój gin ani ja nie mieliśmy wątpliwości, że to chłopiec. Lekarz powiedział, że 100% pewności 😉 a tak w innym temacie, powiększałaś piersi? 😊 Słyszałam, że nie powinny przeszkadzać w karmieniu 🤔
A co do szpitala, to ja Was przebiję i mam 61 km 🤣 na szczęście cała trasa to autostrada więc 40 min max 😁 ale to drugi najlepszy szpital położniczy na Podkarpaciu, więc świadomie tak wybrałam 👍
Tak powiększałam piersi .. mi tez mówiono ze nie przeszkadza to w karmieniu .. ale ja jestem dość szczupła z zera mam rozmiar duże C małe D .. i skóra i tak jest bardzo rozciągnięta a w szpitalu jak dostałam nawału w którejś dobie po cc to były 2 x takie jeszcze .. implanty wywaliło aż pod obojczyki .. piersi jak kamienie .. skóra napięta max .. wiec niby karmić można .. ale ja nie umiałam a może bardziej nie chciałam tego wytrzymywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 21:26
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Annia wrote:Czytałam że mocno tłuszczowy posiłek daje opóźniony szczyt. W tej hipoglikemii reaktywnej też chyba jest ze po 2 godzinach jest więcej niż po godzinie, coś takiego u Motylka na krzywej wychodziło. Ale z tą hipoglikemią reaktywną to ja się aż tak nie znam. Może spróbuj jeść ściśle cukrzycowe rzeczy i zobacz jak cukry wtedy? Czytałam, że dla dzidzi bezpieczny poziom cukru do 70 jest, więc spokojnie. A jakie cukru masz na czczo?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Dzięki🙂. Faktycznie zmierzyłam po dwóch godzinach od kolacji i teraz jest 114. Nie rozumiem tego. Teraz siedzę i się martwię, że coś się dzieje z dzidziusiem😥
-
Ounai wrote:Ja krocze miałam szyte rozpuszczalnymi też.
W ogóle teściowa mówi do męża że muszę się oszczędzać bo już dwa skurcze dziś miałam. To mówię jej, że ja chcę żeby akcja porodowa się zaczęła. A ona do mnie, że jeszcze nie będę rodzić, bo mi musi brzuch opasc najpierw. Mąż już zaczął chichotać a ja jej mówię, że już opadł. A teściową kłóci się, że nie. Więc jej pokazuję gdzie był wcześniej a gdzie teraz. Na co teściowa nadal w zaparte idzie że jeszcze niżej musi być. Mąż nie wytrzymał i zaczął się śmiać, że jak mi zacznie wisieć między kolanami to wtedy będzie wystarczająco nisko żeby móc rodzić 😂😂😂
Uwielbiam riposty Twojego męża względem mamusi 🤣🤣🤣 -
Anet.kaa wrote:Mój Polciowy szumiś, ciekawe czy czuje jak ona się rusza 😼
Przyjechałam już do mamy, jest tutaj nadal moja przyjaciółka więc będe miała co robić, mega się ciesze z czasu jaki z nią spędzę, we Wrocławiu jednak brakuje mi tych najbliższych przyjaciólek.
Złożyłyśmy z Mamą Chicco next to me aby je sprawdzić i jest świetne. Jeździ się nim tak dobrze, że chyba nie będe kupować na moje cale 41 m2 Chicco Baby Hug, nie wiem czy jest sens.
Prędzej myślę o koszu mojżesza, jest sporo tańszy i też może stać np w kuchni na nogach.
Czy któraś ma lub używała w poprzednich ciążach Kosz Mojżesza? Jak on się sprawdza ? Zbędny gadżet czy przydatna rzecz?
Anetka
Pokaż Chicco Next2me!
Ty masz Dream czy Magic wersję?
