X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, Ounai, na takie odpowiedzi czekałam 👌
    Jak tylko jutro przyjdą kapsułki, to pierwsze "grube" pranie pójdzie w ruch 😉

dmg111, kic83, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 23:05

kic83, Lalia, Wik89, Annia lubią tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wydaje mi się że normalne zaświadczenie że jesteś w ciąży tak jak donosisz przechodząc na L4 wystarczy. Sprawdź sobie tylko czy Cię nie zgłosili do tarczy antykryzysowej.

O co chodzi z tą tarczą antykryzysową?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 23:06

Inaa89, KarolinaMaria, Iryska, Lalia, Annia lubią tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    I jest też w biedroncę cin cin 0%, jak szampan, bardzo mi smakuje :D

Mi akurat nie smakuje 😄 ale piwko 0% jak najbardziej

• kic83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Mi też podoba się 3 najbardziej 😉

Sama zastanawiam się nad całym kompletem z tej serii, widziałam też identyczny wzór z innej firmy 😉

a z jakiej firmy i po ile? :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, tak biorę magnez. Dziś już jest lepiej. Niestety piję jedną kawę dziennie, bo mam niskie ciśnienie ;/ Dziś już było ok.

🦄 2021 r.
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    a z jakiej firmy i po ile? :)

amumu.pl fajne rzeczy mają ale chyba drożej bo poduszka do karmienia kosztuje 99zl

kic83 lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po prenatalnych badaniach, synek zdrowy, wszystko dobrze🙂 był tak nisko , że dr nie umiała głowy zmierzyć, ale jak polezalam tam trochę to się podniósł. Mam więcej leżeć, żeby nie nadwyrężać szyjki😉
    DMG w Serafinie dalej nie można być z osobą towarzyszącą, raczej prędko to się nie zmieni...

KarolinaMaria, Inaa89, Lalia, Ewa88 , dmg111, Enigvaa, Annia, kic83, Wik89, Ounai, Zulugula, kkasia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    No zdaje sobie sprawę z tego, że pewnie większość osób wlasnie wytyka nas palcami bo 500+. Kiedyś mielismy mysl zeby wg tego nie pobierać. Ale potem uznaliśmy ze założymy osobne konto na które będzie to wpływać i nie będziemy wg tego ruszać i tym samym chlopcy będą mieli pieniazki na start jak skoncza 18 lat. Czy to studia, czy prawko. Napewno im się przydadzą 😉
    Oczywiscie to nie miało być złośliwe. Po prostu takiej jest patrzenie u nas w kraju. My nie odkładamy 500+,odkladam większe kwoty na konto oszczędnościowe które ma być ogólnym zabezpieczeniem naszej rodziny w razie choroby, właśnie prawka dzieci, studiów itd. I uważam że nie pobieranie tego świadczenia jest głupota. Jak dają to trzeba brać. Tym bardziej że rząd i tak okrada nas na każdym kroku. A im więcej zarabiamy tym więcej nam biorą i potem rozdają właśnie tym faktycznym "beneficjentom 500+". Hitem dla mnie jest to, że jak wchodzisz w 2 próg podatkowy i masz 1 dziecko to nie należy Ci siec ulga. Moim zdaniem chamstwo straszne. Karanie ludzi za to, że są ogarnięci i zarabiają więcej niż przeciętna.

