Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Dziewczyny
na szkole rodzenia propo połogu mówili, że przed karmieniem zmieniamy podpaskę, bo wówczas krew nas zalewa gdy dziecko zaczyna ciągnąć pierś.
Połóg drugi podobno jest cięższy niż pierwszy, bo są intensywniejsze skurcze macicy. Żeby brać na ból paracetamol na zmianę z ibuprofenem, żeby nie zgrywać bohaterki, że nie boli.
W połogu ma nam pomagać mąż, jak my zmieniamy pieluchę, to niech mąż w tym czasie nie stoi nad nami tylko zrobi jedzenie, żeby moce przerobowe były w pełni wykorzystane.
Największy nawał pokarmu i nabrzmiałe piersi są od 3 doby.
Baby bluess może trwać nawet do 1 r.ż.
Jeśli ktoś chce nas odwiedzić to niech nie przychodzi z pustymi rękoma, tylko np zupą, ciepłym obiadem, mamy się tego nie wstydzić.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja bez kawy nie żyje... jeszcze spadły mi erytorcyty i hematokryt, biorę znów żelazo na receptę. Pewnie dlatego jestem teraz taka senna
Dzielcie się informacjami ze szkół rodzenia. Super się to czytaja liczę, że moja szpitalna ruszy jesienią....
🦄 2021 r. -
casteam wrote:Ja rodze w listopadzie a mam już wszystko uprane i poskładane w komodzie
Kurcze to chyba też już muszę się zacząć powoli brać za pranie xD -
Dziewczyny skąd Wy bierzecie te informacje w jakim centylu jest Wasza dzidzia? Mi lekarznie mówi, na wydruku z usg są tam jakieś procenty ale nie wiem czy to to, bo tam jest kilka , wiadomo, dla tych wszystkich parametrow ale u gory w linijce gdzie jest waga też jest jakis procent tylko nie wiem czy to to💙
💗 -
doomi03 wrote:Kurcze to chyba też już muszę się zacząć powoli brać za pranie xD
Szalejecie , ja nawet jeszcze nie mam co prać 😅
Ale od poniedziałku, po urlopie, juz bede w koncu zapelniac nową szafę i juz nie mogę sie doczekać !! 😊Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Ewa88 wrote:Ounai właśnie żona kolegi męża poszła na l4 w czerwcu i mówi że ma 400zl mniej niż normalna wypłata. Czyli może być to związane z tą tarczą? Czyli wtedy nie ma średniej z ostatnich 12 mcy?SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Wik89 wrote:Kic, czy mówili, że walizka niewskazana i lepiej mieć taką miękką torbę na kółkach?
Mówili że sytuacja przez covid jest dynamiczna i że to my albo położna będzie targać torbę i koniecznie żeby była na kółkach.Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Dziewczyny skąd Wy bierzecie te informacje w jakim centylu jest Wasza dzidzia? Mi lekarznie mówi, na wydruku z usg są tam jakieś procenty ale nie wiem czy to to, bo tam jest kilka , wiadomo, dla tych wszystkich parametrow ale u gory w linijce gdzie jest waga też jest jakis procent tylko nie wiem czy to to12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Dziewczyny skąd Wy bierzecie te informacje w jakim centylu jest Wasza dzidzia? Mi lekarznie mówi, na wydruku z usg są tam jakieś procenty ale nie wiem czy to to, bo tam jest kilka , wiadomo, dla tych wszystkich parametrow ale u gory w linijce gdzie jest waga też jest jakis procent tylko nie wiem czy to to
Te procenty tu to centyle mojego Synka
Wik89, doomi03 lubią tę wiadomość
[/url]
Nikaa92 wrote:co do oczekiwan rodziny to z mojej strony słyszę tylko żeby było zdrowe bo rodzice sami stracili dziecko wiec wiedza co ja przeżywałam 2 lata temu i dla nich liczy się tylko to ze jest dzidzia i jest zdrowa. Za to moja tesciowa na każdym kroku pierdzieli ze szkoda ze nie dziewczynka bo takie śliczne ubranka, bo ona 2 chłopaków wychowała i chciałaby wnusie, ze może drugie to będzie dziewczynka. Nic nie komentuje, udając ze jej nie słyszę i się uspokoiła z tym pierdzieleniem. Ale wiem co czują dziewczyny którym zrobiło się przykro bo mi tez było.