Nam teraz dają w wyprawce Warszawiaka kosz Mojżesza, ale z tego co wiem, przyjaciółka używała, to krótka zabawa, posłużył jej tylko 3mce bo córka ich wyrosła szybko z niego, a kosztuje kilkaset złotych.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Ja myślę, że to właśnie dlatego, że nie trzymasz diety. Jesz normalnie, zawartości cukrów i tłuszczy w posiłkach jest niekontrolowana i przez to nie jesteś w stanie przewidzieć kiedy jest szczyt wyrzutu cukru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 22:45
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko
patrzę na Twój suwaczek i idziemy łeb w łeb
Ja mam termin wg OM 19.10, a wg USG 15.10.
A Ty?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Anetka
Pokaż Chicco Next2me!
Ty masz Dream czy Magic wersję?
Nam teraz dają w wyprawce Warszawiaka kosz Mojżesza, ale z tego co wiem, przyjaciółka używała, to krótka zabawa, posłużył jej tylko 3mce bo córka ich wyrosła szybko z niego, a kosztuje kilkaset złotych.
Super macie z tą wyprawką, my też mamy Wrocławską ale nie taką fajną.
Widziałam kosze za 200 zl używane, jak za taką kasę znajdę to może kupię, muszę jeszcze nad tym pomyśleć.
Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Tak powiększałam piersi .. mi tez mówiono ze nie przeszkadza to w karmieniu .. ale ja jestem dość szczupła z zera mam rozmiar duże C małe D .. i skóra i tak jest bardzo rozciągnięta a w szpitalu jak dostałam nawału w którejś dobie po cc to były 2 x takie jeszcze .. implanty wywaliło aż pod obojczyki .. piersi jak kamienie .. skóra napięta max .. wiec niby karmić można .. ale ja nie umiałam a może bardziej nie chciałam tego wytrzymywać
Zadowolona jesteś z powiększenia? Dawno to było? Przed ciążą?
Ja miałam małe B i mi piersi w 1 ciąży urosły do E, teraz patrząc na etap ciąży też dojdę do E, mąż mówił że miałam piersi jak torpedy.
Myślę że to nie kwestia implantów tylko nawału pokarmu.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Irysko
patrzę na Twój suwaczek i idziemy łeb w łeb
Ja mam termin wg OM 19.10, a wg USG 15.10.
A Ty?kic83 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Anet.kaa wrote:
Pięknye to łóżeczko!
Czy to jest Chicco Next2me Dream kolor Luna?
Jeśli tak to my taki sam chcemy kupić
Co do wyprawki od miasta to dopiero w tym roku rzucili się na ten kosz mojzesza, wcześniej nie dawali.
Ps niektórzy używają wózka, a dokładniej stelaża od gondoli wlasnie na pierwsze miesiące, też możecie się nad tym zastanowić.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
O, wlasnie przed chwila przywiezlismy do domu to chicco next2me dream, mam nadzieje, ze sie nam zmiesci swobodnie przy lozku. Anetka fajnie wyglada! Tez musimy probe generalna zrobic 😁
kic83 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
kic83 wrote:Pięknye to łóżeczko!
Czy to jest Chicco Next2me Dream kolor Luna?
Jeśli tak to my taki sam chcemy kupić
Co do wyprawki od miasta to dopiero w tym roku rzucili się na ten kosz mojzesza, wcześniej nie dawali.
Ps niektórzy używają wózka, a dokładniej stelaża od gondoli wlasnie na pierwsze miesiące, też możecie się nad tym zastanowić.
Gdzieś widziałam nawet takie podstawki na gondole, fajne rozwiązanie, muszę pomyśleć.kic83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, macie może takie uczucie jakby dzidziuś drgał? To Nie czkawka. To takie uczucie, ktore dla mnie kojarzy się tak jakby ptaszek tak szybciutko machał skrzydłami, albo jakby piesek otrzepywał się z wody. Trwa to krótko 2-3 sekundy, ale czuję dosyć często.
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny, macie może takie uczucie jakby dzidziuś drgał? To Nie czkawka. To takie uczucie, ktore dla mnie kojarzy się tak jakby ptaszek tak szybciutko machał skrzydłami, albo jakby piesek otrzepywał się z wody. Trwa to krótko 2-3 sekundy, ale czuję dosyć często.
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Tak, ja tak miewam. Właśnie jakby piesek się otrzepywał z wody.