Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Bardzo się cieszę.
Dziewczyny, help. Stałam sobie przy szafce, ścierałam kurze ich nagle pociekł mi taki ciepły śluz z resztkami luteiny. Czy tak mogą się sączyć wody? Oczywiście dopiero później założyłam wkładkę z paskiem anionowym. Ale jak znam życie to teraz nie pocieknie. Idę zjeść obiad o kończę pakować torbę bo nie podoba mi się to.
Jak ciepłe to chyba mogą być wody -
Ounai wrote:Ale z takim śluzem jak woda? Ciepłym? Schizuje trochę, bo w szpitalu taki starszy lekarz powiedział mi, że jego zdaniem jeszcze przed terminem wody mi odejdą bo tak mamę nadwyrężoną szyjkę pierwszym porodem ich że jego zdaniem nie dotrwam dłużej jak do 38 tc. Albo jestem w 37tc.
W dodatku zaczaiłam właśnie ze mam wkładki z paskiem rzrciwgtzybiczym a nie wykrywającym wody 🤦♀️
Niech Ci mężu kupi papierki lakmusowe -
Meggi, ten kupiłam w smyku za 59 zł. Ma napisane że to One size. Jest ocieplany. Pod paszkami ma zatrzaski i można dostosować do wielkości dziecka. A na dole ma zamek rozsuwany od pachy prawie do drugiej pachy. A i jest też drugi zamek że można jakby odsunąć same nóżki. 👍
A ten wyhaczylam na allegro, powinien być tak samo ocieplany i rozmiar to 56-68. I kosztował 39 zl. Ale na niego dopiero czekam 😉
Ounai lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:My mamy podobny plan, dlatego oby tylko ze 3 lata przetrwać
My podbijemy cenę mieszkania klimą poprostu.
Też za 2/3 lata planujemy przeprowadzić się do domu/szeregowego/bliźniakaLalia, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Bardzo się cieszę.
Dziewczyny, help. Stałam sobie przy szafce, ścierałam kurze ich nagle pociekł mi taki ciepły śluz z resztkami luteiny. Czy tak mogą się sączyć wody? Oczywiście dopiero później założyłam wkładkę z paskiem anionowym. Ale jak znam życie to teraz nie pocieknie. Idę zjeść obiad o kończę pakować torbę bo nie podoba mi się to.
Dużo było tego? Bo ja przy małowodzielu miałam wód płodowych jak kto napłakał i mówię położnej (na patologii) że odeszły wody, a ona że to nawet nie jest pół kieliszka , a ja że to to i zaczęłam rodzićCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Ale z takim śluzem jak woda? Ciepłym? Schizuje trochę, bo w szpitalu taki starszy lekarz powiedział mi, że jego zdaniem jeszcze przed terminem wody mi odejdą bo tak mamę nadwyrężoną szyjkę pierwszym porodem ich że jego zdaniem nie dotrwam dłużej jak do 38 tc. Albo jestem w 37tc.
W dodatku zaczaiłam właśnie ze mam wkładki z paskiem rzrciwgtzybiczym a nie wykrywającym wody 🤦♀️
Są paski wykrywające wody płodowe???
[/url]
kic83 wrote:My podbijemy cenę mieszkania klimą poprostu.
Też za 2/3 lata planujemy przeprowadzić się do domu/szeregowego/bliźniaka
Doomi, gdzieś miałam jeden z ekspresu do kawy ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie haha
Zobaczymy co doktorek powie. Póki co mężu chodzi i szuka listyLalia, kic83, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Meggi, ten kupiłam w smyku za 59 zł. Ma napisane że to One size. Jest ocieplany. Pod paszkami ma zatrzaski i można dostosować do wielkości dziecka. A na dole ma zamek rozsuwany od pachy prawie do drugiej pachy. A i jest też drugi zamek że można jakby odsunąć same nóżki. 👍
A ten wyhaczylam na allegro, powinien być tak samo ocieplany i rozmiar to 56-68. I kosztował 39 zl. Ale na niego dopiero czekam 😉
Malucha w śpiochy się ubiera i tylko w ten śpiworek do spania?
Gdzieś czytałam że nie powinno się używać na wczesnym etapie kołderek czy kocyków żeby Maluszek się nie przykrył. Prawda?O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Są paski wykrywające wody płodowe???
