Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:W nocy jak śpisz, nie masz takiej kontroli nad dzidziusiem jak w dzień. Noworodki i niemowlęta potrafią być dość ruchliwe i mogą wpełznąć pod kocyk lub sobie go zarzucić na buzię, ale nie potrafią się z tego uwolnić. I o ile w dzień to wyłapiesz, bo zaglądasz do dziecka co chwilę, o tyle w nocy można to przegapić.
Dlatego zasada jest taka, że na noc ubierasz dzidziusia w pajacaca/śpiochy i śpi w śpiworku, bo to jest dla niego najbezpieczniejsze. Śpiworek oczywiście dobiera się do pory roku, na zimę grubszy na lato cieniutka bawełna.
Natomiast w ciągu dnia i na spacerze jak najbardziej dziecko może spać pod kocykiem/kolderka zamiast śpiworka, bo po prostu wtedy bardziej masz je na oku.
Jedyne nie wiem co z rozkiem, na pewno może spać w nim w dzień, ale nie jestem pewna jak w nocy 🤔 tu muszą nas wesprzeć nasze doświadczone mamuśki 😉
P. S i to spanie w nocy w śpiworku zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej, dlatego też ważne jest żeby w łóżeczku nie było osłonki na szczebelki ani żadnych maskotek żeby dziecko nie miało czym sobie zatkać buzi.
Wlasnie też czytałam że w łóżku czym mniej tym lepiej, żadnych warkoczy i pluszakówKasia 1987, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Dziewczyny a czy skurcze BH mogą być całkowicie bezbolesne? Bo czasami mam takie uczucie w górze brzucha jakby żołądek się wywracał na drugą stronę i to idzie w dół, trwa sekundę i nie boli. Żołądek to raczej nie jest.
Ounai jak nazywa się twoja apka do skurczy?Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
casteam wrote:Dziewczyny a nie lepiej na zimę kupić śpiworek z odpinanymi rękawami?
-
Nie wiem czy rodzę, na razie mam 20min do wizyty. Odezwę się po, mogę mieć obsuwę więc nie stresujcie się. Trzymajcie kciuki żeby mi męża wpuścili, bo chcę już o porodzie rozmawiać. W Katowicach masakra, wszystko zblokowane przez kolarzy, akurat trasa przejazdu obok mojego doktorka. Pani z rejestracji dzwoniła w południe żeby wyjechać wcześniej. Teściowa oczywiście spanikowana, że to za wcześnie, że nie mogę rodzić. Powiedziałam jej, że akurat ode mnie tu nic nie zależy 😂
Inaa89, Lalia, kic83, Sylwucha, Annia, kkasia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Nie wiem czy rodzę, na razie mam 20min do wizyty. Odezwę się po, mogę mieć obsuwę więc nie stresujcie się. Trzymajcie kciuki żeby mi męża wpuścili, bo chcę już o porodzie rozmawiać. W Katowicach masakra, wszystko zblokowane przez kolarzy, akurat trasa przejazdu obok mojego doktorka. Pani z rejestracji dzwoniła w południe żeby wyjechać wcześniej. Teściowa oczywiście spanikowana, że to za wcześnie, że nie mogę rodzić. Powiedziałam jej, że akurat ode mnie tu nic nie zależy 😂02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai wrote:A chcecie? Ja bym chciała. Ale w domu
Sama nie wiem właśnie, zawsze była mowa o dwójce, potem że raczej moja córka rodzeństwa nie będzie miała, a teraz jestem w 30tc ciąży, także wszystko możliweSylwucha, Lalia, Lulu83, Inaa89, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Kkasia, ten wzór "Leśni przyjaciele" upatrzyłam już na początku ciąży, bo jest mega uroczy: sarenki, misie, króliczki 😍 moim zdaniem super pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki 😉 ja mam wersję z miętowymi listkami i gałązkami, jest jeszcze beżowa wersja 👍
Zulu, mi teściowa już pokazała, że kupiła dla wnuka kocyk taki jakby pluszowy?? Taki jak są koce dla dorosłych tylko bardziej puchaty. A one są z poliestru więc nie przepuszczają powietrza, ale za to trzymają ciepło. Więc stwierdziłam, że odpuszczam kupowanie takiego mega grubego.
Ten bawełna/minky jest bardzo przyjemny, ale on jako tako nie ma wcale ocieplenia, więc myślę, że do mieszkania akurat się nada i później na wiosnę do wózka. A wczoraj byłam jeszcze w smyku i kupiłam kocyk za 39 zł, który z jednej strony ma taki milutki materiał jak welur, a z drugiej takiego białego baranka.