Ja po moich teściach widziałam ze byli troszeczkę zawiedzeni ze jednak nie dziewczynka, bo tak obstawiali z przekonaniem, ale na szczęście w żaden sposób tego nie skomentowali. Po prostu widzialam że był trochę szok i entuzjazm nie jakiś szczególnie wybitny. Ale bynajmniej w żaden sposób nie chcieli nam dać tego odczuć na pewno.
Nie rozumiem ludzi ktorzy nie potrafia się powstrzymać i gadają takie rzeczy na głos kiedy to mega nie stosowne i może drugiej osobie zwyczajnie sprawić przykrość , bo przecież dobra no można tak jak moi tesciowie chociażby, pomyśleć swoje ze szkoda ale nie wyglaszac tego na głos tylko normalnie z uśmiechem pogratulować.Wik89, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
-
Kic, dzięki, a z ciekawości - jak Ty się zamierzasz pakować? Ja myślałam o 1 małej walizce na kółkach i 1 torbie do tego, ale sama nie wiem. Nie mam takiej dużej miękkiej torby na kółkach, a duże sztywne walizki na kółkach na szkole rodzenia odradzali
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Mam pytanie do dziewczyn które rodziły. Pamiętacie może czy przed porodem dzieci się Wam nagle uspokoiły? Przedwczoraj jeszcze i kilka dni wstecz Marta wariowała okropnie, cały brzuch mi skakał niemalże cały czas. A dziś jakby odpoczywała. Mało co się rusza, a jeśli już w ogóle postanowi dać znać że żyje to jak nie ona - takie leniwe przeciągania. Trochę się łudzę że może to jednak objaw tego, że poród na dniach...SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Edit: wycieraczka wróciła. Złodziej uczciwy, oddał
😂
Nam kiedys wyjal nasze a oddal swoje, tylko zostawil na dachu. Jego byly lepsze 😂 zreszta, do tej pory nam sluza a to juz ze 3lata bedzie 😂Anet.kaa lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Kic, ja pytałam lekarza w co się pakować i mówił to samo, żeby wziąć jedną duża walizkę, bo dziewczynom na oddziale jest jednak ciężko nosić przy większej ilości rodzacych (u mnie nie ma porodow rodzinnych)
kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Wik89 wrote:Kic, dzięki, a z ciekawości - jak Ty się zamierzasz pakować? Ja myślałam o 1 małej walizce na kółkach i 1 torbie do tego, ale sama nie wiem. Nie mam takiej dużej miękkiej torby na kółkach, a duże sztywne walizki na kółkach na szkole rodzenia odradzali
To może od kogoś pożycz? To tylko kilka dni w szpitalu.
Ja mam taką dużą miękką na kółkach i tak będę się pakowała https://www.wittchen.com/walizka-duza,p7137957#893647
Mam też kabinówkę, zrobię do niej podejście ale nie wiem czy się zmieszczę
https://www.wittchen.com/walizka-na-kolkach-20,p1213964#892676
No i mamy taką z policarbonu duzą, taką właśnie odradzają?
https://www.wittchen.com/walizka-na-kolkach-28,p1253538#871484Wik89 lubi tę wiadomość
[/url]
Ounai wrote:Mam pytanie do dziewczyn które rodziły. Pamiętacie może czy przed porodem dzieci się Wam nagle uspokoiły? Przedwczoraj jeszcze i kilka dni wstecz Marta wariowała okropnie, cały brzuch mi skakał niemalże cały czas. A dziś jakby odpoczywała. Mało co się rusza, a jeśli już w ogóle postanowi dać znać że żyje to jak nie ona - takie leniwe przeciągania. Trochę się łudzę że może to jednak objaw tego, że poród na dniach...
Ja już nie pamiętam 🤷 ja moją córę słabo czułam, bo miałam łożysko na ścianie przedniej wysoko.
Ale może to to??
Odpoczywasz bardziej jak jest mama?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Mam pytanie do dziewczyn które rodziły. Pamiętacie może czy przed porodem dzieci się Wam nagle uspokoiły? Przedwczoraj jeszcze i kilka dni wstecz Marta wariowała okropnie, cały brzuch mi skakał niemalże cały czas. A dziś jakby odpoczywała. Mało co się rusza, a jeśli już w ogóle postanowi dać znać że żyje to jak nie ona - takie leniwe przeciągania. Trochę się łudzę że może to jednak objaw tego, że poród na dniach...
Ja nie rodziłam, ale słyszałam często że dzieci przed porodem są bardziej spokojne, więc może to faktycznie „objaw” 😊✊🏽