Inaa89, Annia lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    O co chodzi z tą tarczą antykryzysową?
    Nie które firmy korzystają z tarczy antykryzysowej, czyli wsparcia finansowego. Warunkiem otrzymania wsparcia jest obniżenie etatów do 80%. Powiem jak to wygląda u mnie. Poszłam na L4 w marcu. W maju moja firma skorzystała ze wsparcia, dogadali się ze związkami zawodowymi i obcięli wszystkim etaty. Na mnie to nie wpływało bo podstawa zasiłku była wyliczona wcześniej. W lipcu podnieśli od nowa etaty. Czyli do marca miałam 100% etatu, potem 80% i od połowy lipca mam znowu 100%mimo że cały czas jestem na L4. Ponieważ nastąpiła zmiana etatu moj pracodawca musi od nowa przeliczyć podstawę mojego zasiłku od momentu zmiany. Czyli do mojej podstawy nie będzie brana średnia z 12 miesięcy w tym premii tylko wysokość mojej wypłaty za drugą połowę lipca i sierpień.
    Myk polega na tym, że jeśli ktoś ma niska podstawę i duże premie to dostanie bardzo niski macierzyński. Podobnie, jeśli przejście na macierzyński następuje w momencie kiedy firma jest jeszcze w trakcie trwania tej pomocy i masz obniżony etat.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Motylku to juz za chwile, jeden z najpiękniejszych dni w twoim życiu 🥰 osobiście nie będziemy, ale myślami bedziemy w tym dniu razem z Toba 😘
    Z chęcią bym Was ugościła! Na razie panikuje, że nie zdążę z niczym 🤦‍♀️

Ale dziś byłam na pedicure, więc stopy ogarnięte. Brwi zrobione też 💪
    Kupiłam ozdoby na samochód i do domu, kupiłam farbe do włosów i soczewki. Włosy Farbuje wieczorem.
    Kupiłam podwiązkę i pończochy na noc poślubną do bielizny (nie pytajcie - mój P wymyślił sobie błękitna, wybrałam taka kurewska, że nie wiem nawet czy nie dorobimy drugiego gościa w brzuchu 😂).

Jutro rano pędzę do miasta zrobić wyniki na poniedziałkowa wizytę, mam jeszcze 2 klientki na rzęsy, a po południu lecimy na zakupy z P, no i mój mały do fryzjera. Także dzień też zleci.

A czwartek - chyba robię rzęsy, robię paznokcie u dłoni, no i gotowanie. I finito.

Dopiero dziś wysłali nam marynarkę i koszule, więc modlę się, żeby do czwartku doszly. Bo się pochlastam. :)

Aaaaa i kwiaty muszę zamówić bo zapomniałam!

Iryska, Lalia, kic83, Inaa89, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 23:06

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai właśnie żona kolegi męża poszła na l4 w czerwcu i mówi że ma 400zl mniej niż normalna wypłata. Czyli może być to związane z tą tarczą? Czyli wtedy nie ma średniej z ostatnich 12 mcy?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    A można nagrywać jak ostatnio? Strasznie to słabe, pamiętam jak mówiłyśmy o pierwszych, a teraz już wszystkie za nami :(
    Chyba można, ale ja już tego nie brałam, bo ostatnio płaciłam 100 zł za głupią płytę 🤦

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 500+ to my będziemy wydawać, bo te pieniądze się dewaluują jak leżą na koncie. Trzeba by było mądrze inwestować. Ounai zgadzam się z Tobą baaaardzo. My jako 30 letnie, dużo pracujące małżeństwo dotychczas bez dziecka czujemy się bardzo uprawnieni do pobierania 500+, bo wolę nie myśleć ile 500+ ufundowaliśmy ludziom, którzy się nie skalają pracą...
    U mnie w pracy w tzw personelu średnim jest kobietka, która jest samotną matką 3 synów i ona mówi, że gdyby nie pracowała to 'socjalu' miałaby o 300 zł więcej niż ma obecnie pensji + 500+... No, ale pracuje bo chce mieć emeryturę i ma jakieś ambicje zawodowe itp. Czy to jest normalne?

KarolinaMaria ja też jedna kawkę dziennie wypijam, zaraz po niej łykam magnez.

Iryska a waga dzidziusia podobna jak wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:13

Inaa89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Co do 500+ to my będziemy wydawać, bo te pieniądze się dewaluują jak leżą na koncie. Trzeba by było mądrze inwestować. Ounai zgadzam się z Tobą baaaardzo. My jako 30 letnie, dużo pracujące małżeństwo dotychczas bez dziecka czujemy się bardzo uprawnieni do pobierania 500+, bo wolę nie myśleć ile 500+ ufundowaliśmy ludziom, którzy się nie skalają pracą...
    U mnie w pracy w tzw personelu średnim jest kobietka, która jest samotną matką 3 synów i ona mówi, że gdyby nie pracowała to 'socjalu' miałaby o 300 zł więcej niż ma obecnie pensji + 500+... No, ale pracuje bo chce mieć emeryturę i ma jakieś ambicje zawodowe itp. Czy to jest normalne?

KarolinaMaria ja też jedna kawkę dziennie wypijam, zaraz po niej łykam magnez.

Iryska a waga dzidziusia podobna jak wczoraj?
    Też mi się wydaje że teraz nie opłaca się oszczędzać jakoś szczególnie, lepiej zainwestować w coś. My stwierdziliśmy, że kupimy dom za oszczędności, bo aż żal pieniądze trzymać na koncie, na takich zabójczych lokatach😄
    Waga wyszła tak samo, 40 centyl to jest.
    Ja podobnie robię z kawą. Najpierw kawa potem magnez 😉

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Też mi się wydaje że teraz nie opłaca się oszczędzać jakoś szczególnie, lepiej zainwestować w coś. My stwierdziliśmy, że kupimy dom za oszczędności, bo aż żal pieniądze trzymać na koncie, na takich zabójczych lokatach😄
    Waga wyszła tak samo, 40 centyl to jest.
    Ja podobnie robię z kawą. Najpierw kawa potem magnez 😉
    My też coraz intensywniej myślimy o domu z ogrodem. Okres pandemii udowodnił, że warto mieć własny ogród. Tylko ceny w mieście kosmiczne, więc musielibyśmy pod miastem bo już bym trochę tego ogrodu chciała mieć a nie tylko taki ogryzek, a jak pod miastem to trzeba kupić drugie auto i tak się zaczyna... Twój synek chyba cały czas idzie tym centylem, prawda? A twoja siostra bliźniaczka też miała mniejszego malucha?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    My też coraz intensywniej myślimy o domu z ogrodem. Okres pandemii udowodnił, że warto mieć własny ogród. Tylko ceny w mieście kosmiczne, więc musielibyśmy pod miastem bo już bym trochę tego ogrodu chciała mieć a nie tylko taki ogryzek, a jak pod miastem to trzeba kupić drugie auto i tak się zaczyna... Twój synek chyba cały czas idzie tym centylem, prawda? A twoja siostra bliźniaczka też miała mniejszego malucha?
    No właśnie są plusy i minusy posiadania domu , bo wiadomo że to dom w mieście kosztuje fortunę, a taki pod miastem to już problem z dojazdami się robi.
    Jakoś tak idzie tym centylem cały czas, myślę że nie urośnie bardzo duży 🙂 siostra też nie miała dużego bardzo dziecka, trochę ponad 3 kg. Dalej jest taki chudziutki i drobny, a apetyt ma za trzech 😄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    na szkole rodzenia propo połogu mówili, że przed karmieniem zmieniamy podpaskę, bo wówczas krew nas zalewa gdy dziecko zaczyna ciągnąć pierś.
    Połóg drugi podobno jest cięższy niż pierwszy, bo są intensywniejsze skurcze macicy. Żeby brać na ból paracetamol na zmianę z ibuprofenem, żeby nie zgrywać bohaterki, że nie boli.
    W połogu ma nam pomagać mąż, jak my zmieniamy pieluchę, to niech mąż w tym czasie nie stoi nad nami tylko zrobi jedzenie, żeby moce przerobowe były w pełni wykorzystane.
    Największy nawał pokarmu i nabrzmiałe piersi są od 3 doby.
    Baby bluess może trwać nawet do 1 r.ż.
    Jeśli ktoś chce nas odwiedzić to niech nie przychodzi z pustymi rękoma, tylko np zupą, ciepłym obiadem, mamy się tego nie wstydzić.
    Do porodu zabieramy dużą torbę na kółkach, na górę kładziemy rzeczy do porodu i pierwsze rzeczy dla bobo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 19:43

Iryska, Lalia, kkasia, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