Tak, np takie wkładki. Ja chciałam kupić sprawdzic ta moja wydzieline ale nigdzie nie ma juz w aptekach, nawet w sieci ciężko dostać. Ja akurat znalazlam na olx ale akurat babeczka była na urlopie. Ale u mnie to chyba rozcienczony śluz po prostu, bo leci ze mnie tak juz od 20tyg💙 11.2020
💗 11.2023 -
Kic, Ounai piąteczka 🖐️
My marzymy o domu w zabudowie szeregowej, ale to raczej tak za 4 lata najwcześniej 😍kic83, Inaa89, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ja byłam z córą u stomatologa, obydwie zęby mamy zdrowe, córa jeszcze miała fluoryzację.
Dziś zaliczyłyśmy jeszcze rower, lody i ja trening dla ciężarnych.
Dziś mam mocLalia, doomi03, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Dużo było tego? Bo ja przy małowodzielu miałam wód płodowych jak kto napłakał i mówię położnej (na patologii) że odeszły wody, a ona że to nawet nie jest pół kieliszka , a ja że to to i zaczęłam rodzić
Co do wykrywania to generalnie oparte na badaniu pH. Wody mają pH > 6,5. -
kic83 wrote:My podbijemy cenę mieszkania klimą poprostu.
Też za 2/3 lata planujemy przeprowadzić się do domu/szeregowego/bliźniakaZulugula, Lalia, kic83, Ounai, doomi03, dmg111, Julik, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Meggi, ten kupiłam w smyku za 59 zł. Ma napisane że to One size. Jest ocieplany. Pod paszkami ma zatrzaski i można dostosować do wielkości dziecka. A na dole ma zamek rozsuwany od pachy prawie do drugiej pachy. A i jest też drugi zamek że można jakby odsunąć same nóżki. 👍
Lalia nie chcialas spiworka z miminu? Cos z nim nie tak?🤔 bo myslalam tez zamówić u nich💙 11.2020
💗 11.2023 -
Meggi110818 wrote:Malucha w śpiochy się ubiera i tylko w ten śpiworek do spania?
Gdzieś czytałam że nie powinno się używać na wczesnym etapie kołderek czy kocyków żeby Maluszek się nie przykrył. Prawda?
W nocy jak śpisz, nie masz takiej kontroli nad dzidziusiem jak w dzień. Noworodki i niemowlęta potrafią być dość ruchliwe i mogą wpełznąć pod kocyk lub sobie go zarzucić na buzię, ale nie potrafią się z tego uwolnić. I o ile w dzień to wyłapiesz, bo zaglądasz do dziecka co chwilę, o tyle w nocy można to przegapić.
Dlatego zasada jest taka, że na noc ubierasz dzidziusia w pajacaca/śpiochy i śpi w śpiworku, bo to jest dla niego najbezpieczniejsze. Śpiworek oczywiście dobiera się do pory roku, na zimę grubszy na lato cieniutka bawełna.
Natomiast w ciągu dnia i na spacerze jak najbardziej dziecko może spać pod kocykiem/kolderka zamiast śpiworka, bo po prostu wtedy bardziej masz je na oku.
Jedyne nie wiem co z rozkiem, na pewno może spać w nim w dzień, ale nie jestem pewna jak w nocy 🤔 tu muszą nas wesprzeć nasze doświadczone mamuśki 😉
P. S i to spanie w nocy w śpiworku zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej, dlatego też ważne jest żeby w łóżeczku nie było osłonki na szczebelki ani żadnych maskotek żeby dziecko nie miało czym sobie zatkać buzi.dmg111 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia nie chcialas spiworka z miminu? Cos z nim nie tak?🤔 bo myslalam tez zamówić u nich
Zulu, chciałam, tylko albo źle doczytałam, albo tam jest śpiworek dopiero od rozmiaru 74 😅 -
Dziewczyny a czy skurcze BH mogą być całkowicie bezbolesne? Bo czasami mam takie uczucie w górze brzucha jakby żołądek się wywracał na drugą stronę i to idzie w dół, trwa sekundę i nie boli. Żołądek to raczej nie jest.
Ounai jak nazywa się twoja apka do skurczy?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023