Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kic, Ounai, na takie odpowiedzi czekałam 👌
Jak tylko jutro przyjdą kapsułki, to pierwsze "grube" pranie pójdzie w ruch 😉dmg111, kic83, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Wydaje mi się że normalne zaświadczenie że jesteś w ciąży tak jak donosisz przechodząc na L4 wystarczy. Sprawdź sobie tylko czy Cię nie zgłosili do tarczy antykryzysowej.
O co chodzi z tą tarczą antykryzysową?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Mi też podoba się 3 najbardziej 😉
Sama zastanawiam się nad całym kompletem z tej serii, widziałam też identyczny wzór z innej firmy 😉
a z jakiej firmy i po ile?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja już jestem po prenatalnych badaniach, synek zdrowy, wszystko dobrze🙂 był tak nisko , że dr nie umiała głowy zmierzyć, ale jak polezalam tam trochę to się podniósł. Mam więcej leżeć, żeby nie nadwyrężać szyjki😉
DMG w Serafinie dalej nie można być z osobą towarzyszącą, raczej prędko to się nie zmieni...KarolinaMaria, Inaa89, Lalia, Ewa88 , dmg111, Enigvaa, Annia, kic83, Wik89, Ounai, Zulugula, kkasia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inaa89 wrote:No zdaje sobie sprawę z tego, że pewnie większość osób wlasnie wytyka nas palcami bo 500+. Kiedyś mielismy mysl zeby wg tego nie pobierać. Ale potem uznaliśmy ze założymy osobne konto na które będzie to wpływać i nie będziemy wg tego ruszać i tym samym chlopcy będą mieli pieniazki na start jak skoncza 18 lat. Czy to studia, czy prawko. Napewno im się przydadzą 😉
Inaa89, Annia lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ewa88 wrote:O co chodzi z tą tarczą antykryzysową?
Myk polega na tym, że jeśli ktoś ma niska podstawę i duże premie to dostanie bardzo niski macierzyński. Podobnie, jeśli przejście na macierzyński następuje w momencie kiedy firma jest jeszcze w trakcie trwania tej pomocy i masz obniżony etat.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Motylku to juz za chwile, jeden z najpiękniejszych dni w twoim życiu 🥰 osobiście nie będziemy, ale myślami bedziemy w tym dniu razem z Toba 😘
Ale dziś byłam na pedicure, więc stopy ogarnięte. Brwi zrobione też 💪
Kupiłam ozdoby na samochód i do domu, kupiłam farbe do włosów i soczewki. Włosy Farbuje wieczorem.
Kupiłam podwiązkę i pończochy na noc poślubną do bielizny (nie pytajcie - mój P wymyślił sobie błękitna, wybrałam taka kurewska, że nie wiem nawet czy nie dorobimy drugiego gościa w brzuchu 😂).
Jutro rano pędzę do miasta zrobić wyniki na poniedziałkowa wizytę, mam jeszcze 2 klientki na rzęsy, a po południu lecimy na zakupy z P, no i mój mały do fryzjera. Także dzień też zleci.
A czwartek - chyba robię rzęsy, robię paznokcie u dłoni, no i gotowanie. I finito.
Dopiero dziś wysłali nam marynarkę i koszule, więc modlę się, żeby do czwartku doszly. Bo się pochlastam.
Aaaaa i kwiaty muszę zamówić bo zapomniałam!Iryska, Lalia, kic83, Inaa89, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai właśnie żona kolegi męża poszła na l4 w czerwcu i mówi że ma 400zl mniej niż normalna wypłata. Czyli może być to związane z tą tarczą? Czyli wtedy nie ma średniej z ostatnich 12 mcy?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
dmg111 wrote:A można nagrywać jak ostatnio? Strasznie to słabe, pamiętam jak mówiłyśmy o pierwszych, a teraz już wszystkie za nami12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Co do 500+ to my będziemy wydawać, bo te pieniądze się dewaluują jak leżą na koncie. Trzeba by było mądrze inwestować. Ounai zgadzam się z Tobą baaaardzo. My jako 30 letnie, dużo pracujące małżeństwo dotychczas bez dziecka czujemy się bardzo uprawnieni do pobierania 500+, bo wolę nie myśleć ile 500+ ufundowaliśmy ludziom, którzy się nie skalają pracą...