I mam w domu jescze ażurowy kocyk z Ikei ale to typowo na lato, bo on wygląda jak robiony na szydełku.
Więc wydaje mi się, że mi kocyków starczy bo mam i takie bardzo ciepłe i średnie i całkiem cienkie.
Do spania na noc kupiłam wczoraj w smyku jeden śpiworek, a dzisiaj zamówiłam drugi na allegro.
Pytałam też koleżankę jak to jest ze spacerami w zimie, więc powiedziała tak :
Jeśli dziecko będę mieć ubrane w body na długi rękaw +spodnie +skarpetki +zimowy ocieplany kombinezon +czapka +zasunieta tą osłonę na gondoli, to żaden kocyk mi już nie potrzebny do wózka.
Mają świetne ceny!😳❤ przejrzałam wszystko na ich stronie 😊 napewno zamówię prześcieradło leśni przyjaciele miętowe ❤ i jeszcze to kwiaty begonii❤ tylko ja chciałam narazie do dostawki 90x40 i wiedzę tam ze maja w rozmiarowce ale jak klikam zeby kupić to wyskakuje tylko to 120x60🤔 najwyżej napisze do nich czy coś 😉 na allegro tez maja pare rzeczy wiec chyba opłaca sie jak ktos ma smarta żeby za wysyłkę nie płacić😊
Polecacie jeszcze jakieś tego typu sklepy z tak dobrymi cenami? Bo ja tylko zawsze allegro 😜 A tam większość na jedno kopyto 😜Lalia lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Ounai wrote:Nie wiem czy rodzę, na razie mam 20min do wizyty. Odezwę się po, mogę mieć obsuwę więc nie stresujcie się. Trzymajcie kciuki żeby mi męża wpuścili, bo chcę już o porodzie rozmawiać. W Katowicach masakra, wszystko zblokowane przez kolarzy, akurat trasa przejazdu obok mojego doktorka. Pani z rejestracji dzwoniła w południe żeby wyjechać wcześniej. Teściowa oczywiście spanikowana, że to za wcześnie, że nie mogę rodzić. Powiedziałam jej, że akurat ode mnie tu nic nie zależy 😂
-
Kiedyś Wam pisałam, że byłam nauczycielką (5 - letni epizod), ale nie o tym. Wlasnie moja wychowanka napisała, że dziś urodziła córeczkę. 3 dni chodziła ze skurczami aż w końcu miała tak bolesne, że pojechała do szpitala. Młodość. Ja to pewnie w panikę wpadnę. Skoro moja wychowanka urodziła, to chyba zostałam przyszywaną babcią 😂
doomi03, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:W Nysie, w szpitalu już tez korona. Co prawda na neurologii i chirurgii, ale jest... 🙄
Ounai mocne kciuki! Nas ten Tour de Pologne czeka jutro 🙄Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:Kiedyś Wam pisałam, że byłam nauczycielką (5 - letni epizod), ale nie o tym. Wlasnie moja wychowanka napisała, że dziś urodziła córeczkę. 3 dni chodziła ze skurczami aż w końcu miała tak bolesne, że pojechała do szpitala. Młodość. Ja to pewnie w panikę wpadnę. Skoro moja wychowanka urodziła, to chyba zostałam przyszywaną babcią 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai czy to już??? Znowu mnie nie było parę dni, chciałabym już siedzieć na dupie w domu a tak to cały czas coś, latanie między praca a budowa domu... Mieliśmy w weekend rodzinkę więc od 9 do 16 w sobotę ogarniałam im różne zabiegi, później popołudniu jeszcze sesja zdjęciowa, w niedzielę też i po tym wszystkim zaczęła mi dretwiec prawa noga i boleć tak że nie mogłam nią ruszyć przez jakiś czas
Byłam u fizjo, mam mnooostwo ćwiczeń które nie wiem kiedy będę ćwiczyć 🙈 na miesnie dna miednicy, oddechowe, rozciągające. Zrobiła mi taping brzucha, ale coś mnie swędzi skóra pod tymi plastrami i straszjie mnie denerwują ale to na rozejście mięśni prostych brzucha bo mam co podobno jest normalne i fizjologiczne w ciazy.
Odebrałam też dzisiaj fotelik do samochodu i zadowolona jestem z tego wyboru, pasuje idealnie do koloru auta 😁
Inaa89, doomi03, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.