U mnie w pracy w tzw personelu średnim jest kobietka, która jest samotną matką 3 synów i ona mówi, że gdyby nie pracowała to 'socjalu' miałaby o 300 zł więcej niż ma obecnie pensji + 500+... No, ale pracuje bo chce mieć emeryturę i ma jakieś ambicje zawodowe itp. Czy to jest normalne?
KarolinaMaria ja też jedna kawkę dziennie wypijam, zaraz po niej łykam magnez.
Iryska a waga dzidziusia podobna jak wczoraj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:13
Inaa89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Co do 500+ to my będziemy wydawać, bo te pieniądze się dewaluują jak leżą na koncie. Trzeba by było mądrze inwestować. Ounai zgadzam się z Tobą baaaardzo. My jako 30 letnie, dużo pracujące małżeństwo dotychczas bez dziecka czujemy się bardzo uprawnieni do pobierania 500+, bo wolę nie myśleć ile 500+ ufundowaliśmy ludziom, którzy się nie skalają pracą...
U mnie w pracy w tzw personelu średnim jest kobietka, która jest samotną matką 3 synów i ona mówi, że gdyby nie pracowała to 'socjalu' miałaby o 300 zł więcej niż ma obecnie pensji + 500+... No, ale pracuje bo chce mieć emeryturę i ma jakieś ambicje zawodowe itp. Czy to jest normalne?
KarolinaMaria ja też jedna kawkę dziennie wypijam, zaraz po niej łykam magnez.
Iryska a waga dzidziusia podobna jak wczoraj?
Waga wyszła tak samo, 40 centyl to jest.
Ja podobnie robię z kawą. Najpierw kawa potem magnez 😉12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Też mi się wydaje że teraz nie opłaca się oszczędzać jakoś szczególnie, lepiej zainwestować w coś. My stwierdziliśmy, że kupimy dom za oszczędności, bo aż żal pieniądze trzymać na koncie, na takich zabójczych lokatach😄
Waga wyszła tak samo, 40 centyl to jest.
Ja podobnie robię z kawą. Najpierw kawa potem magnez 😉Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:My też coraz intensywniej myślimy o domu z ogrodem. Okres pandemii udowodnił, że warto mieć własny ogród. Tylko ceny w mieście kosmiczne, więc musielibyśmy pod miastem bo już bym trochę tego ogrodu chciała mieć a nie tylko taki ogryzek, a jak pod miastem to trzeba kupić drugie auto i tak się zaczyna... Twój synek chyba cały czas idzie tym centylem, prawda? A twoja siostra bliźniaczka też miała mniejszego malucha?
Jakoś tak idzie tym centylem cały czas, myślę że nie urośnie bardzo duży 🙂 siostra też nie miała dużego bardzo dziecka, trochę ponad 3 kg. Dalej jest taki chudziutki i drobny, a apetyt ma za trzech 😄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny
na szkole rodzenia propo połogu mówili, że przed karmieniem zmieniamy podpaskę, bo wówczas krew nas zalewa gdy dziecko zaczyna ciągnąć pierś.
Połóg drugi podobno jest cięższy niż pierwszy, bo są intensywniejsze skurcze macicy. Żeby brać na ból paracetamol na zmianę z ibuprofenem, żeby nie zgrywać bohaterki, że nie boli.
W połogu ma nam pomagać mąż, jak my zmieniamy pieluchę, to niech mąż w tym czasie nie stoi nad nami tylko zrobi jedzenie, żeby moce przerobowe były w pełni wykorzystane.
Największy nawał pokarmu i nabrzmiałe piersi są od 3 doby.
Baby bluess może trwać nawet do 1 r.ż.
Jeśli ktoś chce nas odwiedzić to niech nie przychodzi z pustymi rękoma, tylko np zupą, ciepłym obiadem, mamy się tego nie wstydzić.
Do porodu zabieramy dużą torbę na kółkach, na górę kładziemy rzeczy do porodu i pierwsze rzeczy dla bobo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 19:43
Iryska, Lalia, kkasia, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność